Week 1. 22 maart – 28 maart

 Week 1

 22 maart – Brussel – Washington DC

Vandaag, 21 maart, was nog gewoon een werkdag, ik mocht dit thuis doen en Rob ging naar kantoor. Om 10.30hr komt hij even naar huis om online in te checken, ondertussen had ik het huis aan kant en moest ik alleen nog medicatie ophalen bij de apotheek.
Vanmiddag had ik  een spoedoverleg op mijn werk , waar ik heen moest, ik kon uiterlijk tot 15.30hr, daarna moest ik Rob ophalen van zijn werk.
Thuis springt hij onder de douche de laatste machine was gaat aan, we drinken koffie en ik ga koken.
De was hang ik op een rekje en na het eten zet in de vaatwasser aan, we laden de koffers in de auto en gaan naar Vilvoorde waar we een Park & Fly arragement geboekt hebben in de The Lodge Hotel. Hier arriveren we even na 19.30hr, gelukkig vind TomTom de weg, anders is het echt zoeken geblazen.
Doordat we een Park & Fly arrangement hebben kunnen we de auto hier laten staan, we krijgen morgenochtend 2 vouchers, een voor de taxi die ons naar het vliegveld brengt en een voor de taxi als we terug komen, heel netjes geregeld.
Ook het hotel is schitterend, nu is het nog vrij nieuw, maar alles ziet er netjes en schoon uit.
Dit hotel heeft al een grote historie, zo is het gevangenis.
Als achterwand van het bed hebben wij een schaap, die verwijst weer naar de dwangarbeid in de gevangenis, hier werd wol verwerkt voor de textielnijverheid.
Voor wat wij nu van het hotel gezien hebben is het echt een aanrader om hier te overnachten, voor men moet vliegen.
Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
Na een heel goede nachtrust liep de wekker om 6.45 hr af, nadat we toilet hebben gemaakt gaan de koffers weer dicht.
Deze nemen we meteen mee naar beneden als we gaan ontbijten.
Het ontbijt is hier niet uit gebreid, maar voldoende.
Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatieAls Rob buiten staat, om te roken, blijkt dat de taxi er al is, we checken snel uit, we krijgen de twee vouchers mee en stappen in de taxi.
Nu blijkt dat er een foutje is gemaakt, er is een taxi van het verkeerde bedrijf besteld.
Chauffeur weer naar binnen, nu moeten we een rekening ondertekenen en die wordt dan naar het hotel gestuurd.
Onderweg klaagt de chauffeur steen en been over het andere bedrijf, dat volgens hem een vies spelletje speelt door klanten van hun af te pikken.
Zij hebben maar een vergunning voor twee taxi’s in Vilvoorde, zijn die bezet dan roepen ze taxi’s van de luchthaven op, deze gaan vervolgens  ergens verdekt staan en zodra ze mensen bij het hotel zien staan wachten laden ze die snel in.
Het zal er ook wel mee te maken hebben dat zij geen contract met het hotel gekregen hebben, beetje haat en nijd dus.
In ieder geval brengt hij ons netjes naar de luchthaven, Rob tekent de rekening, het zal verder wel goed komen, de rekening was 23 euro.
Op de borden zien we dat de vlucht vertraging heeft van een uur, het zal uiteindelijk anderhalf uur worden.
We vermaken ons met mensen kijken en ik lees wat.
Eenmaal in de lucht volgen we de kustlijn van Zeeland en zien we Walcheren liggen, jammer dat het niet zo helder was.
De vlucht verloopt verder voorspoedig, al was er wel af ten toe wat turbulentie, we landen op tijd, wel anderhalf uur later, in Montreal en moeten dan nog 4 uur wachten op de volgende vlucht.
Rob had gezien dat er voor onze vlucht nog een vlucht was, en we hadden al geopperd om te proberen deze vroegere vlucht te kunnen nemen.
Door de vertraging had dit nu geen zin meer.
Als we eenmaal alle formaliteiten , we gaan hier al door de immigration en custom, achter de rug hebben, gaan we op zoek naar een Starbucks voor een Frappuccino.

