Week 5. 14 mei – 17 mei

Week 5

14 mei – Las Vegas Strip

Ik wilde wel eens uitslapen vanmorgen, helaas was ik om 6.45 uur al helemaal klaar wakker, ben maar uit bed gegaan en het verslag van gisteren gaan schrijven.
Rond 8.00 uur komt Rob ook uit bed en gaan we op het gemak ontbijten, e-mails en reisverslagen lezen.
Na het ontbijt beginnen we zachtjes met koffers pakken, het wordt even een gepuzzel waar wat in moet, we hebben het en en ander gekocht en zullen nu 3 stuks bagage hebben, dat wordt betalen voor het derde stuk.
Ik ben alvast begonnen met het een en ander schoon te maken, terwijl Rob zijn verslagen bij werkte.
We wilden de bus van 12.00 uur of 13.30 uur nemen naar de Strip.
Het werd de bus van 13.30 uur, we werden afgezet bij Harrah’s, je moet wel helemaal door het casino heen om op de strip te komen.
Eerst zijn we opzoek gegaan naar een Subway, we hadden nog bij Sam’s een Subway willen halen, maar de mevrouw daar achter de counter was niet al te vlug, dus waren we bang de bus niet te halen.
Hierna zijn we naar Paris gelopen, het was nog te vroeg voor de fonteinen van het Bellagio. Toch wilden we graag om 15.00 uur bij de fonteinen zijn, we zijn dus snel door Paris en Balley’s en dan naar de fonteinen.

3246De opening was natuurlijk het volkslied en daarna kwam meteen Time to say goodbye. Tijd voor een plaspauze, even het Bellagio in en daar liepen we zo op de prachtige binnentuin, onze ogen weer uit gekeken daar.

325932533248Terug buiten was er weer al een fonteinenshow bezig, hier nog even naar gekeken en door gelopen naar de Venetian, waar we net nog een stukje van de operette show mee pikten.

3273

Hierna was het alweer tijd om richting Harrah’s te gaan waar de Sam’s bus ons weer op zou pikken.
Om 17.50 uur waren we weer op de camping waar we eerst de voetjes rust hebben gegund, om daarna in de rij voor het buffet te gaan staan.
De rij voor het buffet viel mee, er was geen rij, terwijl de parking helemaal vol stond met auto’s.
We hebben ons volgegeten aan het Fishbuffet, er moest dus weer Kingcrab gekraakt worden.
We hebben ons in ieder geval weer te goed gedaan aan al dat lekkers.
We konden  om 20.00 uur nog net de show meemaken en zij daarna terug gegaan naar de camper voor een bakje koffie.
Ondertussen kwamen Gerd en John op skype en hebben daar nog even mee zitten kletsen. Zij reizen ook met een camper door Amerika en zitten op dit moment in Zion.
Verder doen we het deze avond rustig aan en zullen waarschijnlijk niet te laat naar bed gaan.

15 mei – Camper inleveren

Dan was de laatste dag aangebroken, omdat we gisteren al veel hadden gedaan, hadden we alle tijd voor de laatste klusjes.
We hebben dus op het gemak ontbeten, voor de laatste keer magnetron pancakes met maple syrup.
De koffers verder ingepakt, nog even geïnternet en on-line ingecheckt.
Hierna naar het verhuurstation gereden, we zijn eerst een stukje door gereden naar de buren Campingworld, voor een nieuw Good Sam’s campingboek, het boek wat wij nu hebben was al weer van 2007.
Voorheen kon je ze via internet bestellen, was ook een stuk goedkoper, maar op een of andere manier versturen  ze niet naar ons adres, dit zoeken ze in Nieuw Zeeland.
Zo kwamen we om 10.50 uur bij El-Monte, we moeten de camper voor 11.00 uur inleveren, zijn we toch mooi op tijd.
Na ons kwam er nog een camper binnen, hier moesten we wel opwachten, want zij moesten ook met de shuttle bus mee.
Zo rond 12.00 waren we bij het Flamingo hotel, waar een verschrikkelijk lange rij stond om in te checken, maar gelukkig was er al een kamer vrij.
Helaas een naast de lift, de baliemedewerkster had gevraagd of we hier bezwaar tegen zouden hebben, wij niet wetend dat het toch heel wat herrie geeft, de volgende keer zullen we bezwaar maken.
Na wat op de kamer gehangen te hebben, gaan we de strip op, eerst even de tuin in om de flamingo’s te fotograferen en die verschrikkelijk grote Japanse Koikarpers.

