Week 1. 17 nov. – 23 nov.

Week 1

17 november
Amsterdam – Las Vegas

booked.netbooked.netVrijdagavond zijn we al naar het Ibis hotel in Badhoevedorp gereden, onze vlucht vertrok steeds eerder en het geeft een stuk minder stress.
Deze keer voor het Ibis gekozen omdat Van Der Valk net even te duur was en bij het Ibis kan je de auto 3 weken gratis laten staan.
‘S morgens hadden we al ingecheckt bij British Airways en weer was onze vlucht vervroegd, het huis werd aan kant gemaakt de oppas kreeg de instructies, we gingen nog even naar tante om gedag te zeggen, ik kookte nog een maaltijd en na het eten werd de auto ingeladen en zodoende vertrokken we om 18.10hr richting het Ibis.
Vrijwel zonder oponthoud arriveren we daar rond 20.00hr, Lyan, Albert en Janny waren er nog niet,die waren nog even naar Amsterdam, zij kwamen rond 22.30hr aan.
We praten bij, elkaar lang niet gezien en zodoende wordt het toch nog een kort nachtje.
Om 6.30hr hadden we afgesproken voor het ontbijt dan konden we de bus van 7.20hr nemen om naar Schiphol te gaan.
Op Schiphol ging ook alles vlot, we konden meteen de koffers afgeven en waren door vlot door de security
De mannen wilden nog even naar de taxfreeshop om goedkoop tabak in te slaan, verderop in de wandeling naar de gate werd nog even het rookhok aan gedaan voor degene die daar behoefte aan hadden.
We moeten bij de gate nog even wachten voor we het vliegtuig in mochten, het is altijd weer een gedoe met de handbagage, je mag een personal item en een carry on meenemen, iedereen had aan handtas of rugtas een tag gehad dat dit gegarandeerd mee mocht maar wel onder de stoel en niet in de bakken boven je hoofd.
Als iedereen daar zich nu eens aan hield en niet toch hand en rugtassen in de bakken stopt kan iedereen zonder oponthoud de carry-on kwijt in de bakken, het is een vermakelijk en ook een ergerlijk gezicht.
Deze vlucht duurde maar een uurtje maar toch presteerde mijn buurvrouw het om in slaap te vallen met haar hoofd tegen mijn schouder, dat mijn familie dit doet en eventueel ook nog op mijn schouder kwijlt is tot daar aan toe maar een wild vreemde, heb haar dan ook een fel en venijnige zet gegeven.
In Londen moesten we van ternimal 5 naar 3 met de bus, weer door de security en nu gingen alle bellen rinkelen, moest mijn schoenen uit doen en werd gefouilleerd, er was iets raars te zien bij mijn linker lies.
Mijn carry-on stond ook al naast de lijn geparkeerd voor nader onderzoek, geloof dat de schoenlepel de oorzaak was, door een hele vriendelijke (not) mevrouw werd nog een monster genomen van alles om de zien of er geen drugs of explosieven sporen op mijn bagage zat.
En toen begon het lange lange wachten, we vlogen 5 uur later pas door, maar al met al ging het nog redelijk snel, je leest wat je kletst wat en er moest ook nog gegeten worden.
Slim zijn die Engelsen wel iedereen moet in de hal met allemaal winkels blijven wachten tot de gate bekend gemaakt wordt, waarschijnlijk denken ze dat de mensen die tijd doden door bij Harrods inkopen te doen.
Ook deze vlucht ging op tijd weg, het was geen volle vlucht en wij hadden dan ook 3 stoelen met z’n tweeën, altijd fijn, hoewel als je gangpad zit knalt er regelmatig iemand tegen je schouder.
Ik kijk naar de film Mama Mia, had ik gemist in de bioscoop en na het eten, wat zelf lekker was, heb ik mijn ogen dicht gedaan en nog een paar uurtjes geslapen eigenlijk de laatste twee uur wakker geweest, de vlucht verliep goed alleen wat turbulentie boven Groenland de grote meren en de Rocky’s.
Bij BA wordt er onbeperkt sterke drank geschonken twee dames een paar rijen voor ons liet dat zich dan ook goed smaken, zij knalden dan ook regelmatig tegen mijn schouder doordat ze niet meer recht konden lopen, zij kwamen dus echt dronken aan op Las Vegas.
Het is even voor 18.00hr als we landen met even een sanitaire stop naar de immigration waar we een uur in de rij mogen staan voor we een stempel in het paspoort krijgen en ze nog een foto van mij willen, beslist voor de verzameling want Rob kon zo door.
Na al die tijd draaiden de koffers al rondjes en hadden we ze ook snel te pakken op naar de bus van de car rental, Rob had geen tijd voor een peukje want daar was de bus al, hadden we nog het idee dat we de enig 2 waren die om een auto moesten dat werd een halte verder te niet gedaan de bus stroomde vol er moesten zelf mensen blijven wachten.
Bij de car rental stonden Lyan, Albert en Janny al op ons te wachten, we kletsen nog even en nemen afscheid van elkaar tot volgende week zijn gaan een andere kant op dan wij.
Bij de balie van Advantage was het niet druk, er zijn twee mensen om te helpen jammer dat de ene er net mee ophield, zodat de dame het helemaal alleen moest doen, dan loopt de wachttijd wel op.
Er wordt nog geprobeerd om ons road assistance aan te praten en met lege tank terug brengen, door te vertellen dat als zij gaan tanken het goedkoper is dan met een volle tank terug brengen, daar denken wij dan toch anders over.
We rijden naar de Walmart en doen gauw wat boodschappen zoals iets tegen de verkoudheid sinds gisteren ben ik snip snot verkouden, water en wat voor het ontbijt.
We steken de weg over naar de Eastside Cannery en checken in we vragen meteen of dat voor morgen ook al kan en of we dan de zelfde kamer hebben, het waren namelijk twee aparte reserveringen, we hebben wel de zelfde kamer maar moeten morgen even uit en meteen weer inchecken.
Zo tegen 23.00hr gaat het lichtje dan toch echt uit en duiken we het bed in.

