Florida 2024

Florida

19 augustus
Het kriebelt al een poosje om toch weer die grote plas over te gaan.
De laatste jaren gingen we in december of januari een weekje naar de Canarische eilanden, samen met onze dochter.
We hebben ze nu bijna allemaal gehad, dus stelde ik heel voorzichtig voor om in januari 2024 een reis, van twee weken, naar Florida te maken.
Het moest even landen maar daarna werd er enthousiast op gereageerd, dus kan de voorpret beginnen.

8 september
Dochterlief heeft ondertussen haar paspoort binnen, kunnen nu de ESTA’s aanvragen en tickets reserveren en dan verder met de route.
Vandaag uitgezocht hoe het zit met een reis en annuleringsverzekering voor een reisgenoot, zelf hebben we een doorlopende verzekering, maar als er iets gebeurd moeten we wel alle drie kunnen annuleren of terugreizen, zover we begrepen hebben komt het goed, als het nodig is.

11 september
ESTA is aangevraagd, tegenwoordig moet je hiervoor geleerd hebben.
Morgen een offerte vragen bij Tiogatours voor de vliegtickets en autohuur, hebben zelf al gekeken maar willen zien  wat zij kunnen bieden.
We hebben ook al een hele lijst met dingen waar onze interesse naar uitgaat, veel komt van Only in your State waarvan we iedere dag een mail krijgen met de beste plaatsen, de beste hikes en de beste restaurants te vinden zijn, ook op Atlas Obscura  is van alles te vinden.

12 september
ESTA is voor iedereen goedgekeurd, offerte aangevraagd bij Tiogatours.

13 september
Offerte van Tiogatours ontvangen en weer waren de vliegtickets goedkoper dan ik heb kunnen vinden.

4 oktober
De vliegtickets en auto zijn geboekt.
Ondertussen eb ik een route uit gezet met de bezienswaardigheden op de route.
Deze heb ik voornamelijk van Only in your state,  5x in de week krijg ik daar een mail van met tips over attracties en activiteiten, ook Atlas Obscura is een bron van informatie.
Voor de overnachtingen gezocht naar appartementen bij Airbnb en dat soort site, ik kwam er al snel achter dat dit onbetaalbaar is, valt de prijs binnen het budget dan kom je bij het doorklikken er achter dat er nog een flink bedrag aan schoonmaken kosten een bedrag voor Airbnb en belasting bij komt, dan kan een appartement van rond de 100 euro per nacht ineens meer dan 300 euro kosten, VRBO  heeft dit weer niet, de prijzen zijn nog steeds flink boven ons budget.
Via Booking vond ik een caravan en een appartement voor een prijs die binnen ons budget viel en de prijs is all in, dus geen schoonmaak kosten e.d.
Verder zullen we het moeten doen met z’n drieën op een kamer, de no noise oordoppen zullen het geluid van hoorbaar slapen  hopelijk tegen houden.

11 oktober
Prijzen hotelkamers zijn verschrikkelijk hoog onder de 100 dollar vind je bijna niks of het heeft zulke slechte referenties dat je daar echt niet heen wilt.
Door de schuiven met overnachtingsplaatsen, net even in een minder toeristisch gebied, 10 mile verder of van de kust weg, was er nog wel wat te vinden wat redelijk geprijsd was.
Alle hotelkamers zijn ondertussen geboekt, ik zag de prijs zachtjes oplopen, bij sommige heel hard, na veel zoeken en vergelijken, toch de meeste kamers geboekt voor de prijs die ik eerst gevonden had.
Ik heb Kayak en Trivago gebruikt om te vergelijken, de kamers zijn via Agoda en Booking gereserveerd 1 via Super.com.
In DeLand hebben we een stacaravan voor 2 nachten en in Port Richey een huis met 2 slaapkamers, verder zullen we de andere nachten de kamer met z’n drieën moeten delen.

26 oktober
En dan gaat de reis bijna niet door, Wendy kreeg een netvliesloslating van het rechter oog, na de operatie mag er niet gevlogen worden in verband met het gas in haar oog, dat verdwijnt langzaam en na 6 to 8 weken moet dit verdwenen zijn.

16 december
Parkeerplaats in de garage op Schiphol is gereserveerd.
Dochterlief haar oog is genezen dus groen licht om te vliegen.
Ook hebben we alle drie  onze Covid vaccinatie gehaald, speciaal zo lang mogelijk gewacht om maximaal beschermt te zijn in januari.

31 december
Voor Wendy een esim van Airalo gekocht, 15 dagen voor 5 dollar hopelijk krijgen we het geïnstalleerd.

3 januari 2024
De kerstspullen zijn opgeruimd de logeerkamer weer leeg dus is er plaats voor de koffers, het verzamelen van alles wat mee moet kan beginnen.

5 januari
Als we nou eerst eens gekeken hadden of onze telefoons geschikt waren voor E-sim, hadden we ons de moeite kunnen besparen om uit te zoeken hoe die te installeren, kan dus niet. voor €4.50 kan je geen bult vallen, misschien vind ik iemand om hem over te nemen.
Dat wordt in Amerika een sim kopen als we internet willen.

8 januari
We gaan toch de hotspot maar activeren voor wifi, geen gedoe met extra simcard.
Koffers zijn zo goed als gepakt en gewogen ipv van 3 stuks bagage nemen we er maar 2 mee, voor de terugreis hebben we eventueel een reistas als 3de stuk.

 

button3