Week 2. 30 nov – 8 dec.

Week 2

30 November
Moab – Mexican Hat

dag-8

Zoals gewoonlijk rond 7.00hr opgestaan, Rob haalt koffie in de office we hebben besloten om voor vandaag het ontbijt hier over te slaan en naar de McDonalds te gaan voor een Big Breakfast.
De auto wordt alvast gestart zodat de voorruit kan ontdooien, ondertussen zet ik koffie en zet Rob alles weer in de auto.
We checken uit en gaan eerst naar de Subway voor een brood, hopelijk de laatste kan zachtjes aan geen Subway meer zien, af en toe is het best lekker maar iedere dag is te veel.
We ontbijten zoals gezegd bj de McDonalds is ook goed voor 1 keertje, het zijn waanzinnig veel calorieën.
Dan gaan we richting Canyonsland, onderweg komen we langs de Wilson Arch, deze keer een foto zonder dat er mensen in staan.

sam_6731Dan naar The Needles weer een ander gedeelte van Canyonslands, als we de afslag nemen op UT191 is het nog 35 mijl tot aan het park op 11 mijl komen we bij Newspaper Rock een groot stuk rots vol met petroglyphs, jammer dat er ook hier weer door vandalen bij getekend en geschreven moest worden, het is dan wel grotendeels weg geschuurd maar nog steeds te zien.

sam_6740We stappen uit en ervaren dat het op dat moment 22F = -7C is en zeker in de schaduw erg koud, voor ons loopt een meneer in korte broek, brrrr.
Na wat foto’s en een sanitaire stop gauw in de auto met de verwarming hoog.
Dan verder naar The Needles, als we een heuveltje oprijden en net uit een flauwe bocht komen moeten we echt even in de ankers, er staat een Deer bok in de berm en die wilde net oversteken.
Bij de ingang van het park is te lezen dat het in de winter niks kost om er binnen te komen, ook de camping is gratis, alleen is daar geen water dit is alleen in het visitorcenter te verkrijgen.
Wij rijden een rondje over de camping en zien dat er toch zeker drie tentjes stonden, je moet dit maar zien zitten terwijl het vriest.

sam_6751 sam_6755We hadden bij het visitorcenter wel een parkkrantje en een map meegenomen, zodat we enigszins konden zien wat we wilden of konden doen.
Er zijn genoeg trails uitgezet om een hike te doen, alleen hebben we het dan over hikes van 10 tot 18 kilometer, dat gaat het hem niet worden vandaag.
De kortere hikes hebben we allemaal al eens gedaan, we kijken wat er mogelijk is en in de zon het is gewoon veels te koud.
We beginnen aan de scenic loop door het park en stoppen bij de Wooden shoe Arch overlook en inderdaad de rots waar de arch in zit lijkt net een klomp.

sam_6754Dan slaan we af naar Elephant Hill een gravel road die we met de camper nooit gereden hebben, we dalen een stuk naar beneden en rijden dan tussen de rotsen door, na 3 mijl kunnen we niet verder, je hebt daar een 4×4 nodig en je moet er een permit voor hebben.

sam_6757 sam_6763Na wat foto’s gaan we terug naar de weg en naar de Big Spring Canyon Overlook we lopen daar wat rond en fotograferen wat, we lopen er wel in de zon en dan is het redelijk te doen qua temperatuur.
Tussen Big Spring Canyon en Pothole Point steekt en een mannetjes Deer de weg over, verder zagen we in het park weinig wildlife.

sam_6766 sam_6771We stoppen bij het Pothole Point, daar doen we een kleine hike.
We vinden een pothole waar water in staat, levende organismen zoals Fairy Shrimp of Mosquito Larvea of andere shrimps hebben we niet kunnen ontdekken.
De eitjes van de diertje overleven in de droge modder en komen pas uit als er water in de holes staat en zolang er water is planten ze zich voort.
Steek nooit je vinger of voeten in een pothole, ze hebben allemaal hun eigen ecosysteem, huidolie, lotions enz. wat mensen aan hun handen hebben maakt het ecosysteem kapot.

sam_6782Ook zo met de Cyanobacterie, dit is een biologische bodembedekker, een korstmos, als deze beschadigt wordt kan dit zich nooit meer helemaal herstellen, beide ecosystemen zijn hard nodig om de natuur daar te behouden. 

sam_6781Dan rijden we nog naar Cave Spring,maar gaan daar de hike niet doen, we hebben deze al eens gedaan en dan ligt hij ook nog eens grotendeels in de schaduw.
We rijden het park uit en moeten vlak voor Newspaper Rock weer vol in de ankers, deze keer voor vier vrouwtjes Deer die plotseling de weg overstaken.
Bij Newspaper Rock gebruiken we de lunch en rijden dan verder naar Mexican Hat.
Heel de dag zagen we regelmatig de La Sal Mountians met zijn witte hoed, nog steeds verbaast over hoe dat in een paar dagen kan veranderen, toen wij in Moab aankwamen lag er een beetje poeder sneeuw op de toppen, twee dagen later een heel pak.
In Monticello gooien we de tank nog een keer vol, onderweg zien we een hele groep Deer achter een hoog hek, in eerste instantie dachten we dat dit was omdat ze anders de weg oversteken en dood gereden worden.
Verderop was dat hek veel anders en lager, daar zouden ze overheen kunnen, dit intrigeert ons nu wel, waarom liepen ze achter zo’n hoog hek?

sam_6802Van verre zien we de beroemde rots van Maxican Hat, omdat die nu nog in de zon ligt besluiten we om die nu te fotograferen, waarschijnlijk staat morgenochtend de zon net verkeerd.

sam_6809Dan is het nog een paar mijl naar het hotel, we checken in en hadden om een kamer op de 2de verdieping gevraagd, dan kijk je over de San Juan River, we nemen alleen de carry-on mee en laten de koffers in de auto.
We dalen nog even af naar de rivier voor de zon onder gaat, dit was even een korte maar heftige klim terug naar boven.

sam_6812Voor het eten gaan we naar het restaurant hier, er is verder niks dus weinig keus, we nemen beiden de Navajo taco het was te eten maar dan houd het ook een eind op.
Op de kamer maken we het verslag onder het genot van vers gezette koffie.
Later op de avond krijg ik last van een opgeblazen gevoel, ook pijn aan de rechterkant van mijn rug, kan niet zitten of liggen, als ik thuis was geweest had ik de HAP gebeld, maar nu in de middle of nowere wachten we daar nog maar even mee.

