USA 2016

Las Vegas – Las Vegas

Voorwoord/Voorbereiding

Vacation

 

14 december 2015
Het begin is er, de camper is aangevraagd deze keer via USAreisen, bij Tiogatours hebben ze, van El-Monte, alleen campers zonder slide-out.
Voor tickets vonden we het nog wat vroeg, de prijs is zodanig dat we vermoeden of hopen dat die nog zakt.
En dan krijg ik de nieuwsbrief van ticketspy waar ze een  heel mooie prijs hadden gevonden, we twijfelen niet lang en boeken de tickets via cheaptickets.
We vliegen van Amsterdam naar Houston en dan naar Las Vegas, met United.

7 januari 2016
We hebben tickets geboekt voor onze tweede Amerikareis dit jaar, meteen ook een nieuwe pagina aangemaakt op de site.

17 januari 2016
De eerste opzet van de route is klaar en is te vinden op de volgende pagina onder het kopje Route en Planning , de route is ook op het AllesAmerikaforum geplaatst voor eventuele aanvullingen door de daar aanwezige experts.
Het is natuurlijk niet zo dat de route ook precies zo gereden moet worden, het gebeurd wel eens dat we wat voor lopen op schema om dan ergens anders weer wat langer te kunnen blijven.
Zo staat er nu een overnachting op Antelope Island gepland, nu kan het dat daar de Biting gnats (no-seeums) nog aanwezig zijn, deze zijn er te vinden van april tot juni, we zijn dan niet van plan om daar dan een nacht te blijven om lek gestoken te worden door die krengen.
Zo zullen er misschien meer plaatsen zijn waar we korter of misschien juist wel langer willen blijven.
Nadat Lyan onze route vergeleek me die van hun zouden we de zelfde dagen in Grand Teton zijn, misschien dat er nog een minimeeting inzit.

28 januari 2016
En toen moest ik zo nodig iets veranderen aan mijn site, helaas ging dat helemaal mis, teveel en te vaak iets weg gehaald in de CSS van het thema.
Een geluk dat alles bleef staan en als ik het thema, wat ik gebruikte, opnieuw downloade zag ik dat het een stuk moeilijker was geworden om het aan mijn wensen  aan te passen.
Dan maar een ander thema wat ik ook had gebruikt voor robenannie.nl, ook hier was het moeilijker om de veranderingen die ik wilde door te voeren, na 3 dagen kan ik zeggen dat ik voor 99% tevreden ben.

8 februari 2016
Het hotel voor de eerste nacht is ook geboekt,  omdat we zeker twee uur moeten rijden, zonder files, voor we op Schiphol zijn hebben we besloten om een dag van te voor al richting Schiphol te gaan.
Bij van der Valk in Hoofddorp hebben we en Park, Sleep & Fly arrangement geboekt, we kunnen er de auto 31 dagen laten staan, nu hebben wij er twee meer maar dat regelen we wel ter plaatse, er rijdt een shuttle bus van en naar Schiphol makkelijker kan niet.
We hebben nu niet de stress van eventuele files en we kunnen op een redelijk normale tijd op staan.

17 februari 2016
Wat we vrijwel nooit doen hebben we nu wel gedaan, we hebben een camping gereserveerd, namelijk Ponderosa in Cody.
We willen 18 juni weer naar  de Powwow, het zal dan druk zijn op de camping en dan is het fijn dat we verzekerd zijn van een plaats.

29 maart 2016
De vouchers voor de camper zijn binnen, nog 2 maanden te gaan voor we er gebruik van kunnen maken.

2 april 2016
Vandaag het hotel voor de eerste nacht geboekt, zoals gewoonlijk is dat het Excalibur geworden, bij dit hotel worden we de volgende dag opgehaald door El Monte.
Ook nu weer geboekt via smartervegas, deze is toch iedere keer weer het goedkoopst voor een striphotel.
Deze keer kostte een kamer 28 dollar er komt alleen ruim 33 dollar aan resort fee en tax bij.
Door de resort fee hebben we wifi en mogen we gebruik maken van de fitness ruimte, er is geen mogelijkheid om onder de resort fee uit te komen, eigenlijk is het gewoon een soort van prijsverhoging.
Voor de laatste nacht willen we weer graag naar Planet Hollywood, we wachten nog even met boeken, misschien dat het nog wat goedkoper wordt.
Eventueel kunnen we onze gratis nacht van Hotels com hiervoor gebruiken.