46e3b4ac

9af5fb60En dan is het gewoon wachten tot we weer kunnen boarden, we vliegen het laatste stukje met een klein vliegtuig en waar ik al bang voor was, je hebt veel meer last van turbulentie dan in een groter vliegtuig.
We landen wat te vroeg en er is geen gate met slurf vrij voor ons, we moeten daarom met een trap uit het vliegtuig en meteen een trap weer op om in de aankomst hal te komen. Daarna was het nog een heel eind voor we bij de bagagebanden kwamen, terwijl nog maar aan komen lopen zien we al 1 koffer vrolijk rondjes draaien en even later komt ook nummer 2 gezellig mee doen.
We onderbreken het rondjes draaien door de koffers er af te halen en richting de busstop naar de autoverhuur te gaan.
Ook die komt er vlot aan, bij Alamo staat er verder niemand, de meneer ziet onze bagage en zegt dat die niet in een midsize SUV past.
Hij wil onze een fullsize mee geven en gaat er speciaal met Rob heen om het verschil te laten zien, voor 180 dollar extra mogen we de fullzize meenemen.
Nou nee, geef toch de midsize maar mee, ja maar dat is een Jeep Liberty en die zuipt nogal.
Nee ik wil de Jeep en voor 180 dollar extra benzine kan je een heel eind mee rijden.
Er wordt en zwarte Jeep voor gereden en wij kunnen richting Vienna naar het hotel, daar komen we even 22.00hr aan.
Krijgen in het Van Traphotel een kamer op de begane grond en kunnen heerlijk met de auto tot aan de deur rijden koffers uit laden en dan nog even gauw naar de McDonalds om iets te eten.
Nemen een snelle douche en rollen het bed in, wij zijn ondertussen bijna 24 uur op.

23 maart – Washington DC/Tidal Basin

Ondanks dat ik bijna 24 uur niet geslapen had, toch niet direct in slaap gevallen, toch waren we alweer om 7.15hr op.
We doen alles op het gemak en tegen 8.00hr gaan we naar de lobby waar ook het ontbijt is, nu stelt continental breakfast in de regel niks voor ook deze niet er zijn donuts, bagels en wat serials, sap en koffie, met moeite krijg ik een donuts weg, morgen maar iets anders verzinnen.
Bij de receptie vragen we de weg naar de metro en of er eventueel openbaar vervoer heen rijdt, dat is er wel maar dan gaan je eerst een hele route mee voor je bij de metro bent, het is ongeveer 15 minuten lopen. Ondertussen kan ik vertellen dat het toch wel 25 á 30 minuten lopen is.
Als we bij de metro zijn kopen we als geroutineerde toeristen 2 dagkaartjes en stappen in de gereed staande metro, deze vertrekt rond 9.45hr en ongeveer 40 minuten later staan we in Washington DC bij het Smithsonian.
Als we buiten komen moeten we richting het Holocaustmuseum om naar het Tidal Basin te gaan.
Nu hadden we onderweg al cherry blossem gezien, maar dit overtreft alles, schitterende bomen die vol zitten met bloesem.
Na een sanitaire stop beginnen we aan de wandeling langs het Tidal Basin, het was goed te zien dat de blossem op zijn hoogte punt is, het regent bloemblaadjes.
Een flinke wind en wat regen en het is over, denk ik.

_1110183

_1110207

_1110219

_1110234

Zondag begint het officiële cherry blossem festival, maar of er nog veel blossem over zal zijn.
We bezoeken alleen het Rooseveldt en het Maarten Luther King Memorial, we zijn al verschillende keren op de mall geweest en hebben de meeste monumenten gezien.