18 november
Las Vegas
booked.net

Ik word rond 5 uur honds beroerd wakker, knallende hoofdpijn en misselijk, lijkt toch weer sterk op migraine waar ik al jaren geen last meer van heb.
Met een paar paracetamols ga ik terug in bed, rond 7.00hr word ook Rob wakker en gaat even een peukje beneden doen en brengt koffie mee, ik ontbijt wel maar ga toch weer terug in bed tot na 9.00hr de hoofdpijn en misselijkheid is dan een stuk minder.
Ons plan voor vandaag is shoppen en een pedicure behandeling, gisteren hadden we gezien dat Da-Vi niet meer in de Walmart zit, dus gaan we op zoek naar een andere, ik had al wat adressen opgeschreven, maar als we staan te wachten om Boulder over te steken zien we dat er een Nail Lounge in een van de panden op het parkeerterrein van de Walmart, dan gaan we die proberen.
We kunnen meteen gaan zitten met de voeten in een ontsmettend bad, nagels worden mooi geknipt velletjes en andere oneffenheden verwijdert en tot slot krijg ik een mooie blauwe kleur met glittertjes op mijn nagels, nog een kwartiertje onder de droog installatie en we kunnen gaan shoppen, al loop ik nog wel op mijn flip flops, want de nagellak moet nog verder uitharden.

