Week 3. 29 april – 5 mei

   Week 3
29 april – Bisti Badlands

dag15_zps5f70b8a3

 Vandaag is de tweede verjaardag van onze kleindochter Zoey

Vanmorgen om 8.30hr Enterprise gebeld of ze ons wilden komen ophalen, gisteren hadden we daar via internet een auto voor 2 dagen gereserveerd. Ze kwamen er aan , werd ons verteld, gauw alle spullen gepakt en voor bij de ingang gaan wachten, we verdoen de tijd om de spoorbaan te bewonderen, we zien dat het nog niet helemaal klaar is er liggen nog stukken rails op de tafels.

2555

 Na een klein kwartiertje waren ze er al en werden we meegenomen naar de zaak, waar het papierwerk in orde werd gemaakt. De auto die we meekregen moest nog schoongemaakt worden en daar moesten we nog een kwartiertje op wachten. Alle auto’s  die ik zag staan waren geen mid size SUV, er stond en 2 Tahoe’s en de Ford Edge waar we in opgehaald waren en die werd het. Eerst zijn we even naar de HobbyLobby geweest, daarna naar de camping om de wandelspullen te pakken, ik skype nog even met het thuisfront, door de 8 uur tijdsverschil gaat dit wat moeilijker.

2560

Hierna gaan we op pad naar Bisti Badlands, we maken een stop bij de Subway voor een broodje Tuna, om mee te nemen. a We nemen de weg terug die we gisteren gereden hebben en komen weer in het gebeid met de groene landbouw gebieden, ik zie nu dat het een irrigatieproject van de Navajo is. Als we af slaan bij de ingang van Bisti, is het na een paar meter al een dirtroad, het stof vliegt meters achter ons de lucht in. Als we dan stoppen bij de achterste sectie van Bisti is de mooie zwarte auto helemaal bedekt met stof. We zien flinke afdrukken banden en voetstappen in de klei staan. De laatste tijd had het veel geregend en dan wordt de grond daar pure klei die overal aan blijft kleven, auto’s kunnen vast komen te zitten en als je toch gaat wandelen dan heb je in een mum van tijd hele bonken met klei aan de schoenen hangen. We doen de wandelschoenen aan, nemen voldoende water mee en een payday snack, het brood ligt redelijk koel in de auto en kunnen we opeten als we terug komen. We bewonderen en fotograferen de mooie sculpturen, die door wind en regen gevormd worden.

   2576

2586    2574

   2589

In het kleine beetje schaduw wat we konden vinden eten we onze snack, terwijl we daar staan schrik ik van een Lizard die op de rots loopt, als we goed kijken zien we dat hij een stuk van de staart mist, we konden al zien dat die weer aan het aangroeien was.

2601

2604

2618

2640    2649

  2625

Na zo’n twee en half uur zijn we weer terug bij de auto, het is nu toch wel etenstijd. We rijden Bisti weer uit richting Farmington, alleen gaan wij daar nog niet heen en slaan eerder af naar Shiprock, daar is een Heilige Berg van de Indianen. de Navajo noemen hem Tsé Bit’ A’í (Gevleugelde Rots), zoals velen voor ons kunnen wij ook niet dichterbij de berg komen, niet zo verwonderlijk, doordat het voor de Navajo Indianen een heilige berg is willen ze eigenlijk niet dat de mensen deze berg gaan beklimmen en zullen ze ook geen bordjes zetten.
Natuurlijk kent Shiprock ook zijn legendes wikipedia schrijft er
dit over. Zoals als anderen voor ons, zien we hem wel maar kunnen er niet dichtbij komen.

2664

Wat we wel zien onderweg is heel veel dustdevils, kleine twisters van zand, zo erg  dat het gewoon mistig is. Nu hadden wij gisteren al borden gezien dat er soms erg slecht tot geen zicht was in deze regio, toen vermoeden wij al zandstormen. We denken nu dat het de dustdevils zijn het zicht op de weg belemmeren.

