Week 1. 28 nov. – 4 dec.

28 november – Las Vegas

Zijn goed aan gekomen, het is hier wel berekoud en er staat behoorlijk wat wind.
Hebben bij Alamo een Dodge Nitro mee genomen, net zo vierkant als een Hummer 🙂 .
Nog wat boodschappen gedaan bij de Walmart nu douchen en slapen.
Morgen volgt het reisverslag.

We zijn net wakker, het is 5.00 hr, om nu meteen de deur uit tegaan is een beetje vroeg, daarom eerst een ontbijtje gemaakt en dan het beloofde verslag van gisteren.
Wat valt er te vertellen van een reisdag?
Zijn om 6.00 hr opgestaan, koffie gedronken en wat gegeten en dan op naar Zaventem. Het vroor nog flink,  maar gelukkig waren de wegen schoon, zoals gepland waren we om 8.00hr op het vliegveld.
Het inchecken ging super, er stond niemand, het interview wordt ook al bij het inchecken afgenomen en altijd krijgen we de vraag waarom we niet vanuit Nederland vliegen.
Het antwoord is simpel het is vanaf Brussel goedkoper en dichterbij.
We konden thuis de boardingspassen niet uitprinten, dit bleek achteraf een reden te hebben, tijdens het boarden werden we apart genomen en werden helemaal gecheckt, de carry-on en handtas werden helemaal binnenste buiten gekeerd, ook werden we extra gefouilleerd.
Als je een uitgebreid check krijgt kan je dat van te voor al zien op je boardingpas dan staan daar onderin rechts een aantal SSSSS.
Verder hebben we de tijd gedood met mensen kijken, vooral een medewerker van het vliegveld zorgde voor hilarische toestanden, hij moet een stapeltje kranten afleveren bij de balie van United.
Hiervoor moest hij de afzetting open maken, dit lukte hen perfect, maar weer dicht dat kostte hem wel veel moeite, hij presteerde het om steeds het lint een halve slag te draaien en dan past het schuifje niet in de paal. (nog nooit gehoord van mannetje vrouwtje).
Hij kreeg het maar niet voor elkaar op den duur had hij wel 5 draaien in het lint, omdat dit nog steeds niet lukte heeft hij het maar vast geknoopt aan het volgende lint.
Maar toen bleek dat zijn rolcontainer nog achter de afzetting stond, moest hij het weer losmaken en weer vastmaken, op deze manier ging de tijd voor ons snel voorbij.
In Chigago werden we ontvangen met doedelzak muziek, wat vooral ik erg kon waarderen, not, ik krijg daar echt kippenvel van en niet omdat ik het zo mooi vind.
Na 4 uur wachten verder gevlogen naar Las Vegas, onze koffers kwamen vrijwel als eerste van de band, zodoende waren we vlug op weg naar de autoverhuur.
Daar werd nog geprobeerd een up-date aan te smeren naar een Jeep Cherokee voor 11 dollar per dag, plus extra verzekeringen, maar nee dank je.
In de rij met midsite SUV’s hebben we de Dodge Nitro uit gekozen groot genoeg voor ons.
Nog even naar de Walmart voor een paar boodschappen, onder andere een ontbijt en wat limonade.
Hierna het hotel opgezocht en was het echt wel bedtijd na meer dan 24hr op de been te zijn, we hebben wel wat geslapen in het vliegtuig anders hadden we het nooit zo lang vol gehouden.

29 december – Valley of Fire

Om 5.00hr waren we al wakker, na het ontbijt heeft Rob eerst de website bij gewerkt, ik heb ondertussen koffie gezet een de lunch klaar gemaakt.
Zo rond de klok van acht hebben we Tim richting Valley of Fire in gegeven, op de weg was het niet druk, we konden zo lekker opschieten.
Deze keer hebben we het visitorcenter maar eens overgeslagen, waren hier afgelopen voorjaar ook nog geweest.
Nu met en gewone auto reizen hebben we ook de Rainbow Vista Road genomen, dit is verboden voor een camper langer dan 25ft.