_1110259

_1110266

_1110268

Het Vietnam Memorial hebben we nog steeds niet bezocht, de laatste keer dat we hier waren was op Memorial Day en dan hebben wij er niks te zoeken en laten het Monument over aan de veteranen die hun gesneuvelde kameraden willen herdenken. Zachtjes aan beginnen ook onze magen te rammelen en zoeken we een eettentje op, nu staat er in verband met het festival een tent met verschillende eet mogelijkheden op een parkeer terrein we halen een hotdog met friet en kunnen dit opeten aan de picknicktafels die hiervoor opgesteld staan.
Een nadeel er was geen streepje schaduw te vinden.
We overleggen wat we verder willen doen, ik wilde nog graag naar het Witte Huis om die nu eens van dichterbij te kunnen fotograferen, ondertussen had ik toch wel zere voeten gekregen en hebben we toch maar besloten om richting de metro te gaan.
We nemen de metro van 13.15hr en zijn om 13.55hr weer in Vienna, dan is het nog een half uurtje lopen naar het hotel.
Daar kregen de voeten eindelijk rust.
We relaxen wat en nemen een verfrissende douche even 17.00hr rijden we naar Petra, van het AA forum, om haar het teveel betaalde bedrag van de AA-meeting 2012 terug te geven.
We drinken en kletsen nog een poosje op het deck en tegen 19.00hr nemen we afscheid.
Ik wilde graag een paar boodschappen doen en zijn even naar de Giant gereden, om onder andere water en aardbeien en whippet cream.
We nemen ook nog een pizza mee die we op de kamer in de magnetron kunnen doen, geen zin meer om uit eten te gaan.
De jetlag slaat toe en eigenlijk wil ik gaan slapen, daar toch maar niet aan toegegeven en zijn de verslagen van de afgelopen dagen gaan maken.
Voor morgen geven ze regen af, helaas, waarschijnlijk zal dit voor een ons toch al een shopdag worden en zullen we er niet zo heel veel last van hebben.

 24 maart – Leesburg/Shoppen

 Toen we vanmorgen op stonden was het bewolkt, nu hadden we al afgesproken om te gaan shoppen in de Leesburg Corner Premium Outlet.

Leesburg_Corner_Premium_Outlets

Ontbijten doen we op de kamer met de gisteren gekochte yoghurtjes en aardbeien met slagroom, als bestek hebben we het lepeltje wat bij het eten zat in het vliegtuig, de aardbeien eten we zo uit het vuistje, natuurlijk gaat er op iedere aardbei  een toefje whippet crème.
Koffie kunnen we ook zelf maken, op de kamer staat een koffieapparaat en zelf heb ik de waterkoker en thermoskan met filter mee, DE koffie hebben we ook.
We doen alles zeer op ons gemak en tegen 10.00hr stappen we in de auto, als we Vienna nog niet uit zijn en het begon al te regenen, het zou het dan ook de hele verdere dag blijven doen, de temperatuur bleef op ongeveer 17 graden steken.
TomTom was weer eens de weg kwijt en bracht ons naar een dood lopende weg, aan de andere kant van de snelweg zagen wij de outlet liggen.
Na even zoeken om daar te komen, konden we gaan shoppen.
Ik koop een tas en bij passende portemonnee,  bij de Guess , er was een aanbieding tweede item met 50% korting.

_1110291

Bij Carters’s scoren we een pyjama voor de kleinzoon en een leuk t-shirt voor de kleindochter.
Ook kopen we nog  echte zonnebrillen voor beide kleinkinderen.

_1110293

Bij een andere mall vinden we een Michael’s en kopen daar weer wat scrapspullen, een nieuw boek hadden we sowieso nodig, we zagen nog wat leuke plaatjes en die verdwijnen dan ook in ons mandje.
We vinden de Walmart op onze route, het is helaas geen supercenter, maar we kunnen er vrijwel al onze boodschappen doen, behalve de versproducten.
De volgende stop is de Ashbrook Common Plaza in Ashburn, hier vinden we een A.C. Moore art & craft, ook hier vinden we weer een paar dingen van onze gading.

