Week 1 10 jan. – 16 jan.

Week 1

10 januari
Amsterdam – Miami – Florida City

Na een kort nachtje staan we om 6.30hr bij dochterlief voor de deur, de rit richting Schiphol ging voorspoedig op wat kleine vertragingen na, maar dat mocht geen naan hebben.
Om 9.00 lopen we Schiphol binnen,we moesten langs de balie voor de boardingspassen, de beide koffers zaten flink onder het gewicht we kunnen dus shoppen.
Om 10.00hr waren alle formaliteiten gedaan en werd er eerst rookwaar ingeslagen., we drinken nog koffie/thee voor we naar de gate gaan en dan is het wachten, dat zal niet de enigste keer zijn vandaag.
Het boarden ging snel en helaas aan de andere kant van het gangpad een kindje wat nu al ging huilen, dat beloofde weinig goeds, gelukkig viel het met even na het opstijgen hield het op nog 1 keer hebben we het horen jammeren,
We vlogen over Zeeland en zagen de Delta werken goed liggen, ik had wel zoiets ze hadden ons best thuis even kunnen oppikken.
Na een uurtje in de lucht kregen we drinken en de beroemde stroepwaffle van United
Het eten was weer niet om over naar huis te schrijven, je eet het omdat je wat moet eten maar je kan beter je eigen boterhammen meenemen.
Heel de vlucht redelijk last gehad van turbulentie en natuurlijk is die het ergst als je net drinken ingeschonken hebt.
We vermaken ons met een film, boek en wat bijslapen of vooruit slapen kan natuurlijk ook.
Op de verwachtte tijd landen we op IAD in Washington DC, door immigration en in de bagagehal stonden onze koffer al te wachten, door customs en de koffers weer terug ingeleverd voor de volgende vlucht.

Dan maar weer wachten tot we weer mogen boarden, ook deze vlucht verliep niet geheel zonder turbulentie, we gingen het vroege opstaan en samen met het tijdsverschil toch wel voelen en proberen wat te slapen.
Een klein kwartier te vroeg kwamen we aan op MIA, toen kwam het probleem dat er geen gate beschikbaar was en dat we 10 minuten moeten wachten nou dat werd ruim een kwartier, voordat de koffers op de band kwamen duurde ook nog een poosje, gelukkig kwamen de onze vrij snel en dan op naar de Car rental, eerst een eind lopen voor we bij de MIAmover waren die ons naar het gebouw van de autoverhuur bracht.
Bij Alamo waren we vrij snel aan de beurt en geen vragen om nog van alles er bij te verkopen, we kregen zelfs het advies om de auto met een zo leeg mogelijk tank in te leveren.
Beneden zoeken we een mooie auto, uit veel stond er niet.maar de Toyota 4 Runner voldeed aan onze wensen.
Na wat gedoe met de Garmin Navi naar het hotel, ondertussen was het 23.00hr en waren we zo’n beetje 24 uur op, nog even ontspannen en gedoucht en ons bed opgezocht.

 

