Week 4. 20 juni – 26 juni

Week 4

20 juni
Island Park – Arco, Craters of the Moon NM

dag 22

Op de gebruikelijke tijd opgestaan, mijn wederhelft had er wat moeite mee maar volgde een klein half uurtje later.
We rijden dan ook een kwartiertje later van de camping dan anders.
Onze eerste activiteit is een bezoek brengen aan de Upper Mesa Falls, deze ligt in het Targhee Forest, in de rivier die de naam Henry’s Fork of the Snake River, een mond vol.

SAM_5491 SAM_5489Dit is een zijrivier van de Snake River en is ongeveer 127 mijl lang.
We bezoeken ook de Lower Mesa Falls, dit was maar een mijl verder.

SAM_5499Als we de weg uit zijn, zijn we ook van tussen de bomen en rijden we door open landbouw gebied.

SAM_5510 SAM_5507En dan voor namelijk langs grote aardappel velden en af en toe wat koolzaad.
Wat ook veel in Canada wordt verbouwd al heet het daar geen koolzaad, want vertaald is het rapeseed en dat wekt de onaangename suggestie op van verkrachting (rape).
Daar hebben ze er dan ook Canola van gemaakt, Canada Oil.
De Idaho potatoes zijn de lekkerste aardappelen die we tot nu toe zijn tegen gekomen, zoals we thuis gewend zijn lekker kruimig.
Ook krijgen we een mooi zicht op de Tetons.

SAM_5501Dan krijgen we een heel stuk niemandsland alleen maar Sagabush en ineens cactussen, er wordt dus een stop gemaakt en Rob gaat het veld in voor wat foto’s, bleken het ook nog twee verschillende soorten schijfcactussen te zijn, het verschil zat hem in de bloem.
Weer een heel stuk niemandsland zo erg van niemand dat de garmin alleen de weg liet zien en de rest van het beeld was grijs.
Daar in de buurt staat het Nationaal Reactor Testing Station, deze kerncentrales voorzag Arco op 17 juli 1955 een uur lang van elektriciteit opgewekt uit kernenergie.
Zo werd Arco de eerste stad die werd verlicht door middel van kernenergie.
Op 3 januari 1961 vielen er drie doden doordat er een reactor smolt, het was ’s werelds eerste, en in de VS het enigste, dodelijk reactor ongeval.
Een aantal mijlen verder komt alles weer te voorschijn zelfs een meer, wat ondertussen geen meer meer was maar en grote zandvlakte.
Zo zijn er hier wel meer dingen verloren gegaan zo hebben ze ook een lost river.
We spotten nog een redelijke grote groep Pornghorns, als we stoppen gaan er twee volwassen dieren en drie kalfjes aan de wandel en steken de weg over, een derde volwassene wil ook graag oversteken maar durft niet, er kwam dan ook nog en grote vrachtauto met veel lawaai voorbij.

SAM_5502Als wij door rijden steekt het dier achter ons de weg over.
Voor we afslaan naar de camping zien we een berg met alle maal nummers op gekalkt, dit blijkt een traditie te zijn van de the senior classes of the local high school.
OP de camping wordt de propaan tank gevuld, we willen nog een paar keer boon-docken en hebben dan wat meer gas nodig voor onder andere de koelkast, anders hadden we wel uit gekomen met een tank.
We gebruiken de lunch ook maar meteen hier en gaan daarna naar Craters of the Moon NM.
Het is ondertussen bloedje heet en we zullen dan ook geen grote wandelingen doen, wat met mijn fysieke beperkingen ook niet echt mogelijk is.
We halen eerst een map en parkkrant voor we het park in gaan, we lopen wel enkele kleine trailtjes langs Lava formaties, in de hele fijne lava groeien hele kleine plantjes, die worden dan ook uitgebreid gefotografeerd.

SAM_5528 SAM_5532 SAM_5534Bij de Snowcone zagen we in de diepte nog sneeuw liggen, niet eens zo heel diep, blijkbaar is het daar nog koud.
De Lavatunnels slaan we over , het is een klauterpartij om daar in en uit te komen en doordat mijn enkel niet mee werkt gaan we dat niet doen.
Als laatste lopen we de Devils Orchard Nature Trail, de zon schijnt ongenadig en er waait een warme wind wat het allemaal niet echt aangenaam maakt.