P1070395P1070401

P1070407Waar we eigenlijk voor kwamen was de Wave, deze staat niet aangegeven en is het dus een beetje zoeken.
Het weer werkte niet erg mee, de zon scheen heerlijk en de lucht was strak blauw, maar er stond een ijskoude wind.
We begonnen dan ook helemaal diep weg gedoken in ons fleecevest aan de hike, maar doordat we in de luwte kwamen werd het steeds aangenamer.
De Wave hebben we gevonden, het kostte even moeite, maar ook zonder de Wave is het geen straf om daar rond te lopen.
Natuurlijk heel veel foto’s genomen.
Uiteindelijk mogen we blij zijn dat we daar niet in de zomer rond lopen, volgens mij brand je er dan weg.

P1070423 (640x480)P1070425 (640x480)Over deze hike deden we ongeveer, anderhalf uur, de meeste tijd is opgegaan aan het fotograferen, het is echt maar een klein stukje van de weg.
Doordat we al vroeg ontbeten hadden wilden we graag op het “bankje van Marjon” gaan lunchen , maar het was daar zo ijzig koud dat we in de auto een boterham hebben gegeten, om vervolgens richting Lake Mead te gaan.
Het bankje heeft ooit die naam gekregen op het AllesAmerikaforum, weet eigenlijk niet eens meer waarom.
We wilden wat dichter bij het water komen door naar en marina te rijden, maar het water staat zo laag dat ze overal bezig zijn met de boatlaunch te verplaatsen.
Nu kan er geen boot meer te water gelaten, of ze moeten er van een hoogte in gegooid worden.
Om ook eens foto’s te kunnen maken zonder boten, zijn we richting een camping gereden, deze dirt road liep helemaal door een wash.
Ik weet niet of ik daar wel zou willen staan met m’n tentje of camper, toch link bij onverwachte regen bui.
Er stonden nu 2 tentje wij hadden het idee dat het mensen zonder huis waren gezien de spullen die er om heen stonden.
Na een paar foto’s zijn we ook weer omgedraaid.

P1070448 (640x480)P1070454 (640x466)Verder zijn we nog wat gaan shoppen en hebben bij Jo-Ann nog het een en ander aan kerst en scrapspullen in geslagen.
We kregen 8 kortingsbonnen voor items die niet afgeprijsd zijn, 1 item per persoon, maar dan  moeten we maar een paar keer terug komen en apart afrekenen en dat alles omdat we uit Nederland komen en de kassière ooit een keer in Nederland op vakantie was geweest. Na het avond eten zijn we nog even naar Fremontstreet geweest en daar speelde Santa met zijn band, veelal kerstliedjes.
Ook liepen er weer verschillende types rond, zoals Kiss, Johnny Depp, meerdere Elvissen, Tweety en Sylvester.

P1070456 (2) (640x471)      P1070462 (2) (476x640)

30 november – Oatman

Vannacht lekker geslapen, de jetlag is zo goed als verdwenen.
Rob schrok wakker en dacht dat het al 10.00hr was, de wekker was op een of andere manier 3 uur vooruit gegaan, onze eigen wekker gaf 7.00hr aan.
Het was even schrikken, om nu in je vakantie tot 10.00hr op bed te liggen vinden wij zonde, uitrusten doen we thuis wel.
We hadden nog geen echte plannen voor vandaag, na enig beraad, hebben we voor Oatman gekozen.
Eerst hebben we nog een stop gemaakt bij Lake Mead, we zijn het park ingereden om zo dicht bij het water te kunnen komen, je kan zelfs helemaal met je auto tot de waterkant komen, dit geeft mogelijkheden voor de camper, om eens een dagje aan het water te vertoeven.

