Week 1. 30 mei – 5 juni

Week 1

30 mei
Vliegreis Amsterdam – Las Vegas

Vandaag stond helemaal in het teken van koffers inpakken, huis schoonmaken en de was wegwerken.
Vrijdag waren we al bij mijn ouders geweest,moeders werd 85 en zaterdag naar de enigste tante van Rob om gedag te zeggen en tevens om te kijken hoe het gaat zodat we wat minder ongerust weg kunnen.
Gelukkig gaat het op dit moment goed en was ze niet meer in de war.
Als alle was in de kasten ligt eten we de laatste restjes uit de koelkast en rond 18.30hr rijden richting Hoofddorp, waar we overnachten bij Van der Valk Schiphol, hier kan ook de auto kosteloos blijven staan.
We hebben deze keer weer gekozen om de avond voor we vliegen naar en hotel te gaan, zo kunnen we wat langer slapen en hebben ook geen maandagmorgen file stres.
Het is 20.30hr als we het parkeerterrein bij van der Vlak opdraaien, we laden de koffers bij de ingang uit en Rob gaat een plaatsje zoeken op het volle parkeerterrein.
We krijgen een mooie pas gerenoveerde kamer met balkon, nu hebben ze dat allemaal, geloof ik.

SAM_3982

We spreken af dat we de shuttlebus van 7.20hr willen hebben, dan zijn we rond 8.00hr op Schiphol.
De wekker wordt op 6.00hr gezet, vanaf huis hadden we toch rond 5.00hr weg gemoeten, zo kunnen we nog uitgebreid ontbijten voor we vertrekken.
Alles klopte zoals we gepland hadden, al voor 8.00hr zijn we de koffers kwijt en hebben we het interview ook al gehad, de vragen blijven al jaren het zelfde “wie heeft er ingepakt, is de bagage zonder toezicht geweest, heb je spullen van iemand mee gekregen”en zo voort.
Door de aanslag op Zaventem is ook hier de beveiliging wel wat aangescherpt, eerst moeten we met de boardingspas door een poortje voor we bij de Douane komen, ook dit zijn weer poortjes hier moet je je paspoort laten scannen en een foto laten maken en dan mag je, als het goed is, verder naar de security.
Laptop en tablet uit de tas en niet vergeten de ziploc met vloeistoffen, zelf door de bodyscan en alles weer in de tas doen.
We gaan nog even de taxfree winkel in voor tabak en gaan dan alvast maar naar de gate.
Het vliegtuig staat er niet, na een klein half uurtje zien we hem aankomen, mooi op tijd over vieren een halve week landen we op dezelfde tijd.

SAM_3983

Alles gaat mooi op tijd, dat was anders bij vrienden van het AAforum die een aantal gates verderop, met flinke vertraging op hun vliegtuig naar NYC zitten  te wachten.
Helaas was vrijwel de hele vlucht in de wolken met regelmatig flinke turbulentie, we hebben na het eten, dan ook beiden wat geslapen, boven Nova Scotia werd ik wakker.
Heb me vermaakt met mijn eigen muziek en mijn boek uit gelezen.
Om 14.25 landen we op Houston en toen begon de ellende van wachten wachten en nog eens wachten.
Om even 14.30 stonden we in de rij voor de immigration terminals, voor we daar daad werkelijk, voor stonden waren we ruim een uur verder.
En dan wordt je nog, met het printje, naar een immigration officier gestuurd, weer in de rij, ook deze duurde heel lang, daar moest iedereen weer vingerafdrukken en een foto laten nemen.
De wet van Murphy was in deze heel sterk aanwezig.
We zagen wel dat er een aantal personen dit niet hoefden en meteen een stempel in hun paspoort kregen, waarom dan een hele grote groep toch via de poortjes moesten, joost mag het weten.
Dan snel de koffers ophalen en weer inleveren voor de volgende vlucht.
Ondertussen zien we onze tweeën een half uur verdampen, dan moeten we toch weer door de security en ondanks dat we TSA Pre op het ticket hebben staan moet de laptop en vloeistoffen uit de tas.
Dan hebben we nog 20 minuten over om bij de Gate te komen voor het boarden begint, onderweg maken we nog gauw een pitzstop bij de restrooms en vullen ons lege flesje, er is geen tijd om nog iets te eten of drinken te halen.
Achteraf (kijk je een koe in zijn gat) hadden we hier nog wel tijd voor gehad, het vliegtuig was wat verlaat.
We vertrokken toch op tijd, ook hier gingen we vrij vlug de wolken in en hadden we redelijketurbulentie, wat de meneer naast mij erg zenuwachtig maakte.
De bewolking brak open en we zagen Lake Mead met de Hooverdam schitterend liggen.