1 December
Mexican Hat – Page

dag-9

Het is tegen 3.00hr als het een en ander wat gezakt is en ik toch nog een paar uur kan slapen.
Even voor 7.00hr wordt ik wakker en lijken de pijnen verdwenen te zijn, ik zie dat ik een oproepje van het thuisfront heb gemist, terwijl we ontbijten neem ik contact op met de familie en praten we even bij.
Het is nog geen 8.00hr als we de auto inladen en uitchecken, het is nog frisjes buiten, de temperatuur is onder het vriespunt, de zon schijnt al volop en de lucht is stralend blauw.
We rijden vandaag naar Page, maar eerst gaan we de Valley of the Gods rijden , een dirtroad die we altijd zien liggen als we de Mogi Dugway rijden.
Waarom we deze weg nog nooit gereden hebben met de camper is ons een raadsel, deze weg is makkelijk met een camper te doen hebben we ontdekt.

sam_6816 sam_6821 sam_6830 sam_6832 sam_6845We zagen sowieso mogelijkheden om daar te boondocken en dat werd wel vaker gedaan zo te zien.
Na een goede twee uur komen we weer op de weg uit, we twijfelen nog even of we ook de Mogi Dugway nog mee pakken, maar besluiten om dit niet te doen.
We rijden terug naar Mexiacan Hat en gaan verder richting Page, ook Goosneck rijden we voorbij.
Alleen bij Monument Valley stoppen we om een foto te nemen vanaf de middenstreep van de weg.

sam_6849Voor een sanitaire stop gaan we naar de McDonalds in Kayente, daar willen dan ook een egg-nog shake halen, als we die bestellen lijkt het wel of ze water zien branden en kennen ze het niet, dit is nu al de tweede keer dat ons dit overkomt, bij de volgende McDonalds proberen we het weer.
We stoppen nog een keer voor wat foto’s van de omgeving voor we door rijden naar Page.

sam_6855 sam_6856 sam_6857Onze eerste stop zal de Walmart zijn we hebben nog het een en ander nodig en ook iets voor de lunch in ieder geval geen Subway.
We nemen een paar potjes Griekse yoghurt mee en met een beker koffie en een mandarijn kunnen we er weer even tegen, onze lunch gebruiken we beneden bij de Glen Canyon Dam.

sam_6863Dan rijden we Utah weer in voor de hike naar de Toadstools, als we daar aankomen zien we dat het helemaal verandert is, nu is er een parkeerterrein, in 2010 zijn we daar geweest met Jan en Marjan en moesten we de auto nog naast de weg laten staan.
Zover ik me herinner moesten we zelf onze weg zoeken naar de Toadstools, nu stonden er paaltjes, wat ons nog het meeste op viel is dat er een gigantische wash is ontstaan en dat er hele stukken verdwenen zijn ook van de Toadstools zijn er verschillende weg, zeker in het gedeelte waar de witte stonden, die is nu trouwens ook erg moeilijk te bereiken.

sam_6865 sam_6868 sam_6870 sam_6875 sam_6876 sam_6884We deden het rondje in anderhalf uur, heel veel langer moesten we daar niet zijn, we wilden ook nog naar Lone Rock voor de zon onder zou gaan.
Over de zon gesproken we zagen een zon met twee bijzonnen of Parhelium, zoals ze in Nederland altijd zeggen over het weerkaatsen van de zon in ijskristallen in de wolken (regenboogeffect).

sam_6897Vlak voor we Arizona weer in rijden slaan we af naar het strand, tegenwoordig moet men daar ook voor betalen, er werd waarschijnlijk te veel geboondockt op het strand, voor $14 mag er een nacht blijven staan, ook voor de dagrecreatie moet betaald worden.
Er is nu wel een camping met dumpstation gemaakt en er zijn toiletten met stromend water.

sam_6903 sam_6904Rond 16.30hr zijn we bij het hotel en krijgen een kamer op de 3de verdieping,met een King bed en een heerlijk relax zithoek, ook nu nemen we alleen het hoognodige weer mee en de rest blijft in de auto.
Ik maak snel contact met de familie, want dat had ik vanmorgen beloofd, het is altijd een gedoe als er iets gebeurd waar even overleg voor noodzakelijk is.
Voor het avond eten gaan we naar Dam, Bar & Grill, we hadden in het hotel gevraagd waar we goed konden eten en zij kwam met deze aan, nu hadden wij daar 6 jaar geleden ook al eens gegeten met Marjan en Jan en Truus en Hans, van het AA-forum.
Terug op de kamer drinken we koffie en maken het verslag.

