Week 2. 7 juni – 13 juni

Week 2  

7 juni – Colorado NM

Vandaag nemen we afscheid van de Hekkies, maar eerst gaan we uitgebreid ontbijten.
Als dan de afwas is gedaan de camper opgeruimd alle tanks zijn geleegd gaan onze wegen zich, voor een paar weken scheiden.
We nemen afscheid met de woorden ‘tot ziens in Vegas’ en rijden de camping af.
We volgen de Colorado en constateren dat er de laatste dagen nog meer water is bij gekomen.
1457Bij Fruita in Colorado zien we dat de rivier op sommige plaatsen buiten z’n oevers is getreden.
Onze route gaat door Colorado NM, we rijden het park in na vertoon van onze America the Beautiful pass.
We nemen de switchbacks naar boven en dan wat vieuwpoints aan, we zijn hier al een keer geweest en nemen nu de tijd voor de vieuwpoints die we de vorige keer over hebben moeten slaan ivm werkzaamheden.
1458146314641466Als we het park uitrijden geven we TomTom opdracht een Walmart te zoeken, hij weet weer niet helemaal de goede weg aan te geven en brengt ons naar  een HobbyLobby,  de Walmart was nog een stukje verder.
Eerst de voorraden aangevuld, om daarna de Hobby Lobby nog even onveilig te maken.
Veel kopen we er niet maar Rob vind er de poster in de vorm van Amerika in nummerplaten.
TomTom krijgt nu de opdracht om ons naar onze eindbestemming van deze dag te brengen.
We volgen de Colorado River en later de Eagle River, in beiden staat het water zo hoog dat ze ook hier buiten hun oevers zijn getreden.
In Vail staat de golfbaan onder water en is er ook niet te fietsen op het fietspad wat langs de weg loopt staat op sommige stukken onder water, later zagen we dat er nog bergen sneeuw lag, er was een wel een pad vrijgemaakt, maar aan allebei de kanten lag de sneeuw wel 2 meter hoog.
De spoorbaan die we zien zal ook niet meer lang open blijven als het water blijft stijgen. 1487
Door roadwork hebben we best wel tijd verloren en gaan op zoek naar een camping in de buurt, maar helaas nergens een camping te vinden, bij de Walmarkt in Vail durfden we niet te gaan staan, ook al omdat er geen ander camper te zien was.
Dus toch door gereden naar de geplande camping, daar komen we tegen 19.00hr aan, vlug een plekje gezocht en meteen aan het eten begonnen voor het te donker was voor de bbq.
De temperatuur was al flink gedaald, wat niet zo heel vreemd was,we waren gestegen tot 9100ft.
De bergen om ons heen waren nog bedekt met een flinke deken van sneeuw.

 8 juni – Rocky Mountians

Vanmorgen meteen na het ontbijt op pad, we rijden de camping af en slaan links af de Dillon Dam op.
Op het eind van de dam worden we naar de kant gesommeerd door een beveiligingsman, volgens ons was het geen politie.
We hadden er totaal geen idee van wat we verkeerd hadden gedaan.
Nu bleek dat we hier niet hadden mogen rijden met een camper ook niet met vrachtauto’s of bussen, dat stond blijkbaar aan gegeven, dit bord hebben we dus duidelijk gemist  in het oerwoud van borden wat er aan die weg stond, over onder andere weg werkzaanheden en snelheidslimiet.
Op de vraag waarom we hier niet mochten rijden, kregen we als antwoord, dat ze de dam wilden beschermen en werd er verwezen naar Oklahoma City waar een aanslag op een dam met een Uhaul auto was gepleegd.
Het bleef gelukkig bij een waarschuwing, we moesten wel beloven het nooit meer te doen, oké meneer we zullen het echt nooit meer doen.
Met have a nice day mochten we verder.
Het werd een dag dat we nog meer troopers zagen en goed op de snelheid moesten letten. Op de Central City Parkway zien we een trooper verdekt opstaan met een lasergun in de aanslag, nu rijden wij nooit hard, want dan zuipt de camper benzine, maar het geeft je toch altijd weer een adrenaline kik, zeker als je een trooper achter je aan krijgt, net als in de film. 1517
Deze keer bleef de trooper netjes staan wachten op de volgende overtreder.
De route van vandaag was weer schitterend zo rijden door Central City, een klein plaatsje met smalle straatjes en een heleboel casino’s.1522
Door de bergen rijden we naar het plaatsje Nederland, wat zo te zien ook een heel leuke plaats is, we zien oude treinen en kranen die op stoom werken, allemaal in het voorbij gaan, we hebben niet de tijd om hier lang door te brengen.
Weer een reden om toch nog eens terug te gaan, we weten dat er hier een Neder-Amerikaan woont.

