Washington DC 2012

Het was eigenlijk niet de bedoeling om dit jaar twee keer naar Amerika te gaan, al komt daar bij ons altijd een maar als achter.
Ook deze keer, maar als we goedkope tickets kunnen vinden en jawel ook deze keer tickets gevonden tegen een goede prijs en dan was de keus vlug gemaakt.
Dat we deze periode hebben gekozen heeft een reden, eind maart begin april bloeit de kersenbloesem rond het Tidal Basin op de National Mall in Washington DC.
Op foto’s ziet dat er schitterend uit, nu willen wij dat ook wel eens in het echt zien, het is natuurlijk een gok of we de bomen wel in volle bloei kunnen aanschouwen, het weer heeft er natuurlijk een grote invloed op.
Ondertussen hebben we een auto geboekt bij USAreisen, is  hotel The Lodge  in Vilvoorde geboekt, we vinden het fijn als we rond 10.00hr moeten vliegen om een nacht van te voor al richting Zaventem te gaan, het geeft ‘s morgens een hoop stress minder en je krijgt een fatsoenlijke nachtrust.
Dit hotel heeft een park en fly arragement, we kunnen hier de auto 2 weken kostenloos laten staan.
We kregen van Petra, iemand van het AllesAmerikaforum, het adres van de NPS site daar kunnen we de bloei van de cherryblossom volgen, zodat we weten wat we kunnen verwachten.
De bloei is natuurlijk afhankelijk van het weer, een echte koude winter hebben ze daar niet gehad en als het voorjaar vroeg begint, kan het gebeuren dat we helemaal geen bloesem zien.

button3