Week 1. 23 nov. – 29 nov.

Week 1

23 november
Amsterdam – Las Vegas

dag-1

Vanmorgen ging de wekker om 6.00hr in casa Wondergem, we vlogen pas om 12.00hr, omdat we dan toch tijd genoeg hebben hadden we besloten om geen hotel te boeken, om file stress te voorkomen.
Er wordt thee en koffie gezet en ik ruim de laatste was op, de auto wordt verder ingeladen en het is 6.40hr als we de deur op slot doen.
Geen file tot de Haringvlietsluizen daar staat het verkeer even stil, de Garmin vertelde ons dat de vertraging 6 minuten bedroeg.
Verder Rotterdam voorbij geen probleem, bij Delft weer stilstaan en langzaam rijdend verkeer, deze keer verteld de Garmindame dat het 23 minuten bedraagt, oei stresskip dat ik ben krijg al spijt dat we geen hotel hebben genomen, terwijl we tijd zat hebben, files hadden we al ingecalculeerd.
Toen we vertrokken gaf de Garmin aan dat de aankomst op P3 rond 8.55hr zou zijn hier zaten we een paar minuten overheen.
Wat we toen nog niet wisten dat alle “ongelukken” in drieën komt, echt ongelukken waren het niet maar redelijke ongemakken zullen we maar zeggen.
Rob kijkt op zijn horloge hoe laat het is en komt er zo achter dat hij op een lege pols zit te kijken, horloge vergeten om te doen, die verkopen ze daar ook wel voor een prikje, oké dat was nummer 1.
Ik word met de koffers gedropt bij het wachtlokaal op P3 terwijl Rob de auto wegzet, deze keer in de garage die daar tegenwoordig is, lekker dichtbij scheelt een heel eind lopen als je pech hebt en je auto helemaal achter op het parkeerterrein kwijt kunt.
Met de bus naar de luchthaven, bij Britsh Airways zijn we meteen aan de beurt om de koffers te droppen, door de security, deze keer geen vloeistoffen en laptop meer uit de tas, wel nog riem af en jas uit, scheelt weer een heleboel in en uit  pakken daar.
We moeten een kwartier tot 20 minuten lopen voor we bij de Gate zijn, hebben tijd zat onderweg stoppen we bij café Coco voor een bakje koffie, lekkere koffie maar redelijk aan de prijs, het is geen zelfservice en het wordt geserveerd met een overheerlijke bonbon, dat dan weer wel.

krz_cafecoco_schiphol_slider_03Als ik mijn medicijnen pak kom ik tot de ontdekking dat we een flesje water hebben mee genomen, door de security of dit al toegestaan is weet ik niet, anders hebben ze zitten slapen daar.
Ik vraag of Rob zijn zonnebril nog uit de auto heeft meegenomen, ja hoor zit in de zak van mijn vest, alleen zit die daar niet meer, shipzzzzzzzzz, verloren of er in de auto al uitgevallen, we hopen op het tweede, dit was dus nummer twee.
Nu hij toch zijn carry-on open had wilt hij het kaartje van de parking er in doen, dit zat in het borstzakje van zijn overhemd, nogmaals shipzzzzzzzzzzz, kaartje niet meer te vinden dat wordt een nieuwe vragen bij terugkomst en dit was nummer drie, hopelijk ook de laatste.
Alles is vervangbaar en er zijn ergere dingen.

sam_6262De vlucht naar Londen zou op tijd vertrekken maar al bij al werd het toch een half uur later, 5 minuten voor het boarden zou beginnen kwam de crew pas opdraven, beetje laat in mijn ogen.
Tijdens het opstijgen zagen we het Hollandse landschap onder ons verdwijnen, nu was ook goed te zien hoe hoog het water overal stond, alle sloten, rivieren en watergangen waren tot aan de bovenkant vol met water, ook op het land stond veel water.
Eenmaal boven zee kwamen we in de wolken terecht en dat bleef zo tot we gingen dalen.
Feyenoord moet van de week spelen tegen Manchester en dat was goed te merken, er zaten veel 010 supporters in het vliegtuig en dan zeg ik het nog netjes, het overgrote deel was erg luidruchtig en zaten tegen elkaar te snoeven hoeveel ze al gezopen hadden deze ochtend.
Als we bij de gate zijn is er een probleem met de slurf die heeft een storing en kan niet aan het vliegtuig bevestigd worden, reparatie zou 5 minuten duren dit werd uiteindelijk een half uur, commentaar van de 010-ers was niet van de lucht.
Er werd een trap aangekoppeld en trap af en direct weer trap op kwamen we ook in de aankomsthal.
We moesten van terminal wisselen en werden met een bus 10 minuten over het vliegveld heen en weer geschud, wat een rot ervaring als je moet staan, doordat er links wordt gereden en bijna alle bochten kort en naar links waren was het moeilijk om het evenwicht te bewaren.
We hebben tijd zat en moeten weer door de security voor we verder mogen, hier wel alle vloeistoffen en laptop e.d. uit de tas, flesje water deze keer wel opgedronken want dat mocht ook niet mee.

