Week 2. 7 juni – 13 juni

Week 2

7 juni
Englishman River Falls Park

dag 8

Vanmorgen met veel moeite het verslag van Rob online gekregen en nog wat foto’s bij mijn verslag gezet.
Onze ervaring met betaalde internet is meestal pet, heel erg langzaam of het doet het helemaal niet.
Vandaag hebben we weer gratis en die gaat als een speer.
Als we rond 8.15 hr weg rijden van de camping is het al heerlijk weer, de zon schijnt al volop.
Ook vanmorgen zagen we een Deer in de berm staan, helaas auto’s achter ons en kunnen we niet stoppen.
Garmin had de opdracht gekregen om ons naar een Walmart te brengen, het een en ander moet aangevuld worden.
Hij/zij heeft er een in Duncan gevonden en brengt ons er netjes heen, hier hebben ze een bakery en ook lekker brood geen French bread maar een soort stokbrood, het was in ieder geval vandaag goed te eten.
Er zaten er 4 in een verpakking, drie zijn er de diepvries ingegaan.
We maken nog een stop bij een restarea, om naar Jamie’s Whalewatch te bellen om te reserveren voor maandag, ook reserveren we meteen een Bearwatch voor de dinsdag.
Dan zien we Michael’s store, we gaan van de weg af om deze te bezoeken, we lopen een rondje maar kopen niks, het is hier allemaal erg duur en eigenlijk heb ik thuis nog zoveel scrap spullen waar eerst iets mee gedaan moet worden.
Op naar Englishman River Falls Park in Errington, voor we hier waren zagen we weer een informatiecentre en gaan daar even heen.
Ook hier worden we weer goed geholpen, krijgen nog meer informatie over de omgeving.

SAM_1044We gaan eerst naar Englishman River Falls Park, zoals ons al meer opgevallen is de informatie is erg summier, maps met hikes zijn er niet en op de informatieborden staat wel een hike aangegeven maar niet de lengte of de moeilijkheidsgraad.
De parken zijn hier allemaal gratis, er zal dan waarschijnlijk ook geen budget zijn om maps te maken.
We gaan eerst lunchen voor we aan de hike beginnen, de wandelschoenen gaan aan en de hikestick gaat mee, we vermoeden dat het weer stijgen en dalen zal zijn en dan is de stok erg handig.
Na een paar minuten staan we al bij de eerste waterval, dit park heeft er twee, de Upper en de Lower.

Dit was dus de Upper, voor de Lower is het een flink stuk naar beneden en ja dat moet dan ook weer naar boven.
Als we bij de Lower zijn is deze niet zo spectaculair als de Upper, er ligt namelijk een heel groot rotsblok die het zicht op de fall ontneemt.SAM_1052De hike gaat weer door het regenwoud en dat levert een paar mooie paddenstoelen op.

SAM_1056Al met al hebben we een goed uur over de wandeling gedaan, tijd zat om nog iets te gaan doen, voor we een camping opzoeken.
In het informatiecentre kregen we ook een folder over een Butterfy Garden en van de
Van de week hebben we al een Butterfly garden bezocht en kiezen we nu voor de Wildlife Recovery.

SAM_1060 Hier worden gewonde dieren opgevangen en verzorgt, als het mogelijk is worden ze weer terug gezet in de natuur.
Het is dan ook niet mogelijk om dicht bij de dieren te komen, zo zitten er verschillende Eagle soorten, twee Bald Eagles zijn alleen te zien door kijkgaten, de beren cups alleen via webcams, die in hun verblijf hangen.

SAM_1081Ook zitten er verschillende uilen, waaronder een die maar een vleugel heeft, deze zal niet uitgezet worden in de natuur, neem ik aan.

SAM_1083De tentoonstelling over alle dieren die leven op Vancouver Island is de moeite waard.

SAM_1068We doen ook nog een rondje rond de vijver en daar zitten een heleboel schilpadden in, het was warm en verschillende lagen te zonnen op boomstammen in het water of in aan de rand in het gras.