SAM_3985

We landen iets na 18.30hr in Las Vegas, dat was toch mooi 20 minuten eerder dan gepland.
Nadat we de koffers opgehaald hadden naar de taxistandplaats, het was niet druk en na een sigaret voor mijn wederhelft, hadden we meteen een taxi die ons naar Excalibur bracht.
Daar kregen we een kamer op de 2de verdieping met een schitterend zicht op een blinde muur, maar goed we waren daar alleen om te slapen en het was toch al bijna donker.

SAM_3986

Het valt me wel op als je een kamer boekt met korting dat je dan altijd een kamer krijgt op een minder mooie locatie, we hadden nu geboekt via smartervegas.com.
Omdat we nu toch wel erge honger hadden, gingen we op weg naar de McDonalds, dit werd dus Johnny Rocket die heeft toch net wat betere burgers dan de mac, als was de friet niet te eten.
Toen ging toch bijna het licht uit, we waren toch al zo’n 24 uur onderweg, zelfs voor het verslag kon ik geen energie meer op brengen.

 

31 mei
Camper ophalen – boodschappen

dag 2

Na een redelijk goede nachtrust werd ik rond 6.00hr wakker, meteen maar opgestaan, we wilden nog ontbijten en konden tussen 7.15 en 8.00hr opgehaald worden door de shuttle bus van El Monte.
We hadden zin in een big breakfast van de McDonalds, we weten dt die op de 2 verdieping van het casino zit, daar aangekomen zit er een Pizza Hut en is de mac nergens te vinden
Dan maar weer naar Johnny Rocket, voor overheerlijke pancakes, alleen 3 van die joekels Grote van een boterhambord) krijgen wij dus niet op.
Daarna is het koffers halen en naar buiten voor de bus, deze was er iets na 7.30hr het is nog geen 8.00hr als we in de office staan en natuurlijk willen ze ons eerst de instructiefilm laten zien, maar na zoveel camperreizen weten we het wel.

SAM_3988Dan duurt het nog even voor we aan de beurt zijn voor het papier werk, als dit gedaan is moeten we wachten op de camper deze was waarschijnlijk nog niet helemaal klaar, want het duurde even voor die voor gereden werd.
We doden de tijd buiten en zien ondertussen dat er verschillende campers ingeleverd worden, dat leverde voor ons spullen op die we nodig hebben, in de office staat een rek war de mensen hun overgebleven spullen kwijt kunnen en de ophalers kunnen daarvan pakken wat ze kunnen gebruiken.

SAM_3989Na het inspecteren op schade, gemaakt door vorige gebruikers hebben we nog een paar min puntjes en zouden die graag opgelost zien, zo was er een druppende kraan in het keukengedeelte.
Daar word ik dus knettergek van als ik dat ding 4 weken hoor druppen, de oplossing was om de pomp dan maar uit te zetten, als er geen water gebruikt wordt. ,
Niet dus, we willen gewoon dat het gemaakt wordt, uiteindelijk werd er een nieuwe kraan gemonteerd.
Dan hebben we nog ruzie met de glazenplateau van de magnetron, deze past niet, Rob gaat er tot twee keer toe mee terug en uiteindelijk past de derde.
Ondertussen krijg ik de vraag of ik 2 stoeltjes kan gebruiken, nou ja graag natuurlijk.
En dan krijg ik de vraag of we Nederlanders zijn en of we uit Zeeland komen en of we Annie en Rob zijn, ja helemaal goed.
Dan wordt er ook nog verteld dat zij al eens bij ons geweest is en toen viel het kwartje, een aantal jaar geleden kwam zij met vrienden uit Assen mee op bezoek bij ons, we zijn toen nog met z’n allen uit eten geweest.
Ik krijg nog meer spullen en ook de Parkenpas krijgen we, ik heb hiervoor wel mijn principes opzij moeten zetten, ik heb altijd geroepen ik geef hem niet door, maar de rangers werken het zelf ook in de hand door te zeggen dat iemand anders er ook gebruik van kan maken door de 2de handtekening te zetten.
Ik zal dus vanaf nu niet meer gillen dat kan en mag niet.
We wensen Trijnie en familie nog fijne dagen in Vegas en wij gaan op pad voor de overige boodschappen.
Als eerste doen we de Dollar Tree aan, daarna is het de beurt voor de Walmart maar eerst gaan we naar de nagelsalon, waar we ook alweer herkent worden en er na de behandeling gevraagd wordt waar onze reis deze keer naar toe gaat.
Hierna is het de beurt voor het echte werk, we nemen twee winkelwagens mee en werken de boodschappenlijst af, wat er nu nog mist hebben we echt niet kunnen vinden.
Morgen komen we nog een Walmart tegen en zullen we kijken voor een gas bbq en pancakes en shampoo, niet goed gekeken en conditioner gekocht.
Dan moet ook de hotspot nog geactiveerd worden op naar T-Mobile, daar waren ze erg behulpzaam, ze hebben de hotspot voor ons werkend gemaakt, we hebben dus internet onderweg of het ook in de parken werkt betwijfel ik maar we zullen zien.
Dan is het toch al 15.30hr en al lang lunchtijd geweest, we besluiten nu echt bij de McDonalds iets te gaan eten en dan vanavond maar iets kleins en makkelijks.
We hadden totaal niet meer aan schoenen gedacht, die ik wilde kopen voor we op pad gingen mijn sandalen lopen niet lekker en ik wil graag nieuwe.
Liefst skechers, we zoeken het adres op van de Outlet op Flamingo en slagen daar meteen voor 2 paar schoenen, tweede paar is voor de helft van de prijs en dat kan je natuurlijk niet laten liggen.
Bovendien lopen deze schoenen met memory foam zo lekker.

