Week 4. 21 juni – 30 juni

Week 4
21 juni – Brigham City

Deze morgen kunnen we weer op de camping ontbijten, hier kan gewoon de generator aan. Als we de camping afrijden willen we eerst wat foto’s maken van de berghelling die vol staat met gele bloemetjes.617Als we de weg opdraaien komen we even later in een roadwork uit en is er maar een rijbaan beschikbaar.
De camphost vertelde gisteren dat er een rockslide was geweest, die uit kwam in de naast de weg gelegen Snake River.
We zagen dat er een heel stuk uit de berg was, volgens de zelfde camphost waren er hierdoor nieuwe rapids in de rivier ontstaan, leuk voor de rafters.
Dit verklaarde dan ook de roadworks, we hoeven niet niet lang te wachten en als de pilotcar komt kunnen we er meteen achteraan.
Vandaag is zo’n dag dat we veel zullen rijden, daar ontkomen we niet aan, gelukkig zoekt Rob dan wel mooie wegen uit en niet alleen maar Interstates.
Ook dit was weer een mooie route, we cruisen over de US-89,  zien verschillende berghellingen, met van die mooie gele blommen, soms nog met sneeuw.621Na Alpine komen we door valleien met veel veeteelt en grasland, ook zien we hier best veel bebouwing,  hier wonen nog heel wat mensen.
We zien koeien, heel veel koeien, van die mooie typische Amerikaanse schuren in het weiland.623636We komen door verschillende dorpjes en een paar kleine steden waarbij Afton en Montpelier  erg mooi zijn, al zijn dit net nog geen spookstadje.
Rijdend door Mainstreet zien we dat het grootste gedeelte van de winkels leeg staat, dat zal niet echt bevorderlijk zijn voor het stad of dorpsleven.
Vervolgens rijden we langs Bear Lake, waarbij we erg weinig van het meer zien.
Garden City is helemaal verandert, wij waren hier in 2003, toen was er bijna niks en kon je het hele meer rond rijden, terwijl je ook het meer nog kon zien.
Nu staat het vol met dure huizen (timeshare) en kan je niet meer bij het meer komen zonder te betalen.
Als we afslaan naar Logan zien we dat ook de hellingen vol met huizen staan, ook de wegen zijn op het vele verkeer aangepast, nu zijn er mooie brede wegen, in 2003 niet.656Hier krijgen we wel even een Déjàvu ervaring, we kwamen toen van de ander kant en hadden we geen genoeg benzine om bij de pomp te komen.
In heel de omtrek geen pomp te vinden, er waren ook niet eens huizen aan deze weg.
Terwijl we aan de afdaling bezig zijn slaat de motor af, we hoefden gelukkig niet meer te klimmen en rolden zo Garden City binnen, waar precies onderaan de berg een benzinepomp stond.

Achteraf bleek dat de benzinemeter stuk was.
We nemen een zijuitstapje en nemen een klein stukje oude weg, zo krijgen we een mooi zicht op Bear Lake.
657Net als we weg willen rijden zie ik iets bewegen en nieuwsgierig  dat we zijn willen we wel weten wat.
Na even zoeken zien we een marmotachtig dier over de rotsen lopen, als we nog beter kijken zien we er verschillende.649We nemen ook nog even een kijkje bij het informatiecentrum cq restarea wat er nu staat, dit is boven op een berg gebouwd met uit zicht op het meer.
We rijden naar beneden richting Logan, naast ons stroomt de Bear Creek een aardig wild smal stroompje, is niet iets om op te raften.

Deze komt uit in de Logan river die nu een woeste kolkende watermassa is.
We dalen flink, op sommige stukken is het redelijk stijl en de weg is erg bochtig en jammer genoeg weinig mogelijkheid om te stoppen.
Als we dan eindelijk een mogelijkheid hebben gebruiken we meteen de lunch, het is nu maar een paar mile meer voor we in Logan zijn.
Ook hier zien we velden met gele bloemetjes.677678Als we in Logan zijn raakt Tom Tom de weg krijt, hij kan de opgegeven HobbyLobby niet vinden, wel vinden we zelf een Jo-Ann’s.
Tijdens het afrekenen vragen we waar de HobbyLobby zit, het meisje legt het goed uit en we rijden er zo heen.
Voor we hier waren kwamen we ook nog een Michael’s tegen, ook daar nog even gekeken.
Vervolgens gaan we naar de DressBarn en vinden een mooie jurk voor de bruiloft van ons nichtje, volgende maand.

