Week 2. 6 juni – 12 juni

Week 2

6 juni
Aspen – Maroon Bells – Grand Lake

dag 8

Vanmorgen gewoon weer op de normale tijd opgestaan, de generator mocht van 6.00 tot 22.00hr gebruikt worden, alleen niet heel de tijd werd ons gisteren verteld door de camphost.
Er kon dus koffie gezet worden en wafels getoast, het is 7.50hr als we van de camping wegrijden.
Weer door Aspen naar Maroon Bells, we zijn daar zo vroeg dat er nog niemand in de ticketboot was en we de parkenpas maar voor het raam gelegd hebben.
De Maroon Bells zijn twee pieken in de Elk Mountains, die op een bel lijken.
We rijden helemaal naar boven naar het Maroon Lake, ik trek wijs geworden mijn wandelschoenen aan en neem de hikestick mee.
Het is maar een klein stukje lopen vanaf het parkeerterrein voor we bij het meer zijn.
Als we voor het meer staan vraagt Rob staat daar ginds Moose, en ja wel door de verrekijker zie ik dat er twee Moose lopen.

SAM_4306Toch even de pas er in om een zo goed mogelijke foto te kunnen maken, we kunnen redelijk dichtbij komen en krijgen tijd zat om die twee te fotograferen.

SAM_4315 SAM_4321Ze bleven steeds bij elkaar en kroelden af en toe als een verliefd stelletje.

We lopen verder naar het eind van het meer en zien daar een grote Beverburcht liggen, helaas laat de bever zich niet zien, die sliep beslist na het harde werken van afgelopen nacht.

SAM_4324We blijven een poos daar op een bankje zitten voor we terug naar de camper gaan.

SAM_4333Het is net 10.00hr geweest als we weer bij de camper zijn en zien dat er heel wat meer auto’s staan dan toen wij er rond 8.15hr aankwamen.
Nu konden we nog met de camper tot bij het meer komen, vanaf volgende week tot in september mag er vanaf 8.00 tot 17.00hr niet met eigen vervoer het park in gegaan worden en rijden er shuttle bussen, deze zijn niet gratis voor 6 dollar gaat er iedere 20-30 minuten een bus.
Alleen degene die op de camping binnen het park staan en mindervaliden mogen met eigen vervoer het park in.
Als we halverwege de terug weg zijn zien we Deer in de berm staan, als wij aan komen vluchten ze het bos in.
Een stukje verder staan er 3 fietsers op de linker rijbaan, wij nog is dat nu een plek om stil te gaan staan, we moeten stoppen om hun te kunnen passeren, dan komt er een van hun naar ons toe en attendeert ons op de Beer die aan de ander kant van het dal loopt, helaas geen foto maar we hebben hem/haar goed kunnen zien voor hij/zij achter bosjes verdween.
Later lezen we dat het uitzonderlijk is als er in het park beer gezien wordt.
We rollen Aspen weer binnen en gaan weer richting Independence Pass, nu we aan de dal kant rijden hebben we ook regelmatig mogelijkheden tot stoppen en krijgen zo een mooi uitzicht op het dal en watervallen, die we ook nog eens kunnen fotograferen.

SAM_4346Als we stoppen voor een waterval, komen er net twee jonge mannen met ontbloot bovenlichaam aan geskied, een op ski’s en de ander op een snowboard, als ze beneden zijn slaken ze een kreet en geven elkaar een high five, van zo dat hebben we even geflikt, kicken.
Op onze vraag of ze naar boven hebben moeten lopen werd bevestigend geantwoord, zij liever dan ik.

SAM_4353We maken weer een stop op het hoogste punt van de pass maar gaan niet meer de sneeuw in, bang om er weer doorheen te zakken.
In de afdaling maken we nog een paar stops voor mooie watervallen en de riviertjes die door de vallei kronkelen.

Als we Leadville zijn wordt er getankt voor een fatsoenlijke prijs van $ 2,199 en we zoeken het postkantoor op voor de postzegels zo konden de eerste kaarten eindelijk gepost worden.
Er moest ook nog geluncht worden dat deden we maar even snel aan de kant van de weg, voor we de interstate op gingen want daar is het maar afwachten waar er een restarea is.
Nu bleek dat we maar een klein stukje interstate hadden voor we af moesten slaan bij Silverthorne en gaan de Blue River Parkway op.
Waar we op een gegeven moment een bord tegen komen van roadwork en dat de vertraging op kan lopen tot 45 minuten, gelukkig viel het mee maar een kleine 15 minuten hebben we toch wel moeten wachten voor we verder konden, over een heel groot stuk waar de asfalt al uit gehaald was.
Dan komen we nog een heel stuk achter een strepentrekker te zitten.
Als we in Grand Lake komen rijden we de geplande camping voorbij, ik kon er geen wifi signaal oppikken voor onze hotspot en na een paar dagen geen internet willen we graag de verslagen publiceren en even contact met het thuisfront.
We rijden dan ook door naar de Winding River Resort, hier hebben we in het verleden ook wel eens gestaan.Vlak voor we de camping opdraaien zien we twee Elk staan, onze eerste van de vakantie.

