Alaska 2020/2021

Daisypath Vacation tickers

24 februari.
Naar aanleiding van een post op facebook zijn we toch na gaan denken over een reis naar Amerika.
Er waren verschillende opties, het noordoosten voor de fall foliage of Alaska, we vroegen een offerte voor een relocation camper van Whitehorse naar Vancouver, we vielen stijl achterover van de prijs, daar moesten we nog eens een nachtje over slapen, dat werd uiteindelijk een heel weekend.
We besloten om dit niet te gaan doen, en zijn gaan brainstormen over 3 weken Alaska en dan beginnen en eindigen in Anchorage, heel de ochtend met z’n tweeën internet afgezocht voor tickets en een camper.
Voor een camper is er niet veel keus of een Cruise America of een Apollo, met anderen doen de reisorganisaties in Nederland geen zaken.
Voor we zelf de reis gingen samenstellen een offerte gevraagd bij Tioga Tours, zij waren zelf iets goedkoper dan wat wij bij elkaar gezocht hadden en wat niet helemaal onbelangrijk is zij kwamen met veel betere vliegtijden dan wat wij gevonden hadden.
Offerte goed gekeurd en binnen een mum van tijd hadden we bericht dat de vliegtickets geboekt zijn en het hotel voor de 1ste nacht ook, camper is aangevraagd horen we morgen meer over.
Daarna kregen we nog een mailtje met een mooi cadeau van Tioga, omdat we voor de 11de keer een camper bij hun boekten betalen zij het hotel in Anchorage, top service.

25 februari
Camper is goed gekeurd en gereserveerd, het is de 27-31 ft (8,20 – 9,40 meter) Eclipse Camper geworden, met slide-out.

27 februari
Om een goede route uit te zetten hebben we de Mile Post besteld, dat is toch HET boek over Alaska met alle bezienswaardigheden.
Omdat we niet wilden wachten op de uitgave van 2020, nemen we genoegen met die van 2019, ervan uit gaande dat er niet veel
verandert zal zijn.
Ook de plaatsen in het vliegtuig gereserveerd, dat had nog al wat voeten in de aarde, de vlucht bestaat uit 2 gedeeltes het eerst stuk wordt uit gevoerd door Lufthansa, dit kon gewoon online.
Het 2de gedeelte wordt uitgevoerd door Eurowings daarvoor moesten we bellen eerst naar Lufthansa en daarna naar Eurowings bellen, hier kregen we iemand aan de lijn die Indisch sprak of zo, we hebben de verbinding maar verbroken en opnieuw gebeld.
Bij poging 2 ging het beter en kregen we een Engels sprekende mevrouw,  die ons vertelde dat we Lufthansa Duitsland moesten bellen.
Hier werden we te woord gestaan door iemand die Engels sprak met een zwaar Duits accent, maar goed we hebben de stoelen kunnen reserveren.

10 april
Ondertussen houd COVID-19 (Coronavirus) heel de wereld in zijn greep en zit iedereen in quarantaine, reizen is verboden en Amerika komen we helemaal niet in, op dit  moment.
Of onze reis in september doorgaat is ook nog onzeker, veel reizen zijn al geannuleerd.
We kregen wel een vluchtwijziging, onze vluchten worden nu uitgevoerd door United, met de tijd van de terugreis zijn we niet erg blij en hopen dat die nog verandert gaan worden, we vliegen rond 18.00hr vanuit Anchorange naar Chigago komen daar om 05.00 aan en  moeten dan tot 18.00hr wachten om door te vliegen naar Amsterdam.
Wat moet je een hele dag op een vliegveld doen, ga je de stad in moet je de carry-on meesjouwen, we zijn er nog niet uit.
Wel hebben we gekeken of er op ander tijden vluchten vanuit Anchorage gaan dat zijn er 3 maar voor ons niet interessant.

20 mei
Telefoontje van Tioga Tours, helaas ook onze reis naar Alaska gaat niet door.
Apollo heeft de camper gecanceld, als alternatief kregen we een camper van CA aangeboden, dat willen we beslist niet.
Ook wisten ze niet of ze volgend jaar zaken doen met Apollo, zo niet dat is vliegen op Anchorage sowieso geen optie meer.
We kunnen ons nu gaan richten op 2021, hopend dat Cocid-19 dan onder controle is.

22 mei
Tioga Tours doet volgend jaar geen zaken met Apollo, dus moeten we uitkijken naar een camperverhuurder.
In Alaska is de enige mogelijkheid huren bij Cruise America, dat gaat hem dus niet worden.
Een andere mogelijkheid is huren in  Canada, daar kunnen we kiezen uit verschillende.
We zullen dan ook offertes aanvragen van verschillende aanbieders in Vancouver, daar gaat onze voorkeur op dit moment naar uit.

26 mei
Kregen vandaag de offerte voor de reis van 2021, we hadden prijzen bij verschillende verhuurder gevraagd en van verschillende plaatsen in Canada, Vancouver, Edmonton, en Whitehorse.
Vanaf Vancouver en Edmonton wilden we 4 weken, omdat het een flinke rit is naar Alaska, voor Whitehorse zou 3 weken voldoende zijn.
De prijzen vielen reuze mee, we kunnen  vanaf Whitehorse , voor het zelfde geld wat we nu kwijt waren geweest, langer weg we hebben er dan ook 5 nachten bij geboekt.
De camper zou dan wel van Canadream zijn, Four Seasons was een heel stuk duurder.
Voor hotels, voor de 1ste en laatste nacht en de vliegtickets is het nog te vroeg .
Nu maar hopen dat Covid-19 weer geen roet in het eten gooit.