Het is heerlijk weer met een temperatuur van 67 ºF = 19 ºC en is het goed te doe met blote voeten.
Als eerste gaan we naar de Walmart kopen en paar dingen die op ons lijstje stonden, zoals een zeepdoosje, dat wordt in Nederland nergens meer verkocht geloof ik.
Ik kijk nog voor sport kleding maar nergens shirts met korte mouw, dan op naar de Premium Outlet South, op ons lijstje staan onder andere schoenen, lingerie en spijkerbroeken.
Overal is er al Black Friday sale en zo is er bij Famous Footwear de tweede paar schoenen voor de helft van de prijs, op het lijstje stonden sportschoenen en Bobs van Skechers, die korting is al in de pocket, van de lingerie ging ook 40% en de spijkerbroeken bij VF kosten ook bijna niks, veel verdient deze morgen, al gelooft mijn husband dat niet als ik hem dat voorreken, wel meer dan $100 aan kortingen, wat ik dan als nog uit gegeven heb daar praten we niet meer over, een stukje vrouwenlogica.We lunchen in de footcourd met een over heerlijke Philly Cheese steak en houden het na de VF weer even voor gezien, er komen nog meer dagen om te shoppen.
We gaan terug naar het hotel en relaxen wat, Rond 16.30hr gaan we nog even op pad om bij Ethel M Chocolat Factory de cactustuin met lichtjes te bewonderen, zijn hier nu verschillende keren geweest en het blijft leuk, al hebben we het na een klein uurtje wel gezien.
Terug op de kamer pakken we de  koffers om, zodat ieder weer zijn eigen spullen in een koffer hebben.
Eten doen we in het casino, waar ze altijd een heerlijke Orange Chicken serveren.
We halen nog een koffie in de fitnessroom heb ik die ook gezien al heb ik deze keer niet gesport misschien volgende week.
De verslagen worden gemaakt en online gezet, morgen gaan naar Salt Lake City.

19 november
Las Vegas – Salt Lake Citybooked.net

En dan gaat om 4.38hr de telefoon, ik schrik me rot en rol uit bed om dat ding te zoeken als ik hem dan eindelijk in het donker gevonden heb is het stil, het nummer herken ik niet, maar met ouders en een tante op leeftijd, denk je al gauw er is iets gebeurd.
Van verder slapen komt weinig meer terecht, als om 4.45hr dat ding weer gaat heb ik hem, met een hartslag wat overuren maakt, snel te pakken.
Blijkt het iemand te zijn iets wilt kopen of verkopen, op de vraag of het schikt voor een babbeltje heb ik zeer “vriendelijk” gezegd nee het is hier midden in de nacht.
Van slapen kwam niks meer en we zijn dan ook maar opgestaan, zo zaten we om even 6.00hr al aan de koffie.
Na het ontbijt van een yoghurtje en een koek rijden we om 7.10hr al weg bij de Cannery, we draaien meteen Nellis op om zo niet in de file te komen staan op de Interstate, de route van vandaag voert ons via Mesquit over de beruchte Arizona strip.
Ik moet eerlijk zeggen dat we vandaag niet zoveel last hadden van de Crosswinds die daar heerlijk tussen door de bergen kan blazen, dat zal ook komen omdat we nu met een auto zijn en niet met een camper.
Bij St George slaan we af om naar de Red Hills Desert Garden te gaan, van het bestaan van deze tuin werden we geattendeerd door Lyan, we hadden er nog nooit van gehoord.