SAM_4383

 

7 juni
Grand Lake – Rocky Mountain

dag 9

 

Vandaag staat een bezoek aan het Rocky Mountain NP gepland, maar voor we zover zijn hebben we nog het een en ander te doen.
Na een koude nacht, waarbij we een extra deken op bed hebben gelegd, staan we op normale tijd op, het is dan net 8C in ons huisje en doe ik de kachel even aan.
Als de zon eenmaal goed schijnt warmt het snel genoeg op, we ontbijten en als we met alles klaar zijn, bel ik even naar mijn ouders zij willen graag weten hoe het gaat en nu na de TIA van mijn pa wil ik toch ook wel graag weten hoe het gaat, alles gaat daar goed.
Het was een kort ritje het park in, het ligt hier namelijk net om de hoek, nog geen vijf minuten rijden.
Er zat nog niemand in de ticketboot, het was dan ook nog maar 8.15hr, de weg door het park bestaat maar uit een wel de Trail Ridge Road en als je die volgt kom je vanzelf aan de andere kant van de berg uit.
We willen wel een map maar die halen we desnoods op de terug weg, hebben we gisteren ook zo gedaan.
Als we nog maar net in het park zijn spotten we al een groepje van 3 Elk, hierbij liepen ook 2 jongen.

SAM_4386Even later stoppen we bij Beaver Pond en daar staat een Moose aan de linkerkant van het water, even later spot ik er 3 aan de rechterkant.
Na de nodige foto’s rijden we verder en dan wordt er nog een Elk en een Moose gespot en weer even later 2 Elk Bulls bij Timberlake.

SAM_4391SAM_4393SAM_4395Het is dan nog maar 9.05hr, dat waren dus 13 stuks wildlife in 50 minuten.
We rijden naar boven en komen weer in de sneeuw, vanaf nu zullen we niet meer zoveel spotten de beesten zijn ook niet gek en verblijven bijna allemaal waar er genoeg te eten is.
We stoppen bij Medecine Bow Curve daar staat iemand een Yellow bellied marmot te fotograferen, die kans krijgen wij ook nog voor die met een rot gang over de sneeuw verdwijnt.

SAM_4409 SAM_4410De volgende stop is het Alpine Visitorcenter, voor een map, helaas is die nog gesloten, later begrepen we dat die pas om 10.30hr open gaat.

SAM_4406Even later zien we op de kale vlakte een Elk met jong, die hadden we daar toch niet verwacht het is er erg koud en aan eten staat er ook heel weinig.

SAM_4414We stoppen bij Many Parks curves, alleen maar voor een foto van de haarspeldbochten.
We rijden verder naar beneden en nemen de afslag naar West Horseshoe Park en gaan naar Sheep Lakes, helaas was daar nog geen Bighorn sheep te bekennen ook de grote groep Elk die daar meestal tegen de bosrand ligt was er ook niet.
Daarna even het park uit gegaan en er meteen weer terug in zo krijgen we in ieder geval een parkmap.
Als Rob de parkpas geeft vraagt ze ook om zijn ID, ze vergelijkt de handtekening met de handtekening die op de parkpas staat, “have a nice day “zegt ze en geeft alles terug.
Nu hebben we deze pas gekregen en de 1ste handtekening die erop staat lijkt totaal niet op die van Rob, de 2de handtekening is zo vervaagt, dat er alleen nog een veeg inkt te zien is.
We vragen ons nu af wat heeft ze vergeleken en of ze wel gekeken heeft of alleen interessant gedaan heeft.
We gaan richting Moraine Park, spotten daar Deer en rijden verder op de Bear Lake Road gaan langs de camping naar de Cub Lake trailhead daar spotten we 2 Elk.
Als we bij Fern Lake trailhead komen zien een hele grote kudde Elk op de meadow liggen, we hebben ze niet geteld, maar het zouden er meer dan 100 geweest kunnen zijn.
Zo verder rijdend naar de Park en Ride van Bearlake spotten we nog een aantal Deer, Elk en 2 Elk Bull.

SAM_4437We stoppen bij de Glacier Creek en lopen tot onder de brug voor wat foto’s op de brug is het verboden voor voetgangers en onder de brug zou het verboden voor paarden moeten zijn, jeetje wat een lucht daar.
Voor een beter zicht op het wilde water moeten we op wat rotsen klimmen, voor berggeiten zoals wij geen punt.