SAM_3990 SAM_3991Hierna werd de camping opgezocht en ons huisje voor 4 weken ingericht, we wassen de net gekochte handdoeken.
Terwijl de was draait zitten we buiten bij de laundry, het is nog bloedje heet ondanks dat we in de schaduw zitten.
Bij de camper drinken we koffie met een apple fitter en hebben hier genoeg aan tot morgenochtend.
Wifi is tegenwoordig gratis maar alleen bij de office en laundry op te pikken.
Toch nog iets goed sinds Sam’s town een KOA camping is geworden, we hebben hier in het verleden al zo vaak gestaan dat het een beetje voelt als thuis komen.
Het is nu 22.50hr en de temperatuur is in de camper gezakt van 34.8 naar 23.7 graden wel met de airco op vol vermogen aan.
Hier nog een fototje van de Eastside Cannery, als je buiten zit is het net een soort van snoezelen, de steeds veranderende kleuren.

SAM_3992

1 juni
Las Vegas – Kodachrome Basin SP

dag 3

Lang leve de jetlag, ook al gingen we laat naar bed om 6.00hr waren we beiden klaar wakker.
Blijven liggen heeft geen nut en dus werd er ontbijt gemaakt, daarna op het gemak opruimen en toen was het 7.45hr als we van de camping wegrijden.
Toen Sam’s Town nog bij het casino hoorde was het mijn inziens veel schoner dan nu, terwijl het een KOA camping is, heel jammer het was altijd zo’n fijne camping.
We zullen zien hoe het er allemaal aan toe gaat de laatste dagen van de reis, dan staan we daar weer.
Vandaag gaan we naar Escalante, eerst naar Mesquite en dat is al weer uitgebreid, iedere keer dat we daar komen zien we weer nieuwe woonwijken ontstaan, de eerste keer dat we daar kwamen stonden er een paar benzine stations en casino’s.

SAM_3994Hierna rijden we de Arizona Strip op, over de berg naar St George, het begin is dodelijk saai, het waait er altijd en tussen de bergen heb je negen van de tien keer last van crosswinds, maar we zijn er weer door heen gekomen en dan zitten we in Utah en dat houd in rode rotsen en rood zand.

SAM_3996Op zoek naar een gas bbq is een van onze missies vandaag, we maken een stop bij de Walmart in Washington, ook hier niet de bbq die we zoeken, alleen een Weber voor veel geld en dat vinden we toch wel zonde om deze na de vakantie zomaar weg te doen.
Wel slagen we er voor de rest van de boodschappen, maar niet getreurd we komen nog meer Walmarts tegen.
De volgende is in Hurricane ook daar geen bbq, dus waren we vlug klaar, de laatste voor vandaag was de Walmart in Cedar City en ook hier alleen de Weber.
Dat wordt dan gewoon het vlees in de pan bakken, zo mis ik wel de scampies van de bbq, die smaken uit de pan toch minder lekker.
Voor Cedar Break hadden we al sneeuw op bergen zien liggen en gingen er al een beetje van uit dat we nog wel eens in de sneeuw konden uitkomen.
We rijden via Cedar City naar Hatch , door Red Canyon langs Bryce Canyon naar Cannonville en dan door naar Grand Staircase Escalante.
De Scenic Byway of de 14 is een schitterende weg, vooral het eerste stuk vanaf Cedar City, mooie rode rotsen, verder natuurlijk het Navajo Lake wat nu vol water stond, zelfs de dam stond onder water.