3292

3294

3305

Daarna verder met de hernieuwde kennismaking met de Strip, we zijn naar de nieuwe hotels naast het Bellagio gelopen, Vdara en Aria, daar mag je je creditcard wel goed in je tas houden, niet te betalen daar.
Wel heel mooi, we hebben er eigenlijk nog maar een heel klein stukje van gezien.( reden om terug te gaan)332133253333Nogmaals naar de Venetian voor de grote show van 18.00 uur, maar door flink door te stappen hebben we die van 17.00 uur ook nog gezien, daar was alleen weinig aan. Ondertussen hebben we nu 3 keer de grote show gezien, jammer dat het nu al jaren dezelfde is.

3351

Toen was het tijd om onze voeten wat rust te gunnen en zijn we voor 2 uurtjes terug naar het hotel gegaan.
Daar hebben we ons vermaakt door naar bruidjes en trouwerijen te kijken, die plaats vonden in de tuinen.
Ook de koffers werden nog omgepakt, zo te voelen woog er een behoorlijk wat meer dan de andere.
Ondertussen was het donker en dan zijn de fonteinen toch wel op z’n mooist, dus weer terug naar de Strip, maar eerst naar de McDonalds voor een ongezonde maaltijd. Onderweg kwamen we bekende personen tegen, zoals Michael Jackson in gezelschap van Elvis, Jack Sparrow, robots uit Star Wash, Kiss, mime speler, Blues brother en wat al niet meer.
Voor wat het je er voor over had kon je er mee op de foto, zo te zien is dat nog best lucratief.
Vooral  Jack Sparrow deed goede zaken, hij deed het dan ook erg leuk, was wel oppassen geblazen voor sommige kerels, hij ging er dan met hun vriendin vandoor.

 3371

Dan dus naar het Bellagio, we hebben daar nog 2 shows gezien, maar het was echt saaie muziek dus houden we het al vlug voor gezien en zijn rond 22.30 uur terug op de kamer, nemen een douche en gaan slapen.

16/17 mei – Thuisreis

 