SAM_5547 SAM_5554Het is ondertussen 16.00hr geweest en we vinden het mooi voor vandaag, op de camper genieten we nog een poosje van het buiten in de schaduw zitten.
Als ik na de koffie het verslag zit te maken komt Rob zijn camera halen want er staat zo’n mooie maan, later lees ik op Petra’s blog dat dit een fenomeen is.
Zij schrijft: Het is vanavond zomerzonnewending en voor het eerst in 70 jaar volle maan, de maan heeft dan de kleur van een aardbei (rood, geel en oranje).

SAM_5559De volgende keer dat dit te zien is zal in 2062 zijn.
We zaten ons al af te vragen wat een grote trailer van de Nasa hier doet, waarschijnlijk voor de deze mooie maan.

21 juni
Arco –  Sawtooth NRA

dag 23

 

Nadat we vanmorgen van de camping wegreden, zijn we eerst even terug naar het stadje gegaan om een foto te maken van de berg met alle jaartallen van de laatste jaars highschool studenten.

SAM_5562Zover we konden zien is deze traditie in 1922 begonnen en je moet wel een bergbeklimmer zin om op die hoogte te komen.
We rijden de Peak to Craters Byway,vrijwel heel de weg lijkt het of we door een maanlandschap rijden, overal lava wat je ziet.

SAM_5566De route die gepland stond was naar Antelope Island, dit werd ons sterk afgeraden door de gnats die er nog steeds zijn en het stinkt er vreselijk, we hadden hier al een beetje rekening mee gehouden.
We gaan nu naar Sawtooth NRA, dit was ons aanbevolen door Michelly van het AA forum.
Alleen hebben we weinig informatie over dit gebied en zullen we daarvoor, onderweg, naar een visitorcenter gaan.
Gisteren op internet een adres opgezocht, wat als richting kon dienen en verder zien we wel.
We rijden door een schitterend gebied met veel landbouw en veeteelt en dan voornamelijk gras en koeien.

SAM_5573Bij Hailey zien we een bord visitorcenter, helaas was dit gesloten, we rijden verder en in Ketchum zien weer zo’n bord.
Deze keer rijden we er straal voorbij, maar een stukje verder zien we een Rangerstation en die kunnen je ook advies geven.
Met een map en verschillende opties om deze dagen in Sawtooth NRA door te brengen.
Na Ketchum gaan we Sawtooth Forest in en worden we al snel de bergen in gejaagd en gaan de Galena Peak over, hoogte 8701ft, we dalen niet een zoveel om in Sawtooth City uit te komen.
We maken een stop bij de Bethine and Franck Church overlook, het waait hier weer behoorlijk.
Als we een zij weggetje in slaan ligt er aan de het Alturus Lake rechts van de weg en aan de linkerkant Perkins Lake.
In het Pertrius Lake kan je waterfietsen huren, als je dat wilt.

SAM_5608We rijden door naar Stanley om te tanken, zijn we eigenlijk een beetje vergeten in Hailey en worden nu gestraft met de hoofdprijs $2.959 per gallon, waar het op de meeste plaatsen 40 dollarcent goedkoper is.
Het is al lang lunchtijd en we rijden daarvoor naar Redfish Lake, we rijden zover als het mogelijk is het meer rond, dit is tot aan de boatlaunch, we lopen een stukje het meer op, over een steiger die daar ligt en maken wat foto’s.
Dan gaan we naar Pettit Lake, ook hier alleen weer wat foto’s.

SAM_5615We hadden al besloten om weer te boondocken, dit is hier bijna overal mogelijk, waar het niet mag staat aan gegeven.
De prijzen van de camping variëren van 5 tot 32 dollar, het zijn allemaal plekken zonder voorzieningen hooguit een pittoilet en ik ben er eigenlijk een beetje klaar mee om daar zoveel geld aan uit te geven.
Het is tegen 16.00hr en ik ervaar een grote dip, we besluiten dan ook om een plekje te gaan zoeken, niet ver van het Pettit Lake slaan we een weggetje in en niet veel verder vinden we een schitterende plek aan de Salmon River, zo te zien staan hier wel vaker campers, er is een firepit aanwezig.

SAM_5624 SAM_5654

Als we buiten even rond kijken of dit echt onze plek voor vannacht gaat worden zien we al een Uinta ground squirrel weg schieten.

SAM_5627Even later komt er een Deer heel nieuwsgierig even langs, deze zal nog verschillende keren langs komen, op en gegeven moment schrikken we van elkaar, toch bleef ze staan.

SAM_5629Ook de ground squirrels zijn een bron van vermaak, zeker als er een mama met twee jongen aan het spelen zijn.