SAM_4426Dan rijden we de Upper Beaver Meadows trailhaed en spotten helaas geen wildlife al vind Rob er nog wel mooie wildflower.
Het is nog vroeg en we besluiten nogmaals naar Sheep Lake te gaan,misschien dat de Bighorn er nu wel is.
Als we op de parking staan zien we de vrijwilligers al met bordjes Slow aan de kant van de weg staan, zodat de sheeps veilig van de berg kunnen komen en de weg over kunnen steken.
Zouden de Sheeps in aantocht zijn, er zijn daar namelijk altijd vrijwilligers die het reilen en zeilen van het verkeer en de mensen in gaten houdt, dat de auto zachtjes rijden en dat er niet op de meadows gelopen wordt en dat er niet op de weg geparkeerd wordt.
Als ik goed kijk zie ik een klein aantal Bighorn sheeps bij het meertje in de meadow we tellen er vijf.

SAM_4440

Verder zien we nu aan de bosrand een hele groep Elk liggen en lopen.
We besluiten om maar meteen op het parkeerterrein de lunch te gebruiken en hopend op nog meer sheeps.
Als we zitten te lunchen horen we een onweersklap en gaat het ook wat spetteren.
Het is nog vroeg maar we besluiten toch om terug de Millner Pass over te gaan en richting camping.
We nemen nog een paar viewpoints mee die we vanmorgen overgeslagen hebben, zoals Rainbow curve en Farview Curve.

SAM_4445 SAM_4446 SAM_4456Onderweg zie ik nog eenYellow-ballied Marmot op een rots zitten.
Omdat we vanmorgen Moose zagen bij Beaver Ponds, gaan we nu nog even kijken of daar nog Moose te vinden is.
Deze keer stond er een vrouwtjes Elk, als we daar zijn spettert het weer en horen we een donderklap.
Als we verder rijden spotten we in totaal acht Elk vrouwtjes.
Dan staan er auto’s aan de kant van de weg, wat meestal betekent dat er iets te zien is en jawel er stond een Moose.
Als we wegrijden zien we weer veel auto’s staan, een reden voor ons om daar ook eens een kijkje te nemen, we slaan Coyote Valley in, een dirt road, het was maar een klein stukje voor onze neus stond weer een Moose te grazen.

SAM_4475Na een aantal foto’s gaan we op het gemak en goed om ons heen kijkend verder, ondertussen regent zachtjes.
We spotten nog een eenzame Elk en als we bijna bij de camping zijn zien we nog een groep van 11 Elk.
Als we alles bij elkaar optellen hebben we vandaag 150 of meer vrouwtjes Elk sommige met een jong, 6 mannetjes Elk, 7 Moose, 10 Deer, 2 Yellow-bellied Marmot en 5 Bighorn Sheep gezien.
Op de camping stoppen we bij de Laundry en gooien de 2 wasmachines vol.
Voor de nacht leggen we 2 extra dekens op bed hadden het allebei koud gehad afgelopen nacht.
Er is ook een boodschappenlijst gemaakt want voorlopig komen we geen grote Walmart tegen.

8 juni
Grand Lake – Rock Spring

dag 10

 Het was vannacht behoorlijk koud geworden het was nog 6C toen ik wakker werd, vlug werd de kachel aangezet.
Het klinkt afgezaagd maar het was weer 8.00hr toen we van de camping wegreden.
Voor we weg reden tot 2x toe naar dochterlief gebeld, ik kon haar perfect verstaan alleen zij mij niet, maar gauw een berichtje gedaan dan ik gebeld had en niet een of andere stalker.
Vandaag is een reisdag, we moeten dan ook bijna 320 mijl overbruggen, naar Rock Springs in Wyoming.
Als we het weggetje van de camping afrijden zien we 1 eenzame Elk lopen, het zal de enigste blijven die we vandaag zien.
De route voert ons langs Lake Granby een gigantisch meer en langs de Colorado River.
We rijden door de eerste Canyon van de Colorado, de Beyers Canyon, deze was erg mooi de weg kronkelde met de Colorado mee en ook de trein rails liep netje gelijk mee op.
In Kremmling wordt er getankt voor we de bergen over gaan.
Ik dacht nog even geen sneeuw te zien, maar kwam bedrogen uit op de Muddy Pass, 8772
ft. hoog, lag nog volop sneeuw.

SAM_4486Ook op de Rabbit Ears Pass, 9426 ft hoog, ligt nog genoeg sneeuw, als we de pass over zijn gaat het redelijk steil naar beneden, ook hier was er weer een Ramp of te wel een grote grindbak waar in je kan sturen als de remmen het hebben begeven.Ik had de hotspot aan gezet om te kijken of ik kon internetten onderweg, bij Steamboat Springs kreeg ik een app van mijn schoonzus en hebben we nog even kunnen app-en voor we het plaatsjes uit zijn en de verbinding wegvalt.
Thuis gaat alles gewoon door en ook de zorgen om onze tante blijven op deze manier zijn we ook op de hoogte van wat er speelt.
Vanaf Steamboat Springs volgen we de Yampa River, dit is een zijrivier van de Green River en die komt weer uit in de Colorado River, maar dat is pas in Canyonsland in Utah.
Tussen Steamboot Springs en Craig spotten we de eerste Pronghorns, zelfs een met een jong.