Bij een nieuwe jurk horen ook nieuwe schoenen en die vinden we bij de winkel er naast, nu nog  een envelop tasje en ik ben compleet.
We doen ook nog even de HobbyLobby aan en gaan verder richting Brigham City.
Op de camping gaan we eerst twee machines was draaien om daarna heerlijk buiten te relaxen.
Het is hier zo heerlijk van temperatuur dat we de airco aan hebben.
Zelf blijven we buiten zitten totdat de muggen besluiten ons aan te vallen.

 

22 juni – Antilope Island

We doen het op het gemakje vanmorgen, dan is het toch meestal nog vroeg, als we de camping afrijden.
De camper lust nog een slokje benzine, zeg maar gerust een slok en de voorraden moeten weer aangevuld worden. We tanken eerst en gaan dan naar de Walmart.
Alles we alles hebben gaan we richting Antilope Island, deze keer zat Streets en Trips verkeerd, die wilt ons veel eerder dan de borden aangeven, de afslag sturen.
Wij zijn door gereden tot we de borden zagen en zijn toen pas van de weg afgegaan, dan is het nog een lange rechte weg voor je bij de ingang van het park komt.
We betalen 9 dollar en rijden de dam over dan kom je bij het eigenlijke eiland.688Als eerste bezoeken we het visitorcenter, dit center is mooi en er is veel informatie over alle eilanden,  Antilope Island is er één van de acht grote eilanden die het  Great Salt Lake liggen.
Dan zijn er nog wat rotsen die bij laag water droog komen te liggen, hier mag je niet komen, alleen vogels zijn daar welkom.
Zie hier een stukje informatie die ik uit het verslag van Rob heb gehaald:
Antelope Island is het grootste eiland en is 15 mile lang en 4,5 mile breed op het breedste stuk. Great Salt Lake is 75 mile lang en 28 mile breed en op het diepste punt slechts 33 feet diep, zeg maar 10 meter, de grote en diepte variëren per seizoen afhankelijk van water aanvoer en verdamping, er komen vier rivieren uit in het meer maar er is geen uitgaande rivier, het water verdwijnt dus alleen door verdamping hierdoor kan het zoutgehalte van het water tussen de drie en achtentwintig % zitten afhankelijk van het jaargetijde. Op Antelope Island zitten 40 natuurlijke bronnen die voor het zoetwater voor het wildlife zorgen bij elkaar geven ze 36.000.000 gallon water per jaar. In 1848 werd het eiland voor het eerst bewoond en werd er vee gehouden, wanneer het een State park geworden is kon ik nergens vinden. In 1893  werden de eerste 12 bisons naar het eiland gebracht en dat zijn dus de voorouders van de 500 tot 700 dieren die nu op het eiland leven
Wij zien de eerste Bizons op het strand van Bridger bay lopen.696We nemen een kijkje op de campground, misschien dat we ooit besluiten om hier een keer te overnachten en te dobberen in het zout meer, zinken doe je daar niet.
Er zijn niet veel wegen op dit eiland een hoofdweg met een paar zijweggetjes.
Het is vooral zachtjes rijden, nu mag je hier toch niet hard rijden, ondertussen zoeken we naar wildlife.
We spotten onder andere verschillende  Muledeer, Pronghorns, Bisons met kalfjes.708717720Net als ik tegen Rob zeg, nu mag die Coyote wel even oversteken, stapt er een Coyote over de weg.731De ranch is nog in gebruik voor het voeren van de Bisons in de winter, ook worden de Bisons ieder najaar bij elkaar gedreven, onderzocht op gezondheid en eventueel een deel wordt verkocht als de kudde te groot is.
Zo rond 14.00hr rijden we het eiland af, nadat we nog wat foto’s van het meer en het strand hadden genomen, ook daar weer een kudde bisons.
743
744Salt Lake City slaan we weer over en komt op de to do list voor een ander keer.
Van de omgeving van Salt Lake City heb ik weinig mee gekregen, had ontzettende last van zware oogleden, die vielen dan ook regelmatig spontaan dicht.
Heel vervelend voor Rob, op de wegen rond Salt Lake Sity zijn grote reconstructie werken bezig en dan is het wel opletten geblazen en twee zien meer dan één.
Rond 17.30hr waren we op de camping de airco gaat weer aan, want het is bloedje heet.