SAM_5638 SAM_5645Het plan was om vanavond nog buiten koffie te drinken, maar waar ze ineens vandaan kwamen, we werden lek geprikt door de muggen, dat ging het dus niet worden.
Verder hebben we aan wildlife verschillende groepen Pronghorn.
De verslagen worden gemaakt en ik begin weer eens in een nieuw boek, helaas zullen we geen mooie sterrenlucht hebben door de volle maan.
Geen telefoon of internet in dit stukje van het park.

 

22 juni
Sawtooth – Twin Falls

dag 24

Na een vreselijk koude nacht, het had gevroren en bij het opstaan was het nog 4.2C in de camper.
Heel snel de verwarming aan gedaan, om in een wat aangenamere temperatuur te kunnen ontbijten.
Onze vriendjes de, Uinta ground squirrel, waren verstandig die bleven in hun holletje tot de zon op het veld scheen, ook onze grote vriendin het Deer niet gezien.
We rijden een stukje terug naar de 4th of July road, voor we daar zijn heb ik al 2 Sandcrane gespot en Rob ziet even later een groep Pronghorn staan, die natuurlijk weer op de loop gaan als wij stoppen.

SAM_5665 SAM_5666De 4th of july road is een dirt road en daar zijn we ook met de camper niet vies van, het moet wel kunnen natuurlijk, we volgen een stukje de 4th of July Creek en als we door een stukje bos moeten en de weg nog slechter wordt besluiten we te keren.
Rob stapt uit om te kijken of het op die plek wel kan en vind de bijzondere Paintbrush, normaal bloeit die met rode bloemen, maar op deze plek met gele.

SAM_5672 SAM_5673Toevallig had hij daar gisteravond iets over gelezen.
Weer terug op de weg zien we de Pronghorns wat dichter bij elkaar staan en we ondernemen nogmaals een poging om ze beter op de foto te krijgen.

SAM_5676Voor en sanitairestop slaan we we weg naar Alturus Lake weer in, we kunnen daar dan ook meteen ons afval dumpen.
Er stond een Deer te wachten om over te steken, wij wachten netjes tot hij was overgestoken.

SAM_5682De zon en het is windstil dat geeft altijd mooie reflecties in het water en dus maak ik daar nog wat foto’s.

SAM_5684Op de terug weg begint er ineens iets heel hard te piepen, alle alarmen hebben we al uit geschakeld, behalve het gas alarm die was het dus.
Waarom hebben we de alarmen uitgeschakeld?
Het koolmonoxide alarm gaf steeds een piepje, heel irritant, dus het stekkertje los gemaakt.
Het brandalarm ging bijna iedere morgen af als er iets in de toaster ging, die ligt u in het kastje te wachten tot we de camper inleveren, dan maken we ook de koolmonoxide alarm weer in orde.
We gaan de Galena Peak weer over en stoppen nu ook weer op de Bethine and Franck Church overlook, het is er nu een stuk aangenamer dan gisteren, er is helemaal geen wind.

SAM_5689Zo rijden we op het gemak weer richting Ketchum, we zien af en toe wat Deer, als er drie over steken komt er net een auto aan maar gelukkig deze chauffeur had ze gezien en remde.
Even later zagen we eer deer in de berm liggen die niet zo’n geluk had gehad.
Bij Goat viewing stoppen we en hopen nog een Mountian Goat te spotten, al waren ze er wel het was zover op de berg dat we ze nooit hebben kunnen zien en laat staan een foto maken.

SAM_5693 SAM_5691Dan toch even overleg, van wat gaan we doen vandaag, we worden overal lek geprikt van de muskieten en alle zijwegen zijn dirt roads en die lagen er niet al te best bij.
We besluiten om alvast naar Twin Falls te rijden en dan zien we wel hoe we de dag door brengen.
Er loopt nog een groep Pronghorns en net als we van de weg af kunnen en weer proberen we een foto te schieten, maar met het minste geluid gaan ze al op de loop, al staan ze even later nieuwsgierig te kijken.

SAM_5696Maar eerst komen we nog door Ketchum, daar hebben we gisteren niet zoveel van gezien, omdat garmin ons om het plaatsje heen leidde nadat we bij het rangerstation waren geweest.
Wat we er nu van gezien hebben lijkt het veel op Aspen, veel hotels en terrassen, het is tenslotte ook een wintersportplaats.
We rijden dus naar Twin Falls, ik heb twee slechte nachten achter de rug en kan mijn ogen net open houden, veel is er niet te zien, wat ik mis zijn verschrikkelijke grote koeien boerderijen, deze worden allemaal gehouden voor de melk.
Ook mis ik de maisvelden en de suikerbieten, niet zo boeiend allemaal.
Als we via de L.B. Perrine Bridge, over de Sake River, Twin Falls binnen rijden zien we meteen het visitorcenter liggen.
We willen eerst wat foto’s nemen van de brug en het immense gat wat de Snake River heeft uit gesleten.