l

_1110297

Ondertussen krijgen we toch wel trek en gaan op zoek naar een maaltijd, we gaan de weg af naar Dulles Town Center, in de foodcourt daar was het zo allemachtig druk en we zagen niet iets waar we zin in hadden, dus besloten we verder te zoeken.
Onze volgende stop is de eerste mall die we zien vanaf de weg, dit is in Sterling, we vinden daar de Jersey Mike’s Subs, we twijfelen niet meer en gaan naar binnen.
We bestellen een sub met beef en unions, de peppers (paprika) laten we ervan tussen, deze sub was toch wel erg groot en we hadden er meer dan genoeg aan.
Dat het ondertussen al 15.00hr was deed ons meteen besluiten om in de supermarkt iets te eten te halen voor vanavond.
We nemen wel ons wegwerp bestek mee om mee te kunnen eten als we op de kamer eten.
We rijden naar Vienna en gaan naar de Giant voor verse aardbeien en wat te eten voor vanavond.
Het plan was om een kleine diepvriesmaaltijd mee te nemen, terwijl we voor de diepvrieskast staan, gaat dit me zo tegen staan, dat ik ter plekke besluit om iets anders te kopen.
De reden dat de diepvriesmaaltijden me zo tegen staan is, op onze eerste vakanties in Amerika aten we vrijwel alleen maar magnetronmaaltijden tot dat ik ze niet meer kon zien en blijkbaar is dat nog steeds zo.
We nemen van de bakker donuts en cinnemonrollen mee, dat zal er best ingaan bij de koffie, in de loop van de avond. Gisteren zijn we ook even bij de Giant geweest en hadden we gezien dat je een klantenkaart moet hebben om van hun aanbiedingen gebruik te kunnen maken.
De mevrouw gisteren en de meneer vandaag vroegen hier naar, omdat ik er nog geen gehaald heb, gebruikten ze hun eigen nummer en kregen we toch de aanbiedingsprijs.
Vandaag met de boodschap dat we die gratis kunnen halen bij de klantenservice.
Op de kamer ruimen we alle boodschappen op en ik zet nog wat foto’s bij de verslagen van de afgelopen dagen, drinken koffie en ik bel mijn ouders nog via skype.
Ik zoek wat foto’s op internet die het verslag wat kunnen op leuken, door de regen heb ik vandaag niet een foto gemaakt.
We waren ervan uit gegaan de we een Jeep Liberty mee hadden gekregen, zien we vandaag dat het een Jeep Patriot is.

_1110295

_1110294

 

  25 maart – Washington DC, Capitol, Botanic Garden, White House en Great Falls 

Vanmorgen weer ontbeten met yoghurt, cinnemonrol en aardbeien met whippet crème en zelf gezette koffie.
Toen we buiten kwamen was het droog, de temperatuur was niet hoog en er stond een koude wind, jassen weer dus.
Deze keer met de auto naar de metro gegaaan, op zondag parkeerruimte zat en ook nog gratis.
We stapten in de Metro van 9.25hr, op Capitol South zijn we uit gestapt, vanaf daar is het niet meer zover lopen naar het Capitol.
Terwijl ik fotografeer krijg ik steeds koudere handen, het is echt verschrikkelijk koud.
Aan de bloemblaadjes op de grond is goed te zien dat de bloei bijna voorbij is, waarschijnlijk ook wel versneld door de regen van gisteren.

_1110306

_1110312

_1110315

_1110334

Vervolgens gaan we door naar de Botanical garden, waar we de verschillende kassen bezoeken.
Hier konden we weer een beetje warm worden.

_1110355

_1110344    _1110363

We lopen via de buitentuin weer naar het Capitol, waar we nog wat foto’s maken, de vorige keer dat we hier waren was vlak voor de inauguratie van Obama  tot President werd er gewerkt aan het gebouw en stonden er veel hekken rond nu is de bovenkant aan de beurt, dat was nu afgeschermd.

_1110376

_1110383

Als we ons omdraaien om een foto van de National Mall met de Needle op de achtergrond willen maken, schrikken we van de bouwactiviteiten. Het middenterrein ligt vol met hopen aarde en er staan verschillende kranen.

_1110386

We lopen terug naar de metro en stappen in Metro Center weer uit en lopen naar het Witte Huis, deze keer kunnen we wel bij het hek komen, de andere keren dat we er waren moesten we helemaal achter de omheining blijven, doordat alles was afgezet.
De eerste keer, omdat President Bush ieder moment kon arriveren met de helikopter, wat we ook gezien hebben en de tweede keer speelden de kinderen van President Obama buiten.