SAM_1095 SAM_1098 SAM_1099Al met al zijn we hier toch een anderhalf uur geweest.
Nu was het de bedoeling dat we in het Englishman River Falls Park zouden overnachten, morgen hebben we best nog wat kilometers te vreten voor we bij Jamie’s Whalewatch in Ucluelet zijn en hebben daarom we er vandaag nog wat van afgehaald door naar Port Alberni te rijden.
We staan daar op Timberlodge and R.V. Campground, het was nog steeds een graad of 30 de stoelen naar buiten en heerlijk relaxen.
Als we rond 20.00hr buiten aan de koffie zitten, loopt er een konijn over de camping, een poos later zien we een valk vliegen.
Het begin van wildlife is, hopelijk morgen en heleboel walvissen.

8 juni
Jamie’s Whalewatch/Ucluelet

dag 9

Vanmorgen niet te veel getutterd, want er moesten nog kilometers gemaakt worden voor we in Ucluelet zijn, garmin gaf aan dat het nog drie uur rijden was, dit klopte niet het was een kleine twee uur rijden.
De weg is weer erg bochtig en de vrachtauto’s met boomstammen rijden ook weer af en aan, naar de houtfabriek.
Als we een berg oprijden zien we mist in het dal, dat belooft niet veel goeds, voor een boottocht.

SAM_1116Gelukkig trekt de mist weer op en gaat de zon weer schijnen.
We maken een stop bij het Welcomecentre, vinden er geen informatie die voor ons interessant kan zijn en rijden dus door naar de camping.
Voor deze nacht hadden we een camping uitgezocht met laundry, er moet gewassen worden.
Na even zoeken vinden we het Island West Resort, ook weer met een Chinees of Japans restaurant erbij.
We krijgen een plek dicht bij de laundry beneden aan het water, het eerste wat we zie is een Bald Eagle die op een paal in het water zit even later komt er een Californische zeeleeuw voorbij gezwommen, helaas zijn deze maar even boven water en zo doende moeilijk te fotograferen.

SAM_1119

De Bald Eagles vliegen af en aan, net te ver weg voor een foto maar met de verrekijker goed te zien, schitterend.
Het is niet zo verlopen naar Jamie’s, we laten de camper dan ook lekker staan.
We moeten de Groupon vouchers nog inwisselen voor tickets en gaan dan ook niet zo laat weg en inderdaad nog geen 10 minuten lopen en we zijn er.
De tickets worden ingewisseld en we moeten beiden een formulier invullen met naam, adres, telefoonnummer, want als de boot zou zinken moeten ze wel weten wie er aan boord waren.
We wachten in de zon tot we aan boord mogen, ondertussen zien we verschillende Zeeleeuwen die achter een vissersboot aan zwemmen, hopend op wat visafval.
Om 11.45hr mogen we aan boord, we hadden al besloten om buiten op het voordek te gaan zitten.
Om 12.15 varen we weg, er moest nog gewacht worden op een stel wat vertraging had, anders is de afvaart om 12.00hr.

SAM_1121 SAM_1129Eenmaal op het water is het toch wel fris, gelukkig heb ik mijn dikke fleece-vest mee en ook worden er dekens uitgedeeld, denk niet die nodig te hebben.

SAM_1138Krijg het zelfs nog warm als we de wind achter hebben, doe mijn vest uit en later toch weer maar aan als het echt koud wordt.
Na twee uur varen nog steeds geen Whale gezien, het is ondertussen errug koud zo vol op de wind.
En dan zie we toch de eerste Whale genaamd Pinkie, deze komt schijnbaar altijd even boven piepen.
In totaal zien we een drietal Whales waarvan sommige verschillende keren boven kwamen.