2 December
Page – Williams

 

dag-10

Eindelijk eens een nacht goed geslapen, werd om 6.30hr voor de eerste keer wakker, blijf nog lekker liggen tot de wekker af gaat.
Bij de prijs van het hotel was het ontbijt inbegrepen en dat ontbijt was goed, eigenlijk eet ik meer dat goed voor me is.
Het is net 8.00hr als we alles weer in de auto hebben en richting de Grand Canyon gaan, de temperatuur is net boven het vriespunt, dus geen ruiten krabben.
Voor we echt op weg zijn moet er getankt worden, bij de Maverik is dat meestal net een paar cent goedkoper dan bij alle andere pompen in de stad.
Dan is het mijlen maken, het eerste stuk is nog mooi, bij Horsshoe Bend staan al twee bussen daar zal het flink druk zijn.

sam_6905De stalletjes van de Indians, die overal langs de Colorado River staan, zijn vrijwel overal leeg te weinig toeristen of zij vinden het ook te koud.
Helaas is het bewolkt en komen de kleuren van Painted Dessert niet mooi uit, verder is de route best saai te noemen.
Als we afslaan richting Grand Canyon lezen we dat de weg na 35 mijl gesloten is, het is dan nog 27 mijl naar de Grand Canyon of er dan maar 7 mijl open is van het park en we eventueel helemaal terug moeten rijden, we zullen het zien.
We spotten nog een Deer aan de kant van de weg, maar voor we een foto kunnen maken springt het elegant over een hek en maakt dat het weg komt.
Als we het park in gaan wordt er in ieder geval niks over afsluitingen gezegd, dus gaan we het wel zien.
Ons eerste bezoek is de Watchman Tower, het is weer goed koud met een frisse nee een koude wind, de temperatuur is tot onder het vriespunt gezakt, er ligt nog wel wat sneeuw maar dat is van een paar dagen geleden, de wegen zijn helemaal schoon op wat plekken na.

sam_6912 sam_6913 sam_6917 sam_6920We maken nog even gebruik van het toilet, die zijn daar tenminste verwarmd, want het is toch echt wel koud aan de bibs zo’n pittoilet.
Als we net weer onderweg zijn zie ik 2 Mule Deer vrouwtjes staan we rijden weer voorzichtig achteruit en ze blijven doen wat ze aan het doen waren, grazen.
Wanneer we weer verder willen rijden zien we er ook nog twee aan de ander kant van de weg staan, we worden wel in de gaten gehouden door de dames, maar ze blijven rustig staan.

sam_6931 sam_6935Even later loopt er een Mule Deerbok in de berm, deze wilde niet poseren voor een foto, want hij was een half gewei kwijt en dat is natuurlijk niet zo fraai om dan vereeuwigt te worden.
We nemen alle viewpoints mee, sommige liggen dicht aan de weg voor andere moeten we een stukje lopen, soms zijn dat dan echte kuitenbijtertjes.

sam_6936 sam_6940 sam_6948 sam_6954Tegen lunchtijd gaan we naar de Plaza Market en eten daar een broodje Hotdog, ik dan en Rob een broodje Meatballs, gelukkig geen Subway.
We kijken nog even in de souvenirs winkel, we kopen er niks, dit is echt niks meer voor ons.
Nu de bussen naar Hermits rest niet meer rijden, tot 1 maart, mag men er weer met de eigen auto de scenicdrive rijden.

Deze rijden we dan ook en stoppen regelmatig voor wat foto’s ook hier weer af en toe een wandeling.

sam_6979 sam_6987 sam_6993Bij Hermits Rest maken we wel gebruik van de pitoiletten, ik had eigenlijk gehoopt op een verwarmde flushtoilet, maar helaas.

sam_7001 sam_7000We kijken nog even in de winkel en aanvaarden de terug weg, het is nog ruim een uur rijden naar ons hotel Williams, de lucht trekt helemaal dicht en als we bij het hotel zijn sneeuwt het een beetje.
Williams ligt natuurlijk aan Route 66 en dat was terug te zien op de kamer met een levensgrote foto.

sam_7003We kregen bij het inchecken vouchers voor 10% korting bij verschillende eet gelegenheden, we kozen voor het buffet bij de New China Restaurant, niet echt een aanrader, het eten was niet bijzonder de toetjes waren daar en tegen weer wel goed.
We halen een beker koffie bij de McDonalds, die naast de Chinees zit, om mee te nemen naar de kamer, maar voor we in het hotel terug waren, ben ik de verlichte bomen gaan fotograferen.
Toen we het stadje in kwamen hadden we al heel veel verlichte bomen gezien, bij de Railway Station was een heel park verlicht.
Rob zet mij daar af, want er was geen parkeerplaats te vinden, hij rijdt rondjes tot ik klaar ben en dat duurde niet heel lang want het was er ijskoud.
We vermoeden dat vanavond Santa is onthaald, er waren veel mensen op de been en zoals we zagen liepen de meeste kinderen en veel volwassenen in kerstbroeken (pyjama broeken) rond.

sam_7004 sam_7015 sam_7016 sam_7008Daarna rijden we nog een rondje door de stad om alle verlichting te bewonderen.
Op de kamer maken we de verslagen en mogen weer meegenieten van de t.v. bij de buren, nu zijn de meeste hotel wel gehorig, maar toen we hier de t.v. aanzette, stond het geluid op zijn hardst het lijkt wel of iedereen hier doof is.

