USA 2014

Voorwoord

Ook in 2014 gaan we weer naar Amerika op vakantie, in eerste instantie wilden we weer een nieuw camper ophalen bij de fabriek en daarmee een groot gedeelte van Route 66 rijden.
Wat we aan datums voorbij zagen komen, bij verschillende aanbieders, vonden we veel te vroeg, het zou voor de route die we in gedachten hadden nog redelijk koud kan zijn.
Nu gaan we ook vroeg, maar wel naar het zuidwesten.
De reden dat we zo vroeg gaan is, dat ik graag thuis wil zijn op mijn verjaardag, andere jaren gaf ik daar niet om, nu met een kroonjaar wel.
We begonnen in september naar prijzen van campers te kijken, we vergelijken de prijzen bij verschillende aanbieders en komen al snel tot de ontdekking dat de prijzen een stuk lager liggen dan vorig jaar.
Dan zien we dat de prijs een paar dagen voor we eigenlijk weg wilden een stuk lager is, omdat tot 31 maart de winterprijzen tellen en we ook nog eens 15% vroegboek korting krijgen.
Als er dan ook nog grote verschillen zijn in de prijs van de vliegtickets dan is de beslissing vlug genomen, tot 31 maart zijn het ook daar winterprijzen.
We gaan dus 30 maart weg en halen 31 maart de camper op in Las Vegas.
Bij Tiogatours wordt er een offerte gevraagd en die blijkt weer heel scherp te zijn, we huren een A class camper bij El Monte .
D
e vliegtickets  vinden we via skyscanner  bij BudgetAir .
We vliegen deze keer weer eens vanaf Schiphol, dat was een stuk goedkoper dan vanaf Brussel.
Voor de airmiles, die we sparen, moest het een maatschappij zijn die lid is van de Staralliance, het werd United.
Doordat we op zondag vliegen hebben we geen hotel gereserveerd, we vertrekken op tijd van huis en files zullen er naar alle waarschijnlijkheid niet zijn.
Voor de eerste nacht in Las Vegas hebben we het Excalbur hotel geboekt.
De volgende dag zullen we met een taxi naar het camperverhuurstation gaan.
We blijven die dag in Las Vegas, we zullen overnachten bij Sam’s Town, de boodschappen  moeten gedaan worden, koffers uitgepakt en camper ingericht.

Ondertussen staat de route vast, we hebben een tour geboekt bij Dreamland Safari naar
Toroweap Tour (Tuweep Tour).
Het is dus van belang dat we op die datum in Kanab zijn.
De camping is ook al gereserveerd, we hebben hier al 2x eerder gestaan.
Ook hebben we de tour door de Kartchner Caverns  gereserveerd, hier waren we vorig jaar ook, zonder reservering, helaas was er geen plaats meer of we hadden ieder apart met een tour mee gemoeten.

Kartchner_Big_RoomVorig jaar hebben we Poppy Reserve in Californië geskipt, omdat er nauwelijks of geen poppy’s bloeiden.
Volgens het desert wildflower report zou het nu helemaal goed moeten komen.

California Poppy seed Eschscholzia californica 9

Het zou schitterend zijn als het er zo uit zou zien.

 emrv-class-a

 button3