2670    2671

Op de terug weg stoppen we bij de eerste McDonalds, voor een Frappé caramel, hadden we wel verdient volgens ons. Als we de camper instappen dan is het toch wel heet en gaat de airco aan. Doordat we een beetje laat de Frappé genuttigd hebben, is onze grootste trek wel voorbij, we besluiten het maar te houden met een kleine pizza, die gewoon in de magnetron kan. We spelen nog wat met de GPS, morgen willen we een poging wagen om de Kings of Wings te vinden, wel een toepasselijke activiteit op Kroningsdag.

30 April – Kings of Wings

In Nederland de Kroning van onze Koning

 

dag16_zpsbedb25a0

Kroningsdag in Nederland, wij doen een poging om een andere King te ontmoeten.
Vanmorgen rijden we om 8.45hr van de camping weg, eerst gaan we een brood halen bij de Subway.
Er moet ook nog getankt worden, we kiezen de laatste mogelijkheid voor we Farmington uit rijden, daar kan niet met creditcard betaald worden, omdat de postcode niet herkent wordt ook niet met een nul ervoor of erna, je moet naar binnen en zeggen voor hoeveel je wilt tanken.
We hebben geen idee, we willen gewoon een volle tank.
Dan maar een andere opzoeken, moesten we wel heel de stad voor door.
Als we dan rond 9.15hr echt op pad gaan, om te kijken of we de King konden ontmoeten.
We rijden de weg richting Bisti, daar moeten we niet afslaan maar een kleine 10mijl verder, net na milemarker 61.
We rijden de dirtroad van 10 mijl op die heel goed te rijden was, wel kwamen we langs het stuk waar een paar weken geleden verschillende mensen vast zijn komen te zitten, de sporen waren nog goed te zien.
Als we de windmolen zien en het koeienrooster weten we dat we af moeten slaan.
In het verslag van Sonja stond het perfect beschreven.
We parkeren de auto bij de windmolen en geven het waypoint in, we willen wel terug komen op dezelfde plaats.


2674


Het waait behoorlijk en daar zullen we heel de dag last van hebben, dat bemoeilijkt ook de wandeling.
We gaan door het hek en doen het netjes weer achter ons dicht en beginnen aan de wandeling.
Volgens de GPS 2.7 kilometer, alleen is het geen vlak terrein, als we het eerste heuveltje genomen hebben is de auto al uit het zicht verdwenen.
We volgen netjes de aanwijzing op de GPS, komen regelmatig al mooie stukjes met hoodoos tegen, het is sowieso geen straf om hier te lopen.
Ook lag het er bezaaid met
Petrified trees, versteende bomen.
We herkennen veel uit het verslag van Sonja en David, het is regelmatig zoeken naar een doorgang, we stonden dan ook af en toe voor een afdaling die niet mogelijk was, weer terug en ergens anders proberen.
Er komen hier zo weinig mensen dat er geen uitgelopen pad te zien is, ook zijn er geen torentjes stenen neergelegd om een pad te markeren.

  2690

2693

2704

Zoals we altijd ruzie hebben met de TomTom is ook de GPS niks voor ons en zullen we nooit geocachers worden.
De GPS geeft aan dat we binnen een straal van een paar feet, de King moeten zien staan.
Wij zien dus nergens iets wat er maar op lijkt.
We lopen nog een verder en zien een rots in de verte, zou die het zijn vragen we ons af en jawel daar was de King of Wings.
Dit was na zo’n drie uur lopen. We gaan een beetje uit de wind zitten om te lunchen en gaan dan aan het fotograferen.

2718

2735

2721

Het is ondertussen harder gaan waaien en we hebben de wind tegen, het waait zo hard dat het gewoon je de adem ontneemt.
We dachten een weg omhoog gezien te hebben, maar helaas ik kon echt niet boven komen en gleed steeds terug.
Een stukje verder lukte het wel, we lopen verder en zien in de verte al de eerste zandheuvel die we over moeten.
Ik heb nog net de puf om wat Petrified trees te fotograferen.
 