3 December
Williams – Kingman

dag-11

Ondanks dat het nog best wel rumoerig was toen we naar bed gingen beiden goed geslapen, al werd ik om 5.00hr al wakker door gasten die opstonden en auto’s die werden gestart.
Om 7.00hr staan we op en gaan meteen ontbijten, dit zat weer bij de prijs inbegrepen en het was een redelijk ontbijt wel simpel maar ik kon wafels bakken en dan ben ik al heel tevreden.
Het is nog geen 8.00hr als we de spullen in de auto zetten, de motor staat al even te draaien de voorruit is bevroren, het is dan 14F = -10C.
Zoals Rob gisteren al aan gaf gaan we eerst terug naar de stad, omdat daar mooie Route 66 Murals te zien zijn.

sam_7018 sam_7020 sam_7025Na wat foto’s en getankt te hebben komen we uit in een souvenirs winkel, waar we nog twee kerst ornamentjes scoren in de vorm van cactussen.
Vandaag willen we een stukje Route 66 rijden, alleen is die bij Williams onderbroken en moeten we een stukje interstate rijden.
Evan na Ashfork pikken we de The Mother Road weer op, het eerste stukje is daar niet de echte Route 66, die ligt er namelijk naast.
Het is heel stil op de route geen motor rijden te zien, nu is de temperatuur niet uit nodigend om een stukje op de motor te gaan rijden.
Bij Seligman stoppen we even en nemen wat foto’s ook dit was nog uitgestorven, te vroeg voor de bussen met toeristen.

sam_7039 sam_7044 sam_7047We blijven Route 66 volgen en komen bij de Grand Canyon Caverns, we hebben tijd zat en besluiten die te gaan bezoeken.
Voor 22 dollar mag je met een tour mee die ongeveer 45 minuten duurt.
Nu hebben we al redelijk wat caverns gezien, deze is niet echt bijzonder het verhaal erom heen weer wel interessant.
Het is in ieder geval geen tour waarbij het koud is in de cavern.

sam_7053 sam_7059Het is nog geen 11.30hr als we buiten komen de temperatuur is al opgelopen tot 45F=7C, uit de wind is het aangenaam.
We nemen nog een foto van de politie auto die daar al heel lang staat, want de sheriff is al helemaal vergaan.

sam_7077

Het is vanaf hier nog een uurtje rijden naar Kingman, we besluiten om eerst nog even naar de Walmart te gaan en daarna ergens te gaan lunchen, het is nog te vroeg om in te checken.
ONderweg zie we nog een terreintje met oude auto hier stopen we even voor wat foto’s.

sam_7078 sam_7083We lopen een rondje door de Walmart maar kopen niks, er staan zulke lange rijen bij de kassa’s en daar hebben we geen zin in.
We verlaten de winkel en steken de weg over naar de Cracker Barrel, jeetje wat is het hier altijd druk.
N de lunch gaan we naar het hotel en kunnen meteen inchecken, jammer niet zo’n gunstige plek, de treinen zijn dichtbij en die rijden hier af en aan.
Ook de koffers gaan nu uit de auto en worden opnieuw georganiseerd, verder relaxen we wat en doen een middagdutje.
Tegen 18.00hr gaan we naar Beale Street voor de Christmas parade, het is heel wat kouder dan vorig jaar, toen we hier ook waren.
We lopen langs de opstelling van de wagens en fotograferen ze, want als ze rijden dan geeft dat geen mooie foto’s.

sam_7091 sam_7104 sam_7114 sam_7137We lopen Beale Street door tot het eind van de route die de wagens rijden, maar besluiten toch om bij het begin te gaan staan, het leek daar ook minder koud doordat het ook minder hard waaide.
Tijdens de parade maak ik wat filmpjes in de hoop dat dat iets leuks bij zit.
Het is ons vorig jaar niet opgevallen dat er snoep uit gedeeld werd aan de kinderen, wij zijn geen kinderen meer maar scoorden toch beiden een candycane en Rob zelf een lolly.
Om 19.30 passeerde Santa met zijn vrouw en dat was dan ook meteen de afsluiting van de parade.

We zoeken de auto weer op en geven garmin opdracht ons naar de Panda Express te navigeren, daar halen we eten om mee te nemen.
Na het eten nemen we nog koffie en maken het verslag.

4 December
Kingman – Las Vegas

dag-12

Vanmorgen was het wel koud toen we buiten kwamen maar het had niet gevroren.
We ontbijten in het hotel, het ontbijt is redelijk maar de ambiance niet zo, het lijkt wel of dit hotel achteruit gevlogen is sinds we daar vorig jaar zijn geweest.
Als alles weer in de auto staat is het net 8.00hr en gaan we op pad richting Las Vegas.
Als we Kingman uitrijden zien we nog een paar Murals daar stoppen we dan ook nog even voor.

sam_7177sam_7179We gaan weer verder via The Mother Road, Route 66 of Highway 66, net wat men wilt.
Als ik het logo op de weg zie staan stoppen we even voor een foto, het is toch wel bijzonder dat je deze weg mag rijden, al is het voor ons niet de eerste keer.

sam_7181We rijden op ons gemak door de Black Moutains en gaan de Sitgreavespas over, deze pas ligt op een hoogte van 1113 meter.
Regelmatig stoppen we om van het uitzicht te genieten, als we net de pass over zijn zien we de eerste wilde burro’s staan.

sam_7186 sam_7192sam_7195 sam_7197De burro’s zijn als lastdier naar dit gebied gebracht door goudzoekers, tijdens de tweede wereld oorlog werden de mijnen stil gelegd en zijn de burro’s gaan zwerven door het gebied en dit doen ze nu nog.
Als we Oatman in rijden zien we twee groepen van 5 Burro’s staan, ze lopen vrij door de straat en laten zich gewillig fotograferen.

sam_7200 sam_7204Op de kop van twee jonge dieren zit een sticker en daar staat op “don’t feed me carrots”, vermoedelijk krijgen ze die wel eens van toeristen wel eens te eten en kunnen ze daar nog niet tegen, het natuurlijk wel een probleem als je geen Engels kunt lezen, want dan weet je niet wat er staat.
Als we verder rijden zien we weer de versierde struiken, al lijken het er minder dan vorig jaar, men mag hier tot een bepaalde afstand buiten Oatman struiken versieren hieraan is ook een wedstrijd verbonden.
Sommigen hebben er echt werk van gemaakt, zo was er een struik versierd met lege w.c. en keukenrollen die weer leuk versierd waren, bij de struik van en kapsalon zaten er krulspelden in verwerkt.