SAM_4491De Pronghorns zien we nog regelmatig vandaag, soms een eenling dan weer een paar bij elkaar 2x zagen we een wat grotere groep.
Bij Baggs gaan we de staatsgrens over naar Wyoming, de Equality State deze nickname hebben ze gekregen vanwege de rechten die de vrouwen er van oudsher genoten. Wyoming vrouwen waren de eerste in het land die mochten stemmen, zitting nemen in jury’s en een openbare functie mochten uitoefenen.
We nemen de interstate tot aan Rock Spring, het is ondertussen ruim 13.00hr geweest en we willen van de weg af om te lunchen, als ik een Love pomp zie en een bord Subway dan is de beslissing gauw genomen, het brood wat we nog hebben is niet je van het en dan is een brood van de Subway toch lekkerder.
We nemen de afslag en parkeren tussen de grote jongens (vrachtwagens) en gaan om een Sweet Union Chicken Teriyaki en eten die in de camper op.
Dan rijden we door naar Rock Spring om bij de Walmart de voorraden weer aan te vullen, we moeten eten hebben voor een dag of 9 dus werd de koelkast en diepvries weer flink gevuld.
We rijden naar Flying J om daar de tank voor de tweede keer vandaag te vullen en zoeken dan de camping op.
De camping stelt niks voor en is een grote grindbak, deze is gelegen bij het Sweetwater County Events Complex en heeft 1200 camperplaatsen.
Er worden hier worden sportevenementen gehouden, fairs, enzovoort.

ls we geïnstalleerd zijn probeer ik nog met dochterlief te chatten, maar die zal al op bed gelegen hebben,het was tenslotte ook al na 24.00hr in Nederland.
Voor ik eten ga maken wil ik de twee French Breads nog even snijden en in de diepvries doen.
Ik leg het broodmes te dicht op de rand en dat valt precies op mijn voet resultaat een aderlijke bloeding in een mum van tijd een bloedbad op de vloer.
Door er druk op uit te oefenen stopte het bloeden, ondertussen had Rob al wel het water en elektrisch afgekoppeld en wilden we opzoek gaan naar een eerste hulp.
Omdat het niet meer zo hevig bloedde hebben we er een drukverband opgedaan, het sneetje was niet een zo heel groot en de wondranden weken niet uiteen.
Na dit alles gaan koken en daarna buiten koffie gedronken.
Het is goed te merken dat we wat lager zitten dan in de Rocky’s, ik ben niet meer zo kortademig en ook niet meer zo licht in mijn hoofd, had echt last van de hoogte en de ijle lucht.

 

9 juni
Rock Springs – Dubois

dag 11

 

Het was vanmorgen ietsje later dan anders als we van de camping wegrijden, kan makkelijk we hebben tenslotte vakantie.
We rijden vandaag naar Dubois, met een stop in Sinks Canyon State Park.
Voor we daar zijn, hebben we nog heel wat mijlen te gaan.
We rijden door een glooiend landschap met veel veeteelt grond de steaks liepen er mals te worden.
De heuvels hebben bijna allemaal een gele gloed van de bloemen die bloeien.
Het is niet altijd mogelijk om te stoppen en probeer ik vanuit de rijdende camper te fotograferen, het komt de foto’s niet ten goede.

SAM_4496We maken in ieder geval een stop bij de Red Canyon Overlook, mooie vergezichten in deze rode canyon.
Deze canyon werd 60 miljoen jaar geleden gevormd door het ophoog duwen van de Wind River naar het westen.
De rotsen kantelden en er kwam rots vrij wat makkelijk erodeerde, het water van de Wind River deed de rest en zo ontstond de canyon.
Door dat er niet in de canyon gejaagd mag worden is het een goede en veilige overwinter plaats voor de dieren.

SAM_4504SAM_4507Bij Lander is het Sinks Canyon State Park, gelegen in de Wind River Mountians.
De state prak is vernoemd naar een deel van het Midden-Fork van de Popo Agie rivier waar het water in een ondergrondse kalksteen grot stroomt genaamd “de wastafels,” en komt 1/4 mijl verder in een pool met de naam “the Rise.”

De exacte route van de passage is onbekend en kleurstof tests hebben aangetoond dat het water er 2 uur over doet om de 1/4 mijl door de grot te maken.
Bovendien, komt er meer water uit de grot dan er in gegaan is.
De Crow Indiaanse naam van de rivier, “Popo Agie” (spreek uit po-PO-Shuh), betekent ”gorgelend rivier.”
De rivier staat nu zo hoog dat het water wit schuimend naar beneden kwam geraasd.

