Week 2. 24 nov. – 1 dec.

Week 2

24 november
San Franciscobooked.net

Zowaar tot 8.00hr geslapen en als ik mijn ogen open doe zie ik de zon, dat belooft een mooie dag te worden, nu is alles beter dan de regen van gisteren,
Zo rond 9.15 hr vertrekken we, eerst naar de Painted Lady’s, een van de huizen daarvan werd gebruikt in de serie Full House.
Het is er nog rustig op wat Aziaten met selfiesticks na, maar ook dan lopen of staan ze nog in je beeld, ook als ze geen selfies maken proberen ze allerlei poses uit om maar zo voordelig mogelijk op de foto te komen.
Hierna proberen de 49 miles op te pakken en dat valt nog helemaal niet mee, dan weer een weg afsluiting of eenrichtingsverkeer of er is een het routebord onvindbaar of we zien het bord maar is het niet meer leesbaar en zien we niet welke kant we op moeten, kort om een grote ergernis.
Achteraf zijn we natuurlijk ook niet slim geweest om San Francisco in het weekend te plannen en dan ook nog in een lang weekend voor de Amerikanen.
Bij Union Square rijden we de parkeer garage in, kijken bij de ijsbaan en gaan even Macy’s in voor een toiletbezoek, lange rijen mensen staan er te wachten, op de 6de verdieping is er ook nog een restroom, we gingen er vanuit dat niet iedereen de moeite neemt om helemaal naar boven te gaan, dat klopte ook er was vrijwel niemand. We kijken nog een poosje mensen en proberen de route te vervolgen, wat in eerste instantie ook wel lukte.
We komen bij Fisherman’s Wharf, geen parkeerplek te vinden, auto’s staan in de file voor de parkeergarage, stapvoets rijden we door.
Op de Marina Blvd vinden we een parkeerplek en vertoeven hier een poosje met uitzicht op Alcatraz en de Golden Gate Bridge.
In file rijden we naar Fort Point, ook daar is het over de koppen lopen en moeilijk een parkeerplaats te vinden, we keren en rijden terug.
Als we dan weer vast rijden, besluiten we dat het mooi is geweest en geven garmin het hotel in, we nemen de route die door Golden Gate Park loopt een lange route met veel stoplichten.
Als we een benzinepomp zien die een mooie prijs heeft gooien we er nog voor 20 dollar benzine in, was wel cash aan creditcard werd niet gedaan, we zien regelmatig gas prijzen die als je cash betaald soms wel 10 cent de gallon goedkoper zijn dan met debit of credit kaart.
We moeten nog steeds wassen en hopen dat ze in het hotel kunnen wisselen, we hebben zelf 3 quaters en we hebben er 12 nodig om een machine te wassen en te drogen.
Laten ze nu net voor $3 aan kwartjes in de kassa hebben, zodat wij in ieder geval kunnen wassen.
Boven pakken we snel de was en doen de machine vol, na 2 uurtjes is alles weer schoon en droog.
Voor ons avond eten gaan we naar Wendy’s dat is een kwestie van de weg oversteken, voor deze keer nemen we een toetje, een beker van 300cc vol met softijs we nemen ook nog een refill cola mee, dus een koopje zullen we maar zeggen.