sam_6264Deze vlucht ging redelijk op tijd, eenmaal in de lucht doe ik mijn ogen dicht en probeer wat slaap in te halen, het zou toch een lange zit worden van een uur of 10.
Ondertussen kwam er een hoofdpijn op zetten en die is meestal met een dutje wel over, helaas moest er deze keer toch wel iets tegen migraine aan te pas komen om me weer goed te voelen.
Het eten tijdens deze vlucht was goed, al konden we niet meer kiezen tussen chicken or pasta en kregen we de pasta, halverwege kregen we een snackbox en vlak voor het de daling werd ingezet een pizza punt, drinken was karig, kon wel zelf gehaald worden in de pantry.
Doordat we een directe vlucht hadden vanaf Londen moesten we nu door de immigration en customs, dat nam nog enige tijd in beslag mede doordat de beambte er uitgebreid controleerde.
Op naar de bus van de autoverhuur, daar waren we vrijwel meteen aan de beurt en kregen we een mooie Dodge Journey mee, we hadden speciaal om een auto met winterbanden en all wheel drive
gevraagd, we willen toch wat dirt roads rijden, welke we met een camper niet kunnen.
Het was tegen 22.00hr als we op de kamer zijn in de Eastside Cannery, we dumpen de koffers en steken de weg weer over naar de Walmart voor in ieder geval water en ontbijt voor morgenochtend.
Ook kopen we een horloge en een zonnebril, is dat probleem ook weer opgelost.
We zagen nog een staaltje van People of Walmart een mevrouw liep in pyjama en ochtendjas op pantoffels boodschappen te doen, ik ben niet zo’n held en durfde dar geen foto van te nemen.
Het is tegen 12.00hr als we naar bed gaan, doordat we beiden in het vliegtuig hebben geslapen kunnen we het zolang volhouden en hopen we op weinig last van een jetleg te hebben.

24 November
Las Vegas

dag-2

Na een redelijke nachtrust staan we rond 6.30hr op, niet gek voor een jetleag.
Ik zet koffie en als ontbijt nemen we fruit en yoghurt, ondertussen maak ik een begin met het eerste verslag.
Iets na 9.00hr gaan we naar de Walmart en hopen dat Da-Vi nails open is, om onze voeten te laten doen, deze is open en we kunnen meteen gaan zitten, ik zoek een mooie rode kleur uit, deze keer met glitters vanwege de kerst.

sam_6273We hebben een aangenaam gesprek met degene die ons helpen, ze hebben zich wel voorgesteld maar hun naam ben ik al weer vergeten.
Als ze horen dat we uit Nederland komen vragen ze wat de buurlanden zijn, nou Duitsland en België en dan vraagt hij of Holland ook een buurland is, iedereen weet wel dat Amsterdam in Holland ligt maar dat Holland Nederland is wordt niet erg gesnapt.
Als de voeten weer helemaal zacht en mooi zijn kan het shoppen beginnen, we zijn toch bij de Walmart en gaan daar eerst eens kijken, ik moet heel nodig passende kleding hebben, alles is veel te groot geworden.
Ik scoor er dan ook twee truien, nog even een broek gepast, helaas was dat een heupbroek en die vind ik verschrikkelijk zitten dat werd hem dus niet.
Ook de kerstafdeling werd niet vergeten, we zien van die mooie smalle boompjes waar we thuis ons rot naar gezocht hebben, tenslotte een kleinere boom met wat minder omtrek gekocht, zou er zo een mee willen nemen.
Dan op naar Skechers voor schoenen en pantoffels, ik had daar een aantal jaar geleden heerlijk Bobs gekocht, die ondertussen helemaal versleten zijn, helaas hadden ze die hier niet.
Op naar de Premium Outlet South, daar is ook een Skechers winkel, hier hadden ze niet mijn maat en wisten ook niet of die nog geleverd zou worden, we komen op het eind nog terug in Vegas en zullen dan nog even kijken.
We lopen de VF outlet in en kijken tussen de rekken met koopjes voor spijkerbroeken, ik vind er wel mijn maat maar helaas alleen maar boot cut of straight leg en ik wil skinny, die vinden we wel in de rekken die niet af geprijsd zijn en hoera 2 maten kleiner dan voorheen.