sam_7227 sam_7232Ook kwamen we nog paar Burro’s tegen, die ons goed in de gaten hielden.

sam_7244Zo rollen we op het gemak Bullhead City binnen, als we een Target zien gaan we daar heen, om te kijken of ze daar sportkleding hebben, ik vind er een paar leuke setje voor niet al teveel geld.

sam_7250Ik scoor ook nog een varkentje met kerstmuts wat verlicht is en dan nemen we meteen de kerst M&M mee.
We rijden verder en gaan de brug over bij Laughlin en kunnen meteen de klok een uur terug zetten, zitten we weer op 9 uur tijdsverschil.
Voor de lunch willen we bij de McDonalds een eggnog shake halen, ook in Henderson kijken ze naar je of ze water zien branden als je hier om vraagt.
We zijn toch niet gek, deze halen we al een paar jaar achter elkaar een keer als we in december hier zijn, ben bang dat het hem deze keer niet gaat worden.
Als alternatief nemen we dan maar een Frappé, ook deze is niet meer wat het geweest is, er zat niet eens whipped cream op.
Ik had wifi bij de Target en had gezien dat Michael’s 20% extra korting gaf op doorbuster aanbiedingen, we waren toch in de buurt en gaan even langs er was veel afgeprijsd en we kopen nog een paar dingen en via de app van hun kreeg ik op een item de 20% korting.
Ideaal is die app, want en coupon uit printen gaat niet als we hier zijn.

sam_7245Het is dan nog te vroeg om naar het hotel te gaan en we besluiten om nog naar de Premium Outlet South te gaan, bij Vanity Fair (VF) scoor ik nog wat kleding.

sam_7247We lopen nog even binnen bij Skechers om te kijken of ze nu mijn maat hebben in de pantoffels, maar helaas niet morgen kijken we dan wel in de Outlet North of in de grote Skechers winkel aan Flamingo.
We kijken ook nog even naar andere Uggs, ik had er namelijk met een rits gezien, door nog eens goed te kijken lijken ze teveel op de klassieke Ugg en die heb ik en zijn nog lang niet versleten.
We geven garmin het adres van Sam’s Town in, dat staat er namelijk nog in en ligt naast de Eastside Cannery, dan vinden we het verder wel.
Onze kamer ligt deze keer op de 10de verdieping ik dacht vorige week op de 9de, maar allebei hebben ze nummer 14.
Ik doe als of ik thuis ben en haal in de gym twee bekers koffie, onze koffie is bijna op en om voor die paar keer nog een blik te kopen is ook onzin.
We zoeken adressen voor het avond eten en van Ethel Chocolat Factory, waar ieder jaar een schitterende cactustuin omgetoverd wordt in een lichtjesparadijs.
Het is tegen 18.00hr als we naar Henderson rijden en van verre zien we de lichten van de cactustuin al.

sam_7261 sam_7268 sam_7271 sam_7278 sam_7283 sam_7290 sam_7297We hebben geluk en kunnen redelijk dichtbij parkeren, we lopen en fotograferen er een klein uurtje, het was er veel drukker dan de vorige keer dat we hier waren waarschijnlijk kwam dit omdat Santa er ook was en kinderen met hem op de foto konden.
Als we naar de auto lopen is het rondjes file rijden om maar een parkeerplaatsje te vinden, we waren dus mooi op tijd weg.
Als avond eten had ik zin een maaltijd bij de Diary Queen, ik was toch al ongezond bezig vandaag en dan maar alles in een keer en morgen weer netjes in het gareel.
We nemen zelfs een ijsje als toetje, al houd ik het bij een small cone en dat is nog steeds een flink ijsje.
Op de terug weg gaan we even wat Griekse Yoghurt halen bij de Walmart, dit is voor het ontbijt de komende dagen.
Ik zet voor de een na laatste keer zelf koffie en dan is die echt op en maken de verslagen.
Als compensatie voor de vele calorieën van vandaag ga ik nog drie kwartier cardio doen in de gym.

5 December
Las Vegas

dag-14

Voor we gingen slapen heb ik nog even mijn moeder gebeld, via skype kostte me dit 2 cent per minuut, het telefoontje naar Rob zal duurder geweest zijn.
Toen ik gisteren ging sporten op de 3de verdieping weigerde mijn magneetkaartje, de liften gaan pas in werking als je je magneetkaart gebruikt en daarna de verdieping waar je heen wilt in toetst, zodat er geen mensen die niks op de verdiepingen te maken hebben kunnen komen.
Een vriendelijke meneer liet mij er op de 3de uit, als ik de deur van de gym open wil doen weigert mijn kaart en dan kan ik ook geen gebruik meer van de lift maken, of ik moet net zolang heen en weer gaan tot er iemand in stapt, gelukkig had ik mijn telefoon mee genomen en dus maar gevraagd of mijn prins op het witte paard me wilt komen redden, had natuurlijk ook via skype kunnen bellen, helemaal niet aan gedacht.
Ik had heel slim de magneetkaart tegen de magneetsluiting van mijn telefoonhoesje gehouden.
Vanmorgen hoefden we niet vroeg op te staan, maar goed ook we konden beiden moeilijk in slaap komen, zo tegen 8.00hr staan we op.
We ontbijten op de kamer nadat ik twee bekers koffie had gehad op de 3de verdieping, we sjouwden al dagen cinnamonrolls mee, maar die waren me te droog en verdwenen in de vuilnisbak, een potje yoghurt met wat fruit was ook voldoende.

sam_7299Tegen 10.00hr gaan we richting de Premium Outlet North, ik slaag er bijna nooit maar nu wel voor een paar laarzen en pantoffels, deze keer niet bij Skechers maar Famous Footwaer.
We zagen daar een Pandora Outlet, toch maar eens binnen gekeken en naar buiten gelopen met een arrenslee bedel.
Dan naar de Boulevard Mall, daar scoren we nog wat kleding bij de Old Navy, zelfs Rob scoort er een vest wat nu eens lang genoeg is, meestal geeft de lengte hier problemen.