25 november
San Francisco – Santa Cruzbooked.net

Ons vanmorgen niet te druk gemaakt we moesten maar een klein stukje rijden, dus op het gemak rond 8.00hr opgestaan ontbeten en kan koffie gezet voor onderweg en rond 9.30hr gaan rijden.
Het was mistig en even waren we bang dat er van de kust niks te zien zou zijn, gelukkig kwam vrij snel de zon door en loste de mist op.
Al snel maken we een stop om de ocean te zien, overal staan borden om al je kostbaarheden mee te nemen, er wordt blijkbaar nog al auto’s open gebroken, verschillende keren zagen we dan ook glas liggen van ingeslagen ramen, om eerlijk te zijn geeft dat geen veilig gevoel met al onze spullen die in de auto liggen.
Bij Half Moon Bay zien we een Saveway en en gaan daar langs voor water e.d., we nemen meteen wat donuts mee voor de lunch.
Gelukkig heb ik nog een klantenkaart en kregen we nog wat korting, wat is de Saveway duur met de Walmart vergeleken.
Op het gemak rijden we Hyway 1 regelmatig stoppen we en genieten van de geweldige natuur rotsen hoge golven af en toe een surfer, pelikanen en een sealion die voorbij zwom.
We stoppen bij het Pigeon Point Lighthouse, de vuurtoren is afgesloten en wordt gerestaureerd.
Deze vuurtoren is 115 feet = 35.05 meter hoog en leidt sinds 1872 de zeelieden veilig langs de kust.
In de huizen naast de vuurtoren is een hostel gevestigd.
Pigeon Point Lighthouse is ook een populaire plek om walvissen te spotten.
We lunchen op een plek die populair is bij surfers er lagen er genoeg in het water op een goede golf te wachten, het waren niet de wereldkampioenen die daar bezig waren, er moest nog veel geoefend worden voor ze aan de kampioenschappen mee mochten doen.
Even 14.30hr hebben we ons hotel voor deze nacht gevonden in Santa Cruz, voor we hier nog wat gaan doen klets ik even met mijn schoonzus bij, daarna gaan we naar de Santa Cruz Wharf om Sea Lions te spotten.
De pier van Santa Cruz is de langste houten pier van de Verenigde Staten en is gebouwd in 1914, op de pier zijn winkels en eetgelegenheden, en natuurlijk sea lions te zien.
De Santa Cruz Wharf in Californië is een gemeenschappelijke rustplaats Sea Lion, het is een ideale plek voor de dieren ze liggen op het houten onderstel van de pier, rond de palen zwemt er heel veel kleine vis waar ze zich te goed aan doen.
We kijken er rond tot het te donker wordt om nog foto’s te kunnen maken en als de zon ondergaat is het meteen een heel stuk koeler.

Rond 18.30hr lopen we naar Hindquater Bar and Grill ons aangeraden door de eigenaar van het motel en niks te veel gezegd het was overheerlijk.

26 november
Santa Cruz – Monterey

booked.netVanmorgen werden we al vroeg gewekt doordat de buurman zijn terrein met een bladblazer ging bewerken, we hadden al niet zo best geslapen.
Het hotel was nogal redelijk gehorig, we hoorden de mensen boven ons lopen en de koelkast maakte zoveel lawaai dat we die uit getrokken hebben.
Het ontbijt stelde ook niet zoveel voor, zodoende waren we al snel op pad.
Garmin had de opdracht om ons via de Highway 1 naar Monterey te brengen, helaas liep dat niet via de kust, maar gewoon over de snelweg.