SAM_4018SAM_4008De meadows waar de creekjes doorheen liepen en het grasland nog moerassig was van de smeltende sneeuw.
Ons eerste wilde life kwamen we hier ook tegen, 2 Deers die de weg overstaken net toen we gestopt waren voor een foto.
Als ze de weg oversteken komt er net een auto aan, ik geef al een gil en doe mijn ogen dicht wachtend op de klap, gelukkig had de auto goede remmen en konden de dieren veilig de overkant bereiken.

SAM_4012 SAM_4014Langs de lava velden, vol met zwarte lava, zoals we die ook wel op de Canarische eilanden hebben gezien.

SAM_4022Red Canyon blijft schitterend om er doorheen te rijden, we rijden Mossy Cave ook voorbij, toen we dat jaren geleden bezochten was het nog een onverhard parkeerterrein wat geen naam mocht hebben, nu is het geasfalteerd en het staat er ook altijd vol met auto’s.

SAM_4029 SAM_4035Na Topic kijk ik op mijn telefoon of ik nog bereik heb en zie een SMS van mijn zus, meteen denk ik al dat is foute boel.
En ja hoor zij had me te melden dat ze heel de avond op de SEH had gezeten met onze pa, hij had een kleine TIA gehad, maar mocht na onderzoek weer mee naar huis.
Ondertussen was het middernacht geweest en had het ook geen zin om te bellen, berichtje terug gedaan en morgen zullen we bellen, voor dit soort dingen ben ik altijd bang zeker omdat we niet altijd in gebieden zitten met telefoon bereik.
We rijden door naar de geplande camping, gereserveerd hebben we niet, helaas waren alle plekken met hook-up bezet en waren de andere plekken te klein voor deze camper.
We hadden het er al eerder over gehad om eventueel te gaan boon-docken, bij ons noemen ze dat wild kamperen en staan daar flinke boetes op.
Hier mag het ook niet overal maar vaak wel op BLM grond en laten we nu niet zover van de camping een schitterende plek gevonden hebben.
Midden in de natuur tussen de uitwerpselen van koeien en konijnen, wie weet worden we morgen wakker midden tussen de koeien.
Van de Jack Rabbits hebben we vanavond al kunnen genieten.

SAM_4045 SAM_4046 SAM_4047 SAM_4049 SAM_4060Ik had een berichtje gekregen dat de site niet goed te lezen is op de telefoon, alle letters staan onder elkaar.
Heb  er nu 1 2 3 geen oplossing voor, er zal beslist een plug-in zijn die dit probleem oplost.
Ik zal me er terug thuis eens over buigen.

2 juni
Kodachrome Basin – Capitol Reef NP

dag 4

Gister avond genoten van een schitterende sterrenhemel, geen maan en geen lichtvervuiling om ons heen.
Door een foutje van mij liep de wekker al om 6.00hr af, het was natuurlijk niet de bedoeling, maar eenmaal wakker de slaap niet meer kunnen vatten.
We zaten dan ook al voor 7.00hr aan het ontbijt en weer in het gezelschap van een Jack rabbit.
Het was ook waanzinnig koud, de temperatuur was in de loop van de nacht van 15 naar 11 graden gezakt.
Als alles is opgeruimd is het net goed 7.30hr als we wegrijden, ik met de telefoon in de hand om te zien wanneer ik weer bereik heb en of er nog berichten zijn van het thuisfront.
Ik krijg inderdaad weer een SMS van mijn zus dat alles goed, in Cannonville probeer ik te bellen via skype maar krijg maar geen internet verbinding.
Omdat het geen levensbedreigende situatie is besluiten we om gewoon de route voor vandaag af te maken en gaan door het Grand Staircase Escalante NM en via de scenic byway UT 12 naar Capitol Reef.

SAM_4067We genieten weer volop van de weg door het Grand Staircase, maken nog een paar stops stoppen onder andere bij de overlook waar we ooit door de Hekkies werden opgewacht, ik zie nog het rode stoeltje staan, nu is er een schitterende overlook gemaakt.

SAM_4072 SAM_4073

We draaien netjes de switch backs naar beneden of naar boven en verwonderen ons weer over de schoonheid van dit gebied.
Of het nu mooier is om van boven naar beneden te rijden of anders om daar kwamen we niet uit, het is anders maar net zo mooi.