sam_6272Ook Rob slaagt voor twee spijkerbroeken.
We gebruiken de lunch in de foodcourt en houden de outlet voor gezien, we rijden nog even naar de andere kant van Las Vegas om te kijken of Michael’s open is, heel deze mall was gesloten.
Terug naar het hotel, waar ik mijn sportkleding aantrek en naar de fitness ruimte ga voor een work-out, hoezo verslaafd, ik doe er 3 kwartier cardio op de loopband en de crosstrainer.
In de fitness ruimte staat een koffie automaat en regelmatig kwam er iemand binnen om koffie te mee te nemen, als ik klaar ben neem ik 2 bekers koffie mee en we drinken die buiten in de zon op.
Als we daar zitten zien we dat het heel erg druk is, er komen zoveel mensen aan dat we niet gek staan te kijken dat het een heel eind vol zit, aan de prijs is het ook te zien dat het druk is, die is heel wat hoger dan wat wij betaald hebben.
Daarna koffers reorganiseren zodat we weer ieder onze eigen koffer hebben.
We besluiten om bij de buren, in Sam’s Town te gaan eten bij TGI Friday, na het eten lopen we nog een rondje door de binnentuin, deze is al helemaal in kerstsfeer.

sam_6274 sam_6279De watershow hebben we nu al zo vaak gezien dat we niet wachten tot die begint, terug in het hotel halen we koffie in de fitnessruimte en maken de verslagen.
Voor straks op tijd naar bed, morgenochtend, om 7.00hr hebben we een ontbijt afspraak met Lyan en Albert van het AA-forum.
We vertrekken uit Las Vegas, is veel te duur in het weekend, dus moet alles in de auto.

25 November
Las Vegas – Panguitchdag-3

Het is rond 5.00hr als ik wakker word en niet meer terug in slaap kom, al voor 6.00hr zin we beiden op.
We ruimen de koffers verder in en gaan even 6.30hr naar beneden en checken uit, alles in de auto en op weg naar de Silver Sevens voor onze ontbijtafspraak.

fc2b026ec40e721e4d173b5c92ebd729Lyan en Albert staan al te wachten als we het parkeerterrein op rijden, gauw naar binnen want het is ijskoud.
Voor degene die denken dat het altijd warm is in Las Vegas, het was nu 37F dat is 2C.
Het buffet begint om 7.00hr en we zijn weer een van de eersten, we bestellen koffie en sap en vullen onze bordjes, tijdens het eten kletsen we bij over de reis, die van hun is bijna ten einde.
Twee uur later verlaten we het buffet en kletsen buiten nog een poosje verder, de temperatuur is inmiddels aan het stijgen en het is zowaar aangenaam in het zonnetje.
We nemen afscheid van elkaar en vervolgen ieder onze weg, wij gaan richting Zion, we hebben gisteren besloten om Valley of Fire over te slaan, die willen we op het eind inruilen voor Death Valley.
Eerst hebben we de Arizona Strip nog te gaan, ik blijf het een rot stuk vinden al hadden we nu geen last van crosswind.

sam_6282 sam_6286In Hurricane gaan we nog even naar de Walmart voor wat kleine boodschappen, we hadden eerst het plan om in Washington naar de Walmart te gaan, dat waren blijkbaar meer mensen van plan, want er stond een flinke file bij de afslag.
Dan rijden we door naar Zion, al zijn we wel bang dat het er druk zal zijn, veel mensen zijn vrij en trekken erop uit.
We krijgen gelijk in Springdale komen we in een file terecht, we zien veel volle parkeerplaatsen, je kan vanaf hier ook met de bus naar Zion.

sam_6295 sam_6300Nu mag je sowieso de Zion Scenic Canyon Drive niet rijden met eigen vervoer, alleen de doorgaande weg is open voor alle verkeer, vanaf volgende week is het weer toegestaan om met eigen vervoer de Zion Scenic Canyon Drive te rijden.
Zodra we het park in zijn spot ik al een Deer, ruimte om te stoppen is er niet, ook niet als we een hele kudde Deer zien.
Aan beide kanten staan auto’s geparkeerd, soms niet eens met alle wielen van de weg het is daar dan ook uit kijken, zeker als er ook nog een tegenligger komt.
Als we een gaatje zien waar de auto inpast stoppen we even voor een paar foto’s.

sam_6301Dit lukt ons een paar keer, hoe verder we naar boven rijden hoe minder auto’s er geparkeerd staan, het is dan ook al redelijk fris daar.

sam_6306We moeten even wachten om de tunnel door te kunnen, deze is zo laag dat een camper in het midden moet rijden om de wanden niet te raken.
Het verkeer wordt dan aan de andere kant tegengehouden.
Als we net de tunnel uit zijn en bij de parking van de Canyon Overlook trail zijn, zie ik ineens 2 Bighorn Sheeps boven op de berg staan, echt tijd voor een foto hadden we niet, want je moet daar gewoon doorrijden als er geen parkeerplaats is, hopelijk is de foto gelukt.