1525Ons doel is het Rocky Mountian NP en daar willen we op tijd zijn voor een campingplek, als we bij het Visitorcenter wat informatie vragen en meteen vragen naar de kampeermogelijkheden, belt de ranger naar een reserveringsnummer en daar werd verteld dat Moraine Campground vol zat, maar dat er nog plek was op Glacier Basin.
Verder kregen we als informatie dat de Trail Ridge Road open is, die kunnen we dus in ieder geval rijden, de trails rond Bear Lake waren nog gesloten daar lag nog anderhalve meter sneeuw op.
We rijden het park in en gaan toch proberen een plekje op Moraine Campground te krijgen (zijn we dwars of niet) en jawel er is nog plaats.
Na dit geregeld te hebben, gaan we dieren spotten, camera’s  en verrekijker mee, wie weet wat we tegen komen.
We zien Elk en bij West Horseshoe Park zien we in de verte Bighorn Sheeps lopen, we rijden naar het vieuwpoint van Sheep Lakes en daar lopen er vier, zo te zien vrouwtjes.
Dit is een geliefde plek om te grazen, er staat permanent Park Volunteers, die het verkeer regelen en stilleggen als de schapen van de berg komen.
Ook wordt er streng opgelet of men niet te dicht bij de dieren probeert te komen.

1542

We rijden het park uit om in Estes Park te  tanken en om bij de McDonalds het verslag van de vorige dag te up-loaden en voor een heerlijke ijskoude Frappé.
Het up-loaden lukt bij mij voor geen meter en we besluiten om weer naar het visitorcenter te gaan, daar stond te lezen dat je gebruik kon maken van een snelle wifi verbinding.
Het lukt allemaal wel al is de wifi ook hier niet erg snel, meerdere mensen klaagden daarover, in de tijd dat ik daar zat.
We gaan weer verder en doen de wandeling rond Sprague Lake, dit was een makkelijke rolstoelvriendelijk wandeling, moeten ze alleen wel de hopen sneeuw van het pad halen.
Met een rolstoel over boomwortels moeten rijden lijkt me niet prettig.

1562

We nemen ook nog een kijkje bij het Bear Lake trailhead, daar is echt geen wandelling te doen zonder speciale sneeuwschoenen.

1566Het loopt tegen de avond en dan komt de Elk weer te voorschijn uit het bos, we rijden naar de Moraine Park Meadows en hopen daar nog Elk te spotten.
We worden beloont er loopt daar Elk genoeg, we maken de nodige foto’s, gaan daarna naar de camping, etenstijd.

1587Nu we hier geen wandelingen kunnen doen besluiten we om na deze nacht weer verder te gaan.
Morgenochtend nog wel de Trail Ridge Road rijden, natuurlijk.

 9 juni- Rocky Mountian

Zoals ik gisteren al schreef, rijden we vandaag de Trail Ridge Road en verlaten dan de Rocky Mountians, we weten nog niet waar we uit gaan komen, maar dat zien we wel.
We staan niet te laat op en ontbijten nog op de camping, hier mag je de generator al om 7.30hr gebruiken en daar maken we dan ook dankbaar gebruik van, voor ons bakje koffie. Als alles weer is opgeborgen en dan bedoel ik losse spullen zoals de waterkoker en koffieapparaat, die glijden tijdens het rijden van de aanrecht, gaan we weer verder.
Als we de Trail ridge Road op rijden zien we dat er een dichte nevel in het dal hangt, we rijden dan ook het viewpoint voorbij, misschien hebben we op de terugweg meer geluk.
We klimmen flink en kom al gauw tussen muren van sneeuw te rijden, die ook nog steeds hoger worden, tot zelfs muren die boven de camper uit komen.

Dan zijn we al tot boven de boomgrens gestegen, op de toendra’s ligt er vrijwel geen sneeuw, waarschijnlijk is dat er door de harde wind afgewaaid.

1605

 1606

1608

1620

Als we op de parking van het visitorcenter komen, zien we dat dat nog helemaal in de sneeuw ligt, er zijn mensen bezig om het sneeuw vrij te maken.
Het is hier is en ijskoud en na een klein wandeling gaan we weer gauw de warme camper in.