2739

En dan volgt er weer een gebied met heuvels die we over moeten zien te komen, vooral bij mij slaat de vermoeidheid toe.
We hobbelen verder en als we dan weer een zandheuvel op zijn zien we de windmolen staan, die verdwijnt weer als we naar beneden lopen.
En dan  zien we de windmolen constant en pas als we de laatste heuvel over zijn zien we de auto.
Ik geloof dat ik de laatste mijl op mijn tandvlees heb gelopen, ik was kapot. De terugweg deden we in nog geen twee uur.
Bij de auto de wandelschoenen uit en de slippers aan , wat voelde dat heerlijk. Ik had een flesje bevroren water in de auto laten liggen, er zat zelfs nog een beetje ijs in, oh wat smaakte dat heerlijk.
Na een klein kwartiertje rusten hebben we de terugreis aanvaart, als we afdalen richting Farmington zien we door het vele zand in de lucht de bergen niet eens.
Om 17.30hr stapten we in de camper, na even wat gedronken te hebben, eerst naar de douche, kon onze huid tenminste weer ademen.
Door de vermoeidheid hadden we beiden geen zin in warm eten, zelfs in uit eten hadden we geen zin.
We hebben nog broodjes en hotdogs die eten we.
De auto moest nog af getankt worden, zodat we morgenochtend op normale tijd op pad kunnen.
Enterprice ligt op de route en ik zal dan met de auto achter Rob aanrijden.

2757

De auto is wel een beetje stoffig geworden.
De King of Wing is schitterend, leuk dat ik hem heb mogen aanschouwen, maar ik heb al gezegd dat ik er nooit meer heen ga of het moet een stuk koeler en zonder wind zijn.

427

Ondertussen hangt deze foto op canvas aan de muur.
Voor iedereen die er heen wilt, loop met een GPS, je verdwaalt daar echt.
We genieten nog van een prachtige zonsondergang.

2754

 Drinken koffie en maken het verslag van vandaag.

 

1 mei – Durango

dag17_zps74bd0621

Vanmorgen om 8.45hr ben ik de auto gestapt en ben achter de camper aan gereden naar Enterprise.

2758

Daar was het papierwerk zo gedaan en reden we om 9.05hr weer verder.
De rit van vandaag zou maar een uurtje zijn, we besloten daarom om naar het Navajo Lake te rijden.
We gaan weer de bergen in en genieten van de mooie rotsen.

 2769

2770

In dit gebied wordt veel olie en gas gewonnen, dat was te zien aan alle jaknikkers en pijpleidingen die we zagen.
We volgen de San Juan River en komen uit bij het Navajo Lake State Park, hier zijn we niet ingegaan.
2774

2780

Het is voornamelijk watersport wat er bedreven wordt en om nu voor een paar foto’s intree te betalen, niet dus.

2785

Het was nu de bedoeling om te keren, terug te rijden en de geplande route te volgen, we gingen er van uit dat de weg niet meer verder ging en we gedwongen waren terug te rijden.
TomTom gaf aan dat we wel deze route konden blijven volgen, daar hebben we geen spijt van gekregen, deze weg mag de naam scenic byway best krijgen.

2799

2798
We zien al dagen borden met zoveel mijl overstekende Elk of koeien tot vandaag niks, maar nu liepen er koeien langs de weg, dit kunnen we dus weer van ons lijstje schrappen.

2790

2793

Als de weg breder en beter wordt blijken we in Colorado te zitten, en dan hebben we het Novajo Indian Reservation verlaten en betreden we het Southern Ute Indain Reservation.
Deze groep Indianen zorgen in het verre verleden voor de meeste problemen, waren erg oorlogszuchtig.
We hebben dan al even zicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen.

2809

Zodra we Durango inrijden zien we een Home Depot, daar zit meestal ook een Walmart in de buurt en jawel, even later zien we die dan ook.
Daar meteen de boodschappen voor de komende dagen gedaan, we trekken de binnenlanden weer in en daar zijn geen of nauwelijks winkels.
Hebben meteen alle bestelde boodschappen gedaan, die mee naar huis genomen moeten worden.
Hier stonden de cherrytrees volop in bloei, dat geeft wel aan dat de lente hier pas is begonnen.