SAM_5700 SAM_5701Er zijn wat Base Jumpers bezig hun materiaal in orde te brengen om daarna van de brug af te springen.
Daar willen we wel even op wachten, ze lopen naar het midden van de brug en gooien hun parachute over de rand en klimmen er dan zelf over en dan springen maar, veel werk voor een paar seconden fun, want ze moeten ook weer naar boven terug klauteren.

SAM_5707

We gaan wat informatie over de Falls halen in het visitorcenter, we kregen allerlei kaarten en maps mee.In het centrum hing een kaart van Europa en daar kon je een pin in prikken op je woonplaats, er was nog ruimte, van de week in Craters of the Moon zat Nederland al zo vol geprikt dat er geen pin meer bij kon.

SAM_5714Ondertussen is het 13.30hr en stelt Rob voor om eerst te eten voor we naar de Walmart gaan, stom ik heb het brood niet uit de diepvries gehaald.
Dan maar op naar de Walmart daar zal wel iets zijn waar we kunnen lunchen, het kwam allemaal goed er zat een Subway.
We doen de boodschappen en voor de zoveelste keer wil ik met mijn debitcard betalen, dat gaat dus echt niet meer bij hun.
Bij iedere Walmart die we bezocht hebben moet ik met de creditcard betalen en voor cashback ben ik aangewezen op de ATM, wat weer extra kosten met zich meebrengt.
Vorige week in Jackson kon ik zonder problemen betalen met de debitcard, het ligt dus echt aan de Walmart.
Ik had ook een Michael’s gezien bij het visitorcenter, we gaan daar nog even heen maken twee rondjes door de zaak en kopen niks, ik heb nog scrapspullen genoeg en loop ook nog eens zeker 3 reizen achter eerst dat maar eens bij werken.
We besluiten om vandaag nog naar de Shoshone Falls te gaan en morgen naar
de Twin Falls die geen Twin Falls meer zijn, maar solo Fall zoals de meneer in het visitorcenter zei.
De Shoshone Falls worden ook wel de “Niagara of the west” genoemd, de fall stort zich 212ft naar beneden de canyon in en dat is 50ft hoger dan de Niagara Falls.
De watervallen zijn het mooist tegen het einde van het voorjaar/ begin van de zomer.

SAM_5727

Wij vonden ze schitterend, het was wel even een straffe wandeling vanaf de camperparkeerplaats tot aan de falls en dat in de hitte, het was vandaag een graad of 32C.
We lazen dat er in het Zuidwesten een hittegolf is en we zagen temperaturen van 42C in Valley of Fire en Las Vegas, dus wordt er ernstig gebrainstormd over een alternatief voor de komende dagen.

23 juni
Twin Falls – Bingham City

dag 25

Dat was een betere temperatuur vannacht, bij het op staan was het nog ruim 20 graden.
Ik werk mijn website verder bij voor we gaan ontbijten, we hoeven niet zo heel vroeg op pad vandaag.
Ons eerste bezoek zijn de Twin Falls, die nu een mono fall is geworden, heel erg indruk wekkend is die niet, het zal er net aan liggen hoeveel water er doorgelaten wordt vanuit het stuwmeer.

SAM_5735Op aanraden van de meneer in het visitorcenter rijden we de Thousand Springs Scenic Byway.
Mijlen en mijlen rijden we door landbouw gebied en of industrie gebied, we vragen ons al af wat er dan zo scenic aan is tot we in een wat heuvelachtiger gebied komen en de eerste watervallen zien.
Veel van de watervallen worden omgeleid voor de energievoorziening, we zien er dan ook niet zoveel, al is het wel indrukwekkend, al dat watergeweld.

SAM_5739 SAM_5740 SAM_5743Voor een overzichtsfoto stoppen we bij de Fossil Beds Overlook en zien de Malad River kronkelend door het landschap.

SAM_5754We rijden over de interstate terug naar Twin Falls, we maken een stop bij Malad Gorge State Park en gaan even het park in om wat foto’s te maken van de Gorge genaamd Devils Washbowl.