P1070477 (640x480)P1070483 (2) (640x470)Verder over de nieuwe brug bij de Hoover Dam, helaas zie je er niks van, ook van de omgeving niet de betonnen relingen zijn zo hoog dat je er niet overheen kunt kijken.
We willen van de week of volgende week nog een keer en dan vanaf beneden de brug oplopen.
Na Kingman nemen we Route 66, onderweg maken we nog en stop bij een winkel annex museum, waar wat oude auto en benzine pompen stonden, wij kunnen ons dit niet herinneren van de vorige keer dat wij daar waren.

P1070488 (2) (640x480)

We vervolgen de trip weer en maken een stop bij het “viskommetje”, dit is en plaats waar er water uit de rotsen komt en waar men een muurtje omheen heeft gemaakt, zodat er een kommetje ontstond, dat als drinkplaats kan dienen voor de dieren.
Als grap heeft men er toen goudvissen in gedaan en sindsdien heet het dan ook Goldfish bowl.

P1070498 (2) (640x480)In Oatman hebben we deze keer geluk de ezels liepen er weer door de straat.
Het is wel oppassen geblazen ze duwen je zo opzij om voorbij te kunnen, ook werd er regelmatig aan mijn tas gesnuffeld, voor eten.
Een keer moest ik op zij springen, omdat er een ezel met zijn achter poten, of heeft een ezel ook benen, naar een andere ezel schopte.

P1070505 (2) (640x480)P1070507 (640x480)P1070511 (640x459)Na een bezoek aan de winkels en het bij wonen van het beroven van een bank en het daarbij behorende gevecht, verlaten we Oatman weer.
Vlak na Oatman zien we allemaal versierde struiken, deze zijn opgedragen aan iets of iemand, dit kan een memory zijn aan een overledenen of club, ook waren er verschillende voor de militairen.

P1070516 (640x480)Via Bullhead City en Launglin zijn we weer richting Las Vegas gegaan.
Daar zijn we naar de Las Vegas Outlet gegaan, daar scoorde Rob een paar spijkerbroeken en overhemd, ook de kleinzoon werd weer niet vergeten.
Ik wilde schoenen, maar ben niet geslaagd, voor de Uggs moeten we nog even contacten in Nederland voor de juiste maat.
Meteen maar de avondmaaltijd genuttigd in de foodcourt, een heerlijke Orange Chicken Bowl.
Hadden nog even plannen om naar de Strip te gaan vanavond, toch maar niet gedaan, voeten zijn moe.

1 december – Mt. Charleston

  Toen we vanmorgen buiten kwamen was de temperatuur al erg aangenaam, in de loop van de dag werd het nog wat warmer.
We hadden besloten om de sneeuw op te zoeken, Mt. Charleston had al een witte hoed, hadden we gehoord.
Inderdaad toen we aan kwamen rijden zagen we al van ver dat er sneeuw lag, maar eerst hadden we nog een ontmoeting met een paar ezels die aan de kant van de weg liepen.

P1070522 (640x462)P1070525 (2) (640x459)Hoe hoger we kwamen, werd ook de sneeuw steeds meer, het had de laatste dagen dan wel niet meer gesneeuwd, maar aan de kant waar de zon niet komt lag er nog genoeg.
Bij het uitkijk punt over de vallei lag het pad ook nog vol sneeuw, ik ben dan ook voorzichtig naar het uitkijkpunt gelopen.

P1070533 (480x640)P1070537 (471x640)  Verder door gereden naar het ski gebied, niet verwachtend dat daar al geskied zou worden. Nou er werd daar al volop geskied en gesnowboard.
We hebben daar een poosje staan kijken, de temperatuur was daar prima, we hoefden niet een vest of jas aan.
De sneeuw zag er dan wel niet meer erg vers uit, de bovenlaag was al gesmolten geweest en weer bevroren, maar dat is blijkbaar nog goed genoeg om te kunnen snowboarden.