_1110408

We overleggen of we nog naar het Vietnam memorial gaan, dat is nog een aardig stuk lopen en ik heb gisteren blaren gelopen op beide hielen, waar ik ondanks de Compeet blarenpleister toch behoorlijk last van heb. Het werd dus terug naar Metro Center en terug naar Vienna, waar we even naar het hotel rijden om TomTom op de pikken om daarna eerst bij de Subway te gaan lunchen, ondertussen loopt het alweer tegen 14.00hr. We nemen een heerlijk stokbrood met Buffelo Chicken, als onze magen gevuld zijn rijden we naar Great Falls. Waar we deze keer de intree moeten betalen onze America the Beautyfull Pass is verlopen en we willen geen nieuwe kopen voor dit najaar, anders hebben we er volgend jaar ook niks meer aan, als we naar Amerika zouden gaan. We lopen naar de uitzichtpunten en zien dat er flink water door de rivier gaat, de falls zijn weer schitterend.
Ondertussen breekt de zon door het wolkendek heen en dan stijgt ook meteen de temperatuur.
Van Petra kregen we de tip om naar de dam te lopen  want daar is een Eagle nest.
Als we bij de dam zijn zien we het nest meteen, er is alleen geen leven te zien, wel horen we het geluid van een Eagle, even later zien we een Eagle vliegen.
Door de verrekijker zien we op een Eagle op het nest, op de foto zie je net zijn witte kop.

_1110441

We rijden terug naar Vienna en vergapen ons onderweg aan de grote mooie landhuizen die langs deze route staan.
In Vienna gaan we nog even naar de Giant, waar ik een klantenkaart haal en we wel 4 benzinepunten spaarden.
Tegen 19.00hr gaan we op zoeken naar een eetgelegenheid, we besluiten eerst de Outback te proberen en hebben een lijstje gemaakt met eventuele andere restaurants, als het te druk mocht zijn.
Als we binnenkomen krijgen we meteen een pieper mee en de boodschap dat het ongeveer 15 minuten zou duren voor er een tafeltje vrij was.
We hebben inderdaad een klein kwartiertje moeten wachten voor we aan tafel konden.
Ik bestel een steak met friet en aardappelsoep en Rob gaat voor de spareribs met friet. Zoals gewoonlijk hier komt de rekening snel nadat we uitgegeten zijn , we gaan terug naar het hotel zetten een bakje koffie en maken het verslag van vandaag.

 26 maart-Winchester

Vanmorgen zo maar eens tegen 8.00hr wakker geworden, alle andere dagen was dat steeds rond zevenen.
Als we buiten komen schijnt er een zonnetje en is er een strak blauwe lucht, maar de temperatuur is niet zo hoog, rond 14 graden, dat komt voornamelijk door de koude en harde wind die er staat.
Na weer een ontbijtje op de kamer zijn we rond 9.20hr gaan rijden naar Winchester.
We hadden gisteren opgezocht dat daar een HobbyLobby zit.
Als we TomTom de route laten kiezen neemt hij de snelweg en dat is juist niet de bedoeling, wij willen graag binnendoor.
We geven via Middleburg aan en dan cruisen we het grootste gedeelte over landweggetje. Als eerste komen we door Middleburg, doet ons altijd denken aan onze vroegere woonplaats.
In deze omgeving zijn veel stoeterijen en hier en daar zagen we een draafbaan, in Middleburg zie je regelmatig bij een huis een beeld van een jockey staan.

_1110452

_1110454

We genieten van het glooiende landschap met zijn vergezichten, zien mooi bloeiende bomen, koeien en paarden grazen af en toe een watertje.
Kortom een schitterende route.