SAM_1153 SAM_1160Ook zagen we een Whale uit het water springen om daar een foto van de kunnen maken moet je wel heel veel geluk hebben, wij hadden dat niet maar hebben het wel mooi gezien.
Er zwommen ook nog verschillende Dolphin’s rond, ook hier weer geen foto van kunnen maken.
Na een klein uurtje is het tijd om huiswaarts te keren, we krijgen de raad om niet op het voordek te blijven zitten, we zouden dan erg nat kunnen worden.
We besluiten dan ook om binnen te gaan zitten, het enige gevaar van binnen zitten is zeeziek worden en met de vaart die de boot maakt zou dat best goed kunnen, niemand werd zeeziek deze keer.
Het boegwater wordt met grote golven over de ramen gegooid, soms ging het zo hard dat ik het idee had dat de boot los kwam van het water, er werd dan ook gas terug genomen,ook voor de schipper ging het dan blijkbaar te hard.
Als we bijna bijna de haven zijn attendeert hij ons op een eiland waar veel spullen van de tsunami in Japan aan spoelt, zoals delen van huizen, boten, meubels enz.
Ze maken dan ook regelmatig een tour met Japanners naar dat eiland.
Ook vertelde hij dat de Zeeleeuwen van de vlonders geweerd worden, als er een stuk of 30 á 40 van die dieren op liggen zinken ze.
Ik vroeg me ook al af waarom ik er geen een zag liggen.
Het is bijna 17.00hr als we van boord gaan, we lopen naar de camping en gaan meteen de was doen, er zijn maar twee machines bruikbaar de anderen zijn allemaal out of order.
Doordat de wind is toegenomen is het niet meer lekker buiten, ik zet koffie en terwijl ik wacht op de was schrijf ik het verslag.
Vanuit de camper zien we regelmatig een Zeeleeuw voorbij zwemmen en Bals Eagles vliegen.
We doen met eten makkelijk en trekken een blik soep open, het gort droge brood werd geroosterd.
Ondertussen werd de was gedroogd, het spijkergoed moest wel 2x door de droger.
Verder is het genieten van alle Bald Eagles in de lucht, wat een machtig gezicht om deze vogels, met een spanwijdte van 2 meter door de lucht te zien zweven.
Een paar keer zag ik een andere roofvogel, dacht ik, maar dat blijkt een jonge Bald Eagle te zijn, deze krijgen na 5 jaar pas een witte kop.
Voor de douche moet je hier 4 dollar betalen, beetje veel naar ons idee, het wordt dan ook douchen in de camper.

9 juni

Tofino/Bearwatch

dag 10

Gisteravond zat ik bij de office de verslagen online te zetten, toen ik een plons hoorde er gingen net drie zeeotters te water.
Nu had ik de camera niet bij en dan had het toch ook te donker geweest voor een goede foto.
Voor vandaag stond de Bear watch gepland in Tofino.
Rond 8.00hr vertrekken we van de camping, eerst moeten we nog langs de dump, want de afvaltanks zitten vol.
Dan moet er ook nog getankt worden, na dit alles kunnen we dan echt op weg.
Bij het Welcomecentre stoppen we nog even om de totempalen daar te fotograferen.

SAM_1168We rijden door het Pacific Rim National Park, een andere weg is er niet, bij Long Beach stoppen we even om op het strand een paar foto’s te maken.

SAM_1170Eigenlijk zouden we moeten betalen, alleen als je er door rijdt is het gratis, we waren niet van plan om er lang te blijven en hebben dus ook niet betaald, een dagkaart kost $7.80 per persoon.
Wil je alleen over het strand wandelen $ 4.90 per persoon.
Wij waren er nog geen 5 minuten.
In Tofino gaan we rechtstreeks naar Jamie’s Whaling Station, we hadden van de week al gereserveerd, moesten alleen nog betalen en natuurlijk weer een formulier invullen en ondertekenen, stel je voor dan hun aansprakelijk gesteld worden als er iets gebeurd.

SAM_1175Rob had een coupon gevonden die 50% korting gaf voor de tweede persoon, tja dat laat je niet liggen natuurlijk.
Blijkbaar zien ze die niet zoveel, want de mevrouw die ons hulp kon er geen weg mee en moest hulp vragen, als compliment kregen we te horen dat we goed opgelet hadden.
Het was nog vroeg en we kijken buiten nog wat rond, we gaan alvast beneden, bij de steiger, op een bankje in de zon zitten.
Als er twee andere wachtende opeens opstaan en naar het water wijzen zien we nog net drie zeeotters in het water, waarschijnlijk een mama met twee jongen.

SAM_1178Om 11,15hr kunnen we aan boord van de Stellar Sea, een panoramische boot met ramen, die open kunnen.
Om 11.30hr is de afvaart, als eerste komen we een Bald Eagle in een boom tegen en even later een eilandje waar Seals liggen te zonnen.