23 juni – Valley of Fire/Las Vegas 

Na alle ochtendkarweitje gaan we op pad, vandaag is hoofdzakelijk een reisdag, zeker het eerste gedeelte.
We rijden dan ook voor een groot gedeelte op te Interstate richting Las Vegas.Het landschap is wisselend dan weer grasland en soms grasland met koeien.756757Ook zien we dat het vele water wat op het land stond, toen we aan onze reis begonnen, is verdwenen en dat er weer al volop beregent wordt, hoe gauw kan dit gaan in 3 weken tijd. We maken een pitstop bij een benzinestation, alle restarea’s aan de Interstate zijn gesloten, dit zal zijn in verband met de bezuinigingen, nu ben je verplicht om naar een benzine station te gaan.
Waar je tussen alle met draaiende motor staande vrachtwagens te lopen, dit kan nooit gezond zijn.
Picknicken op een mooie restarea is er ook niet meer bij de afslagen zijn domweg afgesloten.
Bij Washington UT, krijgt de camper dorst, wij even van de weg naar het benzinestation, als we uitstappen lopen we tegen een muur van hitte op.
Terwijl Rob tankt loop ik naar de rotonde die daar ligt, deze is schitterend aangelegd.766Als  we weer verder gaan en op open terrein komen merken we dat er behoorlijk wat wind staat.
We rijden Nevada binnen en nemen de afslag Overton, daar bezoeken we het Lost City Museum.
Als we op de parking gaat, doen we eerst de generator aan zodat de airco (op vol vermogen) aan kan en gebruiken we de lunch.
Daarna bezoeken we het museum, wat gewijd is aan een oude Pueblo die met de aanleg van de Hooverdam onder het water van Lake Mead is verdwenen, als het water heel erg laag staat komt de Pueblo weer bloot te liggen.
Een mooi museum wat veel verteld over de leefwijze van de Anasazi’s  is zeker een aanrader.
Als we buiten lopen merken we pas echt hoe heet het is.780790 Het waait nog steeds flink als we naar Valley of Fire gaan, daar aangekomen zoeken we een plaatsje op de camping.
We  willen  graag een plekje met wat schaduw en elektrisch, heel hard nodig voor de airco. Alle  plekken met hook-up liggen in de zon en dan met die wind erbij, ik was er al klaar mee en wilde het liefst naar Sam.
Terwijl Rob even buiten was en hij gezandstraald werd met rood zand, was hij er ook klaar mee.
Omkeren, park uit en naar Las Vegas.803809814823In Las Vegas gaan we weer naar onze vertrouwde camping Sam’s Town.
Ook hier staat er een flinke wind, die gewoon warm aanvoelt of er constant met een te warme fhön op je geblazen wordt.
Als de camper op zijn plek staat en de airco aan en zitten en niet meer bewegen.
Koken zien we helemaal niet zitten met deze hitte en we besluiten daarom naar het casino te gaan en bij TGI Friday’s te gaan eten.
In het casino is het heerlijk koel, als we dan weer buiten komen is het nog steeds erg warm.