SAM_4509 SAM_4513Als we het park inrijden zien we dat het maar heel klein is voor we het weten zitten we in Shoshone National Forest, we gaan de berg op maar het voegt eigenlijk niks meer toe dan een heleboel bochten.
Als we de mogelijkheid hebben om te keren maken we daar dan ook gebruik van.
Bij Popo Agie campground stoppen we en doen een stukje van de natural trail, we moeten hiervoor de rivier over steken via een hangbrug.
Laat ik het er op houden dat ik wel eens over stabielere hangbruggen heb gelopen.

SAM_4528 SAM_4529Zolang ik alleen er op liep ging het wel maar zodra er een tweede persoon bij kwam ging het wel heel erg wiebelen.
Op deze trail fotograferen we nog wat wild flower.

SAM_4534SAM_4539

We gaan verder en bij Lander komen we in het Wild River Indian Reservation, dit is het gebied van de Shoshone Indianen.
Hier vind men ook River Casino, Little Wind Casino, 789 Smoke Shop & Casino (alle Noordelijke Arapaho) en de Shoshone Rose Casino (Oostelijke Shoshone), de enige casino’s in Wyoming.
Bij Riverton gaan we richting Dubois waar ook de geplande camping ligt, een rit die voornamelijk door de heuvels gaat, vlak voor Dubois kregen deze heuvels schitterde kleuren.

SAM_4547 SAM_4551Bij de camping aangekomen, doen we meteen de was in de machines, zodat we nu ook weer een fris en schoon bed hebben.

SAM_4555

 

10 juni
Dubios – Grand Teton

dag 12

 

Het  was even 8.00hr toen we van de camping wegreden, we waren niet de eersten er waren al verschillende campers vertrokken.
Er moet eerst getankt worden, op Gas-Buddy had Rob gezien waar de goedkoopste pomp zat en dan was niet in de de buurt van Grand Teton NP, ons doel voor vandaag.
In Dubois was de benzine bij iedere pomp de zelfde prijs $ 2.499.
We komen weer door een schitterend gebied eerst wat heuvelachtig, we spotten er nog 2 Deer.

SAM_4556Even later spotten we een Moose met jong, plotseling remmen gaat niet.
We gaan naar de kant en rijden een stukje achteruit voor de foto.

SAM_4559Later klimmen we naar de Togwatee pass, deze ligt op 9658ft, we zitten nu ook weer in de sneeuw.

SAM_4562Gelukkig blijven we niet zo hoog zitten en dalen tot 6800ft, op deze hoogte ligt Grand Teton.
Vlak voor we het park in gaan zie ik een Coyote lopen in het veld, we konden net een bocht naar rechts maken daar was een parkeerterrein, helaas kon ik geen foto maken, Rob wel dus zal tzt een foto bij hem pikken.

752Zodra we in het park zijn rijden we naar de Colter Bay camping, hier willen we graag in verband met de afstand naar Yellowstone, zondag.
Ook voor onze afspraak in Jackson morgenmiddag is deze camping wel makkelijk, we hebben daar met Lyan en Albert van het AA forum, afgesproken om uit eten te gaan en dan is het wel fijn dat we niet in het donker naar de camping hoeven te rijden.
Hier weten ze ook goed van de prijs, een plaats zonder water en elektrisch $25 en een full hook-up $51 per nacht, volgens mij kunnen ze vragen wat ze willen, want vrijwel iedere nacht is alles vol.
We hebben een plaats op de M loop nr 282, we rijden er even heen om te kijken hoe het eruit ziet en gaan daarna het park in.
Eerst rijden we naar de Jackson dam, ooit spotten we hier onze eerste Moose, deze keer niks, we zien wel dat er heel veel water van uit het meer door de buizen de rivier ingepompt wordt.

SAM_4572We rijden de brug over en stoppen nu aan de kant van het meer genaamd Jackson Lake, we lopen een stukje de brug op voor wat foto, ook kijken we nog even aan de kant van de rivier en zien vanaf boven hoe het water de rivier in gaat.

SAM_4578Stoppen nog bij verschillende viewpoints met zicht op de Tetons, ik probeer weer eens een panoramafoto van te maken.
We besluiten de North Jenny Lake Loop te rijden en hopen op een parkeerplaats bij het visitorcenter, helaas alles staat daar vol een enkele auto kan daar nog parkeren.
Waarschijnlijk wordt dit onze eerste stop morgenochtend vroeg, als het er op vrijdag al zo druk is, dan vrees ik dat het er morgen nog drukker zal zijn.
We rijden wel langs het meer en daar zijn ook genoeg plekjes waar er even geparkeerd kan worden voor een foto van de Tetons met het meer.