Bij Moss Landing gaan we de weg af en rijden langs de baai, waar Sea Otters en Seals in het water liggen, we gaan nog even het duin over om te kijken of er gesurft werd, er lagen wel wat heren en een dame in het water te wachten op de ultieme golf.
We rijden eerst nog even naar Salinas naar de Walmart voor een vergeten boodschap en kopen meteen onze lunch.
We spelen winkeltje doordat we via de selfcheck afrekenden, er was maar een kassa open en daar stond een flinke rij, hier krijg je trouwens geen plastictasjes meer, wil je deze wel moet je ze betalen.
Het is nog vroeg maar we proberen toch of er al een kamer vrij is in het hotel, we willen liever niet de bagage in de auto laten als we lang weg zijn, er zijn hier ontzettend veel zwervers, ik wil niet zeggen dat dit ook allemaal dieven zijn, maar een auto met koffers is wel een makkelijk doelwit, raampje in tikken en weg laptop.|
De meneer gaat het navragen of er een kamer klaar is, anders mochten we de bagage daar afgeven. Er was een kamer klaar en we mochten daar in.
Het is in Nederland nog vroeg en ik besluit om nu mijn ouders even te bellen, we kletsen even bij en gaan vervolgens opzoek naar Fishermans Wharf om een Whale Watch voor vanmiddag te reserveren.
We parkeren de auto en lopen de pier op naar Montery Bay Whale Watching, hier worden de tours begeleidt door Marine biologen, de excursies zijn leerzaam en er worden gegevens verzamelt over de dieren die er gezien worden.
Als we in de zaak staan wordt al gauw duidelijk dat er vandaag geen groep meer de zee op gaat, te weinig deelnemers, alle mensen die al geboekt hadden werden benadert om eventueel morgenochtend om 09.00hr mee te gaan, er is ook een mogelijkheid om bij een ander bedrijf te reserveren, morgenochtend is voor ons geen optie dus gaan we naar Chris en reserveren daar de tocht van 13.45hr.
Het is net 12.00hr dus tijd zat we lopen een rondje over de pier en horen en zien Sea Lions die heerlijk lui in de zon op een boei liggen en de even verderop gelegen strekdam ligt ook vol met Sea Lions, er zwemmen ook Sea Otters in de baai.
We gaan nog even naar de auto voor onze lunch en om de winterjas mee te nemen, we gaan er van uit dat het op de boot koud is.
Op het gemak lopen we terug en als we nog maar aan komen lopen wordt ons verteld waar de boot ligt, helaas geen catamaran maar een gewone boot een cat is toch meestal wat stabieler op het water.
Zo rond 14.00hrvaren we de haven uit, zodra de boot uit de haven is gaat het gas er op, ik merk meteen dat de Pacific Ocean een heel andere golfslag is dan Atlantic Ocean, snap dat er hier mensen zeeziek worden, als je daar al gevoelig voor bent.
Als snel spotten we een drietal Dolphins, dat zullen er nog heel veel meer worden, na een uurtje wordt er een Humpback Whale gespot, de boot wordt stil gelegd tot het dier weer verdwijnt.
Even later zien we er twee verschijnen en later nog een en dan worden we nog getrakteerd op een show van een groep Pacific White-Side Dolphin, die met de boot mee springen.