SAM_4075 SAM_4078We rijden de UT 12 op en komen deze keer niet in de sneeuw uit, de meadows zijn mooi groen en geel van de bloemen, helaas waren de koeien niet te vinden of diep in het bos of nog op stal.
Ik had nog steeds geen wifisignaal op kunnen pikken en hadden de hoop op Torrey gevestigd, ook hier geen signaal, dus doe ik een sms om te zeggen dat we morgen bellen.
De camper wordt gedraaid en we gaan richting Capitol Reef, als we de weg opdraaien zie ik een visitorcenter en daar zouden ze wifi hebben.
We keren om en gaan daar heen, in onze beleving is dit nieuw het lijkt wel of hier vroeger een benzinestation gezeten heeft.
We moeten wel naar binnen voor de inlog gegevens, we vragen meteen hoe het zit met Fruita of daar nog plaats is, we moeten heel snel zijn want gisteren was de camping rond 11.30hr al vol.
Ik bel eerst naar mijn ouders om te horen dat alles goed gaat en er geen restverschijnselen van de TIA zijn.
Opgelucht gaan we naar de camping voor een plekje, als we daar komen en ik een zakje pak om te registreren zie ik dat de kosten met 100% zijn gestegen.
Ik vind dat nog al gortig voor een camping zonder voorzieningen, nou ja toilet dan, we overleggen en besluiten ook deze nacht te boondocken, we hebben tenslotte alles bij ons.
Er liepen al wel twee Deers op de camping, dat is het enigste wat we zullen missen vanavond, het was altijd een heerlijk vermaak als al de Deers uit het bos kwamen en over de camping liepen.

SAM_4083 SAM_4084We rijden de 11 mijl weer terug naar het visitorcenter en parkeren achter het gebouw, ook daar kunnen we het wifisignaal oppikken, we loggen in en zetten de verslagen van gisteren online.
Ondertussen chat ik met onze zoon en gebruiken we de lunch, probeer onze dochter nog te bereiken, maar die is blijkbaar werken.
We gaan het park weer en en slaan af naar de Gooseneck overlook, we lezen dat je daar niet heen kan met een camper groter dan 27ft, wij hebben 30ft maar het lukt ook.
De vorige keer dat we hier waren waaide het zo hard dat we niet eens de camera stil konden houden en ik bang was van de rotsen geblazen te worden, nu was het er heerlijk vertoeven.

SAM_4088

SAM_4091Op het gemak rijden we verder weer richting Fruita om daar de 10 mijl lange scenic drive te doen, het was weer al een poos geleden dat we die deden, we stoppen regelmatig voor wat foto’s van de rotsen of planten, we vonden hier nog wat bloeiende cactussen.

SAM_4105 SAM_4103 SAM_4117 SAM_4120De scenic drive is een heen en weertje dus ook weer 10 mijl terug, dan zie je toch weer heel andere dingen dan op de heen weg.
We rijden de camping voorbij en deze is inderdaad vol en slaan af richting Hanksville om onderweg een boondock plek te zoeken.
In het stuk met de badlands zagen we in het verleden wel boondockers staan en daar willen we heen.
Als we bij Factory Butte komen zien we dat dit BLM grond is en lezen op het bord dat er op Swingarm City overnacht mag worden.
Nu is dit wel badlands, betonite klei en deze wordt een grote glibberig massa bij regen en dan kom je hier voorlopig niet meer weg.
We besluiten dan ook om op het eerste terrein te blijven, voor de zekerheid, hier ligt een laag grind op zodat we na een regenbui nog weg kunnen.
Bij gebrek aan airco gaan alle ramen op elkaar open het is 33 graden binnen en we kunnen wel wat afkoeling gebruiken.
Na het koken is het zelfs 36 graden en we gooien de generator aan om de boel wat af te koelen.
Buiten is het goed toeven, alleen jammer van alle insecten die rond je oren zoemen en/of steken.
We drinken nog wel buiten koffie, dan ben ik wel klaar met al dat gezoem en gesteek en ga naar binnen waar het nog steeds 30 graden is, langzaam koelt het af, om mezelf wat verkoeling te geven heb ik een natte doek in mijn nek gelegd en dat werkt.

Als iemand een remedie heeft tegen dikke voeten hoor ik het graag, mijn voeten en kuiten lopen vol vocht in de loop van de dag.