2814

Dan is het nog geen 7 mijl naar de camping, het is dan net 13.30hr als we daar aankomen.
Als de camper net op zijn plek staat komt de locomotief met een wagon kolen langs, de spoorlijn loopt hier dwars door de camping.

2823

2834
Rond 14.40hr kwam er een stoomtrein langs met wagons, deze kwam uit de richting van Silverton.
Het was wel even ughe ughe toen de rook onze kant op kwam, moet je niet te lang in staan, beslist slecht voor de longen en je wordt er pik zwart van.
Weer een poosje later kwam de eerste locomotief weer terug, gelukkig hoor je aan het fluiten dat er een trein in aankomst is, heb je nog tijd om met de camera naar buiten te vliegen.

2828

Als we zo buiten staan is het behoorlijk fris er waait al weer heel de morgen een koude wind.
Het is zelfs zo fris dat we de lange broek aan hebben gedaan.
Na de zware hike van gisteren hebben we besloten om de rest van de middag te relaxen.
We lezen, computeren en doen zelfs een klein middagdutje.
Tegen de avond is de wind gaan liggen en kon de bbq weer aan voor het vlees.
We bereiden ons voor op een koude nacht, het is nu 19.30hr en de temperatuur is buiten al gezakt naar 10 graden, er wordt voor vannacht -1 verwacht.
 

2 mei – Million Dollar Highway 

dag19_zpsf1036933

Vanmorgen op normale tijd uit bed, heb alleen de tijd verdaan met zoeken naar een programma om een hardnekkige malware/spyware uit mijn laptop te krijgen was dus gehijacked.
Ondertussen is het gelukt om alle rottigheid van de laptop te krijgen.
We reden dan ook pas na 9.15hr van de camping weg.
Voor vandaag stond een niet zo lange rit in de planning, alleen rijden we niet over een rechte weg maar door de bergen, neemt toch altijd wat meer tijd in beslag.
Als we over de US Highway 550 bij 
Latitude rijden zien we ineens uit het niets een actieve hotspring, bij de eerst volgende gelegenheid omgekeerd om deze nader te bekijken.
Het bleek te gaan om de Pinkerton Hot Spring, dit is een natuurlijke hot spring die eigenlijk aan de westkant begint maar met een pijpleiding naar de oostkant wordt geleid, ook de rotsformatie er omheen is 10 jaar geleden gemaakt door de
Colorado Department of Transportation.
Dit allemaal om de beplanting op privégrond te beschermen.|
Hier kan je er meer over lezen, teveel werk om alles te vertalen.
Waar we gedraaid zijn zagen we op de berg de sporen van een oude bron, achteraf misschien wel de plek waar de hot spring oorspronkelijk is ontstaan.

2849

2853

We rijden verder over de San Juan Skyway Scenic Byway, overal nog volop smeltende sneeuw.
Natuurlik zien we de nodige watervalletje, sommige zijn half bevroren en hangen als ijspegels aan de rotsen.
We genieten van de kabbelende beekjes, woeste rivieren, de half bevroren meertjes.
Ook zagen we een Yellow Bellied Marmot in de berm, zag het eerst aan voor een steen tot het bewoog.
We maken verschillende keren een stop en hoe hoger we kwamen hoe kouder het werd.

2863

2868

2909    2911

2886

2887

We passeren de Coal Bank pass die op 10.640 feet ligt, we dachten dat we niet meer hoger konden, maar de Molaspass was nog ietsje hoger, die ligt op 10.910 feet.
We dalen weer wat en komen uit in Silverton, daar gaat de stoomtrein uit Durango naar toe.
Nu was het een uitgestorven stadje, waar wel een paar winkels open waren. We rijden naar het treinstation en nemen daar nog wat foto’s.