Zo rond 15.30hr wordt de terug reis aanvaard en gaat bijna iedereen binnen zitten, zo lekker als de zon scheen toen we weg gingen is het nu koud en laat de zon het ook afweten.
Tegn 17.00hr zijn we weer bij de auto, betalen het parkeergeld en gaan naar het hotel waar we een poosje bijkomen om later op de avond te gaan eten bij Denny’s.
We zochten naar een Red Lobster oid, maar dat bleek 16 mijl verderop te zijn.
Bij Denny’s hebben we heerlijk gegeten we hadden allebei en skillet met kip.
Terug op de kamer ging de open haard aan, jawel we hebben een open haard in de kamer en hebben hierbij een kant en klaar blok gekregen om te verbranden, vroeger kreeg je die bij Centerparks als je daar een huisje huurde.
Ik zet koffie en we maken de verslagen.

27 november
Monterey – Barstowbooked.net

Vannacht ging weer mijn telefoon, maar voor ik goed wakker ben en realiseer wat het geluid is houd het op, het was een onbekend nummer gemakshalve ben ik er maar vanuit gegaan dat ze wel terug bellen en was iets ernstig zijn dan zou ook het nummer bekend zijn.
Als ik wakker word zie ik dat er ook een berichtje is, dat was in ieder geval met goed nieuws, het telefoontje werd ook meteen verklaard en was een foutje van iemand was vergeten dat we met vakantie waren.
Bij dit hotel was het ontbijt niet inbegrepen we doen het dan ook maar met een cakeje en een bak koffie, het is 8.15hr als we gaan rijden we hadden een flinke rit voor de boeg.
Maar eerst nog een heel stuk Highway 1, wat ons nu wel langs de kust via Carmel en door het Los Padres National Forest naar Cambria en dan via Paso Robles richting Bakersfield.
We krijgen niet genoeg van de zee en stoppen dan ook regelmatig, stiekem hopend op een spray van een Whale, helaas niks gezien.
Voor San Simeon stoppen we op de parking bij het Elephant Seal Vista Point, waar we in 2001 nog naar het strand konden om de dieren te zien is nu helemaal afgezet en lopen er vrijwilligers die wat vertellen en vragen beantwoorden.
Noordelijke zeeolifanten keren in december en januari terug naar hun broedgebied, waarbij de stieren eerst aankomen, later komen de vrouwtjes
De stieren houden zich bezig met gevechten om de macht en om zo te bepalen wie een harem zullen krijgen, een hooggeplaatste stier kan een harem van 30-100 vrouwtjes hebben.
Mannetjes die geen harems hebben, zullen aan de zijlijn wachten en proberen om vrouwtje te beklimmen.
Dominante stieren zullen het paren van deze stieren van een lagere rang verstoren.
Na aankomst op de wal vasten de mannetjes drie maanden, vrouwtjes vasten gedurende vijf weken tijdens de paring en bij het verzorgen van hun pups.
De draagtijd is ongeveer 11 maanden, soms kan een vrouw zeer agressief worden na de bevalling en zal ze haar pup verdedigen tegen andere vrouwtjes.
Pups worden vier weken gespeend voordat ze door hun moeder in de steek worden gelaten, moeder vertrekt dan naar zee.
De alleen gelaten pups verzamelen zich in groepen en blijven nog 12 weken aan wal.
De pups leren zwemmen in de branding en zwemmen uiteindelijk verder om te foerageren.
Zo begint hun eerste lange reis op zee.