3 juni
Capitol Reef – Colorado NM – Grand Junction

dag 5


Ondanks dat het nog boven de 25 graden was toen we naar bed gingen goed geslapen, ik werd rond 6.40hr wakker en de temperatuur was toen al 20 graden.
Om 7.00hr de generator aangezet voor de koffie en thee en om brood te toasten, als alle karweitjes zijn gedaan verlaten we de boondockplek om 7.45 hr.
We rijden richting Hanksville en slaan bij de Hole N’ The Rock in Hanksville af  naar Grand Junction, waar we naar de Walmart gaan om de voorraden aan te vullen, voor de komende vijf dagen.
Het eerste stuk rijden we nog door een mooi landschap veel badland alleen stond de zon verkeerd om goed foto’s te kunnen maken.

SAM_4129 SAM_4130Dan een stuk over de interstate dodelijk saai, ik zet de hotspot aan en als ik verbonden ben met internet zet ik alvast het verslag van gisteren op de site.
Soms werden we afgeleid door prairiedogs die op de middenstreep stonden of op de vluchtstrook. Er was ook wel te zien dat het niet altijd goed gaat en er wel eens een sneuvelt.
Bij de Walmart gaan we naar de pharmacy en vragen advies voor mijn dikke voeten, misschien hebben ze een vochtafdrijvend middel, ik kreeg het advies om mijn benen hoog te leggen en te koelen, voor de pijn ibuprofen, dat had ik zelf ook al verzonnen.
Vanavond eens op internet kijken of er iets homeopathisch te koop is hier.
Bij het visioncenter laat Rob zijn zonnebril maken, er was van de week een neusvleugel af gegaan voor $ 2.50 werden er twee nieuwe aangezet.
Als alles in de koelkast en diepvries ligt rijden we naar Colorado National Monument, dit park hebben we al meerdere keren bezocht maar is beslist geen straf om dat te moeten doen.
Het is 12.30hr als we het park in rijden, bij het eerste viewpoint kunnen we de camper niet kwijt door het besodemieterd parkeren van de chauffeurs, we rijden dan ook door tot de volgende de Ute Canyon Overlook, hier gebruiken we ook meteen de lunch.

SAM_4135Ik maak Rob er op attent dat er bloeiende cactussen in de berm staan we kunnen net stoppen en door een stukje terug te lopen vinden we ze weer, het bleek een Claret Cup cactus te zijn met hele kleine dorens volgens Rob en zeldzame.

SAM_4131We nemen de meeste viewpoint mee voor de een moeten we een stukje lopen de ander bevind zich aan de weg.
We merken wel dat we hoog zitten en de lucht ijl is, ik heb niet zo’n goede conditie maar ik hijg nu wel heel erg na een stukje lopen.
Het is ondertussen weer bloedheet geworden en de flesje water zijn niet aan te slepen, goed dat we extra hebben ingeslagen vanmorgen.

SAM_4136 SAM_4142Vlak bij Monument Canyon view zie ik twee Bighorn Sheeps boven op de rotsen staan, we reden niet hard en hadden niemand achter ons dus in de ankers, we konden net nog een foto maken voor ze uit het zicht verdwenen.

SAM_4158We maken ook nog even een stop bij het visitorcenter, kopen een dier voor op het dashboard en wat kaarten voor het thuisfront, morgen nog wel postzegels scoren hebben alleen kerstzegels in de map zitten.
Er zijn nog een paar viewpoint voor we het park verlaten en de garmin het adres van de camping ingeven, die maar 2 mijl verderop lag.

SAM_4181 SAM_4163Daar werden eerst de vuilwatertanks geleegd en daarna onze toegewezen plaats opgezocht, toen ik de wekker uit de kast pakte gaf die 31 graden aan wat later op liep tot ruim 35 graden.
We hebben stroom en de airco ging aan, pas als de zon onder is wordt het aangenamer zowel binnen als buiten.
Om zelf enige verkoeling te krijgen leg ik een natte washand in mijn nek, dat maakt de hitte nog enigszins dragelijk.Als de muggen in het licht gaan dansen is het tijd om naar binnen te gaan en maak ik het verslag van vandaag en probeer wat foto tussen het verslag van gisteren te zetten.