sam_6311We rijden verder over de Zion Mount Carmel Highway, aan beide kanten een schitterend uitzicht, vooral als de zon op de bergen schijnt.
We stoppen bij de Checkerboard mesa, helaas lag deze al in de schaduw waardoor het toch een stuk minder mooi was, ondertussen zitten we 6670ft hoog (2033meter) en dat is dan ook goede te voelen aan de temperatuur, het is behoorlijk fris zullen we maar zeggen.

sam_6321 sam_6324En zo komt er aan Zion ook weer een einde en gaan we richting Bryce.
We maken nog een stop bij een kudde Bisons, die in een wei liepen bij de Zion Mountion Ranch, een plaatselijke attractie zo te zien aan de hoeveelheid mensen die er staan te fotograferen.

sam_6332Even later steekt er een White Tail Deer met een schitterend gewei de weg over en nog wat later moeten we vol in de remmen omdat er een Deer met waarschijnlijk een jong ineens de weg over stak.
Als we op de US-89 north rijden zien we sneeuw tussen de bomen liggen, op wat kleine meertjes ligt een dun laagje ijs, een teken dat het hier koud is.

sam_6334We komen een benzinepomp tegen waarvan we de prijs wel oké vinden en het vermoeden hebben dat het richting Bryce duurder zal zijn, dus stoppen we even om de tank vol te gooien, later zagen we alleen mr pompen die minimaal 40 cent duurder waren.
Het is even na 16.30hr als we inchecken bij het hotel, dit hotel hebben we vrijwel voor niets, omdat we bij Hotels.com nog een gratis nacht te goed hadden en we deze voor 5 december moesten gebruiken ander was die verlopen.
Helemaal gratis was het niet, je moet 10x via hun site ergens overnacht hebben en dan krijg je 10% van het totaal bedrag wat je kan gebruiken voor een gratis nacht, belastingen en zo moet je altijd zelf betalen, we hebben in ieder geval een goedkope overnachting.
Rond etenstijd rijden we naar Panguitch en komen terecht bij Kenny Rays een soort van Diner, het eten was niet bijzonder maar gewoon goed.
We hadden eerst viaTripadvisor een ander uit gekozen maar daar was het aarde donker.
Terug op de kamer maak ik koffie en maken we de verslagen.

26 November
Panquitch – Green River

dag-4

Het kan vriezen en het kan dooien, nou het heeft gevroren vannacht en niet zo’n beetje ook, toen we opstonden was het 12F dat is -11C.
De auto zat dan ook rondom dicht gevroren.
Nog steeds last van jetlag, we waren rond 6.00hr beiden klaar wakker en zijn maar opgestaan, er kon vanaf 6.30hr ontbeten worden en we waren dan ook de eerste.
Om 7.15hr zit alles weer in de auto en gaan we op weg de Subway voor de lunch, we rijden hiervoor terug naar Panguitch, helaas ging die pas om 8.30hr open en daar gingen we dan ook niet op wachten.
Volgens Rob zat er ook een bij de afslag naar Bryce NP en daar waren we naar onderweg, en inderdaad daar zat een Subway.
Bij Red Rock stopen we nog voor een paar foto’s, omdat er sneeuw op de rotsen ligt, zonder sneeuw hebben we dezelfde rotsen al verschillende keren gefotografeerd.

sam_6343 sam_6344We gaan eerst naar het park, gaan eerst naar het visitorcenter voor een sanitaire stop om vervolgens het park in te gaan.
Het is 8.30hr als we bij het visitorcenter afslaan het park in, we rijden eerst helemaal tot het eind, omdat alle viewpoints aan de andere kant van de weg liggen en als je boven begint hoef je niet steeds rechts naar links uit te wijken.
Het vriest nog steeds en er staat een vreselijke koude wind, we trekken dan ook de handschoenen aan en ik ook een sjaal en oorwarmers.
De zon staat net verkeerd om de foto’s mooi uit te laten komen, eigenlijk zou je hier in de middag moeten zijn.
We doen niet alle viewpoints, omdat het niet de eerste keer is dat we hier zijn en we nog meer op het programma hebben staan.

sam_6352 sam_6362 sam_6380 sam_6399 sam_6407Het is 10.30hr als we het park uitrijden, het werd toen ook al drukker in het park, wat al te merken was op de viewpoints en bij de ingang stonden twee korte rijen van samen een auto of tien.
We stoppen bij de Subway en halen daar alvast onze lunch.
Ons volgende doel is Capitol Reef NP, we gaan via de UT12 door Grand Staircase Esclante NM naar Capitol Reef, deze route hebben we al verschillende keren gereden en hij blijft schitterend, we stoppen eigenlijk niet, ook hier het zelfde verhaal we hebben de rotsen al tig keer op een foto.
Als we voorbij het viewpoint van Kiva Koffeehouse komen zien we dat het helemaal weg is, er is nu een parkeerplaats of wij moeten het helemaal gemist hebben.
We klimmen uit het dal en komen weer in de sneeuw terecht, de wegen zijn goed schoon, de sneeuw ligt vooral in de berm en tussen de bomen.
Zo rond 12.30hr gebruiken we op een parkeerplaats de lunch en drinken de koffie die we meegenomen hebben.
We maken nog een stop, omdat we Capitol Reef beneden mooi zagen liggen, zonder de blauwe waas die er in de zomer hangt.