Na deze stop is het mijlen maken en stoppen we alleen bij de Subway in Paso Robles en bij een restarea om te eten.
Gisteren reden we door de groentetuin van Californië vandaag door het wijn gebied de ene Winery vroeg aan de andere om een plekje, ook de noten en fruitbomen waren flink vertegenwoordigt.
En dan kwamen we ook nog hele velden met Ja-knikkers tegen, gelukkig maken ze ook duurzame energie want ook velden met zonnepanelen en windmolens waren er genoeg.
Doordat het een lange rit was en we best lang over het stuk Highway 1 hadden gedaan vielen we in het donker en kregen ook nog eens een paar mijl in langzaam rijdend verkeer, zodoende was het 17.45hr als we bij het hotel aankomen.
Rond 19.00hr gaan we eten dat kon lopend want er zaten 3 restaurants op loopafstand waaronder een Denny’s, deze weer gekozen in de andere twee zat geen kip.
Terug op de kamer drinken we koffie en maken de verslagen.

28 november
Barstow – Las Vegasbooked.net

Ondanks het wel heel zachte bed redelijk geslapen, bij dit hotel zat weer een ontbijt al is het erg simpel maar uitgebreider dan wat we wel eens tegen komen, we konden pancakes maken en brood toasten er waren gekookte eieren of scramble eggs, sap, koffie en thee we konden er dus goed onze magen mee vullen.
Op de app van gasbuddy zochten we de goedkoopste benzine pomp op, gooiden de tank vol en gingen richting Las Vegas.
We besluiten via de Mojave National Preserve te rijden, de wegen die jaren erg slecht waren zijn nu goed te doen, geen putten en gaten.
De temperatuur loopt op tot 71ºF = 22ºC, we krijgen er spijt van dat we geen zomerkleding mee hebben genomen.
Bij het Kelso Depot stoppen we even voor een rook en sanitaire pauze, we drinken er meteen een beker van de meegebrachte koffie, het depot bezoeken we deze keer niet er was een hele bus bezoekers binnen en we hebben het al zo vaak gezien.
We vervolgen de route over de Kelso Cima Road, als we door het stuk met de Joshua trees rijden roep ik ineens stop, want er zit een roofvogel in een Joshua tree, we rijden een stukje achteruit en hij zit er nog steeds, we maken een paar foto’s tot hij verjaagd wordt door een kraai.
Een stuk verderop stoppen we bij het White Cross World War I Memorial.
Dit memorial heeft een lange geschiedenis, zo is het opgericht in 1934 en wordt onderhouden door vrijwilligers en is later overgedragen aan een groep veteranen.
Het kruis heeft zo’n zestig jaar, buiten Cima een onopvallend leven, totdat in 2001 iemand een rechtszaak begint om het feit dat het kruis een schending is van de scheiding van kerk en staat toen het Congres het land rond het kruis overdroeg aan een veteranen-groep.
J Riley Bembry heeft het memorial opgericht en tot aan zijn dood in 1984 verzorgt, vlak voor zijn dood heeft hij gevraagd aan Henry enWanda Dandoz of zij de zorg over wilden nemen.
In 2000 kwam de U.S National Park Service er ineens achter dat er geen memorial in een park geplaatst mag worden en er werd dan ook een verzoek gedaan om het te verwijderen, dit verzoek werd geweigerd.
Na ingrijpen van een rechter is er land geruild en mocht het kruis blijven staan, vlak hierna is het kruis gestolen en werd het in de Bay Area van San Francisco terug gevonden.
Op 11 november 2012 is het weer op zijn plaats terug gezet.
We gaan verder en komen op de interstate uit die ons naar Las Vegas voert, we zien nog een enkele auto staan bij de Primm outlet van wat wij begrepen hebben staat daar heel veel winkels leeg.
Wij rijden dan ook door naar de Premium Outlet South In Las Vegas, waar we eerst, in de foodcourt, lunchen bij Rocky’s Philly Cheeses met een heerlijk Philly cheessteak.
Schoenen die ik zocht vond ik niet bij Famous Footwaer en bij het broeken passen bij VF kom ik er weer achter dat de bouw Amerikaanse vrouwen anders is dan van Europese, broeken zijn meestal op de boven benen te wijd en de lengte te kort.
Wel scoor ik nog een shirt voor de wereldprijs van $ 1,19, er zat 90% korting op.
Het is dan zachtjes aan tijd om in te checken bij de Eastside Cannery, we krijgen een kamer op de 14de verdieping, hoger kan niet.
We zetten de koffers op de kamer en gaan naar de Walmart, sowieso om een ontbijt voor morgenochtend en doen meteen de boodschappen die mee naar huis moeten.
Bij de pharmacy komen we er achter dat vrijwel alle pijnstilling achter gesloten glazen deuren zit en moet je een medewerker vragen om het te pakken, je krijgt het ook niet mee maar kan je het bij een bepaalde kassa ophalen en afrekenen.
Zin om uit eten hadden we niet en nemen iets te eten mee uit de winkel heel erg ongezond was het wel, een Marinque pie.
De soort schoenen die ik zocht vond ik bij de Walmart voor nu ben ik er even mee geholpen de kwaliteit zal niet zo heel goed zijn verwacht ik, hoef er dan ook geen hele dagen op te lopen.
We halen de auto leeg organiseren de koffers weer eens, al zal dat nog wel een keer ge beuren voor we ze zaterdag sluiten.