sam_7301 sam_7303 sam_7305Dan is het eerst tijd voor de lunch, toch weer een Subway maar dan een getoaste met chicken teriyaki en dan is de Hobby Lobby aan de beurt, als we daar net zijn valt de verlichting uit, gelukkig ging die even later weer aan, we kopen er een paar kleine dingetjes en houden het dan hier voor gezien.
Op naar de Walmart voor de boodschappen die mee moeten naar huis en ontbijt voor morgen, eindelijk vinden we hier een zwarte spijkerbroek in de goede maat en lengte en die ook nog eens lekker zit en natuurlijk nog het een en ander aan kleding.
Nu is het mooi genoeg geweest en moet de creditcard hoognodig afkoelen, we steken dan ook de weg over en gaan naar het hotel om al onze aankopen alvast in de koffer te doen, aan de ruimte zal het niet liggen maar meer aan het gewicht, het zal passen en wegen worden.

sam_7309 sam_7310Ik haal weer koffie en samen met de net gekochte Pie is het een lekker 4 uurtje, we internetten of lezen wat en ik chat nog even met dochterlief.
Tegen 18.15hr gaan we weer op pad nu naar de Freemontstreet Experience, we parkeren de auto in de parkeergarage en lopen naar Freemontstreet, we lopen de straat door en zien allerlei figuren die weer look a likes voor moeten stellen van beroemdheden.
Zo zien we o.a. Kiss en een van three men and a baby, ook zijn er de animeermeisjes voor een dollar mag je met hun op de foto.
Het niveau daalt toch wel er was een cupido met zijn broek tussen zijn bilspleet getrokken die ook allerlei rare dansjes uit voerde, een mannelijke Marilyn Monroe, met baard die ook al obsceen stond te dansen.

sam_7322Op de drie podiums stonden er op twee een dansende DJ, op het derde podium bleven ze maar sound checken.
En dan niet te vergeten de bedelaars er komen er steeds meer en de bordjes die ze bij zich dragen worden steeds zieliger.
Het ergste wat ik zag, dat was een moeder met drie kinderen die gesminkt waren en voor geld hun act op moesten voeren, kinderen van die leeftijd horen op bed te liggen en morgen weer uit gerust naar school te gaan, dit was pure uitbuiterij.

sam_7332Ooit is Freemontstreet uit zijn as herrezen, maar naar mijn idee zakt het nu weer af, we zijn er dan ook na twee uurtjes weer weg.

sam_7327 sam_7330 sam_7314We hadden nog niet gegeten en we geven de garmin dan ook de opdracht om ons naar de Red Lobster op Flamingo te navigeren, daar hebben we heerlijk gegeten van hun 4 gangen menu, vooral het toetje was erg machtig een bolletje ijs met een warme brownie, nu ben ik helemaal niet van de brownies maar deze was wel erg lekker.

 6 December
Las Vegas – Valley of Fire SP

dag-13

Onze een na laatste dag alweer, we staan op tijd op en ontbijten weer op de kamer, het is even na 8.00hr als we in de auto zitten richting Valley of Fire in plaats van Death Valley, dat is net wat verder rijden en omdat het al vroeg donker is en ook echt donker, schemer kent men hier niet, en om dan nog uit de bergen te moeten komen is erg tricky.
We mijden de interstate, omdat het verkeer daar vaak vast staat om deze tijd.
Als we in de buurt komen van de Airforce Base zien we dat de navigatie weer een grijs gebied aan geeft, dit hebben we al verschillende keren gezien ook als we een Indian Reservation in reden, werd het gebied naast de weg grijs.
Het is nog geen 9.30hr als we Valley of Fire in rijden, het is niet voor te stellen dat op nog geen anderhalf uur van Las Vegas zo’n mooi State Park ligt.

sam_7340sam_7341We betalen de $10 intree en rijden verder het park in, we nemen de dirt road die ons achter langs de camping voert we komen dan voorbij de Arch Rock.

sam_7347sam_7350

Atlatl Rock, hier vind men Indian Rock Art, Petroglyphs dus, deze slaan we over hebben we in het verleden al eens gedaan.
Ook de Petrified Logs (versteende bomen)laten we links liggen, ook hier al eens geweest en verwend als we zijn, we hebben dit al zo vaak gezien.
We rijden naar het visitorcenter voor sowieso een sanitaire stop, we zien en heel stel Gambels’s Quail in paniek weg rennen, deze dieren zijn wel zo schuw dat ze moeilijk te fotograferen zijn.

sam_7353sam_7358Als we in het voorjaar daar zijn dan lopen er heel veel jonge Quail en dan lopen de ouderen ook als zenuwachtige juffers rond, zijn dan soms te fotograferen.
We rijden op het gemak verder, het is niet druk in het park, voorbij Rainbow Vista en slaan de Fire Canyon Road in, voor foto’s met mooie kleuren staat net de zon verkeerd.

sam_7362sam_7363We rijden door naar de White Dome eten daar onze snack en wat fruit en gaan dan terug naar de parking bij de Fire Wave, deze gaan we niet doen, we proberen nog een keer Crazy Hill te vinden al hebben we de hand navigatie vergeten en hebben dan ook geen coördinaten.|
Wel hebben we ongeveer een idee waar we die heuvel kunnen vinden, eenmaal in het gebied durven we toch niet verder, want je bent daar zo verloren gelopen en dat risico willen we niet nemen, het blijft op ons to do lijstje staan.