sam_6430In Torrey stoppen we bij het visitorcenter, alleen maar om even gebruik te maken van het toilet, ik weiger om naar een pittoilet te gaan bij deze kou, al was het ook hier een koude bedoeling, er was geen verwarming.
We steken de weg over en gooien nog een paar gallon benzine in de tank en rijden we verder naar Capitol Reef.
We slaan af bij het visitorcenter en kijken rond of we Deer zien, die zijn er vrijwel altijd en ook nu zagen we een groepje tussen de appelbomen staan grazen, ook de bok was al aanwezig en bewaakte zijn harem goed.

sam_6434 sam_6436Bij de camping, die nog steeds in gebruik is en waar de diehards nu nog in een tent overnachten, brrrr, zagen we weer een groep Deer ook hier was er weer een bok die zijn dames goed in de gaten hield.

sam_6437We rijden de Scenic drive en willen nog een dirtroad rijden, nu we de kans hebben met een auto.
De Capitol Gorge Road blijkt afgesloten te zijn en de Pleasant Creek Road is niet geschikt voor deze auto dus rijden we terug naar de Grand Wash Road, deze is 1,25 mijl lang en komt uit op Grand Wash Trail die we een aantal jaar geleden gelopen hebben.
We maken daar nog wat foto’s en rijden dan terug, we moeten nog een heel stuk naar Green River en het is al vroeg donker.

sam_6448 sam_6451De enige stops die we nog maken is bij het visitorcenter, voor een map en wanneer we een groep wilde Turkey’s zien, we tellen er zo in de gauwigheid een stuk of 30, zij hebben het geluk gehad om niet in de oven te belanden bij Thanksgiving.

sam_6456 sam_6458Dan is het in een ruk door naar Green River, het eerste stuk is nog mooi met het stuk Badlands, maar na Hanksville wordt het een saaie bedoening en komen we ook vrijwel geen verkeer tegen er zijn een paar auto’s die ons passeren maar verder was het stil, ook in Capitol Reef was het rustig.
Het is tegen 17.30 als we bij het hotel aankomen, we krijgen een kamer op de tweede verdieping en nemen dan ook het hoognodige mee uit de auto.
We drinken wat en kijken waar we iets kunnen gaan eten dat wordt een stukje terug bij Tamarisk, goed gegeten voor weinig geld.
Terug op de kamer drinken we koffie en maken het verslag.
Volgens de weersverwachting zal het vannacht niet zo koud worden als afgelopen nacht.

27 November
Green River – Moab

dag-5

Ietsje langer geslapen dan de laatste dagen, het was nu tegen 7.00hr dat we wakker werden.
Het ontbijt stelde niks voor en ik besloot zelf maar koffie te maken en met een yoghurtje en wat fruit komen we een heel eind.
Als ik de yoghurt uit de koelkast pak blijkt die bevroren te zijn en dus nog niet eetbaar, we halen twee potjes yoghurt bij het ontbijtbuffet, alleen helaas geen light, het moet dan maar voor een keertje.
Ondertussen bel ik even mijn ouders, zodat die ook weer gerustgesteld zijn.
Ik zet nog een pot koffie om mee te nemen en we gaan op zoek naar de Subway voor een lunch om mee te nemen, deze zit bij een tankstation in en we gooien meteen de tank vol.
Het is net 8.00hr als we richting Moab rijden, we zullen vandaag Island in the Sky bezoeken.
Na een stop bij het visitorcenter, waar we een map halen en meteen van de toiletten gebruik maken, deze keer was ik verplicht om de pittoilet te gebruiken er zijn geen flushtoilets aanwezig in het park.
Er zijn een aantal regels opgesteld om deze toiletten goed te laten werken een bord met de regels hangt boven ieder toilet, zo mag men niet in hurkzit op de toiletbril je behoefte doen, blijkbaar doen Aziaten dit vaak, er is naast de normale toiletpot een hurktoilet aanwezig.

sam_6465Onze volgende stop is de Shafertrial overlook en iedereen die Rob een beetje kent kan al raden wat hij voorstelt nu we met een auto zijn en dat is om vanmiddag de Shafertrail (dirt road)te rijden, we hebben deze al twee keer gedaan maar nooit heeft hij zelf gereden.
We lopen eerst naar de overlook en ervaren dat het vreselijk koud is, net rond het vriespunt en er staat een vies koud windje, als we terug naar de auto lopen sneeuwt het een beetje.