P1070536 (640x453)Na het ijzige uitstapje weer richting Las Vegas, het is toch een rare gewaarwording, dat je binnen drie kwartier vanuit Las Vegas in de sneeuw kunt staan.
Hierna weer verder gegaan met shoppen, ik wilde ook wel eens nieuwe kleding, langs de weg zie ik een zuil en daar staat de Fashion Bug op, in deze zaak ben ik al vaker geslaagd. Het kostte nog even moeite voor we deze winkel weer terug vonden, konden een afslag verder pas van de weg af.
Ben er dan geslaagd voor een spijkerbroek en een shirt, helaas zat er meer niet in.
Daarna bij de Walmart geslaagd voor een mp3 speler en voor Rob weer  3 overhemden. Ook weer naar de Las Vegas Outlet, nadat gisteren het meisje in de schoenenzaak ons aan het twijfelen bracht over de goede maat Uggs die we mee zouden brengen, hebben we ze vandaag gekocht, na gisteren eerst nogmaals navraag gedaan te hebben voor de juiste maat.
Behalve voor mijn zus, ze hadden wel het goede model maar niet de goede maat. Na even naar het hotel te zijn geweest, zijn we tegen 17.00hr naar de strip gegaan.
Onze eerste bezoek was aan de binnentuin van het Bellagio, hier waren ze nog volop met de kerstshow bezig, van wat er nu te zien was wordt het schitterend, na het weekend gaan we zeker terug.

P1070546 (480x640)P1070555 (480x640)P1070551 (2) (475x640) Nog even bij de fonteinen gekeken en daarna naar Caesar’s Palace voor de Forumshops. Hier is sinds kort een Ugg winkel en daar hadden ze wel de goede maat, voor iedereen geslaagd dus.
Hierna gegeten bij de Outback en terug naar het hotel.

P1070557 (475x640)     P1070558 (480x640)P1070569 (480x640)
2 december – Hoover Dam

Vandaag weer over de brug bij de Hoover Dam, maar nu willen we over de brug lopen, het was even zoeken voor we het gevonden hadden, het is een beetje onduidelijk allemaal. Maar gewoon de afslag naar de Hoover Dam nemen en je komt vanzelf bij het gedeelte waar je de brug op kan.
We zijn de brug helemaal tot het eind opgelopen, het is een flinke hoogte als je zo naar beneden kijkt.P1070571 (640x468) We zijn daarna verder gereden over de dam, de weg die er lag is niet meer in gebruik en ben je verplicht om te keren.
De witte rand bij het water geeft aan hoe hoog het water heeft gestaan, het overloop bekken staat gewoon leeg.P1070575 (2) (640x479)P1070576 (2) (640x465)P1070582 (640x480)Natuurlijk hebben we ook foto’s van de brug zelf, wat een imposant gevaarte, helaas moest ik tegen de zon in fotograveren en is de foto niet erg goed gelukt.
Toen naar de Lake Mead Overlook daar was het heerlijk vertoeven in de zon, even vitamientjes opgedaan voor de lange koude winter in Nederland.
We hebben ons daar vermaakt door naar overijverige ground squirls te kijken, er zaten er daar zoveel op de rotsen.
Vooral dit mannetje had veel bekijks, hij toonde dan vol trots zijn kroonjuwelen.P1070587 (640x480)P1070593 (2) (640x470)Hierna vonden we het weer tijd om te gaan shoppen, we hadden de Premium Outlet nog niet gehad.
Eerst even naar Fry’s waar we niets gekocht hebben, bij de outlet hebben we meteen warm gegeten, dan konden we het vanavond volstaan met een broodje.
Voor we bij de outlet waren gebeurde er net achter ons een ongeluk, eerst stopten er 2 werkauto’s, waarom weten we niet, maar daar knalde een personen auto boven op.
Wij waren net van baan verwisseld.
Wat een lawaai maakt dat zo’n botsing, hoe het met de persoon of personen die in die auto zaten is afgelopen weten we niet.
Bij de outlet schoenen en een tas gescoord, nu hebben we het wel, geloof ik.
Poosje terug naar het hotel om vanavond weer naar de strip te gaan, we willen naar de Venetian en Wynn, kijken naar de kerstversiering. Eerst nog een paar boodschappen voor het weekend gehaald bij de Walmart, daar was ook een gedeelte met kerstversieringen, mooi opgesteld.P1070596 (640x480)Nu was dat in de Venetian niet bijzonder dus zijn we vlot naar het Wynn gelopen, wat een …. eind.
Daar was de versiering mooi en eenvoudig wit, zilver en goud.