Red Hills Desert Garden is de eerste woestijntuin van Utah.
De tuinen liggen hoog bovenop Red Hills Parkway, met uitzicht op de stad St. George.
Het park omvat een kunstmatige stroom met water gepompt uit de Virgin River en er staan meer dan 170 verschillende planten.
De bijna 5 acre grote tuin beschikt over 5.000 water efficiënte planten, een 1.150 ft lange stroom vol met inheemse en bedreigde vissoorten.
Bij het water staan overal bordjes dat er geen vis uitgezet mag worden, dus niet het aquarium daar legen en dat er ook geen vis uitgehaald mag worden, dus niet vissen.
Blijkbaar zijn er door iemand goudvissen uitgezet, want daarvan zwommen er een paar van in het water.
Er is een replica slotcanyon en er zijn prehistorische dinosaurussporen te vinden die 200 miljoen jaar oud zijn.
Het project is een samenwerking van het district Washington Water Conservancy, City of St. George en Virgin River Program.
De tuin is sinds het voorjaar van 2015 geopend.
Wij vonden de tuin nu al mooi en zeker in het voorjaar als de planten bloeien zal het schitterend zijn, tuinmannen waren nu kerstverlichting aan het aanbrengen.
Na een klein uurtje gaan we weer verder, we hebben tenslotte nog een hele rit voor de boeg.
Op een restarea strekken we de benen en drinken we koffie die ik vanmorgen mee heb genomen in een thermoskan.|
En verder gaan we weer in Meadow gooien we de tak vol, dat is snel gebeurd, wat een verschil die tank van de camper vullen duurt langer en is ook een stuk duurder.
Als een bord Subway zien gaan we de weg af voor onze lunch, een gewone chicken teryaki met sweet onion sauce.
Het is dan nog 2 uurtjes rijden naar Salt Lake City, alles over de interstate wat niet altijd een mooie route is, ondertussen hebben we wel genoeg koeien gezien van kuddes Black Angus tot duizenden melk koeien, ook schapen en paarden waren er voldoende aanwezig op de route.
Regelmatig zien we sneeuw op de toppen van de bergen, de temperatuur valt tot nu toe mee, ben benieuwd wat het vannacht gaat doen.Als we Salt Lake City naderen verandert ook het verkeer de weg krijgt 5 rijbanen waarvan er èèn een expresslane is waar je met meer dan 2 personen in de auto gebruik van mag maken, ben je alleen dan moet er betaald worden 25 tot 30 dollarcent voor een zone.
Op de andere 4 rijbanen wordt er flink door gereden, links en rechts schieten auto’s voorbij om in en uit te voegen, blij dat ik niet hier hoef te rijden.
Het is tegen 16.00hr als we bij het hotel aankomen, we checken in en maken het ons gemakkelijk voor het eten hoeven we niet meer in de auto te stappen.
We kijken nog even op Google waar we morgenmiddag moeten zijn voor het concert van TSO.
We gaan eten in het  Midvale Mining Cafe, aangeraden door de dame die achter de counter van het hotel zat, echt bijzonder was het niet al was het niet duur.
Iemand thuis ligt nu dubbel gevouwen van de lach als ik vertel dat ik tomatensoep met witte bonen en bacon gegeten heb, nou ja een paar hapjes.