2939

2944

2951

Nu is de Million Dollar Highway aan de beurt, deze weg is onderdeel van de San Juan Skyway Scenic Byway, deze wordt zo genoemd omdat de aanleg erg duur was.
Er zijn verschillende legendes over de naam Million Dollar Hihgway, de een gaat over dat het een miljoen dollar per mijl heeft gekost. En een andere is dat er voor de vulling erts uit de mijn is gebruikt waar waarschijnlijk voor een miljoen dollar aan gouderts in zit.

Wikipedia schrijft er
dit over.

2959

2971    2973

Op sommige punten is de weg smal en het ravijn diep, ik was blij dat ik aan de bergkant zat.
We passeren de Red Mountian pass en die ligt op 11.018 feet, geen wonder dat we na een paar stappen al staan te hijgen of we een marathon hebben gelopen, ons lichaam is ingesteld op zeeniveau en dan wonen wij er ook nog eens onder.
We stoppen bij de Bear Creek Falls, daar kwam me toch een hoeveelheid water naar beneden. Hier stonden ook borden over de aanleg van de weg en over hoe het was, een klein karrespoor tegen de bergwand aan.

 2985

2983    2984

2991

Als we Ridgway in rijden, laten we de camping die gepland staat links liggen en rijden door naar Montrose, waar we gisteren Centennial R.V Park gevonden hebben, een private die niet zo heel veel duurder was dan het Ridgway State Park en je hebt er gewone douches (geen pay showers) en wifi.
Toen we hier aankwamen kregen we te horen dat de camping pas sinds gisteren open is, hebben wij even geluk.
We krijgen een mooi plekje met de voorkant naar het open veld, waar Wild activitie was waar genomen.
En inderdaad we zagen tegen het eind van de middag een 9 tal Deers lopen, het werden er uit eindelijk een stuk of 50.

3014

Later ontdekten we nog twee grote groepen Elk.

3048

Wat een verschil met gisteren, toen verdween de zon rond 17.00hr al achter de berg en zakte de temperatuur met rasse schreden, nu is het 19.30 en hebben we nog volop zon binnen en is de temperatuur nog 21 graden.

3066

Nu 20.10 is de zon onder en zakt ook de temperatuur, we kijken nog op een kudde Elk die loopt te grazen voor de camper, helaas zover weg dat het niet meer te fotograferen was.
89uWe maken koffie en doen het verslag weer van vandaag.

3 mei – Montrose/Bluff

dag20_zps18f48cc0

En koud dat het was vannacht, zelf de fleece dekens waren niet genoeg.
Rob had, voor we gingen slapen de waterslang afgekoppeld, dit was maar goed ook het had dus serieus gevroren.
Zodra ik wakker was meteen de gordijnen open om te zien of er nog wildlife te spotten viel, dat was niet veel, een paar mooie vogeltjes.
Als er dan en Deer vlakbij over steekt, mis ik die.

3071

Als we om 8.45hr van de camping wegrijden gaan we eerst naar Montrose, we kwamen gisteren tot de ontdekking dat we toch wat weinig water ingeslagen hadden.
Ook moest er nog getankt worden en het allerbelangrijkste de ramen moesten van alle lijken ontdaan worden, er was geen foto meer te maken vanuit de camper.
Toen we net van de camping weg waren zagen we bevroren boompjes en struiken, door de sprinklerinstallatie van het gazon, was er ook water op een boompje terecht gekomen en dat was bevroren dat geeft dan toch mooie sculpturen.
Op de terugweg een foto van genomen helaas konden we daar niet stoppen.

 3072

We rijden terug tot aan het Ridgway daar moeten we afslaan en gaan meteen de bergen in, we bleven klimmen.
Als we boven zijn komen we uit in een alpenachtige omgeving, we spotten nog een paar Elken in een weiland, verder zien we veel koeien en paarden.
Hierna komen we in de San Miquel Canyon, en prachtige niet te brede canyon met rode en gele rotsen, een riviertje wat met de weg meeloopt.

3075

3082

3104

Als we uit de canyon komen rijden we over een hoogvlakte waar veel veeteelt is, schapen, koeien en wat alpacala.
Ook Slickrock hill is een prachtig gebied met gele slickrock, groene boompjes en een strak blauwe lucht, wat wilt een mens nog meer.