29 november
Las Vegasbooked.net

Samen in een queen  bed slapen is geen succes en als je er dan toch 2 hebt staan is het een kwestie van overstappen naar het andere bed, zodat je toch aan voldoende nachtrust komt.
Het is tegen 8.30hr als we wakker worden, de email leert ons dat het huis van onze tante onder voorbehoud verkocht is en dat binnen een week, er was de afgelopen week hierover al regelmatig heen en weer gebeld met de rest van de familie.
Op het gemak ontbijten we op de kamer met koek, yoghurt en koffie, we internetten of eigenlijk lezen we het nieuws, voor we rond 10.00hr in de auto stappen.
Het programma voor vandaag is shoppen, nu hebben we dat al een paar keer gedaan en zoveel is er niet meer nodig, wel zijn er nog een aantal winkels die we willen bezoeken.
Het eerste is de Hobby Lobby aan de beurt, op alle kerstartikelen zit 50% korting, alle dingen met verlichting vallen af, glazen kerstballen ook, kerstmannen hebben we al een hele verzameling we gaan dan ook voor ornamenten van natuurlijk materiaal.
Dit jaar wil ik de boom versieren met natuurlijk materiaal, we hebben thuis al een flinke doos met dat spul, maar we hebben sinds een paar jaar een hele grote boom en er mogen nog wel wat ornamenten bij.
Als we buiten komen vallen de eerste spetters regen, jammer de dag begon zo mooi met flink wat zon.
Ons volgende doel is Michael’s,ook voor kerst spullen, dat werden er niet veel, we hadden vorige week ook al een Michael’s bezocht in Salt Lake City en daar hadden ze precies het zelfde.
Een stukje verderop zit Old Navy daar binnen gewipt voor wat sportkleding en top en een shirt, ook Bed Bath & Beyond werd nog even aangedaan.
Het regende nu echt, met de vraag wat gaan we doen stappen we in de auto, de Walmart aan de andere kant van de weg, we hebben dan we niks nodig maar kijken kan altijd.
Ik koop nog twee sportleggings waarvan er een voor mijn dochter is, we kijken foute kersttruien sommige zijn echt heel erg fout.
Toch verdwijn ik weer in de fittingroom met een spijkerbroek die niet lekker zat, nu moet ik dit gewoon niet meer doen en thuis op zoek gaan naar een goed zittende broek.
We lopen nog even door de gangpaden met kerstartikelen en daar scoren we nog het een en ander en dan vinden we ook nog de Walmart Rand McNelly Road Atlas 2019, heeft Rob ook nog iets.
Als we deze keer buiten komen regent niet meer giet het, op mijn flipflops door de plassen lopen we zo snel mogelijk naar de auto en besluiten om terug te rijden naar het hotel onze lunch te doen met koffie en de rest van de maringue pie en om vanavond naar de Red Lobster te gaan.
We doen heerlijk rustig aan doen een kleine nap en gaan tegen 18.00hr naar de Red Lobster waar we genieten van het Four Course Feast menu, het woord zegt het al een menu met 4 gangen, soep, salade, vlees of vis en een brownie met een bolletje ijs voor het bedrag van $17,99, dit menu is alleen van mandag tot donderdag te verkrijgen.
Hierna gaan we naar de strip, parkeren de auto bij het Bellagio en lopen eerst richting de tuin om te zien hoe het staat met de kerst aankleding.
Zo te zien wordt er flink uit gepakt en zijn er veel nieuwe elementen te zien onder andere een koets met 4 paarden.
Ook de ijsberen zijn weer aanwezig, deze waren nog niet allemaal klaar een meneer zat ze bloemetjes (anjers) voor bloemetje te bekleden.
Hopelijk kunnen we zaterdag de tuin klaar zien, het zal er om spannen, we hebben wel de foto’s gezien hoe de tuin gaat worden.
Buiten nemen we nog een fonteinenshow mee dan lopen we verder naar de Venetian, we schieten even de Forumshops in voor een sanitaire stop.
Alle roltrappen zijn buiten werking waarschijnlijk door de regen van vanmiddag,het was of trappen lopen of de lift nemen, wij deden fifty fifty.
Bij de Venetian lopen we meteen door naar achteren waar de kerstversieringen zijn en zien dat de letters LOVE er nog steeds staan, de versieringen waren ook hier weer mooi, alleen veel kunstbloemen.
We gaan weer richting de auto en kunnen nog net een show bij het Bellagio meepakken het loopt tegen 22.00hr en we vonden het genoeg geweest, mijn fitbit maakte overuren en mijn benen dus ook.
Gisteren maakten we nog een staaltje People on Walmart mee, er liep een man in de Walmart die helemaal voorbereid was op een shooting, hij droeg een kogelwerendvest, daar onder een rok en kniekousen en laarzen of hij zelf ook een wapen droeg hebben we niet gezien, ik durf hier dan weer geen foto van te maken.
Voor alle mensen die verwachten een kaart van ons te krijgen helaas we hebben deze reis geen kaarten verstuurd ,we hebben zelfs nog geen kaarten gezien, heb even met de gedachte gespeeld om de kaart dan maar in Nederland op de bus te doen, de meeste valt dit toch niet op heb ik al eens ontdekt.