SAM_1189

We varen verder tussen de eilandjes door, tot we bij de plek komen waar de beren zitten, de beren komen naar het strand om te eten, ze weten heel goed dat er 2x per etmaal vloed is en bij eb blijft er van alles te eten achter blijft onder de stenen, zoals krabben.

SAM_1184De tour worden dan ook gegeven wanneer het eb is.
We zien de eerste beer, al is het wel uit de verte, de boot moet 100 meter bij de beer vandaan blijven.
SAM_1186

Niet iedere charter hanteert deze regel, een boot die daar ook lag gaat veel dichterbij met als resultaat dat de beer uit het zicht verdwijnt.We begrepen van de gids dat hier vrijwel geen sancties opstaan, zoals dat bij een Whale wel het geval is, gaat een boot te dicht bij de Whale dan krijgt de kapitein een boete van $28.000.
Na even varen vinden we beer nummer twee met twee cubs, het was redelijk ver weg en moeilijk te fotograferen.
Nummer 3 volgt even later deze beer kunnen we uit gebreid fotograferen.

SAM_1207 SAM_1211

Dan was het weer al tijd om terug naar de haven te gaan, tot de boot plotseling afremt en stil ligt, er lag een Zodiac van Jamie’s die normaal niet in de inlet komen, maar zee op gaan.
Toen was de optelsom heel vlot gemaakt er zouden daar Orka’s gespot zijn.
Laten we nu heel veel geluk hebben en een familie Orka’s zien, 2% van de Bear Watchtour zien ook Orka’s, jippie wij horen daar bij.

SAM_1228 SAM_1239En dan is de tour echt ten einde en varen we terug naar de haven.
Een georganiseerde tour is leuk, maar wij hebben altijd de pech dat er kinderen mee gaan die of door de uitleg van de gids praten, zodat die niet meer te volgen is of er huilt er een de hele tour, eigenlijk was het krijsen erg irritant.
Dit kind was te klein om er ook maar iets van te begrijpen en dan is 3 uur stil zitten wel heel lang, ik zal wel ouderwets zijn, maar ik zou iets anders gaan doen met zulke kleine kinderen.
Rond 14.15hr rijden we weer Tofino uit, rijden Ucluelet (spreek je uit als You-Clue-Let, voorbij en gaan naar Port Alberni, eerst naar de Walmart om daarna de de camping van eergisteren weer op te zoeken.
Er stond eigenlijk een camping gepland in het Pacific Rim National Park, gisteren hadden we al besloten dat het weer Timberlodge zou worden.
Toen we voorbij de camping in het park reden zagen we dat hij gesloten was en dus een goede beslissing om op voorhand al een andere te kiezen.
We hebben weer de zelfde plek gekregen als zondag, eerst wilden ze ons weer plek 15 geven deze is veel te klein voor ons, toen we dit kenbaar maakten kregen we dus weer nummer 16.
De stoeltjes gaan naar buiten en we genieten nog even van het mooie weer, het is hier veel warmer dan aan de kust.
Ook hier zagen we een Bald Eagle door de lucht zweven, het meer is dan ook niet ver hier vandaan.

10 juni
Little Qualicum Falls Park/Elk Falls

dag 11

Vanmorgen allebei vroeg wakker en was alles vroeg, terwijl we het super op het gemak deden.
Nadat we alle karweitjes gedaan hadden eerst naar de Walmart, gisteravond door het stoeltje gezakt, wil toch nog wel lekker buiten kunnen zitten dan maar een stoeltje gekocht het andere hadden we gehuurd bij CanaDream, bonnetje bewaren en declareren als we de camper inleveren.
Het is nog geen 8.30hr als we op weg gaan, onze eerste hike, naar een waterval, is in Little Qualicum Falls Park, de hike is niet echt moeilijk op een paar stukken na, daar was het klimmen en klauteren over de rotsen om een goed zicht op de waterval te krijgen.
Natuurlijk was het zoals gebruikelijk heuvel op , heuvel af.
Al met al spenderen we een goed uur aan het park.