11 Januari
Florida City – Melbourne

Ondanks dat we heel laat naar bed gingen toch om 5.00hr klaar wakker, Wendy hield het wat langer uit.
Toen we incheckten gisteravond werden we geattendeerd op hun uitstekende ontbijt, het was voldoende maar niet spectaculair, eigenlijk zoals de meeste continentale breakfast, in ieder geval genoeg om de dag mee te beginnen.
De koffers worden gereorganiseerd en weer in de auto gezet, op naar de Walmart voor de eerste boodschappen, bij het afrekenen weigerden mijn debet en creditcard, die van Rob in eerste instantie ook, werd al een beetje zenuwachtig, nog een keer proberen en de debetcard deed het en later op de dag ook de creditcard, morgen die van mij maar weer proberen.
We gaan richting Miami, voor een hoog nodige sanitaire stop gaan we naar de Burger King we nemen daar meteen onze lunch mee.
Ik had thuis verschillende activiteiten uitgezocht en we zouden wel zien wat er van terecht kwam, een ervan was het bezoek aan de Swap Flea Market die zou groot en mooi zijn al wat we zagen was vergane glorie, we waren daar dan ook zo weer weg.
Op het lijstje staat nog een Covered Bridge in Coral Springs, Coral Ridge Properties (CRP) bouwde de overdekte brug als de ingang van de nieuwe stad Coral Springs als verkooplokkertje, de Koloniale stijl van de brug moest aantonen hoe de stad zou worden.
In de loop der jaren is de brug en de muurschilderingen gerestaureerd het is wel enige overdekte brug in Florida.
We geven de Garmin het adres van het hotel in en zien wel wat we onderweg nog tegen komen, dat wordt een restarea met paddenstoelen en eekhoorntjes die ons vermaakten met hun capriolen, ze waren totaal niet schuw duidelijk dat ze wel een gevoerd worden, terwijl er bordjes don’t feed the wildlife staan, volgens mij zijn de bordjes juist de aanleiding om wel te voederen..
We rijden dan door naar het hotel, we zijn nog steeds niet georganiseerd, qua koffers en proberen wat orde te scheppen in de chaos.
Naast het hotel zit een Cracker Barrel, we eten daar onze buikjes rond, toen de rekening kwam zagen we dat het de verkeerde was het bedrag was wel erg laag, bleek dat we de verkeerde hadden gekregen.
We zeggen het tegen de serveerster en zij bedankte ons dat we zo eerlijk waren, voor ons niet meer dan normaal,
Terug op de kamer drinken we koffie/thee en relaxen, tegen 23.00hr gaat dan toch het licht uit.

12 januari
Melbourne – DeLand

Allemaal heerlijk geslapen tot 7.00hr, ontbijt was bij de prijs inbegrepen, als Rob en Wendy hun nicotine zijn gaan aanvullen zet ik koffie om mee te nemen.
Het ontbijt was ook hier weer ruim voldoende en met heerlijke omelet met kaas, je kon wafels bakken, brood toasten en er waren cereals, het gebruikelijke ontbijt dus.
Na het ontbijt nemen we een bagagekar mee naar boven en laden hem vol met alles wat we bij ons hebben, leek wel een volksverhuizing.
Eerst gaan we naar de Walmart die naast het hotel zit en kopen ontbijt voor morgen en overmorgen, Wendy past nog wat sportkleding maar die korte beentje van de Amerikanen, met hoogwater wordt de broek niet nat zullen we maar zeggen, dat werd hem dus niet.
Ik sla wat paracetamol in die hier spotgoedkoop is,
Dan gaan we richting Orlando, niet voor de thema parken maar voor de Kerstshop, Marge’s Specialties, ze verkopen er het hele jaar door Kerstspullen, voor nu was er ook een hoek met Paas spullen naar de prijskaartjes moesten we niet kijken, oh wat een prijzen maar mooi was het er wel.
Als we na een klein uurtje buiten komen, begint het me daar te gieten niet normaal meer, we eten een snackje en gaan dan toch verder, het zicht was wel erg beperkt door de regen, gelukkig werd het al snel minder en zelfs droog.
We zijn onderweg naar Lake Apopka Wildlife Drive, Lake Apopka is het op twee na grootste meer van Florida, er leven minstens 367 verschillende vogelsoorten die een toevluchtsoord vinden rond het meer.
Alligators, bobcats, otters en andere wilde dieren voelen zich hier thuis.
We hebben genoten van de vele vogels en Alligators, die we zagen en zeker toen de zon door kwam en de allies uit het water kwamen om zich op te warmen.
De afspraak met de host van ons volgende adres was om 15.00hr, dat gingen we niet halen, het zou 20 minuten later zijn.
Bij de trailer die we voor 2 nachten geboekt hebben stond er een welcome bord met onze namen, Wendy voelde zich achteruit gesteld ? ,want haar naam stond er niet bij.
We vinden het tijd om te relaxen en dat kan aangezien de temperatuur buiten, ik loop een rondje en vind nog wat paddenstoelen en zelfs een cactus.
Het plan was om vanavond bij Denny’s te gaan eten, we hebben het alleen niet kunnen vinden in het donker, er is weinig straatverlichting hier en misschien zit het nu op een andere plek, de adressen in de Garmin zijn al weer een paar jaar oud.
Het is de Panda Express geworden en morgen gaat Denny’s in de herhaling.
In de trailer koffie/thee gezet.