SAM_4592We draaien de Lupine Meadow op, in het verleden hier Elk gespot helaas deze keer niet wel vanuit de verte 3 Pronghorn gezien in totaal vandaag een stuk of 11.
We maken nog een stop bij Teton Glacier en dan zijn we alweer bij The Chapel of the Transfiguration, deze moeten we altijd even bezocht hebben als we in Grand Teton zijn.
Er was net een trouwerij klaar en het kersverse echtpaar met hun gasten stonden nog buiten foto’s te nemen.
Wij zijn de kerk ingegaan toen zij vertrokken waren, we nemen een moment stilte en maken wat foto’s vanuit het raam met zicht op de Tetons.
Ook de 2 ramen in het portaal gaan weer op de foto.

SAM_4601 SAM_4598 SAM_4600Dan lopen we achter om de kerk om daar een foto van het raam te maken, met daarin de weerspiegeling van de Tetons, dat is eigenlijk het mooiste.

SAM_4603Vrijwel niemand heeft hier weet van, ooit werden we hier op geattendeerd door een buschauffeur, dus iedereen die dit leest en in Grand Teton komt doe er je voordeel mee.
Dan bezoeken we ook de homestead en de general store nog in het Menors Ferry Historic District, de church staat trouwens ook in dit district.
Vroeger werd men heen en weer met een pontje naar de ander kant van de Snake River, deze pont werkte via een kabel.

SAM_4605Als we bij de camper komen arriveren er net gasten voor de volgende bruiloft, deze kerk is erg geliefd als trouwlocatie.
We gaan het park uit en rijden om het park heen over de highway terug naar Moran Junction, nemen onderweg nog wat viewpoints mee, al is het uitzicht op de Tetons minder mooi nu de lucht helemaal betrokken is.
We slaan de Schwatbacher road op, daar zou men een boot launchen, zover we kunnen beoordelen een kayak of zo, de rivier is een zij arm van de Snake River en er zijn op verschillende plekken dammetjes in gemaakt, door mensen en of bevers.

SAM_4616

Bij Snake River Overlook stoppen we en wachten tot er een bus Aziaten weg gaat om nog wat foto’s te maken, de bochten in de Snake River zijn vanaf deze hoogte nog goed te zien.
Binnen een aantal jaar zal dat minder zijn, want dan is de begroeing zo hoog dat het zicht ontnomen wordt, op sommige plaatsen zien we dan nu al.

SAM_4617 SAM_4620We stoppen nog bij Cunningham Cabin Historical Site en zien in de verte een kudde Elk lopen.
Dan zien we ook de Bisons nog bij bij Elk Flat Turnout en dat was het wildlife voor vandaag.

SAM_4623Terug in het park stoppen we bij Oxbow Turnout waar een stel vogelaars met verrekijker en telelens naar vogels aan het kijken zijn.
Het is 16.00hr als we op de camping zijn het is nog steeds goed van temperatuur en we gaan dan ook nog een poosje buiten zitten.
Doordat ik vergeten was vlees uit de diepvries te halen hebben we het blik soep maar op gemaakt, samen met een paar getoaste boterhammen.
Helaas hebben we hier niet voldoende wifi signaal met de hotspot en zullen we de verslagen morgen ergens anders in het park zien te uploaden.

11 juni
Grand Teton NP – Yellowstone NP

dag 13

Meteen toen we uit bed kwamen weggereden van de camping, wel eerst aangekleed natuurlijk.
Op de camping mocht de generator pas vanaf 8.00hr aan, dat vinden wij te laat.
We rijden door tot aan de Willow Flats overlook daar de generator aan gedaan en ontbijt gemaakt.
Terwijl de koffie doorliep kon ik het verslag van Rob uploaden, ik had vol bereik met de hotspot, helaas lukte dit niet met mijn verslag.
Na het ontbijt rijden we op het gemak verder, ondertussen de omgeving scannend op widife, op wat Elk en Prongorn niets gezien.
Bij Jenny Lake overlook, konden we nu makkelijk parkeren, we doen een kleine wandeling langs het meer, goed voor de spijsvertering.

SAM_4625We rijden door naar Jenny Lake Visitorcenter, waar we gisteren ook niet konden parkeren, nu was er nog volop plek.
Hier ligt heel de boel op de schop, de winkel is nog bereikbaar, maar voor het meer moet je een heel eind omlopen en dan kan je nog maar een klein stukje langs het meer lopen.
We hadden hier geen zin in en zijn halverwege terug gedraaid.
Vandaag doen we de Antelope Flats Road, hiervoor moeten we het park uit en eigenlijk ook weer niet de doorgaande weg hoort ook bij het park alleen hoeft daar voor geen intree betaald te worden.
We rijden dus het park uit en even later de Antelope Flat Road op, daar staat een busje van Wildlife.com te gebaren naar een auto, die van dezelfde compagnie blijkt te zijn, we vragen of hij wildlife heeft gezien, een Fox was het antwoord, alleen kon hij hem nu niet meer vinden en ging er naar op zoek.
Wij rijden door naar Mormon Row een homestead, de Mormoonse homesteaders kwamen aan in de jaren 1890 uit Idaho, en creëerde de gemeenschap genaamd “Gros Ventre”, met een totaal van 27 boerderijen.