SAM_1247 SAM_1254

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Qaulicum Beach zou een Pandorashop zitten, ik koop in iedere vakantie een bead, die iets te maken heeft met die desbetreffende vakantie.
Deze winkel had nog wel wat beads, maar hield er mee op, nu zoek ik natuurlijk weer het onmogelijke, ik wil een bead van een Bald Eagle of een Totem en zijn er niet.
Wel hadden ze een Maple Leaf of een met een gouden zeester en de wil ik niet, we verlaten de winkel dan ook met niks.
We vervolgen onze weg naar Elk Falls, we doen dit via de kustweg, zodat we ook af en toe zicht op de zee hebben.
Bij Oyster Bay zien we een restarea waar we ook het strand op kunnen, we stoppen daar en doen een rondje strand voor we de lunch daar gebruiken.
De kustlijn ligt vol met boomstammen, de meeste liggen er al een tijdje zo te zien, de bast is al van de stam en ze zijn helemaal wit.

SAM_1276Bij Campbell River zien we allerlei schitterende sculpturen en totems langs de weg staan, als we de kans krijgen gaan we de weg af om er een paar te fotograferen.

SAM_1279Op naar de volgende hike, weer naar een waterval, namelijk Elk Falls.
We gaan door het bos naar de brug die over de een houten pijplijn ligt, hierdoor gaat water naar het John Hart Generating Station, door de kracht van het water gaan er generatoren aan het werk waardoor er stroom wordt opgewekt.

SAM_1291Deze hike is ook niet zo lang, alleen moeten we wel via trappen naar beneden, ook kunnen we over een 64 meter hoge Suspension Bridge naar de andere kant van de canyon lopen voor een overlook.

SAM_1296 SAM_1297

 

 

 

 

 

 

 

 

Terwijl we op de uitkijkpunt op het eind van de Suspension Bridge staan zien we aan de ander kant ook mensen staan.
Terug op het pad lopen we ook die kant op, dan blijkt dat je er in het verleden, tot dat punt, met een auto kon komen, parkeerterrein en picknicktafels staan er nog.
Een bordje geeft aan dat het 580 meter is naar het volgende uitkijk punt, dat doen we dan wel even, ook moeten we nog een stuk van 200 meter lengte, redelijk steil naar naar beneden, overmoedig dat we zijn doen we dat gewoon.
Nu krijgen we regelmatig het idee dat ze hier langere meters hebben dan wij, 200 meter leek wel erg lang.
Maar we hebben het gehaald we keken nu vanaf de ander kant op de waterval.

SAM_1314 SAM_1309Dan moeten we ook weer 200 meter omhoog lopen, het viel allemaal reuze mee.
Als we weer op de parking komen, deze is nieuw aangelegd en erg mooi, nemen we ook nog even een kijkje bij de tentoonstelling over het John Hart Generating Station.
Het nieuw aangelegde parkeerterrein en de trappen en suspension bridge zijn betaald door het John Hart Generating Station.
Daar lezen we dat een buis van de pijpleiding 3.66 meter in doorsnee is, dat het gebouwd is in 1947 en dat het nog steeds in gebruik is.
Het is net 16.00hr geweest en we willen nog een stukje van de route voor morgen afknabbelen, we kijken wel hoe ver we zouden komen.
Voor Sayward zien we bord met de naam van een R.V. Resort, deze lag mooi op de route en het is net na 1700hr als we daar het terrein opdraaien.
Plaats was er genoeg, we zetten de camper op de toegewezen plek, drinken en knabbelen wat voor we alle sculpturen, die hier staan gaan fotograferen.

SAM_1335 SAM_1341Ondertussen zitten we een stuk noordelijker en was het niet aangenaam om nog buiten te zitten.
Na de koffie worden de verslagen gemaakt en misschien online gezet, het internet is minimaal en downloaden kan helemaal niet.

11 juni
Telegraph Cove/Whalewatch

dag 12

Vanmorgen op het gemak gestart, we hoefden maar 140 kilometer te rijden voor onze volgende stop.
Nu gaan die kilometers niet erg vlug, want de weg kronkelt tussen de bomen door en dan willen we sowieso niet de maximum snelheid rijden, de benzinemeter gaat dan wel heel snel naar beneden.
Voor we echt op pad gaan moest er getankt worden, een liter benzine kost hier $ 1,22.9, wel goedkoper dan thuis, maar de camper rijdt gauw 1 op 4.
Onderweg zien we de wolken weer al tegen de bergen aan hangen, dat is vrijwel iedere dag.