13 januari
DeLand

Dag 4 13 januari
Redelijk geslapen, bedden zijn erg zacht en de temperatuur was ook best hoog, onder het laken dan weer laken weg en dat zo heel de nacht.
Wendy had wel het slechtste bed heel erg dun, we hebben al het andere matras er op gelegd en nog voelt ze de bodem, heel jammer het is een schitterende locatie tussen de bomen met geiten in de achtertuin en is via een smalle dirt road te bereiken, ver van de weg.
We waren dan ook allemaal vroeg op en stapten om 9.15hr in de auto om de
Ormond Scenic Loop & Trail te rijden, voor we in Osmond zijn komen we in Daytona Beach een Buc-ee’s tegen, dat is een attractie op zich en dat was te merken wat een drukte.
Buc-ee’s is heeft is houder van het Werelrecord van de de grootste Convenience Store deze staat in Kodak Tenessee,74,707 square feet.
De carwash in Katy Texas is eveneens Wereldrecordhouder van de grootste carwash.
Ze claimen ook de schoonste toiletten van Amerika te hebben, ze zagen er inderdaad netjes uit en waren heerlijk ruim.
Deze Buc-ee’s had 104 benzine pompen, de grootste heeft 120 pompen.
In Daytona Beach komt er nog een carwash hier waren ze volop aan bezig.
Na een uurtje hebben we het wel gezien en gaan verder naar de kust om de Scenic drive op te pakken.
Jammer dat de het weer niet mee werkte vandaag, het was wel droog maar er stond een koude wind en de temperatuur of ook een heel stuk lager dan gisteren, tussen de 15 en 17 graden, een strandwandeling zat er dan ook niet in af en toe een stop was meer dan genoeg.
Terug in Ormond Beach stoppen we bij de Waffle House voor de lunch, dan willen we nog naar
Blue Spring SP, als we daar aankomen staat er aan beide kanten van de weg een flinke file wat allemaal naar het park wilt, om aan te sluiten hebben zo’n  geen zin in dat we maar terug gedraaid zijn.”
In plaats daar van zijn nog maar eens naar de Walmart gegaan, Wendy en ik scoren onder andere wat sportkleding en slaapkleding, na de vakantie moet ze geopereerd worden en dan is het fijn dat je dan ook nog leuk nachtgoed aan hebt, we nemen meteen soep mee voor vanavond hoeven we in ieder geval niet meer weg.
Bij het afrekenen weigert de bankpas en de creditcard van ons allebei, na 3 keer wordt er een manager bij geroepen die ons zou kunnen helpen, zei vertelde doodleuk dat ze geen buitenlandse passen accepteren op mijn vraag of er ATM in de winkel staat was het antwoord “I don’t think so”.
Er werd een andere manager gehaald die zou er meer van weten, zij vroeg om het nogmaals te proberen, door de kaart goed in de automaat te duwen, met kracht, nu lukte het wel.
Ook de 2de betaling lukte, het ligt echt aan het betaalapparaat die Walmart gebruikt, in andere winkels hebben we geen problemen, al vonden ze het vanmorgen bij Buc-ee’s vreemd dat we een pincode moesten in toesten bij het contactloos betalen.

In de trailer drinken we koffie en ruimen alvast wat op, wat kunnen we een troep maken in 2 dagen,
Omdat we een warme lunch hebben gegeten, warmen we vanavond de porties soep op die we bij de versafdeling hadden gekocht, het verraste ons dat hij zo goed was.
Bij de koffie hadden we nog verschillende smaken Pie.
BTW we hebben de Denny’s die we gisteren zochten gevonden wel helemaal ergens anders dan het adres in de Garmin.