SAM_4631De Mormoonse kolonisten hadden de neiging om geclusterde gemeenschappen op te bouwen.
Tegenwoordig wordt het bewoond door Uintia ground squirrel en boeren zwaluwen.

SAM_4626 SAM_4630 SAM_4633Mormon Row is een dirt road we hebben wel een betere gereden en zien een kudde Bisons liggen en daar in de buurt enkele Pronghorns.

SAM_4640We gaan verder op de Gros Venter Road, er ligt nog asfalt maar daar is dan ook alles mee gezegd, later gaat de weg over in een dirt road.
Als we stoppen bij een leuk klein meertje schiet er een marmot over de weg, die waarschijnlijk wel in een hol verdween, want we hebben het dier niet meer kunnen vinden.
We rijden in het Bridger-Teton National Forest, hier in ligt het Lower Slide Lake.
Dit meer is ontstaan na een grote aardverschuiving in 1925, dit gebeurde na het smelten van de sneeuw en een week van zware regen en aardbevingen, in de buurt.
Er gleed over een breedte van 91 meter 38.000.000 m3 gesteente in de Gros Ventre River en vormde een dam van 61 meter hoog en 370 meter breed in de rivier.
Op 18 mei 1927 breekt de dam en ontstaat er een grote vloedgolf door het dal en het stadje Kelly werd weg gevaagd, er vielen 6 doden.
Ook kwam er een bron bloot te liggen, deze bron werd gebruikt om de boerderijen op Mormon Row van water te voorzien.

SAM_4663 SAM_4656 SAM_4652Als de weg ons steeds verder van het meer weg leidt keren we om en rijden terug naar de Antilope Flats Road.
Als we op de highway komen nemen we de Blacktail Ponds overlook nog mee, die hadden we gisteren overgeslagen en gaan daarna naar Jackson, voor wat boodschappen en voor onze afspraak met Lyan en Albert.

SAM_4665Vlak voor we Jackson binnen rijden wordt de tank weer vol gegooid.
Als we een Diary Queen zien stoppen we voor de lunch, de meeste mensen kennen de keten van het ijs, wat ook heel erg lekker is, maar een hamburger en frietjes zijn er ook overheerlijk, alles vers gemaakt.
We rijden naar het parkeerterrein van de Albertson’s en stallen de camper en gaan de boodschappen doen, veel hebben we niet nodig alleen een brood en bij de drogist een vochtafdrijvings middel.
Ik had een facebook berichtje van Petra, van het AA forum, gehad met een naam een middel wat zou kunnen helpen.
Nu hadden wij ook al iets met dit middel gevonden, maar dan zat er paracetamol en antihistamine in en dat was niet de bedoeling.
Nu we een naam hadden was het nog zoeken, bij navraag bleek het bij de dieet artikelen te staan, misschien logisch door vocht afdrijven weeg je minder.
Er is nog tijd genoeg voor onze afspraak en ik ga mijn verslag op de site zetten en schrijf alvast een gedeelte van deze dag.
Als Lyan en Albert verschijnen wordt er bij gepraat en gaan zij nog een paar boodschappen doen, daarna stappen we bij hun in de auto en gaan op zoek naar een eetgelegenheid.
Nu is het centrum Jackson niet zo heel groot en moeten er nog een parkeerplaats vinden voor hun slagschip van een auto, als die gevonden is gaan we op zoek naar eten.
We vinden de Town Square Tavern eten en heerlijk en genieten van de jaren 60 muziek.
We worden weer netjes bij de camper afgezet en staan nog even te kletsen voor we afscheid nemen en we weer naar de camping gaan.
Onze hoop is nog wat wildlife te spotten, we zien nog wat Elk en dat was het wel voor vanavond.
Als we net in het park rijden begint het te regenen, we hadden ook vanmiddag in Jackson wat regen gehad.
Het is 8.30hr als we op onze plek staan, ik zet nog koffie, deze keer met een keteltje gekookt water en we schrijven de verslagen.
De temperatuur is niet zo hoog en voor de zekerheid leggen we alvast de fleecedekens op bed.

12 juni
Grand Teton – Yellowstone NP

dag 14

Vanmorgen werden we om 6.45hr gewekt door stemmen naast de camper, we zijn maar meteen opgestaan toilet gemaakt en weg gereden.
Op een turn-out hebben we ontbeten en nadat de afwas was gedaan, reden we om 7.40hr richten Yellowstone.
De wolken hingen zo laag dat we geen afscheid van de Tetons hebben kunnen nemen,de toppen waren niet te zien, we reden zelfs nog even in de mist.