sam_6469Het is weer al enige jaren geleden dat we hier waren en we besluiten om de trail naar de Mesa arch weer eens te doen op de parking is het niet druk en hopen op geen mensen die in de arch blijven staan.
Helaas gaat dat niet op, want iedereen wil op de foto met de doorkijkt van de Arch, we wachten even en dan is iedereen weg, als ik naar de Arch loop komen er twee mensen aanlopen en die stiefelen gewoon voorbij en gaan precies voor me staan, meestal ben ik erg beleeft en laat ze maar deze keer was ik er klaar mee en ben in hun beeld gaan staan.
Gelukkig kregen we daarna nog genoeg tijd voor foto’s zonder andere mensen, al moesten we het wel een paar keren vragen of ze even wilden wachten.

sam_6478Daarna rijden we naar de Green River overlook, ook daar was het koud.

sam_6486Als we op weg zijn naar de Grand View Point Overlook spotten we een mannetjes Deer, we reden al zachtjes dus is het een kwestie van remmen en zachtjes terug achteruit voor een foto, gaat het dier lopen en wij weer een stukje vooruit enzovoort.
Als we op de parking bij Orange Cliffs Overlook staan komt hij weer te voorschijn en kunnen we op het gemak foto’s nemen, van een ranger die daar stond kregen we een compliment voor het niet benaderen en/of laten schrikken van het dier.
Een auto die even later met veel lawaai aan kwam deed het dier schrikken en spoorslag verdween hij tussen de struiken.

sam_6504We nemen de Buck Canyon Overlook nog mee en rijden dan richting de uitgang voor de Shafertrail, maar eerst nemen we nog een kijkje bij een andere Shafertrail Overlook, we besluiten daar eerst te eten.

sam_6513 sam_6523Stoppen dan nogmaals bij het visitorcenter om gebruik te maken van het sanitair en gaan de Shafertrail op.
Nu hebben we deze een keer met een excursie gedaan van boven naar beneden en met Jan en Marjan van beneden naar boven, ik vind het van boven naar beneden spannender.

sam_6525Er waren vrijwel geen andere auto’s op de trail en hadden dan ook geen tegenliggers.
Bij de splitsing van de weg met de Potash Road en de White Rim Road, besluiten we de Musselman Arch nog met een bezoek te vereren.
De weg daarheen zag er redelijk uit en in mijn beleving was het niet zover, al bleek dat nog tegen te vallen ook de weg was overal niet zo goed.
De Arch ligt er nog schitterend bij al durf ik er niet overheen te lopen, Rob doet dit zonder moeite al ben ik blij dat ik het niet gezien heb, omdat ik terug naar de auto moest om een andere batterij voor mijn camera.

sam_6530 sam_6531Als we terug rijden staat er ineens een Bighorn sheep op de weg, we kunnen deze weer mooi fotograferen voor ze naar beneden verdwijnt.

sam_6539Bij de splitsing nemen we de Potash Rod naar Moab, regelmatig lassen we een stop in voor een foto.

sam_6543 sam_6546 sam_6549 sam_6551Op sommige stukken is de Potash Road echt slecht en was het goed navigeren om langs alle putten en bulten te komen zonder de auto te beschadigen.

sam_6554Het is net 15.00hr geweest als we weer op het asfalt komen, als we bij de parking bij de trail naar de Corona Arch komen gaat het net wat spetteren, er drinken daar nog een bakje koffie voor we naar Moab rijden.

sam_6556Rond 15.30hr arriveren we bij het motel, we checken in en halen de auto leeg.
We zoeken op internet waar we willen gaan eten en besluiten heel simpel naar Denny’s te gaan, het was al weer een paar jaar geleden dat we er in een geweest zijn, na een slechte ervaring was ik er een beetje bang voor, na deze ervaring mag het weer een keertje vaker.
We hadden allebei Wild Alaska Salmon Skillet, ondanks dat de zalm wat te droog was, smaakte het prima.

wild-alaska-salmon-skillet_thumb-m

28 november
Moab

dag-6

We raken een beetje aan de tijd gewend, het is 6.50hr als we wakker worden, we staan meteen op en zitten om 7.00hr aan het ontbijt.
Het is in ieder geval weer fris, de daken van de auto’s zijn bevroren, de temperatuur blijkt net rond het vriespunt te zijn.
Terug op de kamer maak ik koffie om mee te nemen en pakken we de spullen die we denken nodig te hebben.
Eerst naar de City Market voor fruit en water en dan naar de Subway voor onze lunch, als dit gedaan is zoeken we de postoffice en posten de kaarten voor de achterblijvers in Nederland.
Het is net 8.30hr als we door het poortje van Arches NP rijden, er zit nog niemand maar er hangt een box met het krantje en de map, we nemen dit mee, want ook het visitorcenter gaat pas om 9.00hr open.
Onze eerste stop is bij Balanced rock’, we nemen gauw wat foto’s het is ijzig koud en er waait een stevige koude wind en de temperatuur is nog niet veel opgelopen.