SAM_5760Gisteren zagen we de goedkoopste prijs voor benzine tot nu toe,  $ 2.19.9bij de Walmart, we gaan daar even heen om de tank vol te gooien en lopen even de winkel in voor een blok Crisco, doordat we nu geen BBQ hebben gebruik ik hier meer van dan anders.
Een leer voor de volgende keer, als we dan weer geen BBQ hebben meteen een grote blik kopen is veel goedkoper dan 2 kleinere.
En dan gaan we op zoek naar City of Rocks, we hebben heel summiere informatie uit het krantje wat we in Ketchum hebben gekregen.
Garmin krijgt een plaats daar in de buurt ingevoerd en dan zien we wel.
Nou gezien en gevoeld hebben we het, de garminmiep vond het nodig om alle dirtroads die er te vinden waren door ons te laten rijden.
Ze brengt ons binnen in een land en veelteelt gebied, we zien duizenden koeien op immens grote Diary Farms en rondom veel grasland, bieten en maisvelden enz.

SAM_5762Ze stuurt ons van het asfalt een dirtroad op en dat blijft ze doen, sommige waren niet eens te berijden.
Na verloop van tijd komen we in Oakly aan, de plaats die we garmin hadden ingegeven.
Ondertussen hebben we wel trek in een lunch, we parkeren bij het plaatselijke zwembad om daar te kunnen eten.
Dan is het nog zoeken naar City of Rocks, op goed geluk rijden we een stukje verder en dan zien we een bord, we zitten dus goed.
We nemen de City of Rocks Road, een dirt road die ook door grote vrachtwagens gereden wordt.
Links en rechts liggen er koeien langs de weg, duidelijk en open ranche.

SAM_5772 SAM_5774Als we Emery Canyon in rijden zien we de schitterende rotsformaties van City of Rocks National Preserve.

SAM_5778 SAM_5791 SAM_5785Heel dit gebied hoort bij de Sawtooth National Forest.
We stoppen regelmatig voor een foto en om de omgeving eens goed te bekijken, door heel het park zijn kampeermogelijkheden en daar wordt goed gebruik van gemaakt, de camping was niet vol maar er stonden genoeg tentjes.

SAM_5809 SAM_5819 SAM_5823Buiten om de rotsformaties vinden we er ook nog cactussen en andere planten.

SAM_5797We gaan weer een pas over de Emery Pass, hoogte 6838ft.
Er kan ook op verschillende rotsen geklommen worden, we zagen dan ook iemand naar boven gaan en daar zat al iemand te wachten, die was al voor gegaan.

SAM_5807 SAM_5808Bij Cave Rock lieten vroeger mensen hun naam achter in de rots, vanaf ongeveer 1840 liep hier de California Trail en de Salt Lake Alternate Trail, die schreven ze met vet of houtskool.

SAM_5825 SAM_5827Ondertussen reden we op een dirt road die met calcium chloride was behandelt, rijdt een stuk lekker en er hangt geen stof als er iemand passeert.
We rollen zo naar beneden, bij Almo halen we een parkmap, altijd handig voor het verslag en gaan op zoek naar een camping voor vannacht.

SAM_5832Boondocken gaat het niet worden het is warm en dan is de airco erg welkom en al wilden we boondocken er was nergens wat ook maar op een boondockplaats leek.
We geven Salt Lake City in, dan gaan we in ieder geval de goede richting op voor morgen en dan zien we wel waar we uit komen, niet op een dirt road die miep ons weer op wilde sturen.
Het zou uiteindelijk Bingham City worden, we proberen eerst de voor ons bekende camping Golden Spike, aan het begin van het plaatsje, helaas was daar alles vol, er bleek een conferentie te zijn.
Hebben toen de KOA een eindje verderop geprobeerd, deze hadden wel plaats.
We zijn geen KOA fans en ook deze camping vinden we KOA onwaardig, het gras cq onkruid staat redelijk hoog, de picknicktafels is de verf grotendeels afgebladderd, sanitair erg gedateerd.
En natuurlijk dicht aan de grote weg met gevolg veel geluid van het verkeer en een trein hebben we ook al gehoord.
Het alternatief was een nachtje op het parkeerterrein van de Walmart, als dit hier mocht.

 