1624We rijden nu dezelfde weg terug, dus weer door de sneeuwmuren.
Bij Many Parks Curve is het nu helder en we maken er een stop, op het muurtje doet een eekhoorn zijn kunstjes voor een beloning, alleen krijgt het diertje M&M’s gevoerd, geloof niet dat dit goed is.

163516381639We rijden nu richting Estes Park en maken nog een stop bij Meadows Lake we zien geen Bighorn Sheeps, maar wel een kudde Elk liggen. 1642Terwijl we richting Loveland rijden begint het te miezeren wat later overgaat in echte regen. In Loveland vullen we de proviand weer aan en gaan ook nog even bij de Jo-Ann’s naar binnen voor wat scrapspullen.
We gaan weer verder en hebben nog steeds geen eindbestemming, we raadplegen onze campingbijbel en besluiten tot Weathland WY te rijden, de camping is niet echt iets bijzonders veel vaste bewoners, maar het is alleen om te overnachten en het is toch geen weer om buiten te zitten.
We hebben wifi en kunnen de websites bij werken, tenminste als ik het gedaan krijg.
Van week is er een up-date binnen gekomen die op een of andere manier goed geïnstalleerd is, na een systeemherstel lukt het ineens wel.
Er worden dus geen updates meer geïnstalleerd deze vakantie.

 

 10 juni – Windcave – Custer

Ook nu weer rijden rond 8.30hr van de camping af.
We  gaan meteen bij de buren tanken, we zien dat daar de benzine $ 0.48 goedkoper was dan bij de pomp, aan de andere kant van de weg.
Vandaag rijden we naar Wind Cave NP, als we daar in het visitorcenter informeren naar de mogelijkheden, is  het 12.30hr, we zien dat de eerst volgende cavetour om 14.00hr is, voor ons eigenlijk te laat, we zouden dan weinig van het park kunnen zien.
De ranger kon ons weinig vertellen over de hoogte en de breedte van de tunnels, toch iets om rekening mee te houden, als je met een camper rijdt.
Op advies van de ranger rijden we terug, naar de ingang van Custer SP en daar kunnen ze ons wel vertellen welke tunnels we wel kunnen nemen.
Als we net weg gereden waren bij het visitorcenter stuiten we al op onze eerste wildlife hier, Pronghorn.

1665Wat verder op zien we in het open veld allemaal heuveltjes van de holen van de Prairiedogs, als we uit stappen horen we aan alle kanten geblaf, zouden ze ons welkom heten.

1683We nemen de afslag naar de Lookout Tower, als we op het eind van de weg komen rijden we zo op 3 bisons die daar in het gras liggen te herkauwen.

1677

Ook hier is het aan beide kanten van de weg vol met prairiedog woningen.

1691We zijn nu nog steeds in Wind Cave NP een hek geeft aan dat we het park uit gaan.
Dan een stukje niemandsland en dan rijden we Custer SP binnen.
Hier krijgen we te horen door welke tunnels we wel kunnen.
We moeten hier betalen, omdat het een statepark is en geen nationaal park, daar kunnen we in met de eerder aangeschafte  AtB pas.
Goed voor 15 dollar mogen we hier 7 dagen blijven.
We rijden de Wildlife Loop Road, deze weg doet zijn naam eer aan genoeg wildlife te zien. Er lopen zelfs ezels, die heel goed weten dat de mensen hun te eten geven, ze lopen dan ook gewoon tussen de geparkeerde auto’s.

 1702

Wij vinden het schandalig dat de mensen dit doen, later lezen we dat het toegestaan is. Even later komen we middenin een kudde bisons uit, allemaal vrouwtjes met kalfjes, die op het gemak te weg oversteken.
Dat levert natuurlijk weer mooie foto momenten op.

 1706

1719

Als we het park uit zijn gaan we even aan de kant om te kijken waar we zullen overnachten, we reserveren vrijwel nooit en kijken waar we uitkomen met behulp van de TrailerLife Directory.
We nemen de eerste camping die in de buurt is, morgen willen we nog een deel van de dag in het park doorbrengen.

  11 juni – Custers – Badlands

We verlaten op normale tijd de camping om weer terug te gaan naar Custer SP.
Onderweg zien we gewoon 4 Bisons langs de kant van de weg grazen, die laten zich niet tegen houden, door een hekje.
Verder zien we weinig wildlife, heel in de verte wat Pronghorn.
Al is de natuur hier schitterend, we zijn een beetje verwend met al dat wildlife.
Halverwege zien we ineens een kudde Bisons lopen en als we de bocht om gaan zien we er nog veel meer.