sam_6559 sam_6566Op de Lasal Mountians zien we verse sneeuw liggen, gisteren was dit veel minder.
We hadden eigenlijk het plan om de hike naar de Delicate Arch te doen, maar om nu met deze kou het hele stuk over de open vlakte te lopen, daar zien we toch maar vanaf.
We rijden door naar Devils Garden en nemen er wat foto’s langzaam zakken we af richting Delicate Arch, in plaats van de hike naar de Arch, doen we nu de hike naar de Lower en Upper Delicate Arch Viewpoint.

sam_6582 sam_6583Ook hier is het koud, en als we bij de Upper komen waaien we zo’n beetje uit onze jas, terug beneden begint het wat te sneeuwen.
Toch zien we wat blauwe lucht verschijnen en hopen dat de zon doorkomt, we willen de hike bij de Window section doen.
En warempel de zon komt door en meteen is het een stuk aangenamer al staat er nog steeds een koude wind.

sam_6605 sam_6606We besluiten om ook de hike naar de Double Arch te doen, zo komen we toch nog aan onze beweging vandaag.

sam_6615We stoppen nog even bij de Garden of Eden en gaan dan langzaam rijdend het park uit.

sam_6618Ons volgende doel is het rijden van de Onion Creek Road(dirt road), de lunch gebruiken we op een parking langs de Colorado River.
We rijden verder langs de rivier en nemen de afslag naar de Onion Creek Campground, deze laten we rechts liggen en slaan af de canyon in.
Wat deze weg zo bijzonder maakt is het feit dat men steeds de Onion Creek moet oversteken, we hebben het geteld en hebben 60 x door het water moeten rijden.
Gelukkig stond het water niet hoog, het is niet aan te raden deze weg bij of net na slecht weer te rijden, een Flash flood is erg gevaarlijk.

sam_6621 sam_6622Op een paar mijl na rijden we heel de weg al is het laatste stuk alleen maar omhoog er was zelfs een stuk bij waar we een helling van 10% moesten rijden, ik kan je vertellen dat dit omhoog een stuk minder eng is als naar beneden.
We komen op de hoogte waar de sneeuwgrens begint, er ligt wat sneeuw tussen de beplanting, veel is het niet het geeft wel aan hoe koud het is, beneden in het dal regende het.

sam_6627 sam_6632Om ons niet vast te rijden keren we om waar dat mogelijk is en aanvaarden te terug rit.
Ook nu weer 30 keer door de Onion Creek voor we bij de campground zijn, deze rit hebben we ook al eens een keer met Jan en Marjan gedaan, maar net als gisteren wilde Rob hem ook eens zelf gereden hebben.
We lassen op de camping een sanitaire stop in en ik ervaar hoe het is om in de open lucht naar het toilet te gaan.
Het is weer een pittoilet in een houten hokje waar geen deur in zit en ook geen dak, om anderen te laten weten dat het toilet bezet is hang je een ketting met een rood blok voor de ingang.
We nuttigen hier nog een beker koffie voor we richting het hotel gaan hier arriveren we tegen 16.00hr.
Rond 18.00hr gaan we eens bekijken waar we willen eten en komen zo uit bij de Moab Grill, het eten was goed maar niet bijzonder.
Als we terug naar het hotel rijden zien we in een zijstraat allemaal kerstverlichting, er wordt een U-turn gemaakt om dit eens nader te bekijken, blijkt een art center te zijn die flink heeft uitgepakt met lichtjes.

sam_6646 sam_6653

29 November
Moab

dag-7

Het wordt afgezaagd, helaas weer om 6.30hr klaar wakker, ik internet wat voor ook Rob wakker is.
We ontbijten weer in het hotel al stelt het niet echt veel voor, mijn yoghurt nuttig ik op de kamer, meteen zet ik een kan koffie om mee te nemen.
Het is iets na 8.00hr als we bij de Subway een brood voor de lunch halen, er staat een ATM en pin ik meteen wat cash.
We rijden het dorp uit naar de UT-128 en rijden langs de rivier tot aan de afslag naar de Lasal Mountian Loop, onderweg zien we al wat sneeuw tegen de bergwanden liggen, de temperatuur is zo rond het vriespunt.

sam_6657 sam_6658 Ook op de weg ligt op een gegeven moment wat sneeuw, we rijden door en denken als de weg niet begaanbaar is dan sluiten ze hem wel.

sam_6660Nou dat was even verkeerd gedacht, de sneeuw op de weg werd steeds dikker en dikker naarmate we hoger kwamen te zitten.
Als we het bordje Lassal Mountion Loop zien slaan we af, zouden we door rijden komen we in verwegniestan uit.
We waren de eerste die hier over de maagdelijk witte deken mocht rijden, alleen enkele dieren waren ons voor geweest aan de sporen te zien.