30 november
Las Vegasbooked.net

Vanmorgen was het al 9.00hr geweest als ik mijn ogen open doe, nu hadden we toch geen grote plannen en kon het makkelijk.
We ontbijten op het gemak, leggen alvast wat spullen aan de opladers voor morgen in het vliegtuig.
Het is dan ook 10.15hr als we in de auto stappen, ons doel is Red Rock Canyon , dat ligt zo’n drie kwartier rijden van het hotel.
Vorig jaar zijn we hier niet geweest en dan zien we toch weer veel veranderingen de wijk Summerline is bijna vast gebouwd aan Red Rock Canyon.
We betalen de $15 intree, toen wij hier voor het eerst kwamen was het $5, we hebben op dit moment geen parkenpas en zijn ook niet van plan die te kopen omdat we er te weinig gebruik van zouden maken, anders telt de pas ook.
Als eerste bezoeken we het visitorcenter, buiten is het koud en staat er een frisse wind en boven de bergen hangt een donkere lucht, hopelijk houden we het droog.
De schildpadden zijn niet te zien die zijn namelijk al in winterslaap, we schieten wat foto’s en gaan dan de 13 mijl Scenic Drive doen.
We stoppen bij de verschillende uitzichtpunten en lopen een stukje het pad op, door de regen van gisteren staan er op sommige plaatsen flinke plassen water.
Bloeiende planten zijn er niet daar hebben dan ook niet naar te zoeken, zoals in het voorjaar.
Bij het High Point Overlook staat er altijd wind, nu dus ook en het is koud er vallen hier ook wat spetters regen, daar bleef het ook bij er kwam zelfs weer wat meer blauwe lucht.
Na een bijna 4 uur in het park geweest te zijn komen we bij de uitgang, we stoppen nog even op de Overlook en zien net nog een White Tailed Antelope Ground Squirrel, veel wildlife hebben we niet gezien deze reis, een Deer wat dood langs de kant van de weg lag, dan de Golden Eagle in Mojave Preserve, we denken dat het een Golden Eagle was en dan deze Squirrel.
We besluiten naar de Boulevard Mall aan South Maryland Parkway te gaan en lopen zo Old Navy binnen, we lopen op de afdeling broeken en ik kan het niet laten en ga toch weer op zoek nu zie ik broeken ook in verschillende lengtes en ik verdwijn naar de fittingroom met 2 broeken en een jurk.
De broeken passen perfect, behalve de spijkerbroek dat was geen long size we zien een andere stelling ook met spijkerbroeken met 50% korting en daar vinden we 2 goede maat broeken, dus toch nog naar huis met 3 broeken.
We lopen de Mall nog verder door en gaan nog even naar binnen bij een winkeltje binnen met allerlei snuisterijen en vinden daar nog een mooi doosje met een Sugar Skull voor onze dochter.
Ook hier alles voor de helft van de prijs en daar ging dan nog 20 % extra vanaf.We vonden het wel genoeg en probeerden nog een DQ te vinden voor een ijsje, deze was niet gevonden op de route, misschien morgen meer geluk.
Nog even naar de Walmart voor ontbijt en om lijm voor mijn schoen hiervan is de binnenzool los en die verschuift tijdens het lopen en ik moet die wel bijna 24 uur aan morgen, hopelijk werkt het.
Op de kamer wordt de schoen gerepareerd, drinken we koffie en maken een begin van het verslag.
Omdat we om 21.00hr kunnen inchecken bij British Airways gaan we vroeg eten dat doen we bij de buurman in Sam’s Town bij TGI Friday’s, we smullen beiden van een portie shrimps, Rob met rijst en ik met pasta.
Na het eten lopen we naar de binnentuin, die ook weer schitterend in kerstsfeer is verandert, er begint ook net een watershow met allemaal Chrismascarols.
We lopen daarna de tuin door voor wat foto’s en dan gaan we eindelijk een ijsje halen wel niet bij de DQ maar bij de Mc., was ook lekker maar……………
Terug op de kamer moeten de koffers er aan geloven, ben bang dat we teveel gekocht hebben, gelukkig kunnen de zware spijkerbroeken in de carry on,als het nodig mocht zijn.
Het valt allemaal reuze mee we blijven nog ver onder het toegestane gewicht van 23 kilo per koffer.
Ondertussen zijn we ingecheckt voor de vlucht van morgenavond naar Londen en vandaar uit naar Amsterdam.
Morgen nog een hele dag in Las Vegas te gaan.