 1732

1737

Er is daar een meertje en dat is zo te zien de drinkplaats of verzamelplaats.
We zien veel mama Bisons met baby Bisons, zo lief allemaal.
Papa Bisons zijn in geen velden of wegen te zien in de kudde, die komen alleen maar in de bronstijd en leven echt op zichzelf.
Als we het park uit zijn wordt de weg steeds smaller en bochtiger, Rob helemaal in zijn element.
Ook komen we de eerste tunnel tegen, terwijl we hier door rijden zien we Mount Rushmore met de vier presidente uitgehouwen in de rotsen, het was te druk om echt te stoppen anders kan je en foto maken met de tunnel als fotolijst.
Even verderop is een parkeerplaats en kan je naar een vieuwpoint lopen voor een beter zicht op George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln.

 1747

1738

We gaan weer verder en moeten nog 2 tunnels door, de weg wordt nog smaller en bochtiger, de rijbanen zijn geen gescheiden en zodoende heb je geen last van tegenliggers. Bij de tunnel is het goed in het midden rijden, er is niet zoveel ruimte over aan de zij en bovenkant.
Zonder dat het schuurt of kraakt komen we ook deze tunnel door.
De volgend en laatste is een eitje, hier heb je een pracht zicht op de Presidenten, maar ook nu weer geen mogelijkheid tot stoppen en misschien zijn we wel de netjes en willen het verkeer achter ons niet ophouden.
Wat we net geklommen hebben moeten we ook weer naar beneden, daar hebben ze hier iets heel moois op bedacht.
Pigtail Bridges genaamd, net een krul van een varkensstaart, de weg draait onder zichzelf door.
We rijden naar Badlands NP, halverwege kunnen we via een gravelroad, het park in, we moeten dan wel eerst een heel stuk over private property, hier staan ook nog enkele boerderijen.
Ook met een camper is deze weg goed te doen, we stoppen regelmatig voor wat foto’s zien een grote kudde Bisons en rijden ook nog even door naar de Roberts Prairiedog Town, in tegenstelling tot de vorige keer dat we hier waren, heeft de town wel een stuk naar achteren verplaatst.

17611764

Als het het park komen, doen we wat vieuwpoint aan en rijden we naar de picknick area om de luch te gebruiken.

1778

1786

Hierna rijden door naar het visitorcenter, om te vragen wat de hike mogelijkheden zijn, als we weer buiten komen is de zon verdwenen en betrekt de lucht.
Als we verder rijden vallen de eerste druppels.
We rijden eerst naar de camping misschien dat de bui overgaat en we later weer terug rijden.
Als we naar het kantoortje lopen kunnen we tussen de druppels door binnen komen, even later gaat de regenen over in hagel. e vragen en plek dicht bij het kantoor, omdat we gelezen hebben dat je daar de beste wifi hebt.
In de hagel rennen we terug naar de camper en rijden naar onze plek, als de regen is opgehouden staan we middenin een meer, zo lijkt het.
Het blijft tot 20.00hr hagelen, regenen, onweren en waaien.
Uitstappen vergt even wat acrobatische toeren als je geen natte voeten wilt krijgen.

 12 juni – Badlands – Walldrug

Vannacht werden we wakker door lawaai buiten, blijken er 2 campers aangekomen te zijn, die pal naast ons gaan staan en moeite hebben met de camper goed te zetten, ze bleven heen en weer rijden.
Vanmorgen weer op gewone tijd opgestaan, toen Rob buiten kwam werd hij geroepen door Bart (Dude) van het AllesAmerikaforum.
We wisten dat hij in het motel, wat bij de camping hoort, zou overnachten.
Zij kletsen wat terwijl ik de ontbijtboel opruim.
Bart wist te vertellen dat er gisteren een tornado warning was afgegeven voor de regio, doordat wij nooit de radio aan hebben missen we zulke dingen.
Rond 8.20hr rijden we de camping af, door de regen van gisteren zit een hike er niet meer in of het moet over de boardwalk zijn.

 1819 1828

De klei is door de regen spek en spekglad geworden, dat zou een grote glibber partij worden.
We  besluiten dan ook om door te rijden, we stoppen nog wel even bij de Prairie Homestead, waar witte prairie dogs zitten.

1831

We zien dat daar het een en ander vernieuwd is sinds we daar in 2003 ook geweest zijn. Het lijkt allemaal wat commerciëler te zijn nu, met een visitorcenter en een winkel.
Na alleen wat foto’s gemaakt te hebben gaan we op weg naar Wall, naar de beroemde Wall drugstore, een toeristrap eerste klas, maar altijd leuk voor een bezoekje.