 

4 juni
Grand Junction – Crested Butte – Gunnison

dag 6

Het is 7.00hr als ik op sta, de jetlag lijkt voorbij, het is 8.05hr als we van de camping vertrekken.
We rijden eerst een stukje terug richting Colorado NM, garmin had een andere route in gedachten die wilde via de business loop, alleen zijn dat wel heel veel stoplichten en dus geen opschietertje.
We nemen de weg aan de andere kant van de Colorado, die rijdt in ieder geval een stuk rustiger.
Ons doel is de Black Canyon of the Gunnison, de route is gewijzigd, omdat de Kelber pass tussen Somerset en Crested Butte is afgesloten, ik werd hierop attent gemaakt door Lyan via een facebook berichtje.
We moeten nu de boel een beetje aanpassen om niet op zondag bij Maroon bells te komen, daar zal het zeer waarschijnlijk dan erg druk zijn.
De weg voert ons naar Montrose en als afleiding zitten er weer heel veel Prairiedogs, nu ook weer met zelfmoord neigingen, ze rennen gewoon over de weg, er lagen er weer genoeg die de overkant niet gehaald hebben.
In Montrose wordt de tank gevuld, als we vanavond eventueel de generator nodig hebben moet de tank sowieso nog voor een kwart vol zitten, anders werkt hij niet.
Zodra we in het park zijn gaan we naar de camping hopende dat er nog een plaatsje vrij is op de loop met elektrisch, overal hangen papiertjes aan de paal bij de site dat die bezet is, op B10 niet en onze camper past daar goed in, we vullen de enveloppe met de gevraagde dollars hangen de flap aan de paal en we hebben een plaats.
Zoals later bleek wel de laatste onbezette plaats.
We gaan het park verder in en stoppen bij het visitorcenter om te kijken wat voor temperatuur ze afgeven voor vannacht, voor overdag had ik al op mijn site gezien 25C voor de nacht rond de 53F, kan het even niet omrekenen naar Celsius, geen internet.
Bij het visitorcenter is ook het eerste viewpoint, veel trappen af dat is niet goed voor mijn heup en dan de ijle lucht, het was even uitblazen geblazen toen ik terug boven was.

SAM_4186Er zijn redelijk wat viewpoint op de South Rim de een wat korter dan de andere, we krijgen mooi zicht op de Gunnison River diep beneden ons met zijn mooie rapids.

SAM_4193Op dit stuk van de rivier mag je met een kayak alleen als je veel ervaring hebt, dit stuk is extreem gevaarlijk.
Alle kayakers moeten een brevet hebben van de U.S. Coast Guard voor wildwater en een permit om daar te mogen varen.
We zijn hier al verschillende keren geweest maar nooit geen boot in het water gezien.
Onderweg naar de viewpoints zien we verschillende mooie planten staan, helaas is er geen mogelijkheid tot stoppen en hopen we dat er bij de viewpoint deze planten ook staan.
We vinden verschillende groepen Claret Cup cactussen met hun mooie rode bloemen, ook veel Opuntia’s met knop, later op de middag 2 planten die bloeien, ook veel andere planten die in bloei staan.

SAM_4200 SAM_4206 SAM_4208 SAM_4209Door op deze hoogte en met de ijle lucht zijn we veel sneller moe en voor we alle viewpoints hebben gedaan rijden we eerst naar Sunsetview voor de lunch en om wat te rusten.
Ik lig op de bank te lezen met mijn voeten hoog, die zijn al weer goed dik, als ik Rob, die buiten was, een gil hoor geven en meteen kreeg ik een schok, blijkt er iemand tegen de camper te zitten met zijn camper.
Deze meneer reed achteruit en kijkt niet in spiegels want hij krijgt een piep te horen als hij een object te dicht nadert, hij had beter in de spiegels kunnen kijken, de schade viel gelukkig mee.
Tegen 14.00hr besluiten we de overgeslagen viewpoints te gaan doen, ik doe er nog speciaal mijn wandelschoenen voor aan, dat loopt een stuk beter dan mijn slippers, al is het allemaal vlak terrein.
We doen nog twee viewpoint en houden het voor gezien, het is warm er is geen dingetje schaduw te vinden en we worden zachtjes aan wel heel erg rood.

SAM_4220We gaan dan ook terug naar de camping, bij onze plek aan gekomen is deze bezet door twee Deer die daar heerlijk staan te smikkelen van het jonge groen.
Dat werd dan weer een mooi kodakmoment, de dieren waren wel heel erg aan mensen gewend, ze gingen er niet een vandoor toen wij uitstapten en toen de camper achteruit werd gereden, na een poosje gingen ze op een andere plek verder eten.

SAM_4228 SAM_4238We relaxen in en om de camper, na het eten werden we nogmaals verrast door een stuk of 6 Deer die gewoon gingen eten terwijl daar ook mensen zaten.