24 juni
Bingham City – Salt Lake City – Salina

dag 26

We hadden niet veel op het programma staan vandaag en starten op het gemak op.
Onze eerste stop is bij de Dollar Tree, want gisteren begaf de blikopener het en hier komen je zelden blikken met zo’n trekdeksel tegen en we hebben nog wat blikken open te maken.
We gaan via de interstate naar Salt Lake City, we zijn hier al meerdere keer voorbij gereden en nu is het wel eens tijd dat we Temple Square gaan bezoeken.
Temple Square is een gebied van circa 40.000 m² in Salt Lake City van de mormonen.
In het gebied liggen onder andere de Salt Lake Temple, Salt Lake Tabernacle, Salt Lake Assembly Hall, het Seagull Monument en twee bezoekerscentra.
Voor we hier zijn moeten we de camper nog kwijt zien te krijgen, we zien een heel groot parkeerterrein en daar staat al een camper.
Wij draaien ook dit terrein op en zonder problemen kunnen we daar parkeren wel kost het ons 2x zoveel, want we nemen 2 plekken in beslag.
We hebben daar nooit een probleem van gemaakt en zelfs wel eens voorgesteld, toen we geweigerd werden in San Francisco.
Het is dan nog even een stukje lopen voor we op Temple Square zijn.
Als eerst bezoeken we het visitorcenter en krijgen een stukje Bijbelse geschiedenis te zien, te beginnen met Adam en Eva via Abraham naar Jakob.

SAM_5834 SAM_5843Als we verder lopen kunnen we naar boven en daar staat Jezus ons op te wachten in de Hemel.

SAM_5844Wat er beneden is laat zich raden, wij zijn er niet geweest.
We gaan weer naar buiten en lopen naar de Salt Lake Assembly Hall dit is een ontmoetingshal uit 1882 met 2.000 zitplaatsen, zodra we binnen zijn worden we enthousiast begroet en door een meisje, uit welk land weet ik niet meer, we groeten netje terug en stralen blijkbaar uit dat we geen behoefte hebben aan een Bijbels praatje.

SAM_5859 SAM_5857 SAM_5852Ze wees mij alleen op het plafond en vertelde iets over een lelie die te zien is in dit ornament.
Overal lopen meisjes (Sister missionaries) komend van over heel de wereld rond die je aanspreken, maar niet opdringerig zijn, op de button die op hun kleding zit kan je zien uit welk land ze komen.
We lopen verder en gaan naar de Tabernakel, ook hier worden we weer aangesproken door een Chinees meisje, zij verteld wat over het gebouw, zoals dat hier alle voorgangers twee keer per jaar samen kwamen en dat er geen geluidsinstallatie is, maar door de bouw het geluid rond draagt en dat zo iedereen te verstaan was, twee meisjes geven een demonstratie hiervan.

SAM_5868De Tabernacle is de thuisbasis van het Mormon Tabernacle Choir en het Orchestra at Temple Square.
De Tabernakel werd gebouwd tussen 1864 en 1867 met een totale capaciteit van 8000, met inbegrip van het koorgebied en galerie.
In maart 2007 werd de Tabernakel op nieuw ingewijd, nadat uitgebreide renovaties en restauraties waren voltooid.
Afstand tussen de kerkbanken is aanzienlijk toegenomen, wat resulteert in een vermindering van de totale capaciteit.
De Tabernakel werd opnieuw gewijd aan de zaterdagmiddag sessie van 177 Jaarlijkse Algemene Conferentie van de kerk.
In aanvulling op de huisvesting van het koor, wordt de Tabernacle ook gebruikt voor andere religieuze en culturele evenementen.
We gaan weer verder naar het andere visitorcenter daar zien we hoe de kerk is gebouwd tussen 1853 en 1893 door Mormonen pioniers en dat iedere steen met de hand uitgehakt werd.
Omdat de kerk niet bezocht mag worden door niet leden is er een replica te zien van het interieur van de Temple.
We gaan weer naar buiten, het is lekker om met deze temperaturen binnen en buiten af te wisselen en gaan naar de Salt Lake Temple, waar de ene na de ander bruiloft aan de gaan is, we hebben zeker 10 bruidsparen gezien in heel korte tijd.
We kunnen alleen foto’s van de buitenkant nemen, al had ik graag binnen willen kijken,ik was er niet op gekleed,maar anders had ik misschien mee kunnen glippen met een trouwerij.

SAM_5866 SAM_5874 SAM_5877Na twee uur rondlopen , gaat mijn enkel erg protesteren en besluiten we het voor gezien te houden en lopen terug naar de camper.

SAM_5884Wat gaan we verder doen vandaag was de vraag, de camping die gepland stond is nog geen drie kwartier rijden, we besluiten om verder te rijden en dan wel zien waar we uit komen.
Las Vegas staat in ieder geval al op de borden.

SAM_5885We gaan de interstate weer op en rijden over de 6 baans weg waar het verkeer aan alle kanten voorbij raast.
Bij Springville gaan we de weg af en tanken bij een Love pomp die was daar het goedkoopste, we lunchen meteen en ik chat nog even met mijn schoonzus.
We willen eigenlijk van de Interstate af en zoeken een alternatieve route en vinden die ook in de roadatlas.
We nemen een binnendoor weg naar Salina, deze weg was een stuk rustiger om te rijden en je zag nog eens wat anders dan voorbij razende auto.
Aan de ene kant hadden we Manti-Lasal National Forest en aan de andere kant Uinta National Forest en daar tussen veel veeteelt en mooie huizen.