sam_7374sam_7376We zakken weer af naar het visitorcenter voor weer een sanitaire stop en rijden dan naar de Elephant Rock, we lopen er deze keer heen, de andere keren hebben we foto’s vanaf de weg gemaakt al wilt men niet dat daar gestopt wordt.

sam_7397Als we weer terug bij de auto zijn en eens goed om ons heen kijken zien we dat er in de toekomst meet Elephant Rocks gevormd gaan worden, er zijn er al verschillende die daar op lijken.sam_7397

sam_7404

 Dan zien we een hele kleine arch in de vorm van een hartje, deze werd meteen heartrock genoemd.

sam_7401

We rijden het park uit en gaan door Lake Mead NRA en nemen de Northshore Road, even voor Rogers Spring slaan we de weg in naar Stewart Point deze is voor een deel geasfalteerd, er mag hier 15 dagen achter elkaar gekampeerd worden en zover wij konden zien kost het niks.
Leuke plaats dicht aan het water, maar of het iets voor het voorjaar is betwijfel ik, er is geen stukje schaduw te vinden en voor de Airco ben je afhankelijk van de generator en dat ding maakt altijd behoorlijke herrie.
We rijden tot tegen het water en gebruiken hier meteen de lunch die bestaat uit een donut, banaan en koffie.

sam_7405 sam_7406We nemen wat foto’s van het meer en rijden verder de Northshore Road af en kijken goed of we wildlife zien, maar helaas niks te zien, Rob heeft tijdens het rijden veel last van de laag staande zon en ik van dicht vallende ogen.
We besluiten dan ook om niet door te rijden naar Boulder en via de Hoover Dam naar Las Vegas te gaan, maar via Lake Mead Parkway en de Boulder Highway.
Het is rond 15.30hr als we het hotel voorbij rijden en nog even naar de Walmart gaan om een apple fitter voor het ontbijt morgenochtend.
We nemen nog twee pakken Red Velvet cakemix mee, daar was door het thuisfront om gevraagd en voor bij de koffie twee mini pie’s, dit waren dan wel de laatste boodschappen, denk ik.
In het hotel drinken we koffie met pie en gaan dan de koffers maar eens pakken om te kijken wat er eventueel in de carry-on moet, ook daar mag 23 kilo in.
Zoals het er nu uitziet kan bijna alles in de koffers, alleen de cakemix en de garlic puree moeten in de carry-on, we gaan hier wel weg met 11 á 12 kilo meer dan dat we gekomen zijn.
Het avond eten gebruiken hier in de Cannery, hebben geen zin meer om nog weg te gaan, ook al omdat we morgen nog een hele dag hebben om nog een paar casino’s op de strip te bezoeken.
We zien weer veel cowboys in de stad en in het hotel, dit is eigenlijk ieder jaar wel om deze tijd, het blijkt de week van de Rodeo finale te zijn en daar komen al die Texanen op af, volgens mij slapen die zelfs met hun hoed op, in ieder geval doen ze hem niet af als ze zitten te eten.
Alle elektronica wordt aan de stroom gelegd, zodat we morgen weer kunnen genieten van onze eigen entertainment tijdens de vlucht.
Als we om 21.00hr ingecheckt zijn bij BA trek ik mijn sportkleding aan en verdwijn nog een goed half uur naar de fitnessruimte, toch mooi drie keer gesport deze vakantie.

 

7 December
Las Vegas


 
dag-15

Vandaag vliegen we terug naar huis, maar voor het zover is hebben we nog heel de dag in Las Vegas.
We staan pas na 8.00hr op, Rob haalt koffie in de fitnessroom en we ontbijten op het gemak.
De laatste spullen verdwijnen in de koffers en zo rond 10.00hr checken we uit.
We hebben alle dagen dat we in Las Vegas waren de strip gemeden, deze is vandaag aan de beurt.
De auto parkeren we in de garage van het Bellagio, een redelijk centraal punt op de strip al kost het tegenwoordig wel $10 om daar een hele dag te mogen staan.
Vanuit de garage lopen we zo de binnentuin in, die weer in Kerstsfeer is omgetoverd.

Het is nog vroeg en zijn er dus nog weinig bezoekers en kunnen we redelijk fotograferen zonder dat er hordes andere mensen op staan.

sam_7415 sam_7422 sam_7427 sam_7433 sam_7438 sam_7441Na een klein uurtje verlaten we het Bellagio en gaan naar Ceasar Palace, dit casino hebben we tot nu toe altijd overgeslagen, we zijn er trouwens ook zo weer weg en lopen naar de Venetian.

sam_7454Via de winkels lopen we naar het casino en de daar achter gelegen tuin, deze was een stuk minder mooi versierd dan andere jaren.
Hier stond in rode rode letters LOVE opgesteld, wat voor iedereen uitnodigde om een foto in een letter te maken, het wordt minder leuk als men er uitgebreid in gaat zitten telefoneren, zo krijg je nooit geen kans om de letters te fotograferen zonder mensen er in.
Er was een dame zo slim om te gaan vragen of hij ergens anders zijn gesprek wide voortzetten, dit bleek geen punt te zijn.
sam_7476sam_7470sam_7477Ik kreeg het idee dat hij helemaal niet in de gaten had dat hij vreselijk in de weg zat en zomaar ergens was gaan zitten waar dat mogelijk was.
We lopen terug naar het Bellagio, want de telefoon wilt nog even aan de oplader en in de auto zit een outlet waar op altijd stroom zit, ook als de motor niet draait.
Dan lopen we het hotel in eerst naar de kerstwinkel die we tegen komen, we zien hele mooie ornamenten, alleen zijn ze wel heel duur over de $100 is niks, je kan wel janken als je er zo een breekt, kant en klaar boompje $350, we houden de knip maar dicht.

sam_7481 sam_7484We lopen naar de trein die ons een stuk verderop naar het Monte Carlo casino brengt en het daar naast gelegen T-Mobile Arena en The Park.