SAM_4241 SAM_4243Zover we het konden zien en er verstand van hebben was er een volwassen vrouwtje bij wat drachtig leek, en de anderen zouden al jongen kunnen hebben maar deze verstoppen ze of ze waren er nog te jong voor, behalve een dat was duidelijk een mannetje met een nieuw groeiend gewei.
Ondertussen had ik een kleine migraine aanval en ben dus heel vroeg naar bed gegaan.

5 juni
Gunnison Curecanti NRA – Black Canyon of the Gunnison NP – Gunnison

dag 7

Na een heel goede nachtrust zonder hoofdpijn wakker geworden, we ontbijten en verwachten dat de Deer weer zo langs komt, ze komen niet en als we wegrijden en voor we de camping verlaten het vuilnis nog in de container gooit staan ze daar te grazen.

SAM_4250Vandaag gaan we via Salida naar Aspen, Crested Butte slaan we dus over is niet te komen door een wegafsluiting.
We rijden door het Curecanti National Recreation Area, een schitterend gebied tussen door de bergen met grote open stukken met vee, vooral veel Alpaca schapen, paarden en koeien.

SAM_4251 SAM_4255Bij Arrowhead zien we een wildwatertje wat nogal bruin van kleur is, gelukkig is ons bronwater heerlijk en helder.
In Gunnison willen we nog even naar een Walmart, als we garmin naar een adres vragen zien we dat er in Salina een supercenter zit en besluiten dan ook door te rijden.
We hebben alleen iets nodig tegen zonnebrand en mijn migraine pillen zijn op, deze koop ik altijd hier, want dan heb ik er 200 voor 4 dollar, wel van Equate Ook Tylenol is hier een stuk duurder, thuis 10 voor 8 euro of en de werkzamestof is precies het zelfde.
We zochten bananaboat aftersun, gebruiken deze al een aantal jaar en dit jaar is het in geen een Walmart te vinden ook niet de goedkopere variant Equate (walmartmerk)
Voor we hier zijn moeten we de Monarchpass over, we komen dan ook in de sneeuw uit boven op de pass stoppen we even bij de kabelbaan om daarna weer naar beneden af te zakken.

SAM_4272 SAM_4273In Salina worden de boodschappen gehaald en meteen de Aftersun op de rode schouders gesmeerd en vandaag maar zoveel mogelijk uit de zon blijven.
We trekken verder en volgen voor een groot gedeelte de Arkansas River, waar veel geraft wordt er zitten dan ook verschillende bedrijven die dit aanbieden, we zagen ook verschillende rafters, de rivier was ook lekker vol en wild. We maken een stop bij het Twin Lake een gigantisch stuwmeer, wat gescheiden is door een zanddam als het water laag staat.

SAM_4258 SAM_4265 SAM_4262We slingeren naar boven en weer naar beneden richting de Independence Pass, deze ligt op 12093 ft en nog grotendeels in de sneeuw.
We zien allemaal mensen een stukje omhoog lopen door de sneeuw, ik doe dichte schoenen aan, want met teenslippers door de sneeuw lijkt me erg koud en lopen de sneeuw in.
Als we bijna bij het eind zijn zien we wel heel diepe voetstappen, het ziet er naar uit dat de onderste laag al weg gesmolten is en je daar dus gewoon door de sneeuw zakt.
We doen nog een paar stappen totdat Rob er ook door heen gaat en tot zijn knie in de sneeuw zit, eerst de voet er uit en dan nog graaien naar zijn slipper die was blijven steken, brrr, we besluiten om terug te gaan ook al omdat de camera in de sneeuw lag en snel droog gemaakt moet worden.

SAM_4300We rijden verder en zien mensen met ski’s staan, zolang er sneeuw ligt kan er geskied worden.
De weg gaat slinger de slanger naar beneden en dan weer een stukje omhoog, op sommig stukken komen er nog mooie watervallen naar beneden, helaas zijn er geen stop mogelijkheden vanuit een rijdende camper is het ook wel mogelijk om een foto te maken.

SAM_4290En zo rollen we Aspen binnen, de stad waar heel bekent Amerika in de winter komt skiën, dat is te merken aan de prijzen, we moeten nog een paar gallon tanken om de generator te kunne gebruiken en zoeken een pomp.
Als we een Shell vinden gaan we daar heen, doen we eigenlijk nooit, omdat dat een van de duurste pompen zijn We betaalden hier dan ook de hoofdprijs voor een Gallon $ 329.9, gisteren $ 2.49.9.
Campings hebben ze er helemaal niet en als ze er al zijn zullen die ook beslist de hoofdprijs vragen, we staan daarom op een camping van de White River National Forest, ook hier vragen ze $ 24 per nacht voor alleen een plek.

 

button2 button3