SAM_5893 SAM_5909Als we in Ephraim een Walmart zien gaan we toch nog een paar boodschappen doen, het fruit is bijna op en of we morgen een Walmart zien is maar afwachten.
In Manti zien we nog een mooi Mormon Temple boven alles uit steken, er was een fair en nergens konden we parkeren en dus werd er al rijdende een foto gemaakt.

SAM_5902Ook zien we op een matrixbord dat het op dat moment 97F is, omgerekend 36C.
Het was nu nog een klein stukje naar de uitgezochte camping waar we rond 16.00hr aan kwamen, gauw de camper op zijn plek en de airco aan.
Buiten in de schaduw is er wel te zitten, ik heb hoofdpijn en verdwijn een poosje op bed, voor ik aan het eten ga beginnen.
Na het eten is het aangenaam buiten zeker als er ook nog een beetje wind bij komt.

 

25 juni
Salina – Washington

dag 27

Op het gemak doen we onze ochtend rituelen, we hebben tijd zat om, alleen weten nog niet waar uit komen vandaag, we rijden tot we geen zin meer hebben.
Toch is het 8.15hr als we van de camping wegrijden.
We krijgen eerst een stukje interstate voor we weer binnendoor richting Las Vegas rijden, al zullen we daar vandaag niet aankomen.
Dit stuk interstate is, vooral het eerste stuk scenic, op een interstate kan niet gestopt worden voor een foto dus die maak ik rijdende, het zullen geen bijzonder mooie worden maar voor een impressie goed genoeg.

SAM_5917 SAM_5920 SAM_5931En dan pakken we de Scenic Byway 89 weer op, we rijden door een smalle cayon en aan beide zijden mooie rotspartijen, voor een groot gedeelte loopt de Sevier River met ons mee, op sommige plaatsen is het waanzinnig druk en zijn er mensen die rubberboten in het water laten om te gaan raften.

SAM_5936 SAM_5949We maken nog een stop bij de Candy Mountian Whistle Stop Trailhead, jeetje een mond vol, in de atlas heet die rots Big Rock Candy Mountian.

SAM_5951Bij een restarea stoppen we voor een sanitaire stop en wat foto’s.

SAM_5957Als er twee mannetjes Deer in de rivier staat maken we een noodstop, maar ook deze dieren zijn erg schuw en voor ik goed en wel mijn camera ingesteld heb staan ze al op de kant en als er dan ook nog een auto met veel lawaai voorbij dendert verdwijnen ze rap tussen de struiken.

SAM_5966We komen de canyon uit en rijden op een grote open vlakte en weer met veel veeteelt en velden vol met Saga Bush blijkbaar is die grond niet te ontginnen voor landbouw of veeteelt grond.

SAM_5982Bij Panquitch gaan we richting Cedar City, maar eerst maken we nog een stop bij het Panguitch Lake, het is erg druk op het meer, alle mensen ontvluchten de warmte en wat is er dan lekkerder dan op het water in een bootje zonder luifel vissen.
Ik moet er niet aan denken sowieso niet om te vissen en zeker niet in de brandende zon op het water, ben benieuwd hoe die mensen er vanavond uit zien.

SAM_5987Even later zien we grote Lava velden, zoals we al eerder gezien hebben op de UT14

SAM_5992Dan komen we uit Cedar Breaks National Monument, zeg maar een mini Bryce.
Er zijn maar een paar overlooks, bij de grootste konden we niet parkeren en hebben die dan ook overgeslagen, zo konden we ook niet naar het visitorcenter om te betalen en een map.
Betalen hoeven wij dan wel niet want we hebben een parkenpas en die is ook daar geldig.
Bij de tweede overlook waar we waren zagen we het ijs nog tussen de rotsen liggen, ook de temperatuur was er lekker nog niet te heet, deze overlook ligt dan ook op een hoogte van ruim 10.000 ft.

SAM_5998 SAM_6004Voor we echt van de berg af daalden hebben we op een grote parking geluncht en overlegt wat we gaan doen, helemaal door naar Las Vegas, waar het 42 graden, is zagen we niet zitten.
De camping in Cedar Break was een optie, maar wat moet je er heel de middag doen.
Dan maar door naar St George en niet boondocken met deze temperatuur, maar gewoon een camping met elektrisch zodat de airco aan kan.
We geven de garmin de St George Campground in St George in en beginnen aan de afdaling naar Cedar City.
We hebben deze weg al verschillende keren gereden en hij blijft mooi, onderweg maken we nog een stop en zien in de diepte nog een creekje lopen.