14 janauri
DeLand – St. Augustine


Een lange nacht gemaakt, lagen al vroeg op bed en rond 7.30hr opgestaan, we maken ontbijt en pakken alles in, op een af andere manier ging het erg snel want om 8.45 hr zaten we al in de auto richting Blue Spring SP.
Als we daar aankomen staat er al een flinke rij om het park in te gaan en dat voor een zondagmorgen.
We betalen $6 om binnen te komen, op het bord lezen we dat er op dit moment 354 Manatees in de spring zijn.
Bij het eerste uitzichtpunt liggen er al een heel stel sommige met jong, bij ieder uitzichtpunt lagen er genoeg.
Iemand van de Manatees association vertelde dat er laatst 700 Manatees aanwezig waren, het was toen koud en mistig en dan zoeken ze het warme water van de spring op wat altijd 72° F dat is 22°C.
Ook zwommen er allerlei soorten vis, waarvan sommige een nest met eitjes bewaakten, de Manatees zijn herbivoren en zijn dan ook geen bedreiging voor de andere vissen.
De gieren zaten ook met grote getale in de bomen, helaas was het te fris om de schildpadden te zien zonnen op de boomstammen.
Na anderhalf uur hadden we het wel gezien en bezoek nog even de shop en gaan dan richting St. Augustine.
We nemen de toeristischeroute, het is maar een klein stukje rijden de Garmin geeft aan dat we 12.15hr bij ons hotel aankomen.
Bij een Dollar Tree stoppen we even voor een brillenkoord en wat andere kleine boodschappen.
Als we een uitstalling zien van allerlei metalen voorwerpen stoppen we om daar even te kijken en dan komen we erachter dat we daar gisteren ook in de buurt zijn geweest.
We lopen een rondje, de kwaliteit van de metalen voorwerpen viel tegen er was veel roest te zien, de potten waren niet te betalen en te groot en te zwaar om mee te nemen.
Er lagen heel veel Delftsblauwe tegeltjes van de Holland Amerikalijn.
Het is nog geen 13.30 als we bij het hotel aankomen, eerst even gevraagd of we al konden inchecken, maar dat was nog te vroeg, we mochten wel de auto laten staan en zijn dan lopend naar het Historical gedeelte gegaan.
St Augustine is sinds 1819 een stad van de Verenigde Staten daarvoor was het van Spanje, op 8 september 1565 door de Spaanse admiraal Pedro Menéndez de Alvilés de eerste Gouveneur van Florida hij noemde de stad San Agustan.
St George straat is de toeristische trekpleister of toeristtrap, hoe je het noemen wilt, van St Augstine, veel winkels, restaurants en oude gebouwen en veel mensen.
Het was al lang lunchtijd geweest, we gaan dan ook eerst iets te eten scoren, dit lukt prima bij een visrestaurant, daarna gaan we wat winkels bezoeken en kopen kaarten, morgen hopen we postzegels te scoren, Wendy koopt nog een mooie plaat van een Eagle in de Harley Davidsonstore.
We bezoeken de Kathedraal Baseliek van St, Augustine, dit is de oudste kerk van de stad de eerste steen werd gelegd in 1793 en in 1797 gingen de deuren open.
Het is een rijk versierde kerk met een schitterend altaar en mooie beschilderde balken en glas in lood ramen.
In de St. Photios Greek Orthodox National Shrine zijn veel fresco’s in Byzantijnsestijl te bewonderen.
Deze kerk is gewijd aan de eerste Griekse kolonie die in 1768 naar Amerika kwamen.

Het oudste schoolgebouw uit de 18de eeuw is er te zien, wij zijn er niet in geweest, dit is wel mogelijk.
Nog even gekeken bij het Piratenmuseum dat voor een flinke entreeprijs is te bezoeken dit hebben we overgeslagen en zijn de weg overgestoken naar het fort Castillo de San Marcos, Wendy en ik zijn om het fort heen gelopen, hadden niet de behoefte om er naar binnen te gaan.
We besluiten om terug naar het hotel te lopen en onze benen even rust te gunnen.
Als het donker is gaan we de Nights of Lights tour doen, maar dan wel met de auto, lopen gaat het hem niet meer worden vandaag.
Deze tour kan nog tot eind januari en is inderdaad schitterend.
Omdat we vanmiddag laat en flink geluncht hebben nemen we vanavond genoegen met een milkshake.