 24 juni – Las Vegas

 Wonder boven wonder toch goed geslapen, terwijl het nog steeds loeiheet is, zo warm dat we zelf de airco hebben bij laten staan.
Zover ik me kan herinneren hebben we dat nog nooit hoeven doen.
Het zou vandaag een shopdag worden, dus hoeven we ons niet te haasten, de winkels gaan pas om 10.00hr open.
We lezen in het verslag van de Hekkies dat ze problemen hebben met een betaalbare hotelkamer  vinden in Las Vegas, zij waren al uit de tent gejaagd door de hitte en hebben de laatste nachten in een hotel in Primm doorgebracht.
We laten een berichtje achter op hun gastenboek, dat wij eventueel slaapplaats hebben.
Zo rond 10.00hr gaan we richting de outlets, TomTom wijst ons de weg en raakt deze keer niet in paniek rond het vliegveld, waar hij nu wel de situatie kent.
We gaan als eerste naar de Las Vegas Premium Outlet South, we parkeren de camper, helaas niet in de schaduw, daar branden we straks uit.837839Vorig keer dat we hier waren, vonden er al renovatiewerken plaats, nu zien we dat er een hele rij winkels  voor de oude outlet zijn gebouwd, deze zijn ook alleen maar vanaf buiten bereikbaar.
Ook de kleuren zijn aangepast, het heeft nu toch en wat chiquere uitstraling en lijkt nu meer op de outlet aan de noordkant.
We slagen er goed en gaan dollars armer naar de foodcourt voor een hapje.
Rob ziet op de telefoon dat Marjan had gesmst, ze vraagt of we op Sam’s zijn, nee in de outlet south.
Dan komt de vraag of ons aanbod nog geldig is, zo ja dan willen ze daar graag gebruik van maken, de hotel prijzen zijn niet normaal zo hoog, zelf een simpel achteraf hotelletje vraagt woeker prijzen.
Het blijkt dat er een Speedway event is, waar blijkbaar veel mensen op af komen en hier telt hoe meer vraag hoe hoger de prijzen.
Ze smst terug dat ze ook naar de outlet komen, Rob neemt plaats in het zitje bij de carrousel en ik loop nog even naar het standje met beats voor mijn Pandora armband.840Als ik terug kom zijn Marjan en Jan er ook net, we overleggen wat we gaan doen.
We gaan eerst naar Sam’s en zetten de camper op de plaats en meteen de airco aan en hopen dat het, als we terug komen wat afgekoeld is.
De auto wordt voor een deel leeg gemaakt en de inhoud van de koelbox verdwijnt in de koelkast,
Marjan maakt hun bed op. 844Hierna gaan we met de auto naar de Galleria on Sunset Mall en vervolgens naar Fry’s voor een Streets & Trips 2011.
Op  de terug weg naar de camping doen we nog wat boodschappen bij de Walmart, die er tegenover zit en schuiven aan bij Sam’s voor de Friday’s Steak & Seefood buffet.846847We eten weer meer dan genoeg en als we dan om 21.00hr naar buiten rollen, halen we de auto op en gaan naar Freemontstreet.
Hier spelen band op de straatpodiums, dit jaar is het thema The 80’s, we zijn helemaal weg van de coverband die hardrock speelde, bij Mainstreet.
We brachten dan ook hier de meeste tijd door, verder genoten we van de shows die geprojecteerd werden op de overkapping.876 872Ook de look a likes waren weer in grote getale aanwezig. Het werd wel een latertje, om 1.30hr waren we op de camping, drinken nog wat en voor we het weten is het 2.30hr als we in bed stappen.

  25 juni – Las Vegas

 

Vanmorgen uitgeslapen zover dat mogelijk was, het is nog steeds warm, zeg maar gerust heet.
Zo rond 9.00hr is iedereen uit bed en kunnen we gaan ontbijten.
De verslagen worden geschreven, dat is er vannacht niet meer van gekomen.

