Las Vegas 2015

Daisypath Vacation tickers

Voorwoord/Voorbereiding

25 juli
Afgelopen week begon het weer te kriebelen en gingen we voorzichtig zoeken naar niet te dure vliegtickets naar Amerika.
Er kwamen leuke prijzen voorbij, soms wel met belachelijke tijden bijvoorbeeld een overstap van 20 uur, dat ging het niet worden.
Vandaag zagen we bij BudgetAir.nl een schitterende prijs voorbij komen, met mooie overstaptijden en we hebben dan ook de knoop doorgehakt en vliegen we met America Airlines van Amsterdam naar Philadelphia en dan door naar Las Vegas.
Terug van Las Vegas naar Londen en vandaar naar Amsterdam.
We zijn weer met Thanksgiving in Las Vegas, deze keer met opzet om van Black Friday koopjes te kunnen profiteren.
Er is nog tijd zat voor het regelen van een auto en hotels en een kleine route uit te zetten, de route is voor Rob en ik ga kijken voor de zo voordelig mogelijke deals.

27 juli
Toch maar voorzichtig aan het kijken naar prijzen van hotelkamers, voor de eerste 5 nachten in Las Vegas toch alvast maar geboekt, Agoda kwam met een mooie prijs.
Het is weer de Eastside Cannery geworden, een van de weinig hotels die geen resort fee vragen en gratis wifi hebben.
Dit keer is het geen Junior Suite met jacuzzi geworden, maar een gewone de DeLuxe King Room.
Nu we toch bezig waren hebben we meteen ook maar een auto gereserveerd bij  Alamo.
Ik had op het AllesAmerikaforum een lijstje gezien van brokers en de prijzen en als we via Alamo.co.uk/trade bleek het 100 euro goedkoper te zijn voor een midsize SUV dan via alle andere sites die ik bezocht had.

28 juli
Ik had gelezen bij Lyan en Albert, zij zijn voor een deel gelijktijdig in Las Vegas, dat er op 5 december een Christmas Parade was in Kingman, altijd leuk om mee te maken.
Na een chat met Lyan besloten om de laatste dag en nacht in Kingman door te brengen en daar ook te overnachten.
Het is ongeveer 2.5 uur rijden naar Las Vegas, doordat we pas om 15.45hr terug vliegen hebben we tijd zat.
Meteen ook maar het hotel gereserveerd het is de Quality Inn geworden, we zijn Zeeuwen en zijn dan ook voor de korting lid geworden van de Choise  hotels.
Het begin en eind is er nu er tussen in nog invullen.

30 augustus
Ons eerste plan om richting Moab te gaan is in de ijskast gezet.
We kregen een uitnodiging, via een boekenforum, om in Phoenix te komen zwemmen als we daar in de buurt kwamen.
Na even overleg lijkt het ons sowieso heel leuk om op bezoek te gaan bij Dbacks en Jolijt en een baantje in hun zwembad te trekken.
De Apachetrail hebben we nog nooit helemaal kunnen rijden, deze weg is niet geschikt voor een camper, doordat we nu met een auto reizen kunnen we dit nu mooi wel doen.
We ook naar Tucson om Bart (Dude) en Evy te bezoeken en willen we Suguaro East bezoeken, we zijn daar een uurtje geweest in 1999 omdat het toen een graad of 40 was en het afgeraden werd om lange hikes te doen.
Het een en ander moet nog wel uitgewerkt worden, maar er is in ieder geval een opzet.

6 november
Nog maar een goede 2 weken en we zijn onderweg naar Las Vegas, de route hadden we in grote lijnen al in ons hoofd zitten, vanavond hebben we alle dagen ingevuld.
De route staat op de volgende pagina, in Las Vegas zullen we niet alleen shoppen, rondom Las Vegas is genoeg te doen, zo willen we al lang de hike in de Icebox Canyon in Red Rock NCA doen al zal het ook deze keer afhangen van de conditie van mijn heup.
Vorig jaar kregen we de coördinaten van een hike in Valley of Fire van Lyan en Albert, ook deze willen we proberen weer wel onder voorbehoud.
Verder natuurlijk de Las Vegas strip en de themahotels en Freemontstreet zullen we niet vergeten, al zal dat in de avond zijn.

7 november
Als we dan toch bezig zijn, kunnen we net zo goed hotels gaan zoeken en boeken, het hotel in Las Vegas is al lang geleden geboekt, het volgende hotel wat we zoeken is in Needles.
Daar werden we niet vrolijker van, hoge prijzen en de reviews waren niet al te best, voor de midden class motels, daarom weer terug naar ons eerste plan en kijken naar de hotels in Laughlin.
Hier vonden we  het Laughlin River Lodge voor een schappelijke prijs en ook nog goede reviews heeft.
Onze volgende stop zou Williams zijn, ook hier zien we geen leuk hotel voor een leuk prijs, we gaan nu zoeken in Flagstaff.

12 november
Vandaag het Hihgland Country Inn in Flagstaff geboekt, we zijn hier in het weekend en dit is dan ook nog eens het Thanksgiving weekend, voordat eventueel de  prijzen gaan stijgen besloten om toch maar te boeken.
De route ligt redelijk vast en we kunnen altijd nog annuleren, mochten we besluiten een andere route te nemen.

14 november
Contact gehad met Dbacks/Jolijt, die we kennen van verschillende fora en die we ook een bezoek gaan brengen, geïnformeerd waar het beste een hotel kunnen boeken, Mesa raadde ze af dit is niet zo’n beste buurt, Scottsdale was een betere optie, dit was ook meteen te zien aan de prijzen, ik vond op Hotels.com het Magnuson Hotel Papago Inn met korting en we sparen dan ook nog eens voor een gratis nacht.
Op mijn vraag wat we uit Nederland mee kon brengen was haar antwoord, kippensoep van Honig, worden de kinderen helemaal blij van.

15 november
Een berichtje van Dude gehad, Evy heeft op haar werkuren kunnen veranderen en de definitieve datum is 3 december geworden.
Meteen gevraagd welke buurten we moeten vermijden voor een hotel, dat blijkt South te zijn.
Als we gaan zoeken komen we voor veel hotels niet al te beste reviews tegen.
We zoeken dan ook iets verder weg en komen het Comfort Suites Sabino Canyon met goede reviews en een redelijke prijs.

20 november
Mijn laatste werkdag voor de vakantie zit er op, de koffers moeten nog gepakt worden en het huis aan kant gemaakt.
Ook moesten we nog een hotel boeken voor de nacht in Gila Bend, dit is het Yucca Motel geworden, veel keus was er niet.
Ondertussen hebben we een ontbijtafspraak met Lyan en Albert voor de vrijdagmorgen in Las Vegas bij het Silver Sevens casino, daarna nog wat shoppen het is tenslotte Black Friday.

21 november
Vandaag stond in het teken van opruimen en koffers inpakken.
De winterjassen hebben we toch maar in de koffer gedaan, de weersvooruitzichten laten zien dat het op sommige plaatsen erg fris kan zijn.

button3