20 november
Salt Lake Citybooked.net

Gisteravond vroeg naar bed gegaan en een flinke nacht gemaakt, toch om 6.30hr wakker en opgestaan, het was dan ook nog maar net 7.00hr als we aan het ontbijt zitten.
Op z’n Amerikaans zijn we met de auto naar de lobby gereden, met de bedoeling om na het eten meteen weg te rijden.
Vannacht had het flink gevroren en van de meeste auto’s zaten de ramen dicht, wij hadden geluk, op een of andere manier had de auto wat meer in de luwte gestaan.
Eigenlijk moeten we onze tijd doden tot 16.00hr voor het concert van het Trans Siberian Orchstra.
Ik krijg iedere dag mails over Utah met bezienswaardigheden en dergelijke, daar kwam een keer de Big Cottonwood Canyon scenic drive voorbij en dat leek ons wel wat.
Deze canyon ligt in het Uintah-Wasatch-Cache National Forest er zijn twee skiresorts Solitude en Brighton.
De kloof is een beschermd stroomgebied en er zijn geen honden zijn toegestaan.
Het is koud en we graven dan ook in de koffer naar de handschoenen en sjaal, de temperatuur schommelde tussen de 27-19 ºF = -3- -7 ºC.
Sneeuw lag er al tussen de bomen, toen we boven kwamen zagen we hoe de sneeuw hier gemaakt word als er onvoldoende sneeuw valt, overal staan sneeuwmachines hun werk te doen.
Dat er al geskied en gesnowboard kan worden was te merken het was gewoon weg druk naar boven toe.
Het is verder een mooi gebied waar van alles te doen is, als het mooi weer is, je kan er onder andere wandelen, vissen, fietsen, mountainbiken meer iets voor de zomer zeg maar.
We gaan weer naar beneden en besluiten te gaan winkelen, ik had al Target gespot en plotseling besloot ik de knoop door te hakken en de fitbit charge 3 te kopen, deze was in de pre black Friday sale dat is toch enkele tientjes goedkoper dan bij ons.
We nemen meteen nog wat kerst M&M’s mee en een paar ornamenten voor in de boom, nu weten we ook welke ornamenten we kiezen dit jaar, het worden de natuurlijke ornamenten.
Een Michael’s hadden we ook gezien, altijd leuk om daar te neuzen, ook hier nemen we nog wat spullen mee, alles 50% off, we rollen ook nog even bij de Dollar Tree binnen en doen nog wat inspiratie op voor de kerstversiering.
Tja en dan hebben we nog heel wat tijd te overbruggen, de Walmart is het volgende wat we bezoeken, op het lijstje stond een toiletmat dit kunnen we afkruisen verder was er niet veel wat mee naar Nederland gaat.
We zagen een mooi tablet met een vast toetsenbord, deze was dus niet meer verkrijgbaar, dan op naar de Best Buy daar slaagden we wel voor een netbook, kleine laptop.
We zoeken een rustige parkeerplaats om het een en ander in de kofferbak te reorganiseren zodat de gekocht spullen niet op het zicht liggen, hiervoor gaan we een stukje de Big Cotonwood Canyon in.
Zo zachtjes aan kunnen we richting de Vivint Smart Home Arena voor de Ghosts of Christmas Ave van Trans Siberian Orchestra.
We rijden richten Temple Square want daar zit ook de Vivint Arena, we hebben nog niet geluncht maar zullen daar wel iets vinden, als we daar zijn zien we niks van eettentjes, dan maar even vragen.
Er blijkt achter het Union Pacific Depot de Gateway Mall ligt, het depot wordt niet meer als station gebruikt, het heeft schitterende gebrandschilderde ramen en muur schilderingen.
Het is rond 15.00hr als we terug zijn bij de arena en er staan al mensen in de rij, al snel mogen we naar binnen, helaas moest mijn flesje water in de vuilnisbak.
Gelukkig had ik de hotspot mee anders had ik niet eens de QR code kunnen laten lezen, want er was geen wifi aanwezig.
Wat kunnen we van het concert vertellen, als je van dit soort muziek houd was het in een woord geweldig, wij vonden het beter dan in San Diego.
TSO doneerde van ieder verkocht kaartje 1 dollar aan een goed doel in Salt Lake City, er werd dan ook een cheque van $5.900 uitgereikt.
Met de 5the van Beethoven werd het concert afgesloten, toen wij buiten kwamen stonden de mensen al in de rij voor het concert van 20.00hr.