P1070600 (640x480)P1070606 (640x480)Op de terug van naar de auto hebben we de vulkaanuitbarsting bij de Mirage net nog mee kunnen maken.
De Sirene of Ti wordt op dit moment niet uit gevoerd, er zijn onderhoudswerkzaamheden aan het basin en het zal ook wel te koud zijn om in het water te springen.
Na nog een fonteinenshow bij het Bellagio, was het tijd om mijn voeten rust te gunnen en zijn we naar het hotel gegaan.
Daar moesten de koffers ingepakt worden, want morgen gaan we 2 nachten naar Springdale.

 3 december – Zion NP

Om het weekend in Las Vegas te ontvluchten gaan we 2 dagen naar Zion NP.
Vanmorgen moesten dus de koffers en al onze andere zooi in de auto.
Gelukkig is de auto groot genoeg voor de koffers.
Na het ontbijt, een yoghurtje en thee/koffie, zijn we rond 8.20hr onderweg naar Springdale, we hadden gisteren afgesproken dat we onderweg weg wel zouden brunchen, we hadden zin in pancakes, bij Mesquite de Mac in voor hun ontbijt met pancakes.
Hierna was het nog een uurtje naar Springdale, daar konden we gelukkig al inchecken, nadat de koffers op de kamer gezet zijn, gaan we het park in.
Overal zien we wat sneeuw liggen, op de weg is het meeste al weg, dus gelukkig niet glad.

P1070618P1070619We waren nog maar net in het park en de eerste Mule Deer stond al te grazen, een mannetje met 4 vrouwtjes.
Bij de picknick plaats van The Grotto zien we kalkoenen lopen, deze zijn waarschijnlijk de dans ontsprongen bij Thankgiving, maar nu het tegen Christmas loopt hebben ze nog steeds geen rust.  Ze zijn moeilijk te fotograferen, blijven niet stil staan, bang dat ze afgeschoten worden.P1070628P1070633Gaande weg de route komen we nog vaker Mule Deer tegen, doordat de bomen nu kaal zijn, zijn ze veel beter te zien.
We wilden de trail naar Weeping Rock doen, zover we kunnen zien ligt daar behoorlijk smeltende sneeuw op, toch maar tijd voor de wandelschoenen, die hebben toch wat meer grip.
We konden niet tot onder de rots komen bij het trapje stond een bord trail closed, helaas.

P1070637P1070639We rijden naar de Temple of Sinawava en gaan de Riverside Walk op, het roep meteen herinneringen op aan de wandeling door de Narrows, met Jan en Marjan, Esther en Bas. Aan het begin van de trail is een waterval te zien, niet zo’n heel grote, onder aan de waterval ligt een plakkaat sneeuw en er hangen ijspegels, op een gegeven moment horen we iets schuiven dit zal waarschijnlijk een stuk ijs geweest zijn.
Ook nu kunnen we niet tot het eind komen, weer bordje trail closed.P1070645We worden al ongerust over de plannen voor morgen, of deze wel mogelijk zijn.
Om daar zekerheid over te krijgen gaan we naar het visitocenter, er zijn wel wat trails gedeeltelijk af gesloten, er bestaat daar gevaar voor het vallen van stukken ijs.
Verder ligt er wel sneeuw op de andere trails, we zien dan morgen wel of we het aan durven het is toch tricky om op de besneeuwde trails te lopen.
We sluiten de avond af met het eten van een giga hamburger bij Wildcat Willie’s.