1/2 december
Las Vegas – Thuisbooked.netbooked.net

We hadden vanmorgen alle tijd, het vliegtuig gaat pas om 21.00hr dus hebben we nog een hele dag te besteden in Las Vegas.
Het loopt tegen 11.00hr als we uitchecken, laden de koffer in de auto en rijden naar de garage van het Bellagio, parkeren op de eerste verdieping en lopen zo de binnentuin in die nu helemaal klaar is.
We hadden al een idee hoe het ging worden na ons bezoek van donderdagavond maar nu zonder al het materiaal en hoogwerkers is hij weer schitterend.
Sommige dingen komen ieder jaar terug zoals de beren, als staat er nu een heel grote beer bij, niet eerder gezien.
De beren zijn gemaakt van anjers en hortensia, de coca cola sjaal van rozen blaadjes, regelmatig worden de uitgebloeide bloemen vervangen door verse.
In de jurk van de fee zijn orchideeën verwerkt, ook de zilveren bladeren zijn echte bladeren die zilver gespoten zijn.
Na een 3 kwartier bijna over de koppen lopen houden we het voor gezien en gaan richting het treintje wat ons naar de The Park bij de T-Mobile Arena.
‘S avonds is het wel mooier als de lichtjes aan zijn, we krijgen wel een impressie hoe het is en nu het licht is kunnen we beter de planten zien, Rob vind nog een plantje Hypoxidaceae waarvan wij thuis de knol variant hebben de Rhodohypoxis.
We lopen door naar de loopbrug bij MGM, we zien bij miss Liberty de vlag halfstok hangen als eerbetoon aan George H.W. Bush sr. die vrijdag is overleden.
Er zou een DQ in de foodcourt zitten we willen nog steeds een ijsje, helaas geen DQ.
We lopen de M&M store in en even later de CocaCola store, was jaren geleden dat we daar binnen zijn geweest, we schrikken weer van de prijzen en kopen niks.
Bij Denny’s is het zo druk dat we niet eens een poging wagen om binnen te komen, we lopen door en gaan nar Planet Hollywood voor de lunch bij Ocean One, kan je heerlijk eten voor weinig, alles op de lunchkaart kost $4.95.
Na de lunch lopen we door de Miracel Mile en dan door naar buiten, het is nog vroeg en we overleggen wat we nog willen doen, de openingsshow bij het Bellagio en dan naar Outlet South voor de DQ, werd het.
Als we de weg zijn overgestoken zien we dat er al een fonteinenshow bezig is of die in het weekend eerder beginnen, weten we niet.
We gaan nog even het Bellagio binnen om bij het casino om te draaien en toch weer naar buiten te gaan en wachten op de show van 14.30hr.
Als deze geweest is zoeken we de auto weer op, de zon is ondertussen achter de gebouwen verdwenen en dan is het toch frisjes.
We betalen $15 voor het parkeren en gaan eerst de tank vol gooien en dan is het ijsjes tijd, bij de Outlet South zit een DQ en dat weten we zeker, we nemen allebei een sundaes, ik doe nog bescheiden en neem een medium met caramelsaus, mijn wederhelft neemt een large met chocoladesaus, het smaakte heerlijk.
Ja en dan zat ik daar te kijken op Famous footwear en de actie is nog steeds het tweede paar 50% off en ik heb nog een bon van $5 en zo gaan er nog 2 paar schoenen in de koffer.
We leveren de auto in en stappen in de bus naar de luchthaven het was nog wel vroeg, maar hier konden we tenminste op het gemak zitten, we blijven nog even in de hal zitten zodat Rob nog naar buiten kan voor een sigaret.
Zo tegen 17.00hr zoeken we de gate op waar een klein uurtje later ook Lyan, Albert en Janny verschijnen, we kletsen gezellig bij en de tijd gaat snel alleen kunnen we maar niet boarden dat gebeurd drie kwartier later pas en dat is nu net te laat om onze vlucht in Londen te kunnen halen.
Er wordt geen minuut gewonnen tijdens de vlucht eerder minuten verloren, verder verliep de vlucht goed, het eten was weer goed, we hebben slechtere ervaringen met andere maatschappijen.
Na het eten is het tijd om de ogen te sluiten, ik slaap een paar uur en doezel daarna tot we landen.
Zodra we uit de slurf lopen staat er al iemand van BA op ons te wachten.
We krijgen nieuwe boardingskaarten en en voucher van £5 voor een versnapering terwijl we moeten wachten op volgende vliegtuig.
Maar eerst moeten we door de security en ik moet eerlijk zeggen wat vriendelijk zijn ze hier, niet dus wat een chagrijnen allemaal geen please kan er af laat staan thanks you.
Voor het boarden werd al gevraagd of we de carry-on wilden inchecken als ruimbagage, want het was een volle vlucht en dan zou er ruimte gebrek zijn in de overheadbins, nou liever niet want iedereen van ons had wel een laptop of fotoapparatuur in de carry-on.
Wanneer we aan board mogen wordt Rob er tussen uit geplukt door weer iemand die een rotdag had en dacht laat ik eens passagiertje pesten, hij moest zijn carry-on in een rek plaatsen om te zien of het wel de juiste afmeting had, helaas voor haar paste het en was het dus goed.
Ook dit vertrek met vertraging, de oorzaak was dat er iemand niet was komen opdagen terwijl die wel was ingecheckt en dan moet ook de bagage uit het ruim en dat wordt zoeken.
De vlucht duurt maar een uurtje al kom je door het tijdsverschil twee uur later in Amsterdam, in rennen hadden we geen zin, eerst een sanitaire stop en dan nog even de rookruimte in voor de rokers onder ons en dan richting douane, hier waren we zo door de zelfcheck.
Hoe we het steeds treffen weet ik niet we landen bijna altijd op de Polderbaan worden aan het eind van de pier geparkeerd en moeten dan ook helemaal naar het achterste gedeelte voor de bagage, op deze manier kom ik wel aan mijn stappen.
Toen we daar aan kwamen lag al onze bagage al rondjes te draaien, we waren dan ook zo weer weg.
Als we buiten komen, bij de halte voor de bus, zien we dat we nog een 20 minuten moeten wachten voor de bus komt om 22.30hr zijn dan bij het hotel gauw de auto gehaald, afscheid genomen van Lyan, Albert en Janny en op naar huis, daar waren we om 0.20hr.
Nog even gekletst met dochter lief en naar bed.