3114

3083

Als we Montecello in rijden zien we een muur met mooie Murals, zijn daar even gestopt om te kunnen fotograferen.

3139

3131

3132

Ondertussen is het wel etenstijd we vinden een plekje aan de kant van de weg bij een loods waar beelden stonden, het terrein was afgezet met een hek, met wat moeite kon ik het een en ander fotograferen, wat het precies was zijn we niet achter gekomen.
De loods was voor het seizoen gesloten.

3144

3141

We maken broodjes hotdog als lunch, nu de variant met chicken en pork, deze was heel wat minder vet dan die van vorige week dat was alleen pork, denk ik. Dan is het nog een uurtje naar Bluff, waar de camping voor vannacht gepland staat.
We merken goed dat het vrijdag is er zien veel campers onderweg, de meeste rijden ons te gemoed, waarschijnlijk richting Moab, velen hebben een off the road auto bij zich.

3161

3163

3166

Wij vinden onze camping net buiten Bluff aan de San Juan River, een BLM camping dus geen voorzieningen.
Ook hier kan je merken dat het vrijdag is, zoveel plaatsen zijn er niet meer. We zetten de camper op zijn plaats en gaan heerlijk buiten van de zon genieten, was de laatste dagen bijna niet mogelijk door de kou.
Doordat we toch nog wel last hebben van het verbranden, tijdens de monsterhike naar King of Wings houden we het niet heel lang vol in de zon en zoeken de schaduw op.
We vermaken ons door een Lizard te fotograferen, deze was aan het vervellen en op de foto’s kan je goed zien tot hoever hij zijn oude velletje nog heeft.

3179

3183

Wij vonden het een aparte soort met zo’n zwarte bandje om de hals, we hebben ook meteen een naam bedacht, halsband Lizard.
Al gingen we al twijfelen of het wel een lizard was, die vervellen volgens ons niet.
Ga ik opzoeken als we weer internet hebben.
Ondertussen opgezocht en ik vermoed dat het een Halsband Leguaan is, dit is wat ik erover vond.
Tot nu toe is de temperatuur nog goed, zijn benieuwd hoe dat vannacht gaat worden.

 

4 mei – Moki Dugway/Capitol Reef

dag21_zps2f8ee3c8

De kou viel zat mee vannacht, we hadden de verwarming wat hoger laten staan, deze is wel een paar keer aangesprongen.
Doordat we gisteren heel vroeg op bed lagen waren we er ook lekker op tijd uit en reden al voor 8.30hr de camping af.
We rijden richting Monument Valley, het was niet de bedoeling dit te gaan bezoeken, we wilden er alleen maar heen voor wat foto’s.
Wij hebben nog steeds geen foto van de weg met Monument Valley op de achtergrond, sinds vandaag hebben wij ook zo’n foto.

 3188

3201

3221

3226

Ook nemen we nog snel een foto van Mexican Hat, voor we de weg naar Goosenecks State Park in slaan.
Het was er al behoorlijk druk, er waren ook een aantal campers die daar overnacht hadden.
We nemen wat foto’s en gaan weer verder.

3229

Het volgende is de Moki Dugway met een 34ft camper beslechten, nu is dit niet de eerste keer voor ons de vorige keer hebben we het ook met zo’n grote camper gedaan, al wordt het niet aangeraden, maar het is niet verboden.
We stoppen en paar keer voor wat foto’s van Valley of the Gods met de B&B net aan het begin.
Als we boven komen zien we dat het bord, waarop de hoogte staat aangeven weg is, werden zeker teveel stickers opgeplakt, wij hadden er de vorige keer een sticker van het AAforum op achtergelaten.

3251

3243

3255

Dan is het nog een klein stukje dirtroad voor het asfalt weer begint, omdat we nog niet genoeg hadden van op een dirtroad rijden, slaan we de weg naar Muley Point in.
We hadden eigenlijk gedacht dat het maar een klein stukje zou zijn, dat viel tegen maar de weg was goed te rijden en de beloning was groot, toen we Muley Point eenmaal bereikt hadden.
We doen een wandelingetje over de slickrock en na een klein half uurtje gaan we weer terug.