Marjan kan meeliften op ons account, wat we hebben afgesloten voor een week, nu is het wel zo dat er maar twee laptops  tegelijkertijd ingelogd kunnen zijn en in totaal hebben we er drie.
Dat is even overleggen wie er ingelogd moet zijn.
Tegen de tijd dat alle verslagen online staan hebben we weer honger, we besluiten naar de Primium Outlet North te gaan en daar in de foodcourt iets te eten.
Ik neem een neem een nieuwe schoen mee, om de kleur van het envelop tasje te bepalen, wat ik nog steeds zoek om mijn bruiloft outfit compleet te maken.
We parkeren de auto in de garage, daar staat hij in de schaduw en wordt het binnenin niet zo heet, hopen we. Marjan en ik zien een tassenwinkel waar het erg druk was, zoals ieder vrouw denken we daar is uitverkoop en we zijn gek op koopjes natuurlijk.
Bij binnenkomst krijgen we een coupon in ons handen gestopt, voor extra korting, nooit weg denken we nog.
We zoeken meteen de bak met enveloptasjes, ahum de goedkoopste is iets van 200 dollar, zijn heel vlug de winkel uit gegaan.
Uit eindelijk vind ik een tasje bij Clair’s voor 10 dollar, wat altijd nog duurder is dan mijn schoenen de waren maar 7.50 dollar.
Marjan scoort een paar croqs en Jan wat polo’s en met deze buit besluiten we nog even naar de south outlet te gaan.
We wisten wat we wilden hebben en zijn dan ook alleen maar die winkels in gegaan. Via het Welcome to Fabulous Las Vegas Sign, waar we nog even een foto genomen hebben, terug naar de camping.905906Daar  gaan we vlug het zwembad in voor enige verkoeling, we laten ons opdrogen op een ligbed in de schaduw en dan is het ineens alweer 20.00hr.
De magen beginnen weer te knorren en ik besluit om van onze laatste voorraad een soort saté te maken, varkenslapjes met satésaus, wat we samen met het laatste brood opeten. Om 21.30 lopen we nog even naar het casino om te kijken naar de licht en watershow, helaas is deze nog steeds buiten bedrijf.911927928909  We gaan niet zo heel laat naar bed, de hitte maakt dat je vlug moe en loom bent.
En we kunnen niet te lag uitslapen, want we krijgen nog meer bezoek.

 26 juni – Las Vegas/Fremontstreet

 

Vanmorgen niet te laat opgestaan, we sturen de Hekkies naar de overkant, Walmart, om een pak pancakes, die we als ontbijt eten.
Daarbij brengen zij nog een heerlijke cherrypie mee voor bij de koffie.
Roland belt dat hij op Hooverdam is en dat hij zo rond 10.45hr bij ons zal zijn.
Marjan en Roland zijn vervende geocachers en in kader van hun hobby hebben wij hem gisteren de coördinaten door gegeven, waar hij onze camper kan vinden.
En inderdaad ronde de verwachte tijd komt hij aanlopen met de GPS in de hand.
We drinken koffie en eten de hierbij de cherrypie die Marjan en Jan vanmorgen mee brachten.
Er viel genoeg te kletsen over onze reizen en ervaringen, Roland haalt zijn auto die hij op de parking had gezet, op en laat ons zien wat voor bakbeest hij mee gekregen had, van het verhuurstation.935 We besluiten bij TGI Friday’s te gaan lunchen, maar als we langs het buffet lopen besluiten we spontaan om naar de champagnebrunch van Sam’s te gaan.
We eten allemaal onze buikjes vol en rollen om 15.00hr van tafel.
We overleggen wat we gaan doen, Jan en Marjan hadden voor de komende nacht al een hotel besproken en moeten de auto omwisselen.
Je kan namelijk niet voor drie maanden een auto huren, halverwege moet je die dus omruilen.
We verzamelen al hun spullen uit de camper, zij gaan samen met Roland naar hun hotel, om daar de auto helemaal leeg te halen, de auto om te ruilen en weer opnieuw in te richten.
In de avond zouden ze ons weer komen ophalen om nogmaals een avondje Fremontstreet doen.
In de tussen tijd relaxen we wat en gaan naar het zwembad voor verkoeling, het is nog steeds ruim over de 40 graden en ook de wind is nog steeds onaangenaam heet.
Om 20.30hr stappen we in de auto bij Roland en gaan naar Fremontstreet, waar we weer genieten van het sfeertje wat hier hangt.

948969 We staan weer te kijken bij een Spray Paint Artist, iedere keer verwonderen we ons er weer over hoe ze op deze manier in korte tijd een schilderij af hebben.
Ik vond op Youtube dit filmpje:

Ook de experience blijft mooi, al horen en zien wij al een paar jaar de zelfde nummers voorbij komen, daarbij is Queen wel mijn favoriet.
De hardrockband bij het Golden Gate casino, de band is niet echt Jan, Marjan en Rolands ding, die gaan ondertussen hun geluk beproeven een casino.