sam_7486Overdag is er niet zo heel veel te zien, het lijkt mij in de avond als alle lichten aan zijn een heel stuk mooier, doordat ik mijn vest in de auto gelaten had en het park overwegend in de schaduw lag had ik het ijskoud en zijn we er redelijk snel doorheen gegaan.

sam_7492 sam_7496Het zal de laatste keer niet zijn dat we hier waren en zetten we het gewoon weer op ons to do lijstje en dan voor de avond.
Het is ondertussen allang lunch tijd geweest en als we een Denny’s zien besluiten we daar te gaan lunchen.

sam_7497Rob neemt een omelet ik weer een skillet met een spies en spiegeleieren, het smaakte weer voortreffelijk.
Mijn aversie voor Denny’s is helemaal voorbij, deze was ontstaan doordat ik een keer letterlijk aan de vloer vast gekleefd zat doordat het tapijt vol zat met syrup, gelukkig is dat niet overal zo, en eigenlijk wist ik dat wel maar toch het bleef in mijn hoofd zitten.
We lopen terug en doen nog een rondje Miracle Mile, ik had me voor genomen om niets meer te kopen en heb dit ook netjes vol gehouden hier, zelf de Pandorashop niet bezocht, had al een bead gekocht.
Het loopt tegen 15.00hr en de eerste watershow bij het Bellagio staat te beginnen, we halen eerst de vesten uit de auto en zijn mooi op tijd om The Star-Spangled Banner te horen en de daarbij behorende fonteinenshow, gevolgd door Andrea Bocelli en Sarah Brightman met Time to say goodbye te horen, wat toepasselijk deze keer.

sam_7512We hadden al gezien dat de verlichting in de tuin van het Bellagio beter uit kwam nu het wat donkerder was geworden en maken nog een paar foto’s voor we de auto opzoeken.

sam_7518Er was al besloten om nog even naar de Outlet South te gaan en daar nog even te relaxen bij de Starbucks voor we de auto inleveren.
We gaan eerst de auto aftanken en dan de outlet in, ik besluit ter plaatse om mijn voornemen om niks meer te kopen te vergeten en we gaan nog even naar de Vanity Fair en ik koop er alleen een legging.
We vallen bij de Starbucks neer en genieten van een frappuccino pepermint mocha, ook erg lekker al zou er wel wat meer pepermint in mogen.
Dan toch maar de auto in gaan leveren en met de bus naar de luchthaven, we konden meteen de koffers kwijt, we gaan nog even terug naar buiten zodat Rob nog even kon roken en gaan dan door de security.
Deze keer werd weer mijn carry-on onder worden aan een nadere inspectie, tot groot hilariteit van de medewerkers waren de pakken red velvet cakemix aangezien voor iets ondefinieerbaars, de volgende keer maar in de grote koffer doen, denk ik.

sam_7520Na de frappuccino hadden we geen trek meer in avond eten, we hadden nog fruit en dat volstond.
Het vliegtuig ging op tijd van de gate, het opstijgen gebeurde langs de strip en dus kregen we nog een schitterend zicht op de casino’s.
Niet veel later kwamen ze al met drinken langs en het eten volgde al snel, na nog een bakje koffie sluit ik mijn ogen en sliep vrijwel de hele vlucht, ik moest wakker gemaakt worden voor het ontbijt.
Het vliegtuig was nog niet eens half vol en zo hadden we 3 stoelen met z’n tweeën.
In London moesten we weer van terminal 3 naar 5 en dat ging weer met de bus, deze keer werd er beter gereden als twee weken geleden.
We moeten weer door de security en weer werd mijn carry-one er uit gepikt, deze keer moest vrijwel alles er uit en toen moest die nog een keer door de scan en er werd een test voor vreemde stoffen uitgevoerd.

sam_7521Wij gaan opzoek naar iemand die ons kon vertellen welke gate we moeten hebben, dit stond nog niet op de borden en dat wordt maar kort van te voor bekend gemaakt.
Als we costumerservice zien vragen we dit en ons werd netjes verteld waar we moesten wezen, misschien een tip voor mensen die via Heathrow moet vliegen.
Als we bij de gate aankomen is het boarden al begonnen, blijkt dat het vliegtuig 20 minuten eerder vertrekt dan wij wisten, als we goed de boardingkaart hadden gelezen hadden we het kunnen weten, want daar stond het op.
Ook deze vlucht is niet vol en mijn buurman gaat ergens anders zitten en nu dus ook weer drie stoelen met z’n tweeën, ik klaag niet.
Deze vlucht loopt vertraging op doordat het blijkbaar file was voor het opstijgen, we komen doordat we ook nog eens half Schiphol over moeten taxiën 20 minuten later aan bij de slurf.
Dan is het nog eens “kilometers” lopen voor we bij de Marechaussee zijn die of nog niet ingewerkt personeel ingezet hebben of een langzaamaanactie doen, sommige paspoorten werden door een loop bekeken, zodoende schoot het daar niet echt op.
De bagage kwam op een van de laatste banden, dus moest er weer een heel stuk gelopen worden, onze bagage draaide al vrolijk in het rond na al dat oponthoud.
Het is iets na 20.00hr als we in de auto stappen, nadat we eerst een nieuw uitrijkaartje hebben gehaald, dit kregen we zonder problemen toen we het reserverings-formulier toonden.
Het is 22.00hr als we ons huis binnen stappen, we kletsen nog even met dochterlief en gaan tegen 23.00 naar bed, ondanks dat ik in het vliegtuig best goed had geslapen, slaap ik weer tot s´morgens 8.30hr.
Deze dag stond in het teken van koffers uitpakken, wasjes draaien, opruimen en boodschappen doen en ook nog tijd gevonden om naar de sportschool te gaan.