4 december – Zion NP

Heerlijk geslapen hier het is dan ook hartstikke donker op de kamer.
We zijn om 7.30hr opgestaan, na een ontbijtje met frenchbread met jam en thee/koffie, eerst de familie geskypt.
Helaas namen ze bij mijn ouders niet op.
De planning is om eerst de Kolab Terrace Road te rijden tot zover er sneeuw geruimd is. Het is tegen 9.00hr als we de Kolab Terrace Road op rijden, in de verte zien we de terrassen waar de weg zijn naam aan te danken heeft.
De lucht is mooi blauw met af en toe wat bewolking, ook de temperatuur valt mee, we hoeven onze fleece of jas niet aan.P1070663Hoe hoger we komen hoe meer sneeuw er ligt, tot we niet meer verder mogen, daar hebben ze een richel sneeuw over de weg geschoven .
Vanaf dat punt mag je alleen maar met een snowmobile verder, wat ook gedaan wordt.
Er staan verschillende trucks met aanhanger waar soms 2 of 3 snowmobiles op staan.

P1070682P1070683We keren weer om en nemen de weg weer terug naar beneden, onderweg komen we nog 3 paardjes tegen die daar los lopen ik weet niet of het wilde paarden waren, denk van niet.

P1070684 (2)Op terug weg naar Zion NP, we komen weer langs het hotel en proberen nogmaals mijn ouders te skypen, deze keer lukte het wel.
Weer helemaal bij gepraat, over onder andere het weer, gaan we Zion weer in.
Ons doel is de Lower Emerald Pool, de trails naar de andere Emarald Pools mogen we niet op, gevaar voor vallend ijs.
De trail begint mooi, het pad was in het begin goed schoon, op de stukken waar de zon niet of nauwelijks komt was het pad redelijk glad, je kan beter in sneeuw moeten lopen dan op gesmolten sneeuw wat weer bevroren is.
Vooral de stukken die naar beneden gaan is tricky om te lopen, ik ben erg bang om te vallen en loop dan te voorzichtig en dan ga je juist glijden, gelukkig ben ik niet gevallen. Onze moeite wordt beloont met een mooi zicht op de waterval en de pool.

P1070693Morgen willen we naar Bryce en wilden dan eerst de Zion Overlook nog doen, maar de reis naar Bryce neemt al best wat tijd in beslag dus hebben we besloten om vandaag dan ook de trail naar de Zion Overlook te doen.
Maar eerst door de tunnel, wij hadden deze alleen maar gereden met een camper en dan moet je in het midden rijden, omdat hij aan de kanten niet zo hoog is.
Nu we hem met een auto rijden, blijkt hij ook nog eens erg smal te zijn, maar ja wat wil je met een tunnel uit 1930 toen waren de auto’s smaller en er waren er ook niet zoveel.
Bij de parking aangekomen eerst maar de boterhammen gegeten.

P1070697 (2)P1070699Toen we naar het trailhead liepen kwam er een dame naar ons toe en vertelde dat de weg vanaf 14.00hr een uur gesloten zou zijn i.v.m. het trekken van de middenstreep.
Voor de trail staat een uur en als we wat langer bij de overlook blijven dan zal de weg ook wel weer zo open zijn, redeneerden wij.
Een mooie wandeling is het naar de overlook, alleen niet voor mensen met erge hoogtevrees, denk ik, je moet nogal op richeltjes lopen.
Bij de overlook aangekomen foto’s gemaakt en van het uitzicht genoten, je kreeg er wel een koud achterwerk van, de rotsen geven geen warmte af.     P1070703P1070709Toen we weer beneden kwamen was de weg nog steeds niet afgesloten, na een snelle sanitaire stop gauw naar de auto, zodat we geen uur hoefden te wachten.
Terug bij het hotel even een wasje gedraaid.

button2    button3