961Wat we ook twee avonden terug zagen, heeft deze band een stel groupies verzameld, deze lijken allemaal zo uit een opvanghuis  voor mensen met een beperking gelopen te zijn. Sommige hebben geen tanden meer of een paar rotte stompjes, er was een man bij die vreselijk dik was en daarom in een rolstoel zit. Dan hadden we de rockende oma, zonder gebit en het anorexiatje wat helemaal los ging.

27 juni – Shoppen/Inpakken

Om 8.30hr staan we op we ontbijten op het gemak en even overleggen waar we nog moeten winkelen.  Ik wil nog even naar de Fashion bug, mijn favoriete winkel, ik vind er nog wat kleding.
Dan op naar de Walmart voor een reistas, we hebben teveel gekocht en zullen een derde stuk bagage moeten inchecken.
Voor onze kleinzoon kopen we nog een Fisher Price garage die stond op het verlanglijstje wat zijn ouders gemaakt hadden.
Daarna toch nog even naar de Premium Outlet South voor een paar beads voor mijn Pandora ketting.
Hier ook maar meteen geluncht.978En toen konden we er niet meer onderuit, er moest ingepakt worden.
Als we de doos met het cadeau voor onze kleinzoon in de koffer leggen blijkt deze dan bijna vol te zitten.
In deze koffer komen verder alleen maar zware spullen, het lukt ons om hem net tot onder de 50 lb te vullen.
Voor onze kleindochter hadden we ook al zo’n groot cadeau, dat moest in de volgende koffer, het lukt allemaal net, al zal de net gekochte reistas prop en prop vol zitten, want ook de comforter en de handdoeken nemen we mee naar huis.
We gaan naar het casino om te eten, door de warmte en doordat we laat geluncht hadden, hadden we geen van beiden echt honger.
Daarom bij de McDonalds een milk shake gehaald, die vult ook.
De watershows is nog steeds out of order, daar hebben we niet op te wachten.981982Als we terug in de camper komen is het daar wat koeler, we pakken verder in en maken de camper schoon.
Alle spullen die we niet meer nodig hebben worden verzameld en bij de container gezet, binnen 10 minuten is daar iemand al blij mee, want alles is al weg.
Ondertussen is het bed tijd, morgen hebben we tijd genoeg om de rest te doen.

28 juni – Las Vegas strip

Op normale tijd staan we op , hebben tenslotte tijd genoeg voor de laatste karweitjes.
De comforter en de handdoeken passen in de reistas en met veel passen en meten kan de rest er ook nog bij.
Rond 9.10hr kunnen we on-line inchecken bij US Airways, Rob doet dit tussen zijn karweitjes door, het legen van de watertanks is zijn werk. 🙂
Al het vuilnis en de zelf gekochte potten pannen en servies staat bij de container te wachten op een nieuwe eigenaar.
We hebben nog een dichte jerrycan met 3 gallon water over die gaat naar onze Canadese buren.
Het is 9.30hr als we weg rijden van de camping, onder weg moeten we ook nog tanken.995Rond 10,30hr rijden we het terrein van El Monte op, het lijkt dat het en drukke dag is, we moeten zelf de camper naar de achterkant rijden en daar wordt ook de inspectie gedaan.
We moeten wel redelijk lang wachten voor er iemand komt voor de verdere afhandeling, zij inspecteert alles heel vluchtig.
We hebben nog wat opmerkingen, dingen die ons opgevallen zijn, maar waar we verder weinig last van hadden.
Er werd meteen een sticker op de nummerplaat geplakt dat er extra geïnspecteerd diende te worden.
Over onze opmerking dat het wel een oudere camper was, kregen we als antwoord dat ook daar de crisis is toegeslagen en dat daarom de campers langer moeten mee moeten.
Om 12.00hr kunnen we met de shuttle bus en worden we bij het Flamingo hotel afgezet.
De bagage geven we af en we gaan nar de lobby om in te checken, het is erg druk en er zijn weinig maar een paar desk medewerkers, het duurt dan ook zeker drie kwartier voor we aan de beurt zijn.
Op de kamer laten we de bagage komen hangen wat rond het is loeiheet, volgens een baliemedewerker zou het 117F worden dat is 47C.
We besluiten toch maar naar buiten te gaan, gaan naar het Bellagio voor de eerste fonteinenshow.1000En vluchten dan toch ook het Miracle Mile shops in, zoals iedereen, bij Ocean One gebruiken we de lunch.1006 1004Ik spendeer mijn verjaardagsgeld bij de Pandorashop en dan gaan we toch weer even de hitte in om naar het Bellagio te gaan.
We genieten van de schitterende binnentuin, deze is altijd zo mooi aangelegd, het thema was vrije tijd.101910331022102410361029Weer de hitte in en een stukje fonteinenshow mee pakkend, gaan we terug naar het hotel om de voeten rust te gunnen en te wachten tot de zon onder is.
Rond 20.00hr gaan we de strip weer op, het is ietsje koeler en alle “mollen” zijn te voorschijn gekomen, het is flink druk.
Als ik een kraampje zie met mooie gladhangers moet ik daar toch even kijken, deze hanger kan je aan de Pandora ketting doen, ik zoek een mooie hanger uit en ook beads in de kleuren van de hanger.
Daarbij kreeg ik hulp van Evy die we daar tegen kwamen, zij en haar vriend Bart hadden we in Cody nog ontmoet tijdens de Pow Wow, dat je elkaar tegenkomt in zo’n mensen massa, is toch wel frappant.
En weer gaan we terug voor de fonteinen show, waar we geluk hadden, er stond een filmploeg te filmen en nu werd er ieder kwartier een show gegeven, in plaats van ieder half uur.196819591960Als de filmploeg klaar is gaan we terug naar het hotel, we willen nog een paar uur slapen voor om 6.00hr de wekker afloopt.