_1110456_1110477

Bij Boyce zagen we benzine voor $ 3.779 per gallon, zo goedkoop hadden we het nog niet gezien, toch maar even de tank volgegooid.
In Winchester vinden we na even zoeken de HobbyLobby, TomTom zat er weer stevig naast, nu waren er op verschillende hoeken van het kruispunt winkels.
Nu kennen wij het sign van de HobbyLobby , dat herkennen we al van verre, dus daar naar gezocht en ook gevonden.
We zien daar ook nog een Dollar Tree en gaan even binnen om te zien of ze nog wat hebbedingetjes voor ons hebben, deze keer niet zoveel, alleen een windmolen met een varken en een fles wasmiddel voor 1 dollar, want we zullen van de week toch nog wel een keer moeten wassen.
Bij de HobbyLobby nemen we weer wat scrapsullen mee.
We zien dat er veel spullen met dierenprints zijn, kastjes, stoelen, assesoires, zelfs een hele scraplijn.

_1110468

Voor de grap kijk ik of TomTom ook Walmart Supercenter kent in deze buurt, volgens hem zaten niet zo heel ver van een supercenter vandaan.
Ik heb daar nog een kuitbroek, t-shirt en blouse gescoord.
Ondertussen was het wel weer etenstijd geweest, de Subway maar weer opgezocht voor een sweet onion chicken teryaki.
We geven TomTom de opdracht richting Tyson Corner, via Leesburg, anders voert hij ons weer over de snelweg.
Ik zou uitkijken naar winkels die ik nog wilde bezoeken, zo zie ik ineens een Fashion Bug zitten, gauw de afslag genomen en ook hier slaagde ik voor een broek en shirt.
Aan de andere kant zat er weer een Dollar Tree, maar ook deze had geen echte hebbedingen voor ons.
We vervolgen onze weg tot we in Sterling een Target zien, sinds ik gelezen heb over witte M&M’s wil ik die ook proeven, we kunnen ze tot nu toe nergens vinden en ik las op de blog van iemand, dat ze die bij de Target verkopen, vandaar dat wij daar heen wilden.
Ook hier zijn ze op, blijkbaar zijn ze erg geliefd of er is heel weinig aanvoer.
Hier zien we nog een Jo-Ann en een Michaels en ook deze winkels bezoeken we nog even.

_1110484

We gaan verder naar Tyson Corner om daar de mall te bezoeken, als we hier zijn besluiten we ook daar te eten en kiezen hiervoor TGI Friday’s waar Rob de zalm neemt en ik de cajun shrimps en chicken pasta neem.
We lopen nog door de mall maar kopen verder niks meer, we staan wel even te kijken bij de shusibar, daar gaat een lopende band met shusi langs de tafeltjes en kan je eraf nemen wat je wenst.

Terug in het hotel boeken we een hotelkamer bij de Super 8 in Charlottesville, voor morgen, we ordenen de koffers.
Ik zet koffie en we nemen er een plakje cake bij, dit is dan meteen ons toetje.
We zoeken de route voor morgen uit en maken de verslagen en zo komt er aan deze dag ook weer een end.

 27 maart – Charlottesville

 Afgelopen nacht was de temperatuur flink gedaald, bij het opstaan was het nog 3 graden, gelukkig scheen de zon al en liep de temperatuur, in de loop van de dag, op naar 15 graden. Na ons zelf samengestelde ontbijt laden we alle spullen in de auto en gaan op pad, naar Charlottesville.
Als we een Visitorcenter van Virginia zien gaan we van de weg om daar wat informatie te vragen, een uiterst vriendelijke dame geeft ons en hele tas met informatie mee, onder andere drie boekjes met coupons voor een goedkopere hotelkamer.
Voor deze nacht hadden we al een hotelkamer geboekt via Hotels.com, hier krijg je na 10 nachten via hun geboekt een nacht gratis.
Onze ervaring met de coupons is, als je laat aankomt zijn de kamers die met een coupon te boeken zijn al op, er zijn blijkbaar en bepaald aantal kamers die hiervoor in aanmerking komen.
Deze keer bezoeken we niet het Shenandoah NP, hier zijn we al twee keer geweest, bij Front Royal rijden we richting Luray, daar bezoeken we de Walmart en de Lion, maar kopen er verder niks.