 15 januari
St. Agustine –
Port Richey

Het wordt een beetje saai, maar weer goed geslapen, bij dit hotel was geen ontbijt dus we laden al snel de boel in en gaan een stukje verder naar de Mc Donald voor een ontbijtje, we hadden ook naar de Denny’s gekund deze zit in het hotel maar heeft zulke grote ontbijten dat we dat toch niet weg krijgen.
Om 9.00hr gaan we dan op pad naar de volgende bestemming, Hudson,
Voor onderweg hadden we nog wat activiteiten staan o.a in Gainesville de graffiti wall, deze muur wordt al sinds 1979 regelmatig overgespoten met graffiti dat is eigenlijk illegaal.
Mensen noemden de 350 lange muur het Community Bulletin, kunstenaars posten er allerlei dingen op, overwinningskreten tot activistische slogans.
Het grotendeel wordt gedaan door studenten en buurt bewonders, maar ook een professionals versieren de muur.
Volgens sommige mensen zitten er wel 250 verflagen op de muur, ooit is de muur wit geklakt maar in een mum van tijd zat hij weer onder de graffiti.
Toen er plannen waren om de weg te verbreden en de muur zou moeten verdwijnen besloot de gemeente om de middenberm te verkleinen, zodat de muur kon blijven.
Een dingetje was het wel om de muur te vinden, bij navraag aan een local hoorden we dat we in de buurt van de Universiteit moesten zijn.
Ons volgende doel is ook in Gainesville de Tu Viện A Nan, een boeddhistische tempel en beeldenpark.
In 2010 is dit park aangelegd, vredig gelegen tussen natuurlijke bossen en verzorgde tuinen, er staan 4 grote beelden die met de handgemaakt zijn in Vietnam.
Drie van de grote beelden werden in 2017 geïnstalleerd, waaronder een 8 meter hoge zittende Boeddha, een symbool van verlichting, en een 10 meter lang beeld van een slapende Boeddha.
In het midden van het park staat een 13 meter hoog standbeeld van Avalokitesvara, een bodhisattva belichaamt  de liefde en compassie van alle boeddha’s.
De Dalai Lama wordt in het Tibetaans Boeddhisme gezien als een belichaming van Avalokitesvara.

In 2019 werd een vierde standbeeld geïnstalleerd, dat de Boeddha voorstelt als een jonge man bovenop een massieve granieten wereldbol, er zijn ook kleinere beelden en altaren verspreid in het park.
Bij de grote beelden staat ook een offerblok waar je geld kunt doneren, nu stak er uit 1 offerblok papiergeld, het wordt door ons er goed in gedaan, het was best een groot bedrag wat zo mee genomen had kunnen worden.
Omdat we best een flinke rit voor de boeg hebben, geven we het adres van het appartement in om te zien hoe laat we zullen aan komen, dat zal rond 16.00hr zijn.
We geven Garmin de opdracht om de toeristische route te nemen, is vaak mooier dan jagen over de interstate,maar heeft ook al nadeel dat er veel stoplichten zijn.
De lunch gaf hierdoor wel problemen heel weinig gelegenheden op deze route, we stoppen dan bij een nieuw uitziende winkel die DG heet, dat blijkt te staan voor General Dollar, broodjes oid hadden ze niet we nemen dan maar citroencake mee, op de parkeerplaats schenk ik de meegebrachte koffie in de bekers en eten we cake, moet een keer kunnen.
Verder maar weer, we zoeken een postoffice, wat zoals gewoonlijk niet meevalt, we vinden er twee, maar beiden zijn gesloten.
Voor een sanitaire stop gaan we even naar een benzinestation en even na 16.00hr zijn we bij het appartement.
Booking heeft beslist iets verkeerd gedaan, we hebben geen code ontvangen om het appartement in te kunnen, we hebben geen internet dus een berichtje gaat ook niet, ik waag er een telefoontje aan en kan iets inspreken, even later worden we gebeld door degene die het appartement verhuurd en krijgen we een code en kunnen naar binnen,
Het is een mooi appartement en super schoon zo te zien.
We zetten onze spullen binnen en gaan naar de Walmart voor wat boodschappen, onderweg zien we een Red Lobster en dat zal ons avondeten worden, we nemen alle 3 Lobster en Shrimps met frietjes, het was weer om je vingers bij op te vr….
Terug in het appartement zet ik koffie en doet ieder z’n eigen ding.