29/30 juni –   Terugreis/Thuiskomst

Vanmorgen liep de wekker om 6.00hr af, meteen op gestaan, geen tijd om nog even te blijven liggen en met het gevaar dat we terug in slaap vallen.
Ontbijten doen we op het vliegveld, we zij zodoende vlug klaar, toiletspullen in de reistas en gaan met die banaan.
Keycards in de checkoutbox en op naar de taxistandplaats.
Het is altijd een heel gesjouw met alle koffers het casino door, voor de roltrap vind ik een crime, heb het weer overleefd.
De airportshuttle stond al klaar en die aanmerkelijk goedkoper dan een taxi en wat niet geheel onbelangrijk is, al onze koffers kunnen er makkelijk in.
Er stappen nog twee stel mensen in en de chauffeur reed ons naar het vliegveld, hier stappen we om ongeveer 6.45hr uit.
We konden vrijwel meteen aan een zuil inchecken en de extra koffer afrekenen, het duurde even voor we de koffers konden inleveren, de bagage van de mensen voor ons woog meer dan 50lb en er werd gevraagd of er iets in de handbagage kon, dus werden de koffers geopend en het een en ander eruit geplukt, zodat ze niks hoefden bij te betalen.
Onze beide koffers wogen 1lb teveel, hier werd niks over gezegd.
Nog even naar buiten om te roken, hierna kon Rob niet meer roken tot we buiten staan op Zaventem. Tijd voor een ontbijtje bij de Gate waar we moesten boarden zat een Burger King en hun ontbijten zijn wel om te eten.
Het boarden begon netjes op tijd en ook het vertrekken ging zonder vertraging. Het was vrijwel onbewolkt en ik heb nog wat foto’s genomen.
We konden de horloges al drie uur vooruit zetten, nog 6 uur in te halen voor we weer op Nederlandse tijd zitten. Tijdens de vlucht doe ik een klein dutje, je moet toch wat als je alleen maar stil moet zitten.
Ook het overstappen op Philadelphia ging vlot, we hadden daar ruim een uur tijd, het was nog wel een stukje lopen van de ene terminal naar de andere.
Goed voor de bloeddoorstroming, mijn voeten en onderbenen zijn weer al aardig dik, heb hier heel de vakantie al last van, als we thuis zijn het weekend even afwachten en anders toch maar de huisarts bezoeken.
De vlucht naar Brussel ging met iets vertraging weg, we rekenden al op een \ flinke vertraging, door de file die op de startbaan stond.
De horloges konden weer 6 uur vooruit.
We vreesden een vlucht met huilende kinderen, naast ons zat een gezin met een baby en peuter en die begonnen beide al te huilen voor het vliegtuig was opgestegen, gelukkig vielen ze vrij vlug in slaap en hebben we ze de hele vlucht niet meer gehoord, als de baby even een geluidje maakte werd hij meteen aan de borst gelegd en viel daarna weer tevreden in slaap.
Als eten konden we kiezen uit Chicken or Pasta, de Chicken was in ieder geval niet echt lekker, eigenlijk gewoon vies, gelukkig had ik nog een snack in mijn tas, anders was het honger lijden. Geprobeerd wat te slapen, heb wel wat geslapen maar niet veel, ook op nachtvluchten moet er Tax free aangeboden worden en komt de crew langs met een trolly met spullen en dat moeten ze dan ook nog als een marktkoopman aanprijzen.