SAM_1355Het is 10.30hr als we bij Telegraph Cove aankomen, we zoeken naar Stubbs whale watching, we kunnen dit niet zo gauw vinden en gaan dat even vragen.
Het blijkt dat het op het eind van de boardwalk is, we laten de camper even staan, wat daar eigenlijk niet mag  en lopen naar de zaak om de Whale watch voor vanmiddag te reserveren.
Als we terug komen hebben ze de camper niet weggesleept en we hebben ook geen boete.
We rijden naar de camping en zetten de camper op plek 12, deze blijkt geen water te hebben dan gaan we maar op plek 13 staan.
Ik maak een lunch voor aan boord en beantwoord nog een sms van onze dochter, voor het betalen van de plek zou er iemand tussen 10.00 en 12.00 uur langs kunnen komen, anders tussen 16.00 en 18.00hr..
Om 12.00hr nog niemand gezien en we lopen naar de haven, want daar worden we om 12.45hr verwacht, nu was het niet zover lopen maar dan konden we daar ook nog wat rond kijken.
Terwijl we naar de haven lopen zagen we al een Bald Eagle vliegen en in een boom landen, wat minder is dat het begon te spetteren, voor we bij de haven waren was het al weer droog, het zou de verder middag droog blijven.

SAM_1357Als ik bij de steiger in het water sta te kijken, je weet maar nooit wat je ziet, zag ik een zeeotter zwemmen.

SAM_1360Om 12.45hr mogen we aan boord, we krijgen wat uitleg over de boot en iedereen verteld waar hij/zij vandaan komt, er waren mensen uit Zwitserland, Duitsland en Nederland aan boord de Nederlanders waren in de meerderheid, er was een Nederlands stel wat al 39 jaar in de buurt van Vancouver woonde.
We varen de baai in en er worden al snel een paar Dall bruinvissen gespot, deze zijn moeilijk op een foto te krijgen.
Daarna krijgen we een paar Humpback Whales te zien, ook hier weer moeilijk te fotograferen, als ze eenmaal hun staart laten zien zijn ze voor 5 tot 10 minuten verdwenen en kunnen dan op een heel andere plek weer boven komen.
Ook vandaag zagen we weer een jumper, een machtig mooi gezicht als zo’n groot dier uit het water springt en wat een klap geeft dit op het water als land.

DSC_0572Bovenstaande  foto is van de Stubbs Island site, maar zo zag het er ongeveer uit
Regelmatig zien we wel een Bruinvis zwemmen, ook zien we een stel Seals die liggen te zonnen op een rots.

SAM_1433Dan worden we ineens omsingeld door een aantal Dall bruinvissen die zwemmen en springen voor de boot uit, gewoonweg schitterend.
Fotograferen gaat moeilijk, ik heb er een filmpje van gemaakt dat lukte beter.

Ondertussen varen we op de wind en het is verschrikkelijk koud geworden, ik ga de windjacks halen om aan te doen, dat scheelt wat, al zijn de handen wel erg koud.
Er is ook nog een optie om binnen te gaan zitten, daar is geen denken aan, natuurlijk.
We zien nog een paar Whales zwemmen en Bald Eagels vliegen voordat de kapitein besluit om terug te varen naar Telegraph Cove.