SAM_6010 SAM_6012 SAM_6018In Cedar City wordt de tank nog maar eens een keer gevuld en dan rijden we in een keer naar de camping.
Daar krijgen we het zelfde plaatsje als de andere keren dat we hier stonden met de Familie Hekkema, zij met hun tentje en wij met de camper.
De temperatuur is opgelopen tot 39 graden, buiten zitten is even te doen wel in de schaduw, binnen in de camper houden we het op een graad of 30, met de airco op vol vermogen en het geluk dat we onder de bomen staan.
Het is al halverwege de avond dat binnen de temperatuur zakt tot 26 graden.
Dat belooft wat voor de komende dagen in Las Vegas daar is de temperatuur tussen de 42 en 45 graden celcius.

26 juni
Washington – Las Vegas

dag 28

Vanmorgen wat langer blijven liggen dan normaal, we konden door het lawaai van de voorbij razende auto’s niet in slaap komen.
Toen we de weg opdraaiden zagen we waarom er meer lawaai was dan dat we ons konden herinneren, van deze camping.
Het bleek dat de er aan de weg gewerkt wordt en dat er nu een rijbaan op de vluchtstrook gemaakt is en als er dan precies op de ribbels gereden wordt maakt dat een kolere herrie.
Maar goed we starten maar een half uurtje later.
We konden uit twee routes kiezen of we gaan rechtstreeks naar Vegas of we nemen de route door Lake Mead NRA, in tijd scheelt het niet eens zoveel.
Het is dus Lake Mead geworden, als je dan denkt dat je veel van het meer ziet kom je bedrogen uit, maar dat wisten we al, we hopen eigenlijk nog wat wild life te zien.
Voor we bij Lake Mead zijn moeten we nog mijn favoriete stukje over en door, de zogenaamde Arizona Strip.
Ik ben eens bij mezelf te rade gegaan waarom ik zo’n hekel heb aan dit stuk, ik denk de smalle canyon waar we door heen moeten en we hebben daar in het verleden al zo vaak vreselijk harde crosswinds gehad.
Deze keer ging het ontspannen en snel, voor ik het wist waren we weer al uit dat gebied.

SAM_6020 SAM_6021We slaan af bij Overton en rijden de afslag naar Valley of Fire voorbij, die komt in het najaar wel weer aan de beurt, het is nu veel te warm en een plekje met schaduw en hook-up kunnen we wel vergeten op zondag.
We rijden het Lake Mead Recreation Area binnen en weer zonder te moeten betalen of de parkenpas te laten zien in ons geval.
Op het hele stuk heb je twee keer zicht op het meer of je moet afslaan en naar een marina rijden.

SAM_6026Aan wildlife zien we twee Wild Horses staan, al het andere wild is verstandig en verblijft in de schaduw of op koelere plekken.

SAM_6032 SAM_6033We maken een stop bij Redstone, hebben we toch een beetje Valley of Fire gevoel op gedaan.

SAM_6039 SAM_6042

We worden nog regelmatig op rode rotsen getrakteerd.

SAM_6046 SAM_6052Dan krijgen we nog een keer zicht op het meer.

SAM_6056 SAM_6059Bij Henderson verlaten we het park, vanaf deze kant is het tolpoortje wel open, en zien de Las Vegas Strip in de verte al liggen.

SAM_6060Wij gaan richting Walmart en doen daar de allerlaatste boodschappen, we hebben lijstjes gekregen, van familie, met verzoeken, alles van die lijstjes hebben we gevonden.
Het is zo warm dat we, op het parkeerterrein van de Walmart, de generator aan hebben gedaan om alvast de camper te laten koelen door de airco.
We steken de weg over en reserveren voor 3 nachten een plekje op Sam’s Town.
Zodra we op de plek staan de airco aan, want het is al weer goed heet, we lunchen en houden siësta.
Rond 15.00hr verplaatsen we ons naar de pool om daar verkoeling te zoeken, er waren meerdere mensen die er zo over dachten.

SAM_6061Vanavond voor de laatste keer eten gemaakt, alles is nu op en het is veel te warm om te koken.
Na de koffie gaan we naar de Laundry en wassen nog twee machines, we hebben net te weinig om nog drie dagen door te kunnen.
We hebben al besloten om de airco vannacht maar aan te laten, want de temperatuur zou dalen tot 29 graden, best nog pittig voor een goed nachtrust.

button2 button3