 1838

We scoren er het magneetbord waar de magneetjes van alle staten op kunnen, die we al voor een groot gedeelte thuis op de koelkast hebben zitten.
Na een uurtje hebben we het wel gezien, we doen nog voor 50 dollar benzine in de tank, voldoende om in Wyoming te komen, daar is de benzine goedkoper.
Het is verder heel de dag kilometers vreten, we stoppen in  Moorcroft om de tank weer te vullen, hier is de benzine toch mooi 20 cent goedkoper.

1856

We rijden door naar Sheridan  en vullen bij de Walmarkt de proviand weer aan.
Een paar mile verder ligt de camping die we in gedachten hadden, want zoveel zitten er hier niet in de buurt.
Dat was ook wel te zien aan de drukte bij het kantoor, veel mensen gebruiken deze camping als overnachtingsplaats als ze onderweg zijn.

 13 juni – Bighorn Canyon

Vanmorgen waren we niet zo heel vlot, we hebben dan ook niet zo’n heel lange rit voor de boeg.
Rob vult de watertank nog, want vanavond staan we in de middle of nowhere, dan is en volle watertank toch wel prettig.
Na Dayton gaan we de hoogte in en flink ook we zitten al snel weer in de sneeuw, eerst hier en daar een plek en later hele stukken.
1863186518801881Door wegwerkzaamheden is er een omleiding en iedereen is nu verplicht om de ander route te nemen, deze route heeft een heel steile afdaling, zal niet iedereen even leuk vinden.
We klimmen nog en rijden weer tussen muren van sneeuw, wat je klimt moet je ook weer naar beneden, helaas.
Tijdens deze afdaling moeten we stoppen, omdat de remmen oververhit raken, er is toch iets niet in orde ipv te remmen in een lage versnelling gaat hij juist meer vaart maken en moet je dus bij gaan remmen.
Er is een mooie turnout, met een schitterend vergezicht, waar we gebruik van maken, om de remmen af te laten koelen.

 1886

1887

We raken in gesprek met mensen die daar ook stonden een stel komt van de andere kan en waarschuwt ons voor het slechte wegdek.
Het ander stel vertrekt eerder dan ons en we zien hun van rechts naar links over de weg gaan en heel zachtjes rijden.
We zeiden al tegen elkaar het is daar wel erg slecht zo te zien.
Als wij op dat stuk zijn aangekomen zien we dat er hoogte verschillen zijn van wel 30 centimeter.

Daar wil je niet met een flinke vaart overheen, dus rijden we stapvoets en begrijpen nu ook waarom dat ander stel zo slingerde.
We zagen hier verschillende runaway truckramps en zelfs een speciale parking om de remmen te laten afkoelen, waarschijnlijk gaat het hier wel eens mis of bijna mis.
Gelukkig is de steilste daling voorbij en komen we zonder nogmaals te moeten stoppen beneden.
Moet eerlijk zeggen dat ik het drie keer niks vond en  al bang was dat we van een runaway truckramp gebruik zouden moeten maken, met alle gevolgen van dien.
Als we Lovell in rijden gaan we eerst naar het visitorcenter om informatie en welke campgrounds er open zijn in Bighorn Canyon NRA.
Alle campgrounds waren open, ook kregen we informatie over de waterstand, deze was hoog en er kwam nog steeds water bij.
Nu hebben we geen boot en zijn dus ook niet afhankelijk van een bootramp, die wel of niet droog ligt.
We rijden een stukje terug en nemen de weg naar het park, als eerste maken we een stop bij de Horshoe Bend op de picknick area, het waait er zo verschrikkelijk hard dat we in de camper lunchen.
We maken nog een stop bij Devil Canyon, ook daar waait erg hard, we nemen een paar foto’s en rijden weer verder.

 1906

1912

We maken nog een stop bij Barry’s Landing en zoeken hierna de camping op.

 1927

1928 1929

Het kiezen van een plekje was niet zo moeilijk alle plekken waren leeg, en bleven zoals later bleek, ook leeg.
We stonden dus letterlijk in de middle of nowhere in ons uppie.
Als de camper staat gaan we buiten zitten met de verrekijker en camera’s in de aanslag, want hier zitten beren en bighorn sheeps, helaas niet gezien.

 1933

Ook de Mustangs hebben zich nog niet laten zien.

button2  button3