SAM_1447 SAM_1443Voordat we in de haven zijn wordt de boot stilgelegd en kunnen we, als we dat willen, naar een uitleg over de Orca’s in dit gebied luisteren.
Er werd verteld hoe er getracht werd de Orca’s uit te roeien en dat je er zelfs geld voor kreeg al je er een had gedood, ook zo met de Bald Eagle, de reden, ze aten alle zalm op.
Gelukkig is de populatie weer gegroeid, maar de volgende ramp lag al op de loer en dat is de milieuverontreiniging.
De dieren gaan veel te vroeg dood door al het gif (PCB) wat ze binnen krijgen, ook hier aan wordt hard gewerkt er is al minder gif te vinden maar nog steeds te veel.
Zelf houden ze ook een blog bij op hun website dit is wat er over vandaag geschreven stond.
On our afternoon trip we easily spotted multiple humpbacks spread out in Weynton Pass. The first of these whales we identified was “Ojos Blancos;” “Ojos” appeared to be resting near the surface of the water shortly before a group of Dall’s porpoises mobbed him and began harassing him; he went on to breach a single time just as we were leaving the area. While we were watching “Ojos” we identified a second humpback just off Stubbs Island as “Argonaut.” “Argo” trumpeted (produced of sound through his blowhole) a few times before disappearing. We left these two whales with a large group of Dall’s porpoises “bow-riding,” swimming just beneath the bow of the Lukwa and allowing our passengers a fantastic view at these animals as they stayed with us for a while. We later found yet another humpback named “Ridge,” though its elusive behavior made it hard for us to watch it for an extended time. We found two more humpbacks in the same area, identified quickly as “Guardian” and “Ripple.” These two whales were taking long dives interspersed with lots of time at the surface, offering us the chance to view them for a long time. We left these whales behind and returned to the Cove with lots of happy guests after a beautiful afternoon on the water.
Als vanavond voor het eten de bbq aan gaat begint het net te regenen, later wordt het weer droog, het blijft wel fris.
Ik koop voor $5 internet voor 24 uur, deze is goed en snel.
De verslagen van gisteren en vandaag kunnen online.

12 juni
Port Hardy/Sayward

dag 13

Tijd zat vanmorgen, was om 6.15hr al op, ik internet en text nog met onze zoon voor we om 8.15hr de camping verlaten.
We stoppen nog even voor een foto van het hout verwerkingsbedrijf wat in Beaver Cove in bedrijf is.

SAM_1455De route van vandaag gaat naar de laatste kustplaats van het North Island, Port Hardy, vanaf hier kan je nog wel noordelijker komen, maar dat is via een dirt road en niet aan te raden voor een camper.SAM_1459We hadden al gemerkt dat er weer behoorlijk wat wind stond, in het visitorcenter adviseerden ze ons het strand te bezoeken.
Hier hebben toch maar vanaf gezien, gisteren al genoeg wind gehad.

SAM_1461

We rijden nog naar Coal Harbor en houden het voor gezien, we gaan terug en een camping opzoeken voor vannacht.

SAM_1465 SAM_1464Bij Port McNeil gaan we nog even wat benzine in de tank gooien, niet vol de de prijs is hier $1,27.9 voor een liter, dat kan goedkoper.

SAM_1468 SAM_1469

Als we nog een fotostop maken merken we dat het weer in ieder geval beter is, wel is er nog wind maar ook de zon laat zich van de goede kant zien.

SAM_1466

We gaan naar Sayward en zoeken daar een camping, we rijden de camping van eergisteren voorbij en kijken wat er verder nog aan campings is.
Dat valt erg tegen op het eind zit er een marina met kamp mogelijkheid, ziet er niet echt aanlokkelijk uit en je waait er uit je hemd, dat ging hem niet worden.

SAM_1478Dan zien we nog een bordje waar er een kampeermogelijkheid met zijn, dit is een boondock plek ineen achteraf hoekje.
Dan toch maar naar Fisher Boy, al heeft die ontzettend trage wifi, ik vermoed dat de andere kampeermogelijkheden helemaal geen wifi hadden.
We werden al begroet als oude bekenden en kregen nu plek 9, eergisteren plek 7.
Het is ondertussen lunchtijd ik maak hotdogs warm en we eten onze laatste broodje.

SAM_1479De verdere middag zitten we in de zon, al staat er ook hier best wel wind.
Voor het avondeten maakt Rob de beroemde scampie’s op de bbq.

13 juni
Nanaimo

dag 14Vandaag was een echte verplaats dag, we verlaten nu echt het North Island en gaan weer helemaal zuidelijk naar Nanaimo.
Als ik vanmorgen op sta voel ik me niet lekker, duizelig en misselijk, denk nog dat ik honger heb en snack alvast wat voor we gaan ontbijten.
Helaas dat mocht niet baten, ik eet wel wat en doe de ochtend karweitjes, met moeite.
Het is 8.20hr als we de camping afrijden, we gaan meteen naar de buren om te tanken, daar is de benzine nog $1.22.9, later zien we dat die de laatste dagen in prijs is gestegen naar $127.9.
Onderweg lees ik wat en sluit af en toe mijn ogen, hier knapte ik toch wel van op, gelukkig.
Als we uit het bos, in een wat openere omgeving rijden zien we dat er nog sneeuw op Mount Washington liggen, dit is een skigebied waar men ook in de zomer kan skiën.