3261

 3270    3274

3266

Dan volgt er een heel lange weg die op een gegeven moment gewoon saai wordt, in mijn ogen dan.
Deze keer kregen we halverwege een Cattledrive te zien, 2 cowboy’s en 1 cowgirl dreven daar een kudde koeien bijeen.

3279

3280

Dan komen we weer in en schitterend gebied met slickrock en diepe canyons, voor zover wij konden vinden was het de Fry’s Canyon.
In de Canyon zelf kon er met een 4WD gereden worden, wij hebben ons beperkt met de weg boven langs af en toe stoppend voor een foto.
We vielen van het ene mooie gebied in het andere.

3312

3325

We rijden de brug over de Colorado River over en rijden zo het Glen Canyon RNA binnen, we besluiten bij de Hite overlook te lunchen, we maken daar foto’s van een bijna droge River, zelfs de bootramp ligt helemaal droog.

3357

3358

3369

3371

Bij Hanksville wordt er getankt en rijden we richting Goblin Valley, we wilden daar overnachten en morgen de hike naar Little Horse Canyon doen.
Als we daar aankomen is het er zo verschrikkelijk druk dat we besluiten om dit een andere keer te doen en dan niet in en weekend, om nu in file door de canyon te lopen zien wij niet zitten.

3380

3407   3410

3392

We overleggen en besluiten alvast naar Capitol Reef te rijden, Fruita zal al wel vol zijn, maar dan gaan we naar Torrey voor een camping en morgenochtend naar Fruita voor een plekje voor de volgende nacht.
We rijden weer naar Hankville en gaan dan het badland gebied in, helaas is het voor de foto’s niet meer zulk mooi licht.

3454

3456

3459

3476

En inderdaad als we bij Fruita zijn zien we op het bord dat de camping al vol is, we spotten wel de eerste deer in de buurt van de camping.
Hopend dat er nog plaats is in Torrey, we hebben als alternatief een plek net buiten het park waar al meerdere campers stonden om te overnachten.
Er is plaats op de Wonderland RV park, hier hebben we in 2011 ook gestaan, samen met Jan en Marjan, het was toen ontzettend koud.
’S morgens stonden er twee verkleumde mensen voor onze deur, die graag de warmte in wilden. Nu is het weer in ieder geval een stuk beter.

3485

Ik moet deze keer niet vergeten een foto te maken van de restroom.
Waarom er twee toiletten naast elkaar in een en de zelfde ruimte staan is me nog steeds een raadsel.

 

5 mei – Capitol Reef

 De foto van de twee toiletten is genomen, als iemand de reden hiervoor weet, hoor ik het graag. Ik geloof nooit dat het is om samen gezellig te gaan zitten…….

3489

Het was weer behoorlijk fris geweest vannacht, de zon deed ook nog even niet mee aan het opwarmen, gelukkig kwam hij later wel door het wolkendek gebroken.
Tegen 9.00hr rijden we van de camping weg naar de camping in het park, om een plaats voor vannacht vast te leggen.
Voor we bij de camping waren zagen we al een groepje Mule deer tussen de bomen bij het visitorcenter staan, we hadden geen tijd om er bij stil te staan, we wilden zo snel mogelijk naar de camping, je kan niet reserveren.
Het vastleggen van een plek gebeurd via een enveloppe systeem, als je een site hebt gevonden vul je de enveloppe in doet het geld erin en hangt het flapje van de enveloppe aan de paal bij de site.
De enveloppe met geld doe je in de desbetreffende paal/bus, eventueel laat je wat achter op de site, zodat andere zien dat hij bezet is.
We gaan hierna even naar het visitorcenter om een map en kijken wat we kunnen doen vandaag.

3496


Het gaat het badlandachtige gedeelte worden, besluiten we.
Voor we in dit gedeelte komen steekt er een Mule deer over, even later volgen er nog twee, als we goed kijken zien we nog en groepje in de bosjes staan.