 16 januari
Port Richey – Lakeland

Heerlijk geslapen ondanks dat er wat nachtelijk lawaai was van de achter het appartement gelegen brandweer kazerne.
We maken ontbijt en ruimen de boel op, laden de auto weer in en gaan op weg.
We zoeken nog steeds een postkantoor, op het adres waar er een zou zijn is niks, we zoeken verder, en dan eindelijk zien we er een die  wel open is , we kopen postzegels en posten meteen de kaarten.
Ons eerste doel is Tarpon Springs, we zijn veel te vroeg en alles is nog gesloten, we gaan daar niet op wachten.
We rijden door naar Clearwater Beach, de zon schijnt maar helaas staat er een flinke bries, we parkeren bij Pier 60 en lopen de pier op, om helemaal tot het eind te kunnen moeten betalen $1 pp., ondanks de wind doen we dat, er staan daar wat mannen vissen of ze iets heb gevangen hebben kunnen we niet gezien.
Er zitten 2 pelikanen op de reling waarvan er een een vishaak in de snavel heeft zitten, we attenderen de vissers hier op en zij proberen het dier te pakken, wat niet lukte.
Ik sta ondertussen naar de zee te kijken en zie een groepje Dolfijnen zwemmen, even later spotten we er nog meer, voor een foto gingen ze te snel en steeds onder water.
Bij het terug kijken van de foto’s zag Wendy dat ze een foto had met een Dolfijn.
Wendy en ik lopen nog langs de vloedlijn voor wat schelpen en eventueel zeeglas, wel wat schelpen geen zeeglas.
Na een uurtje houden we het voor gezien en geven Garmin het adres van
Whimzeyland, het Bowling Ball House, het huis is versiert met sculpturen van plexiglas, schilderijen, flessenbomen en sculpturen van gerecycled materiaal en natuurlijk bowlingballen, daar is het 20 jaar geleden allemaal mee begonnen.
Het was jammer dat het net stortregende, we hebben nog een poosje in de auto gewacht en toen toch maar de regen getrotseerd, we nemen snel wat foto’s en gaan door, zoals te verwachten werd het snel erna droog.
Het huis tegenover het Whimzeylandhouse  is ook versierd, zoals we begrepen is dit het guesthouse en is te huur.
Ook de Hindi tempel stond op ons lijstje.
We waren niet gekleed om de tempel in te gaan en hebben dan ook alleen buiten een rondje gelopen en wat foto’s gemaakt.
Of we de tempel in hadden gekund betwijfelen we het zag er allemaal stil en verlaten uit alleen 2 tuinlieden waren bezig.
Boven op de tempel ligt een groot bewoond Ospreynest
Voor de lunch zoeken we een Dunkin Donut, deze werd vandaag heropend en was de koffie gratis ook als je verder niks bestelde, wij bestelden alle 3 een bagel met ei, kaas en bacon.
Dan gaan we op zoek naar de shop van WWE (wreslermania), we hadden een adres maar dat bracht ons naar een industrieterrein, helaas voor Wendy niet gevonden dus.
Zachtjes aan gaan we het hotel voor vannacht opzoeken, we komen daar rond 16.30 hr mooie tijd kunnen we een poosje relaxen voor we een restaurant uit zoeken voor ons diner.
Aan de ene kant van het hotel zit een Applebee’s aan de andere kant een Crakcer Barrel, wij kennen ze allebei en dus laten we Wendy kiezen, het werd Applebee’s.

 

button2 button3