_1110525

_1110490

_1110496

Had graag verse donuts of iets dergelijks gehad, maar deze Walmart had geen bakkerij de Lion, die er naast zit, zou er wel een hebben maar daar was er nog minder te koop dan bij de buren.
Rob zocht nog wat spulletjes voor in klein Utah, schildpadden of kikkers oid, maar wel een beetje natuurlijk uitziend, ooit bij een Dollar store gekocht, helaas kunnen we nu niet iets dergelijks vinden, we hebben vandaag onder andere de General Dollar, Family Dollar bezocht.
De route voerde ons door de Shenandoah vallei, een schitterende route met mooie vergezichten, alleen jammer dat er vrijwel geen gelegenheid is om te stoppen voor wat foto’s, de meeste zijn dan ook vanuit de rijdende auto genomen.

 _1110500

_1110503

In het plaatsje Shenandoah zochten we een Subway oid voor de lunch, we kwamen uiteindelijk bij een McDonald terecht.

_1110504    _1110512

Als we de interstate opdraaien richting Charlottesville zijn er twee viewpoints langs de weg, met een mooi zicht over de vallei.

_1110525

We maken nog een sanitaire stop bij een restarea, ik had ondertussen een liter cola uit, lang leve de refils en kreeg daar toch behoorlijk last van.
Op dit soort momenten mis ik de camper.
Als we in Charlottesville aankomen checken we in bij Motel 8, onze kamer is op de derde verdieping, we besluiten om alleen onze carry-on mee te nemen met de spullen die we denken nodig te hebben.
Rob had gisteren gezien dat er hier dichtbij een mall was en mijn creditcard is weer afgekoeld, dus tijd om te shoppen.
Bij de Fashion Square vind ik niks van mijn gading en zijn we zo ook weer weg, ik ben echt opzoek naar en zomerjas en we zullen beslist verkeerd zoeken, maar waar kopen de Amerikanen een jas??
We kijken of TomTom nog meer malls voor ons weet en we zien dat er een stukje terug de Seminole Square zit, als we daar aankomen zie ik meteen een Fashion Bug zitten, een ideale winkel voor mensen met een maatje meer.
Hier vind ik dan eindelijk een leuke jas, waarbij er ook nog eens 50% van de prijs afging. Ook nog een nachthemd en t-shirt en wat lingerie werd er afgerekend, alles met korting, in totaal bespaarde ik 72.59 dollar.
Ik kan dit bedrag nu ergens anders uit geven, want als het niet was afgeprijst had ik veel meer moeten betalen, volgens mijn husband is dit een staaltje van vrouwelijke logica, om nog meer te kunnen kopen.

_1110528

_1110529

Ondertussen loopt het tegen 18.00hr en we besluiten om meteen maar te gaan eten, we hadden wat eetgelegenheden gezien langs deze weg.
We kiezen voor de Wood Grill Buffet en smullen van het uitgebreide buffet, ook het toetjesbuffet werd door ons wel twee keer bezocht, er stond onder andere een grote chocoladefontein, waar je marshmallows en fruit in kon houden.
Terug op de kamer zoeken we en hotel voor morgenavond en boeken weer een Super 8, nu in Roanoke.
We checken de weersvooruitzichten en die zijn heel gunstig, als het allemaal waar is en uitkomt zal het 26 graden worden.

 28 maart – Blue Ridge Parkway/Roanoke

Na een slechte nacht, veel wakker geweest, had veel last van het lawaai van een
airco, rond 8.00hr opgestaan, na ons bekende ontbijtje, spullen in de auto
geladen en op pad.
De temperatuur is al aangenaam te noemen en zal in de loop van de dag alleen maar hoger worden.
Voor vandaag staat de Blue Ridge Parkway op het programma.
Als we de Parkway oprijden en het eerste visitorcenter zien, blijkt dat nog gesloten te zijn, net als alle andere visitorcenters, deze gaan in mei pas weer open.
Dit houdt ook in dat alle restrooms ook gesloten zijn, bij een gebouw van de parkrangers was de restroom open en ik heb daar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.
De parkway zelf is en schitterende weg om te rijden met al zijn vergezichten  aan
beide kanten van de weg.