SAM_4675Heel de route keken we of we geen wildlife konden spotten op wat Deer na in Grand Teton niks gezien, waar ze de rest verstopt hebben, we weten het niet.
Over de John D. Rockefeller.JR Memorial Parkway rijden we Teton uit en Yellowstone in.
Nog maar net het park in en we worden al getrakteerd op rotte eierenlucht van de kokende modder poelen.
We maken een stop bij de Lewis Falls en rijden verder en gaan nog een pass over, hoogte is 7988ft.

SAM_4679Als we langs het Yellowstone Lake rijden zien we op een dammetje in het meer, 2 vrouwtjes Elk met jong staan.
Een stukje hadden we langzaam rijdend verkeer, bleek dat er een Elk Bull in de berm stond en iedereen wilde dat natuurlijk fotograferen.

SAM_4682 SAM_4683We nemen niet teveel tijd om te stoppen, want we willen graag een plaatsje op de Norris campground vastleggen voor de komende 5 nachten.
Dit is een firts come, first serve camping, ze doen niet aan reserveren.
Het is 10.30hr als we op de camping komen, het systeem is veranderd je moet je nu melden in het kantoortje en daar worden de plaatsen toe gewezen.
Dat dit allemaal goed lijkt te gaan is een wonder, in onze ogen, het was er ontzettend chaotisch.
Ten eerste wisten ze niet of de plekken groot genoeg waren en of een beetje vlak, er werd driftig geschreven en weer uit gegumd op hun papier, soms de verkeerde plek.
Het beste was om even naar de plek te gaan kijken of die wel geschikt was, wij hadden eerst plek 87 maar die bleek niet geschikt en uit eindelijk kregen we plek 29, nadat een ander deze niet geschikt achtte voor hun camper, die was een stuk groter dan de onze.
Voor wij klaar waren met betalen werd al door gegeven dat de camping vol was.
Nadat we de camper even op zijn plek hadden gezet, alleen maar om te kijken of het inderdaad kon zijn we het park in gegaan en gaan richting Mammoth Hot Springs.
We stoppen bij Roaring Mountain, hier komt de stoom nog steeds uit de bergwand.

SAM_4686Bij Swan Lake komen we in een bearjam terecht, een file auto die allemaal gestopt zijn om de beer te zien die daar aanwezig is.
We vallen met onze neus in de boter, er was daar een Grizzly Bear met twee cubs in het veld.

SAM_4689Rob is boven op de camper geklommen om betere foto’s te kunnen maken, zeker van de cubs die waren niet echt goed zichtbaar door de hoge sagabush.
We rijden Mammoth Hot Springs door en de kudde Elk die daar bijna altijd aanwezig, is stond weer in de berm.
Ik heb vol bereik op de hotspot en de gauw nog wat berichtjes weg, om te vertellen dat we de komende dagen slecht of geen bereik zullen hebben.
De telefoon doet het in ieder geval niet, in het verleden deed de telefoon van Rob het soms wel, maar die heeft de geest gegeven vorige week.
Bij Blacktail Deer Creek staan mensen met camera’s naar boven gericht en daar zat een schitterende Bald Eagle te poseren.

SAM_4707We besluiten om daar dan ook maar meteen te lunchen, voor we verder gaan.
Voor Hellroaring Mountain komen we weer in een bearjam terecht, daar liep een Black Bear in het veld.

SAM_4709Een stukje verder, net voorbij de afslag naar Petrified Tree missen we net een Beer, deze was net in het bos verdwenen.
Daarna veroorzaken we zelf een bearjam, er stapte vlak voor de camper een blonde Black Bear de weg over.
Gauw de camper uit, toen de beer in het bos verdween zo konden er nog een paar leuke shots gemaakt worden.

SAM_4717 SAM_4722Bij Antelope Creek weer een bearjam, heel vervelend, daar zat ook weer een beer in het veld, wat later bleek was het een Grizzly Bear.

SAM_4730We lazen dat er daar alleen maar Grizzly zit in dat gebied en Grizzly en Black Bear gaat nu eenmaal niet samen, de Black Bear zal dat in een gevecht altijd verliezen.
We rijden verder de Dunnraven pass op en komen weer in de sneeuw, al is het niet zoveel als een aantal jaar geleden, boven is het wel winderig en koud.
Als we richting camping gaan zien we aan de andere kant van de weg een hele grote file en de de zwaailichten van een ranger auto, bleek dat er een grote kudde Bisons on the move zijn en die blijven altijd in slagorde voor het verkeer uit lopen over de hele breedte van de weg.
We vermoeden dat ze net door de rangers op een pad naast de weg waren gedreven, alleen loste de file niet meteen op, omdat iedereen foto wilde maken.
Op de camping worden we al verwelkomt met rooksignalen van de overburen die een hele boomstam in de fik trachten te zetten, gelukkig is de wind net van onze camper af.

button2 button3