7 april 2016
Toch ook de laatste nacht in Las Vegas geboekt, op smartervegas vond ik de laagste prijs voor een kamer in Planet Hollywood, ook hier is de resort fee en de tax bijna net zoveel als de prijs voor een kamer, op de strip kom je daar niet onderuit.
Een hotel wat verder weg is geen optie, we hebben geen vervoer meer die dag en dan worden de afstanden om te lopen wel erg groot.
De gratis nacht van Hotels.com houden we dan voor onze najaarstrip
Gisteren kregen we eindelijk de bevestiging van de reservering Ponderosa camping in Cody.

23 april 2016
Gisteren weer toestemming gekregen om de USA in te mogen, ESTA goedgekeurd dus.
Het wordt wel steeds meer invullen, zo willen ze de namen van je ouders weten en ook wie je werkgever is plus je
BSN (burgerservicenummer).
Ook zijn de gegevens voor El-Monte verder ingevuld en via de mail verzonden, we hebben ook maar meteen aangegeven dat we een coffeemaker en een toaster bij willen huren.
De verdere inventaris kopen we zelf, dit was tot nu toe altijd goedkoper dan dit allemaal bij te huren.

3 mei 2016
De laatste dagen bezig geweest om de website helemaal naar mijn zin te maken en in te richten,  heb ik het grootste gedeelte van de thema verandert.
Nu niks meer aan doen, denk ik.

6 mei 2016
Nog een goede drie weken voor we vertrekken, zachtjes aan beginnen de voorbereidingen te vorderen, de route is uitgeprint, de adreslijst bijgewerkt en ook meteen maar de paklijst en de boodschappenlijst geprint.

15 mei 2016
Oef maar 2 weken en 1 dag voor we vertrekken, eigenlijk is het 2 weken, want we gaan de dag voor vertrek al richting Amsterdam, zodat we s'morgens geen file stress hebben.
Zo zachtjes aan gaan we de spullen maar eens na kijken en verzamelen.
Als ik mijn agenda zo bekijk moet ik nog 5 keer werken en hebben we nog 1 verjaardag te gaan.
Helaas is de tante van Rob, na een val, opgenomen in het ziekenhuis en heeft dit onze zorgen, hopelijk herstelt ze goed en kunnen we met een gerust hart weg.

22 mei 2016
Het begint op te schieten, nog maar 1 week en dan vertrekken we, zachtjes aan beginnen de stapeltjes met kleding en dingen die we mee willen nemen te groeien.
Ondertussen ben ik begonnen om alle apparatuuren en de behorene snoeren bij elkaar te zoeken en zonodig bij te werken en op te laden.
De zorgen om tante zijn er nog steeds, al verwacht ik geen ernstige zaken waarvoor we vroegtijdig terug moeten komen, maar het blijft een zorg.

24 mei 2016
Er was gisteren nog wat gedoe over de vliegtickets, bij het controleren van alle vluchtgegevens stond dat we de airline moesten bellen en dus wordt United gebeld.
Die ons vervolgens door verwijst naar Cheaptickets dan die maar gebeld er moest iets veranderd worden in de vluchtnummers van een van de terugvluchten, terwijl Rob nog aan de telefoon is met cheaptickets bellen hun United en wordt alles naar volle tevredeheid afgehandeld.
 
25mei 2016
Deze keer maar weer de CreditCard maatschappij ingelicht dat we in de komende maand de CC zllen gebruiken in het buitenland, vorig jaar hadden ze de mijne na 1x betalen geblokkeerd, omdat ze het niet vertrowenden.
Na een telefoontje was het weer in orde, maar voor zulke verrassingen wil je niet komen te staan.
De navigatie moet nog geupdate worden, hierover hebben we even te makkelijk gedacht dat doen we even.
Niet dus, voor ik het allemaal uitgevolgeld had was het al ruim na middernacht en dan was het nog niet eens de goede manier.
Vandaag weer maar verder, wil het wel goed hebben, nu mag hij een aantal uur aan de pc liggen, voor een volgende keer maar eerder een update geven.

28 mei 2016
Zo de laatste werkdag voor de vaknatie zit erop.
De boodschappen voor onze huisopasser zijn ook binnen.
Nu is het nog een zaak van de was weg werken en het huis aan kant doen, de koffers zijn ingepakt en zouden dicht gedaan en gewogen kunnen worden.

29 mei 2016
Om 11.10hr konden we inchecken voor de vlucht van morgen naar Houston, beiden mogen we mee alleen kon mijn ticket niet uitgeprint worden maar moet ik me melden aan de balie van United.
De koffer zijn dicht en gewogen, zijn netjes aan het toegestane gewicht, nou ja een is er 3 ons zwaarder.
Het huis is aan kant de was weg gewerkt, straks nog wel thuis eten en dan richting het Van Der Valk Hotel Schiphol.
 

button3