Als je het goed beschouwt ben je als Steward of Stewardess niet meer dan een verkooper/serveerder, alleen tijdens calamiteiten, heb je andere vaardigheden nodig.
We landen een half uur eerder op Zaventem, alleen werden we ergens geparkeerd, omdat er geen gate vrij was, na een goeie 10 minuten kregen we naar een gate toegewezen.
Na de douane even mijn moeder gebeld dat we goed zijn aangekomen en dat we misschien nog even langs zouden komen, het lag er een beetje aan hoe vlot we de bagage hadden.
Nou dat was niet echt vlot, het bleef maar stil op de bagageband, zeker een half uur, op de monitor kwam te staan dat de bagage delay was.
Ja daar waren we al achter en zo was de voorsprong helemaal weg gewerkt.
Toen we dan eindelijk onze bagage hadden waren zonder problemen ook zo buiten en vlot bij de bushalte, waar de hotelshuttels stoppen.
De bus van het Ibis hotel kwam er net aan, Rob had nog de gelegenheid om te roken voor de bus vertrok.
Volgens ons hadden we nu de camicaze chauffeur die de “hekkies” bij hun heenreis ook hadden, hij scheurde door de bochten en hij vond het ook niet nodig om passagiers te helpen met hun bagage, jammer voor hem dan ook geen tip.
Bij het Ibis stond onze auto op ons te wachten, direct de TomTom aangesloten, kon hij satellieten vinden en de koffers ingeladen, hier waren we binnen 10 minuten weg.
Bij mijn ouders langs voor een sanitairestop en een koffie, even bij gepraat en op huis aan.
Even voor 12.00hr reden we thuis het pad op, we werden meteen begroet door de katten al is de ene nog wat schuw ze komt wel even binnen om te eten, maar is zo weer vertrokken als we in de buurt komen, is niets nieuws doet ze altijd, over een paar dagen doet ze dan weer normaal.
Een rondje tuin leert ons dat het onkruid flink gegroeid is, de planten op het terras hebben het allemaal overleefd, staan er zelfs prachtig bij, vooral de Hortensia, die vorig jaar niks gedaan heeft, staat nu volop te bloeien
Ook de Fuchsia’s staan prachtig, een plant is al een jaar of 25 oud, vorig jaar stond hij al bij de compostbak omdat hij dood leek, ging hij toch nog uitlopen en heeft hij ook gebloeid
De buren hebben ze regelmatig water gegeven.
We hebben meteen de koffers naar boven gebracht en de eerste was aan gezet, voor het avond was had ik alle was schoon. Geprobeerd wakker te blijven, maar dat lukte helaas niet, ik ben twee uurtjes naar bed gegaan, toch bleef ik heel de avond duf, heb het verslag van de vorige dag geschreven en tegen de tijd dat ik klaar was, bleek het ook al tegen 24.00hr te lopen, bedtijd dus.
Netjes de wekker gezet op 8.00hr, heel de nacht geslapen en om 8.30hr opgestaan.

Dit was dan mijn verslag, het verslag van Rob kan je lezen op robenannie.nl
Nogmaals willen we degene bedanken die de moeite hebben genomen om onze verhalen te lezen en zeker degene die een berichtje achter lieten in het gastenboek.
Iedere morgen, als we internet hadden, was het een van de eerste dingen die we deden.

 button2