De auto stond lekker dicht bij en ook dichtbij een uitgang zodoende waren we heel vlot de drukte en Salt Lake City uit.
Ons hotel was vlot gevonden, net voorbij het vliegveld, zodat we morgen ochtend hopelijk niet in de drukte terecht komen en vlot door kunnen rijden, we hebben een lange rit voor de boeg gelukkig krijgen we er weer een uur bij dat scheelt weer.

21 november
Salt Lake City – Reno booked.net

Vanmorgen rond 7.00hr wakker, we hadden een lange rijdag voor de boeg dus echt treuzelen was er niet bij, we gaan ontbijten en pakken de carry on weer in, we hadden de grote koffers in de auto gelaten en alleen het hoognodige meegenomen en alle elektronica natuurlijk.
Ik neem nog even de tijd om mijn ouders te bellen en rond 8.15 zitten we in de auto met de verwarming op vol vermogen om de voorruit te laten ontdooien.
Als het raam schoon is rijden we weg, al snel zitten we op de interstate en rijden en volgen het Great Salt Lake, het zout gehalte van het meer is hoger dan dat van het zeewater, doordat het meer geen afvloeiing heeft en daardoor blijven de mineralen die het meer voeden aanwezig, terwijl het water deels verdampt, waardoor het zoutgehalte hoger wordt.
We zagen dan ook regelmatig stukken waar er zout gewonnen werd.
Om het eentonige en desolate landschap wat kleur te geven heeft een Zweedse kunstenaar , Karl Momen, The Tree of Utah gecreëerd, dit is een 27 meter hoog beeldhouwwerk het sculptuur, dat voornamelijk uit beton bestaat, bestaat uit een vierkantige ‘stam’ met zes bollen die zijn bekleed met natuurlijke gesteenten en mineralen afkomstig uit Utah.
Foto is van internet geplukt.
Er liggen ook verschillende halve bollen op de grond rond de stam waar op de bollen bevestigd zijn, het lijkt net of die er vanaf gevallen zijn.
Verder zagen we ook nog een shark en een slang, hierover kon ik niks vinden, zulke dingen breken in ieder geval het eentonige landschap.
We zagen het eergisteren al boven Salt Lake City hangt een vieze bruine rand, vanmorgen waren de bergen soms niet eens te zien, we vroegen ons af of dit smog was of iets met de branden verderop.
Zoals eerder geschreven het was een lange rit die we regelmatig even onderbraken voor een sanitaire stop, hier hebben ze nog enkele restarea’s met toiletten die open zijn, of voor een bakje koffie.
We reden door verschillende viaducten, dit bleken wildlife corridors te zijn, langs de weg waren hoge hekken geplaatst, zodat de dieren niet op de weg kunnen komen, maar gebruik moeten maken van de corridors om aan de andere kant te komen.
Had de hotspot aangezet en kon zo mijn fitbit goed instellen en app-te nog een poosje met mijn zus, en door af en toe de ogen te sluiten gaat de tijd ook snel.
De racetrak bij Bonneville Salt Flats slaan we over, van een eind was al te zien dat er water op de zoutvlakte en dan mag er niet geracet worden.
Ook moest er nog getankt worden dat deden we zelfs twee keer, de eerste keer in West Wendover, daar werden we ook verwelkomt door Wendover Will.
De tweede keer in Winnemucca, waar we meteen een subway opgezocht hebben voor de lunch.
Heel de dag weinig verkeer totdat we in de buurt van Reno kwamen toen werd het een stuk drukker.
Het hotel was snel gevonden en doordat we een uur wonnen was het nog maar 15.15hr toen we daar arriveerden.
We hebben een kamer op de begane grond en nemen daarom ook de grote koffers mee om die weer eens te reorganiseren.
Voor het eten gaan we naar P.F. Chang’s voor een heerlijk walnut shrimps met melon.
Als we buiten komen begint het net te regenen, als we het weerbericht voor de komende dagen bekijken komt er nog meer.
De brandweermannen /vrouwen die de grote bosbranden moeten blussen zullen blij zijn dat ze hulp krijgen.
Op de kamer drinken we koffie en maken de verslagen.