Vandaag is de vakantie definitief afgelopen, helaas.
Ondanks het lawaai van de liften toch redelijk goed geslapen, ik ben wel een paar keer wakker geweest, ben als de dood om het te verslapen.
Twee jaar geleden werden we pas wakker toen de Hekkies op de deur klopten, toch niet zo heel fijn, als je een vliegtuig te halen hebt.
Rond 7.30 stapten we in de shuttle van het hotel en waren 15 minuten later al bij de balie van Delta.
We moesten nog wel onze boardingpassen uit laten printen aan een zuil, jammer dat iedere maatschappij anders werkende zuilen heeft, maar met wat hulp is het gelukt.
We hadden al aangegeven dat we 3 stuks bagage hadden en ook al voor de derde betaald, dus geen probleem.
De tas woog 43 en de 1ste koffer 49.5 en helaas de laatste 53.5 pond, dat wordt ompakken of $150 betalen.
Moeilijk te raden waarvoor we kozen, helaas was de tas al vertrokken, dan maar wat in de carry-on er bij.
Deze keer mocht er een carry-on en een personal item mee aan boord genomen worden, het is dus weer een Europese of Belgische regeling dat er maar een item mee aan boord mag. Helaas had Rob zijn camera spullen in zijn carry-on en de toch wel zware fototas in de koffer gestopt.
Hierna nog even naar buiten voor een voorlopig laatste sigaret.
Ontbijten doen we bij de Burgerking, daarna is het wachten op het boarden.
Dit ging niet erg vlot en zodoende vertrokken we een half uur later dan geplant, nu hadden we een overstap van meer dan een uur in Atlanta, maar zo wordt het wel kort. Dan zitten we ook nog redelijk vanachter in het vliegtuig.
Het eerste stuk kunnen we nog genieten van prachtige uitzichten, later raken we boven de wolken, dat is reden om de ogen een poosje dicht te doen.
Gelukkig wordt er nog wat tijd ingehaald maar toch hebben we houden toch maar 40 minuten over.
We moesten dan ook nog eens van de A naar de E pier met het metrotreintje.
We konden dan na nog een vlug toiletbezoek meteen aan boord.
Wat ons erg tegenviel dat we op de internationale vlucht geen eigen schermpjes hadden, terwijl we dat op de domestic vlucht wel hadden.
Was op de heen weg ook al zo.
Ook hebben we in economy maar 3 toiletten gezien waarvan er 1 out of order was.
Gevolg was dat er flinke rijen ontstonden voor het toilet.
En waarom iedereen daar dan moet gaan staan kletsen zal ik wel nooit begrijpen, als er mensen zijn die willen slapen.
Wat dan opvalt dat de vrouwen minder kleppen dan de mannen, terwijl vrouwen de naam hebben.
Ook het serveren van het eten ging zeer chaotisch de achterste rijen moesten nog eten krijgen, terwijl ze al met de koffie rond gingen.
Het was dat er een van de stewardessen ingreep en zei dat er vanaf een bepaald punt nog geen koffie geserveerd moest worden, er zaten mensen net te eten en die hadden ook alvast koffie gekregen.
Na het eten geprobeerd wat te slapen, ik zelf heb wat geslapen, maar Rob weinig.
Even voor 8.30 uur landen we op Zaventem, terwijl we op de koffers wachten bel ik mijn moeder, die was weer al helemaal ongerust na het vliegtuigongeluk in Tripoli, zij vertelde dat Amsterdam weer dicht was in verband met de aswolk.
Later bleek dat er verschillende vliegtuigen  die op Schiphol moesten landen op Zaventem geland zijn.
Rond 9.30 uur reden we uit de parkeergarage en om 10.30 zaten we bij mijn ouders aan de koffie.
Om 12.00 uur waren we weer thuis, de eerste wassen werden gedraaid en boodschappen gedaan.
De poezen waren dolgelukkig dat we er weer waren, zij zijn dan ook heel de middag in onze buurt gebleven.
De hond heb ik na het avondeten opgehaald ook zij was blij om ons weer te zien.
Gelukkig was alles goed gegaan, al hadden ze even gevreesd dat het heel erg verkeerd zou gaan met haar, als dat mocht gebeuren hadden ze al instructies gehad, hoe te handelen. Halverwege onze vakantie werd ze lusteloos en deed niks anders dan in haar mand liggen en had zo iets van laat me met rust.
Nu is de dochter, van de pensioneigenaren onze dierenarts dus zij kent Lady, ook zij was ongerust.
Gelukkig is ze na een paar dagen weer opgeknapt, al vind ik haar wel achteruit gegaan te zijn.
Het is al een dame op leeftijd en hopelijk knapt ze thuis nog een beetje op.
Voor iedereen die ons gevolgd heeft hoop ik dat ze genoten hebben van onze verhalen en misschien wel inspiratie hebben op gedaan voor hun eigen reis.
Degene die reageerden in ons gastenboek, hartstikke bedankt, we vonden dat iedere morgen weer fijn om te lezen.

P.s  Nadat 6 weken thuis waren, kreeg Lady een hersenbloeding en hebben we haar moeten laten inslapen.

 button2