_1110531

_1110544

We zien verschillende kleine watervalletjes naar beneden komen, als we een wat grotere zien, stoppen we en maken de wandeling er naar toe, die blijkt over een stukje treinrails te gaan, die allang niet meer gebruikt wordt.
Weer terug beneden maken we nog wat foto’s van bloeiende bomen, ook zal ik mooie elfenbankjes aan de stam van een boom.

  _1110566    _1110570

_1110575    _1110579

We stoppen dan ook regelmatig om te genieten van het uitzicht, halverwege de morgen kleed ik me om, in een kniebroek met hemdje ipv mijn zwarte lange broek, het werd nog al heet.
Bij het Otter lake gaan we nog even de weg af om naar het meer te lopen, daar valt het water trapsgewijs de creek weer in.

_1110621

Als onze magen beginnen te rammelen komen we er achter dat ook alle eetgelegenheden gesloten zijn, dat waren er al niet veel.
We verlaten de Parkway en gaan naar Glasgow het eerste plekje wat we kunnen vinden, helaas is daar ook niks, alleen een soort winkel van sinkel, we kopen en pak creackers en een spuitbus kaas, dit moet maar even voldoende zijn.
We rijden terug richting Blue Ridge Parkway en besluiten te eten, met uitzicht op de James River.
Als we weer verder rijden komen we bij twee bruggen, een voor het spoor en een loopbrug over de rivier, maar hoe we daar moeten komen zien we niet zo gauw, er stond namelijk een groot hek voor.
We lopen weer terug naar de auto en een behulpzame sheriff, wijst ons de weg naar de brug.
Deze liep namelijk onderdoor de treinbrug.
We gaan weer terug en lopen naar de andere kant van de rivier.

_1110612

Als we weer in de auto zitten komt de sheriff naast ons staan en begint een praatje en geeft nog wat tips voor mooie uitzichten.
Wanneer we verder rijden stelt hij zich weer verdekt op, om hardrijders op heterdaad te betrappen.
We gaan de Parkway weer op en volgen de Otter Creek en de James River, beiden leveren
mooie plaatjes op.
Veel wildlife zien we niet, totdat ik me ineens het leplazarus schrik van een Deer wat van de berg afkomt en vlak voor de auto oversteekt, het is dat Rob amper 25 mile per uur reed en keihard remde, anders hadden we nu reeënbout gehad en een flinke deuk in de auto.
We maken bij Peaks of Otter nog een stop bij het meer en vervolgen onze weg naar Roanoke.

_1110625

_1110622

Als we deze plaats binnen rijden zien we een Walmarkt, die zochten we net om onze voorraden weer aan te vullen.
We rijden door naar het hotel, ondertussen is het al na 18.00hr, we brengen de spullen naar de kamer en gaan naar de Valley View Mall, waar een heleboel eetgelegenheden moeten zitten, volgens de dame aan de balie van het hotel.
We kijken eerst of er misschien een foodcourt is met Panda Expres oid, maar helaas niks. Als we een rondje rijden langs de restaurants valt ons Shakers Good Food & Drinks op waar het lekker druk is, we besluiten om daar te gaan eten.
Er is was zelfs live muziek er speelt en zingt een meneer die duidelijk in de jaren 60 is blijven hangen en ook muziek ten gehore brengt uit deze tijd.
Ik was eerst een beetje bang dat we country muziek zouden moeten aanhoren, maar dit klonk wel lekker en bekend.
We nemen alleen een hoofdgerecht en dat bestond uit gegrilde schrimps, frensch fries en cinnemon apple, ik kan jullie een ding vertellen het was heerlijk.
Terug op de kamer relaxen we wat, drinken koffie en maken het verslag.
Ik had er niet zo’n zin in en het is tenslotte geen moeten, wilde liever lezen, heb alleen maar geschreven en zal morgen wat foto’s bijvoegen.

 button2    button3