sam_6662De sneeuw wordt nog dikker, zeker een 15 centimeter ligt er op de weg, we kunnen 2 dingen doen terug rijden of doorrijden allebei is even lastig.
Als er een auto ons achterop komt laten we die passeren en zo kunnen wij in hun spoor rijden, dit waren werkmensen en die zullen vaker deze weg onder deze omstandigheden rijden.

sam_6669De omgeving is zonder meer mooi te noemen, takken die doorbuigen van de sneeuw met als achtergrond rode rotsen.

sam_6663 sam_6664 sam_6665Ik ben blij als er een sneeuwruimer ons te gemoed komt, al lijkt de weg daarna wel gladder door de aangereden sneeuw.
Ik moet nodig naar het toilet en als we dan een pittoilet zien stoppen we daar, als ik uit de auto stap zak ik tot de rand van mijn Uggs weg in de sneeuw.
Blijkbaar had ik dit al voor ziende blik en in plaats van mijn schoenen de Uggs aan gedaan.
We rijden nu voornamelijk links van de weg, omdat daar de sneeuw al is weg geschoven en er verder toch geen verkeer is, totdat we zover gedaald zijn dat er vrijwel geen sneeuw meer ligt.

sam_6675 sam_6676 sam_6678 sam_6681 sam_6683Doordat we weinig stops hebben gemaakt zijn we na ruim twee uur al weer beneden en wat nu.
Ik stel voor om in Arches NP te gaan kijken of daar ook nog sneeuw ligt al vermoeden we van niet.
Zo gezegd zo gedaan, in Arches rijden we meteen door naar het trailhead van de Delicate Arch, Rob stelde voor om deze te gaan doen nu er niet zoveel wind staat als gisteren.
Als we op de parking staan en zien hoe laat het is zien we er weer vanaf en gaan wat kleinere trails doen.
We rijden door naar Devils Garden en lopen naar de Sand Dune Arch, zo tussen de rotsen en in de schaduw is het ijs en ijskoud.

sam_6688 sam_6691Van een afstand zien we de Broken Arch, we lopen daar iet meer heen was ook best een eind door het veld en we hadden het koud.
We rijden een stukje verder naar de Skyline Arch en doen de hike daarheen, deze is niet zolang en nu waren we er wel opgekleed, handschoenen aan en oorwarmers op.

sam_6693Als we de Arch zien kijk ik ook nog eens rond en zie een groepje Deer wat daar staat te grazen, er is een mannetje bij.
Even later komt er een groter mannetje van tussen de bosjes, meteen maakt de andere bok plaats en gaat een eindje verder weg staan grazen.

sam_6699 sam_6705We lopen nog een stukje door naar de arch maar zien geen echte meerwaarde hiervan en draaien om.
We rijden verder en twijfelen of we nog naar de Landscape Arch zullen gaan.
Als we op de parking staan begint het te sneeuwen en terwijl we lunchen gaat het ook hagelen en harder sneeuwen, we zien dus van de hike naar de Landscape Arch af.

sam_6718We rijden terug naar beneden en zien dat de wolken wel heel erg laag hangen, de Balanced Rock is bijna niet te zien.

sam_6725 sam_6726Achteraf zijn we blij dat we niet aan de de hike naar de Delicate Arch zijn begonnen, in de sneeuw of regen lopen is niet echt ons ding.
Bij het La Sal Mountion Viewpoint zien we dat er nu nog meer sneeuw op de berg ligt.
We rijden het park uit en gaan een Laundromat opzoeken om de was te doen.
Volgens de mevrouw van het motel zit er achter de McDonalds een en achteraf wist ik dit, helaas was deze gesloten.
Dan toch maar op internet kijken of er meerdere zijn, tot ik de camping, Canyonsland, zie waar we vaker hebben gestaan en waar ook een laudry is, camping closed for the winter en ook de laundry, we konden wel gebruik maken van de restrooms en daarvan de sleutel halen bij de benzinepomp.
Dan maar even terug naar het hotel, dan zie ik naast de City Market een laundromat die wel open is.
Was in de machines en Rob gaat terug naar de McDonalds voor eeen Eggnog shake, hadden ze daar nog nooit van gehoord, die houden we dan te goed.

sam_6729We doen nog wat boodschappen bij de City Market en deze keer vergeet ik mijn voordeelkaart niet, de vorige keer moest de kassière er om vragen, we nemen een gebraden kip mee voor het avond eten, als toetje neem ik een potje Griekse Yoghurt met cocos mee, of er een engeltje op je tong piest zo lekker.
Terug in het hotel relaxen we en ruimen de boel weer in morgen trekken we verder.

 

button2 button3