 3498

3499

3502

Als we de Notom road zien rijden we die in, het eerste deel is asfalt wat later over gaat in dirtroad, we weten dat we die niet helemaal kunnen rijden, op een gegeven moment komen er switchbacks en die zijn niet te nemen met zo’n grote camper, we zien wel tot hoe ver het gaat.
Helaas staat de zon verkeerd om de mooie rotsen aan de linkerkant te fotograferen, het is nog te vroeg de zon staat nog niet hoog genoeg.
Ik kom op het lumineuze idee om de camper ergens te zetten en dan na een uurtje de terugweg te hervatten.
Maar eerst kunnen we nog gewoon door rijden totdat de weg en stuk slechter wordt, veel ribbles van de 4WD auto’s, dan is het een plek zoeken om te keren, dit duurde nog wel even voor we die gevonden hadden.

3507

3508

3512

3516

3519

Eenmaal gedraaid en terug op het betere gedeelte van de dirtroad, dit gedeelte wordt goed onderhouden, omdat er hier nog een aantal bedrijven staan.
We zagen onder andere een groot koeien bedrijf en er wordt nog het een en ander aan gewassen geteeld.

3522

3521


We vinden een plek naast de weg, net naast het half opgevreten Mule deer, de raven hadden er nog een best maaltje aan gezien het aantal wat erop zat.
Als er hier en dier aangereden wordt of dood gaat langs de weg blijft het gewoon liggen, iets wat bij ons ondenkbaar is.
We hebben al verschillende keren een karkas van een of ander dier langs de kant van de weg gezien, soms alleen de boten, maar ook nog wel met de huid er omheen.
Toevallig vanmorgen een koe zien liggen, die van binnen al helemaal leeg was, alleen het karkas met huid lag er nog.
We relaxen wat, terwijl we op het goede licht wachten, ik lees mijn boek en doe zelfs een dutje.
Tegen 13.00hr gebruiken weer eerst de lunch voor we verder rijden. Onderweg regelmatig stoppend voor foto’s van de rotsen die nu wel een mooie kleur hebben.

3545    3555

3561

3558    3560

Als we weer aan de kant staan komt er een auto ons te gemoed en deze stopt om te vragen of we hulp nodig hebben, dit was waarschijnlijk omdat de knipperlichten nog aan stonden.
Terug op de doorgaande routen gaan we inderdaad naar het badlandsgedeelte, we hebben alleen de pech dat de zon het nu laat afweten en dan is er niet veel aan.

3575

3587     

Na en aantal mijlen keren we om en ja daar kwam de zon weer, we maken nog een aantal foto’s, stoppen nog even bij de Freemont River en rijden terug richting Torrey, om te tanken.

3590    3593

3599

De tank is niet meer voor een kwart vol en we  hebben minimaal een kwart tank nodig voor de generator.
Als we langs Fruita, de camping, rijden zien we dat het nog niet vol is, als we na een uurtje terug komen van het tanken staat het bord Full aan de weg.
Op de terugweg nog een paar keer gestopt voor foto’s van onder andere The Castle.

3632

We gaan nog even naar het museum annex winkel voor de beroemde pie’s die ze daar verkopen, we nemen er voor ieder een mee, voor bij de koffie vanavond.

3641

Camper wordt op zijn plek gezet en wij gaan nog even buiten zitten, totdat het gaat waaien en de zon achter de wolken verdwijnt, meteen gaat dan de temperatuur naar beneden.
Ik werk binnen wat aan het verslag en wachten op de Mule deer die altijd over de camping lopen in de avond.
Al bijna hadden we de moed op gegeven, dat de Mule deer over de camping zou komen, rond 1930hr kwam er een groep van 15 deers langs de Fremont River de boomgaard ingelopen, om 20.00hr volgde er nog een groep je van 3.

3653 3655

We aten vroeg, de generator mag alleen tussen 18.00 en 20.00 gebruikt worden, we drinken dus ook vroeg koffie en inderdaad de pie was overheerlijk.

button2    button3