SAM_1481Rond 11.00hr zijn we bij de Walmart, de koelkast is redelijk leeg, die wordt dan ook weer gevuld.
Hier kost een groot verpakking maar een paar cent meer als een kleinere, 2lb ( 904gr) becel is 50 cent duurder dan 1lb (452gr), aan 1lb hebben we niet genoeg dan is de rekensom gauw gemaakt en gaan we voor de grote pot.
Verder zijn de boodschappen wel heel erg duur in vergelijking met Amerika en dan hebben ze ook niet alles, zo kan ik hier geen magnetron friet vinden en ook de magnetron pizza’s zijn er niet.
En blikjes wortelen zijn al helemaal niet te vinden, verschillende soorten mais in blik is er genoeg.
Wat ze hier dan wel weer hebben zijn de pizza’s van dr.Oetker en ook het snoep is meer Europees, zelf Engelse drop wordt er verkocht..
Ook de vrije medicijnen zijn hier flink aan de prijs, gelukkig had ik het een en ander mee genomen uit Nederland, omdat ik niet wist wat er hier te koop zou zijn.
Paracetamol heb ik tot nu toe niet kunnen vinden wel Ibuprofen en daar betaal je rond de $ 8,00 voor 24 pillen.
Als we na de boodschappen doen verder rijden zien we een Dollarama, deze hebben we ook in Vancouver bezocht, voor de eerste boodschappen, we wilden nu wel even verder rond neuzen.
Man oh man het is net de Action bij ons en ik word er helemaal hebberig van.
Er verdwijnt dan ook weer van alles in het winkelwagentje, bij de kassa kunnen we niet betalen met de creditcard, de betaalkaart proberen we helemaal niet meer, deze wordt overal geweigerd.
Gelukkig had ik nog een paar Queen Elisabeth’s in mijn portemonnee.

PropertyFile.ashxAl verschillende keren hadden we een Bulk Barn gezien, nieuwsgierig als we zijn gaan we daar ook naar binnen, alles wat je er koopt moet je zelf afwegen, ze verkopen er van alles om te bakken, een cupcakebakker zou er lopen kwijlen volgens mij.
Ze verkopen snoep en chocolade, meel, noten, gedroogde vruchten en zelfs vogelzaad.

bulk barnWe gaan nog even kijken waar we morgen kunnen parkeren als we naar Newcastle Island gaan dan weten we zeker of we de camper kwijt kunnen ja of nee.
Hij mag niet mee op de boot, er mogen namelijk geen auto’s op het eiland komen, men kan er wel fietsen en wandelen.

SAM_1482Dan zoeken we de camping op, met een “hi, you are back” worden we begroet, dit is de tweede keer dat ons dit overkomt blijkbaar laten we een indruk achter, hopelijk een goede.
We hadden al gereserveerd gelijktijdig met onze eerste nacht hier en wisten ook al welke plek we hadden, een plek verder als de vorige keer.
Het is allang tijd voor de lunch geweest, gauw bak ik de twee kapotte eieren voor op de boterham.
Bij het inchecken had ik 10 dollar omgewisseld voor 10 Loonie’s, voor de douche en de laundry.
Terwijl de was draait bel ik naar huis daar zijn de kinderen en de kleinkinderen op het huis aan het passen en om de planten te verzorgen, fijn om hun weer even gesproken te hebben.
Als de was in de droger zit maak ik het verslag van gisteren af in de familyroom.
Daarna zitten we heerlijk buiten in de zon, we worden nog verrast door twee Bald Eagles die laag tussen de bomen door vliegen, zo laag dat we het klappen van hun vleugels goed konden horen, natuurlijk hadden we geen camera in de buurt.
Het verslag wordt nog voor 21.00hr online gezet, daarna sluit de familyroom en internet op de site is er niet of men moet er voor willen betalen.

button2 button3