22 november
Reno – San Franciscobooked.net

En weer was het 7.00hr als ik klaar wakker ben, thuis draai ik me dan nog eens om en slaap verder, hier lukt dat niet.
Zodoende zaten we weer vroeg aan het ontbijt en waren vroeg op pad, het is vandaag Thanksgiving en zijn de meeste Amerikanen vrij en dat was nu goed te merken het was lekker rustig op de weg.
Het had de hele nacht geregend en de toppen van de bergen zagen flink wit van de sneeuw.
Gisteren hadden we al uitgezocht welke route we willen rijden en dat was door de bergen en zo dicht mogelijk langs Lake Tahoe, al gauw kwamen we een bord tegen dat aangaf dat we over 3 mijl alleen verder konden met een 4WD en winterbanden of sneeuwkettingen, we hadden nog zo iets van we zien wel en rijden gewoon door.
Auto’s die ons tegemoet komen hebben een flinke laag sneeuw op het dak liggen, dus besluiten we om een andere route te nemen of Lake Tahoe helemaal te laten schieten.
We laten garmin een andere route zoeken en dat wordt ook weer door de bergen, via Carson City, South Lake Tahoe en door het Eldorado National Forest, maar een druk bereden weg, er van uit gaande dat deze goed schoon is.
Dit klopte ook wel al waren er nog steeds sneeuwploegen nog aan het werk en werd er geadviseerd om sneeuwbanden onder de auto te hebben, het was allemaal goed te doen al hadden we weinig zicht op op het meer.
Er was een mogelijkheid om wat dichter bij het meer te komen bij Lake Tahoe Nevada State Park,we zijn daar even gestopt voor een paar foto’s.
We rijden South Lake Tahoe door en zien toch wel een aardig pak sneeuw liggen op de wegen waar nog niks aangedaan is.
Het was jammer van het weer, want met mooi weer zou dit een schitterende route geweest zijn, nu was het oppassen voor gladde plekken en automobilisten die bang waren om te rijden en alle viewpoints waren onbereikbaar door de sneeuw.
De herfstkleuren zijn hier nog volop aanwezig, het gele blad van de eik en de verschillende rood/bruin tinten van de Esdoorn.
We doen toch nog maar even de Walmart in Orangevale aan om een alternatief te hebben als er geen eettentjes open zijn, hier zij ze nog volop bezig om de Black Friday koopjes te prijzen, om 17.00hr breekt daar de gekte los en rennen er honderden mensen de winkel voor de koopjes, al is dit tegenwoordig al anders ruim voor de tijd staan er mensen in de gang paden te wachten totdat het plastic van de pallets gehaald wordt en dan is het een run naar het koopje wat je op het oog had, dit kan een mega groot flatscreen of ander elektronica tot kleding of knuffeldieren.
Langzamerhand wordt het drukker op de wegen en rijdt iedereen zeker 10 mijl boven de maximum snelheid en wordt je links en rechts nog ingehaald door laagvliegers.
Rond 13.00hr gaan de magen toch wel rammelen en als we bij Davis een bord van de IHop zien besluiten we daarheen te gaan met de hoop dat hij open is.
We nemen de afslag maar dan blijkt dat we een afslag verder pas de weg hadden af gemoeten, maar niet getreurd garmin weet de weg en de zaak is open.
De sandwich waren zo groot dat we waarschijnlijk vanavond niet hoeven te gaan eten en dat koffie met een koek volstaat.
Na het eten gaan we de weg weer op en krijgen al snel een melding op de garmin van vertraging op de route en inderdaad komen we in langzaam rijdend verkeer terecht en dat 6 rijbanen breed.
De andere kant uit was nog erger daar stonden ze soms stil, na een kwartiertje kunnen ook wij weer door rijden.
Zonder verder oponthoud komen we bij ons hotel voor de komende 3 nachten, zoals de weersverwachting er nu uit ziet zou het morgen de hele dag regenen, we zullen dan op zoek moeten naar een alternatief wat binnen te doen is.

23 november
San Francisco

booked.netGisteravond redelijk vroeg op bed en vanmorgen om 7.30hr fris en fruitig opgestaan, ontbijten doe we in het hotel, zit bij de prijs in, en als ik wafels kan bakken ben ik al heel tevreden.
Het heeft heel de nacht geregend en het regent nog steeds, dus plan B treed in werking, een binnen activiteit, dus.
We rommelen wat aan op de kamer en rond 9.30hr gaan we richting auto en geven garmin de opdracht om ons naar de Academy of Sciences te brengen, is een klein half uurtje van het hotel in het Golden Gate park.
De California Academy of Sciences is een natuurwetenschappelijk onderzoeksinstituut en museum in.
De organisatie richt zich op onderzoek, het ontsluiten van kennis en de bescherming van de natuur.
In het gebouw van de academie zijn onder meer aquaria, een planetarium en een natuurhistorische tentoonstellingen gevestigd.
De collectie bestaat uit circa 20 miljoen specimens.
We zijn ongeveer 3 uur in het gebouw geweest en hebben nog niet alles gezien, het was er vanmorgen om 10.00hr al druk en als wij weg gaan staan ze rijen dik te wachten om binnen te komen.
Wij waren dus niet de enige met een plan B, met dit slechte weer.
Er wordt nog even met de gedachte gespeeld om een mall op te zoeken, maar die gedachte laten we snel varen als we de files bij de afslag naar de mall zien, geen doorkomen aan.
We gaan gewoon naar het hotel en drinken koffie, lezen wat, houden siësta, tegen 16.30hr lopen we naar de Ihop voor ons avond eten, we genieten van een heerlijke omelet met groentes en kaas.
Als we na het eten buiten komen is het warempel droog en is ook de wind een eind gaan liggen, hopelijk morgen droog weer.
Het enige voordeel aan dit weer is dat, zo hoorden we op het nieuws vanmorgen, dat de bosbranden voor 95% onder controle zijn.

button2 button3